Last news in Fakti

15 Септември, 2022 09:10 1 105 16

Цветлин Йовчев: Служителите в МВР не са обучени как да действат

  • цветлин йовчев

Има области, в които могат да се направят неща. Това, на първо място, е подборът на кадри – в системата влизат хора, които не отговарят на изискванията за тази система

Цветлин Йовчев: Служителите в МВР не са обучени как да действат - 1

Има области, в които могат да се направят неща. Това, на първо място, е подборът на кадри – в системата влизат хора, които не отговарят на изискванията за тази система. Не говорим за физически показатели, а за морал. Това каза Цветелин Йовчев, бивш министър на вътрешните работи за „Денят започва” по БНТ.

Йовчев смята, че служителите на МВР, които са създали отношения със Семерджиев и са му помагали, трябва да понесат отговорността си. Той също така сподели, че има съмнения за това дали Семерджиев е извършвал престъпна дейност, като добави, че множество от помагалите му служители не си дават сметка, че дребните „добрини” са помогнали да се стигне до катастрофата на бул. „Черни връх”.

„Ако са допуснати грешки в първите моменти на местопрестъплението, дължат се на недобра подготовка и неясни процедури на служителите, отколкото на някакъв чадър”, добави още той.

„Нашите служители в МВР – и това е дългогодишен проблем – те не са обучени как да действат в различни ситуации. Един служител, когато спре един автомобил за проверка, не знае къде да застане правилно, как да подходи към нарушителя. Оттам нататък, когато установи нарушение, на него системата му дава възможности той да лавира какво ще направи. Няма го ефективният контрол”, допълва Йончев.

Той също така сподели своите препоръки към начина, по който трябва да се подхожда в МВР по отношение на служителите там: „Първо – това е първоначалната проверка на служителите при приема им на работа, но това не е достатъчно само с психологическите изследвания и проверка в системите на МВР. Човекът трябва да се следи по време на работата му. Второ – работната среда; всяка система за интегритет почива на това, че работата на служителя в системата трябва да е ценност. Трето – да има ясни процедури кое е допустимо и кое – не. Контролът е на няколко нива, но особено от преките началници.”


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 не са обучени

    9 0 Отговор
    да сменят показалеца в носа си на всеки десет минути
  • 2 Да, