Last news in Fakti

15 Септември, 2022 07:25 6 567 69

Огнян Стефанов: "Балкански поток" е срещу националните интереси

  • огнян стефанов-
  • балкански поток

И пътната карта и този договор трябва да бъдат публично оповестени и известни

Огнян Стефанов: "Балкански поток" е срещу националните интереси - 1

Интересът на хората не съвпада с интереса на тези среди, които участват в подготовката за подписването на този договор, който е отвсякъде лишен с каквато и да е връзка с националните интереси. И пътната карта и този договор трябва да бъдат публично оповестени и известни. Турция прави бартер с "Газпром" да получи газ, вместо да заплащат някакви суми, а ние с 3 млрд. напред, все едно се дават 20 лева. Това коментира създателят на ФрогНюз Огнян Стефанов в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич".

По-рано сайтът ФрогНюз публикува договора за строежа на "Балкански поток".

"70% относно етапите на строителство и схемите за плащане са от един типов договор за възлагане на строителство. Интересни са другите 30%. В крайна сметка това не е договорът, който урежда отношенията между българската и руската страна относно газът, който влиза, относно заемите, които се ползват от банката на "Газпром", които трябва да се връщат, защото не цялата сума е платена. Той трябва да се връща с лихвите", коментира адв. Велислав Величков от "Правосъдие за всеки".

"През нас минава огромно количество газ, но ние нямаме и едно кранче, че дори и 1 куб/м газ да остане в България. Това се съдържа в самия договор, има схема на всички станции, които минават през нашите територии. Този договор обслужва Сърбия и Унгария. Това са най-приятелските държави на Русия в Европа, които откровено водят проруска политика", коментира Величков.

"Ако не мине през нас, не може да отиде там. Затова е толкова важно нашето трасе. Путин е подсигурил своите приятели, същевременно отклонил трасето от Украйна и заедно със "Северен поток 2", германците не са невинни, е осигурил възможността да паднат приходите със стотици пъти от Украйна с такси и той да не бъде зависим от украинската страна с това спиране и пускане на кранчето. Това прекрасно са го знаели нашите управленци", коментира още адвокатът.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 74 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петков

    60 18 Отговор
    Ами нали не искаме газ вече, урсула не дава!
  • 2 Немо

    56 25 Отговор
    Аха , е щом агент "Академик" казва нещо , длъжни сме да вЕрваме ! Все пак - толкова години Държавна сигурност е разчитала на неговата информация , а там ( в ДС) хич не се шегуваха , нали ?!

    Коментиран от #16

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ЙОЗЕФ ГЬОБЕЛС

    61 23 Отговор
    КОГАТО ЕДНА ЛЪЖА СЕ ПОВТАРЯ СТОТИЦИ ПЪТИ , СТАВА ИСТИНА ! Някои сайтове ,вестници ,телевизии и най вече политици в България ,стриктно се придържат към това правило и не можем да отречем ,че "палмата на първенството" без съмнение отива във "Фрог нюз" и г-н Огнян Стефанов.

    Коментиран от #48

  • 6 Фриимен

    28 30 Отговор
    Не искам никакви тръби докато парното не стане безплатно. Не може да си даваме трасето без да плащат винетка или такса за преминаване, ако не искат да плащат да пълнят Чирен за зимния сезон и готово. Аман от измекярщина.

    Коментиран от #29

  • 7 Кой е пък този

    71 21 Отговор
    През 2021 година Газпром ни плати 700 млн за турски поток и 115 милиона за транзит. Американците ни завишават тока с техните договорени цени на ТеЦовете, а от златото нищо не виждаме, изнася се 3 милиарда злато на година и другите редки метали в рудата , които добиват, не смятат за нужно да ги декларират.

    Коментиран от #32

  • 8 Бай Манг

    47 17 Отговор
    Огняне от коя маала си ти.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Иван

    57 11 Отговор
    Какви са националните интереси?
    Глад?
    Студ?
    Инфлация?
  • 11 Преди 50 години беше. .

    43 10 Отговор
    Дела. Дела. И пак Дела. Сега лозунга е Лъжи. Лъжи и пак Лъжи 😄😃😂😁😀😊☺😅😆
  • 12 Срам и позор са предателите!

    47 21 Отговор
    Един предател и една краварска слуга е решил да ни разкаже за вменените от господарите му разсъждения!

    Коментиран от #56

  • 13 Диаболо

    48 20 Отговор
    Тулупа от Банкя, е национален предател.
  • 14 Българка

    46 15 Отговор
    Тоя на снимката ми прилича на Митьо Пищова.
  • 15 Каскет

    28 15 Отговор
    Всички задружно да благодарим на БОКО. Благодаря ти г-н мутра Борисофф
  • 16 Ъхъ

    31 8 Отговор

    До коментар #2 от "Немо":

    Той сега е агент "член кореспондент" и работи за правилните централи! Гледа да е около силните на деня, винаги! От време на време го шамарят, за здраве.
  • 17 Подаръкът направен от Борисов

    20 27 Отговор
    за Путин, направен с наши пари.
  • 18 Фантазии

    21 15 Отговор

    До коментар #9 от "Така е,":

    От къде ги измсляте тези 600 милиона годишно за такси ? Дайте нещо черно на бяло,щото утре ще кажете че вземаме 2 милиарда от такси.

    Коментиран от #26

  • 19 оня с коня

    29 9 Отговор
    "Фрог Нюз" в буквален превод значи "Жабешки новини".Та да не пробутва Общи приказки Жабешкият Шеф,а да да оповести ТОЧНИТЕ ЦИФРИ които твърди че знае относно Договорът за Балкански поток:1/Следва да плащаме Лихви по Заема за Потока- На КОЛКО ТОЧНО Лева годишно възлизат?2/Транзитните такси които БГ получава от Газпром се определят от КОЛИЧЕСТВОТО ГАЗ,преминало през тръбата.та КОЛКО СРЕДНО ГОДИШНО е сумата В ЛЕВА която България получава?По-нататък е просто- Вадим от Прихода Разхода и получаваме размера на "Далаверата" от Съоръжението,която ДИРЕКТНО влиза в Хазната.По тоя начин може и приблизително с голяма точност да се изчисли в какъв период от време ще се изплати Масрафа за строителството и кога БГ ще започне да е на ЧИСТА ПЕЧАЛБА.Ама нямало Кранче по тръбата за да остава Газ и за България...Е бива ли с толкова елементарни Глупости да аргументира Фрогаджията Крокодилския си плач и чисто ПРЕДИЗБОРНОТО СИ Негодувание срещу Потока ?Ами нали всичко е въпрос на Договор с Газпром и ако ни хареса Цената и сключим Сделка,САМО ЗА ДЕН могат да се монтират поне 100 Кранчета?!
  • 20 Огняне тъпи,

    28 13 Отговор
    с 3 милиарда си напред не по газовата тръба, а по рисунките на самолети от краварите преде 4 години. Ти си поредния лаяч и гробокапач на България. С такива като теб, врагове не ни трябват.
  • 21 Хи хи

    29 11 Отговор
    Ауууу, ти да видиш ! Четох договора за Турски поток както и получените суми по транзита и четох преразказ по договора от ДС -арът Стефанов- нищо общо! Не зная дали Балкански поток е срещу националната сигурност, но прочетох/ Факти не публикува новината/, че ДАНС е изпратило 200 страници доклад и по него е образувано досъдебно производство от СГП срещу Кирчо и Кокорчо за застрашаване на националната сигурност като закупуват руски газ през посредници с 30 % по скъп. Ама какво разбира ДАНС , друго е да ти го разкаже екипът на Фрог , най манипулативният сайт, да не кажа най лъжливият.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Тома

    25 13 Отговор
    Истината е че тиквата открадна милиардите за южен поток и когато го заплашиха да му вземат здравето руснаците той ускорено с нашите пари построи турски поток.Че това е

    Коментиран от #42

  • 24 Срещу националните интереси си ти,

    29 7 Отговор
    Дебелако и други продажни защитници на чужди интереси, като теб!
  • 25 Подлогите в ход!

    27 10 Отговор
    Абе пудеел недоправен.Дадени са 3 милиарда от България но от транзитните такси,България ще си ги върне и ще почне да печели.Както в едно предприятие се влагат инвестиции с тенденцията да се върнат,така е и с Балкански поток.Единствената и най голяма забележка към Тиквуций и ГЕРБ е,че те са изпълнили един проект при който България да не получава газ от Турция по балкански поток,което е престъпления спрямо България,но както знаете тиквоча прави това,което му кажат американците,иначе ще стане булка на някой мургавел в Белене.Едно време харесвах Евроком,но от както тазиОвцаКулезич е там,не я гледам.Такова злобно същество не трябва да бъде допускано и до градската тоалетна,а този цъървул,няма да го коментирам,защото е поредния на хранилка при Америка за България(ЦРУ).

    Коментиран от #33

  • 26 гост

    22 3 Отговор

    До коментар #18 от "Фантазии":

    Получили сме точно 710 милиона лева от транзит за 2 години , има го в доклада на Булгаргаз . Договорът е до 01.07. 2023г . Тръбопроводът е 90 % запазен за Газпром и 10 % за фирмата МЕТ, нямало е други участници в търга. След приспадане на текущите разходи , вече плащаме по главницата на заема изтеглен от Булгаргаз. Според анализатори Балкански поток ще се изплати за 9-10 години, а може да работи 70 години.

    Коментиран от #37

  • 27 Госあ

    26 2 Отговор
    И атомната енергетика е против националните ни интереси, както знаем от такива човечета.
  • 28 А, бе кой

    11 10 Отговор
    ни нареди да нямаме отклонение с поне едно кранче за нас от този газ? Все същите боклуци които си назначават пранителства от про100 Киро и Кокоро, а гова са кпаварите отвъд големия гьол. А, този поток е по-добпе да нас, защото ние вземаме те малко да транзита поне, а ако не минаваше през нас а през укронацирандия, щяхме и без теди такси да бъдем. Е, съжалявам, ава е по-добре ние да вземаме някакви такси от колкото наркованоните укри. В случая България пред Укропия.И не ми дреме за украинците, настъпи време всеки да си е за неговата колиба, а който каквото си е надробил да си го сърба. Украйна не е в нито един съюз, че да и се помага сори и увисналия и спапужен Член 5 на НАТО за нея те действа,а и на неонацисти те се помага.

    Коментиран от #43

  • 29 Те си плащат

    9 2 Отговор

    До коментар #6 от "Фриимен":

    тлъсти пари да транзита, а за кран и газ се сърди на измекярските и продажни правителства, които си вдигнаха дадните части към кранапите и закопаха България.
  • 30 От ЕРА 3 съм

    15 3 Отговор
    Огнянчо е винаги от правилната страна. Преди доносник, сега ястреб. Академика знае как да се завърта в обувките си.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Бамбука

    7 5 Отговор

    До коментар #7 от "Кой е пък този":

    Ако 3 - те млрд. за строителството на Турския поток са взет заем от банката на Газпром, как самия Газпром ще ни плати 700 млн. през 2021 г ? За транзитните такси в размер на 115 млн. не говорим, защото кой разполага с документите ?
  • 33 споко бе онзи

    8 9 Отговор

    До коментар #25 от "Подлогите в ход!":

    Виж сега отверко,въпроса ми е ясен.Дайте документ черно на бяло колко получаваме от такси защото рашистите винаги са ни премятали..

    Коментиран от #40, #47

  • 34 8888

    14 4 Отговор
    Фрокнюза е НПО платено с грантове.
  • 35 Наблюдател

    9 6 Отговор
    Огнян си боядисеал косата смятайте за какво стаеа дума.
  • 36 ИЛЮМИНАТ

    9 3 Отговор
    Огнянов, получаваме комисионни от трансфера на газ за Европа...чисти евраци.....от това по голяма изгода за БГ здраве му кажи....ако искаме, можем да врътнем кранчето и сърбите да са на сухо...

    Коментиран от #54

  • 37 ТАКА ДЕ

    5 4 Отговор

    До коментар #26 от "гост":

    Ама Огнян не вдява.....
  • 38 Въпросче

    11 2 Отговор
    Защо Южен поток бе подарен на Турция от софийските натовци ?

    Коментиран от #51

  • 39 Въпросче

    9 2 Отговор
    Колко пъти е по-скъп азерския газ от руския ?
  • 40 идеолог

    4 1 Отговор

    До коментар #33 от "споко бе онзи":

    Документа е публичен и всеки желаещ може да го отвори и прочете. Намери си го.
  • 41 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 5 Отговор
    ПРАВ е ЧОВЕКЪТ
  • 42 Мамул

    2 4 Отговор

    До коментар #23 от "Тома":

    Точно така! И дори знаеше, че това ще му струва властта, както и стана, но иначе щеше да получи "инфаркт".
  • 43 Хи хи

    12 1 Отговор

    До коментар #28 от "А, бе кой":

    "Входната точка на газопровода у нас е при Странджа/Малкочлар, а изходът му е при Киреево/Зайчар. Тръбата е свързана към съществуващата газопреносна мрежа на "Булгартрансгаз" на пет места – при компресорна станция (КС) "Странджа", при КС "Лозенец", в района на с. Златина, община Провадия, при КС "Вълчи дол" и при КС "Полски Сеновец", казват от енергийното ведомство. "Какво казва ЖУРНАЛИСТЪТ Стефанов няма връзка с техническите характеристика на Балкански поток. Но така е когато журналистите знаят повече от инженерите .
  • 44 12345

    8 1 Отговор
    А знаете ли че и в момента руския газ за Германия минава през Украйна. И то не е безплатно. Уж се води война, но Украйна не спира газопровода, а си прибира транзисторите такси. Това не го разбирам
  • 45 уауууу

    6 1 Отговор
    Оги,ти откъде изпълзя,бе ?
  • 46 И Козлодуй също

    5 3 Отговор
    Пионките, които ни управляват искат да превърнат България в Конго. И ще успеят.
  • 47 Охо-бохо

    2 7 Отговор

    До коментар #33 от "споко бе онзи":

    Как са те премятали рашистите? Държавата все още съществува благодарение на построеното с руска помощ срещу болгарский перец и помидоры!

    Коментиран от #57

  • 48 друг гост

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "ЙОЗЕФ ГЬОБЕЛС":

    Той и затова спря коментарите към сайта. Да се чува само неговата истина
  • 49 генчо

    3 1 Отговор
    какви бяха националните интереси?
  • 50 Българските турци

    5 0 Отговор
    "Стани стани юнак балкански
    от сън дълбок се събуди "

    Коментиран от #52, #55

  • 51 Отговорче

    6 2 Отговор

    До коментар #38 от "Въпросче":

    Защото по Южен поток щеше да тече само руска газ. ДРУГАРЕ.

    Коментиран от #63

  • 52 Българските турци

    6 1 Отговор

    До коментар #50 от "Българските турци":

    Cлед правилни,дори великолепни констатации за геополитическото значение на територията на България ,как е възможно да се изтъкват такива невероятни причини които да са пречка за осъществяването на напълно осъществимите блянове на българския народ!...Няма никакъв Азиатски рай - ако имаше... потокът от емигранти нямаше да е към Европа...Пътят на "подправките и коприната" а днес на "енергията ,икономиката и търговията" от векове насам за пръв път така отчетливо се е насочил към България.За съжаление взорът на българите е пренасочен и цели да им бъде отнет този геополитически авантаж...Използват генетичната малоазиатска параноя на българина и отклоняват облагите към своя територия... Гърчите се в лютата си фобия и плюете...а се говори за национални интереси на България.Ослепели сте от злоба и не виждате облагите за България...Защо да не тече газ от Турция през България?... Защо да няма високоскоростен влак през Пловдив и София за Европа?...Трасето до Одрин е почти готово и Турция иска газта,влаковете и тировете да минават през България ...Тогава какво и кой пречи да няма мостове над Дунав, тунели под Стара планина и ЖП и авто магистрали през тях от Азия към Европа?!... повярвайте ... Турция наистина е готова да инвестира и реализира без да се поддава на какъвто и да е комплекс и претенции, всичките блянове на българите...защото знае че са един благосъстоятелен и много по мъжки народ от другите на Балканите. Мицотакис направи всичко възможно да отбие тр
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 херо мустафътъ

    1 2 Отговор

    До коментар #36 от "ИЛЮМИНАТ":

    А ние освен на студено и гладни можем да бъдем за благото на Ф>А>Щ
  • 55 Българските турци

    4 1 Отговор

    До коментар #50 от "Българските турци":

    Мицотакис и Кирил Петков направиха всичко възможно да отбият трасето към Солун и Скопие...a и не е ли време вече да се отърсите от 150 годишния си сън и да видите кой ви е приятел, кой ви е враг ?!..
  • 56 Май

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Срам и позор са предателите!":

    Като се има в пред вид, че е завършил образованието си в Украйна , освен из..кяр какъв друг може да е .
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Демократ

    5 4 Отговор
    Защо толкова българи отричат истината и обвиняват човека,който има смелостта да я каже?Толкова тежко ли се е разболяло нашето общество от безогледните лъжци, които дълго време управляват,че да няма усет за истина и лъжа. Руският поток е построен като подарък от Борисов на Путин за 3млд.лв.платени от всички нас,пари, които можеха да се използват за пенсии и здравеопазване.Нуждаещите се щяха да получат помощ.Вместо това вожда реши да ги подари на Путин,за да му съдейства на да нападне Украйна.Счетоводителката Петкова скри предателския договор в полза на интересите на Русия,а не на България,което е чисто национално предателство,за което се говори от години.Хората обаче не харесват Огнян Стефанов,който показва продажния договор и истината,а харесват предателите на България .Какво става в тази държава?Как ще се оправим?

    Коментиран от #60

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Сл. Георгиев

    3 0 Отговор
    Този другар от ДС не престава да дава акъл от позицията на "гърмян заек"! Навремето мафиотските му червени съратници го гръмнаха почти успешно заради парчетата от "баницата" и той се превърна в честен демократ и борец срещу мафията!
  • 62 Демократ

    4 0 Отговор

    До коментар #60 от "Българските турци":

    Патриотизъм значи любов и защита на интересите на Родината. Патриоти са били всички българи,отдали живота си за свободата на България.Тази дума има еднакво значение по света-всеки,който се бори за свободата на народа си и държавата си, е ПАТРИОТ.

    Коментиран от #64

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Павел пенев

    3 1 Отговор
    Стефанов това което казваш е така, но Газпром предложи на ЕС транзита на газ да остане през Украйна, но запада да плаща транзитните такси. Тогава Турски поток нямаше да съществува и ние нямаше да загубим 3 милиарда лева за неговото построяване.
  • 66 Софиянка

    2 0 Отговор
    Е що иска да се върне Боко. Не в ползи роди.
  • 67 Софиянка

    2 0 Отговор

    До коментар #64 от "Айде стига":

    Дърдорене празно, ама парите от нашия джоб.
  • 68 Марин

    2 1 Отговор
    Аман от доносници и шестаци.
  • 69 Даже и

    0 0 Отговор
    Бивш политически офицер,политрук и дъщерята на сръбски партизанин в яростен русофобски пристъп. Даже Павлик Морозов би им завидял.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове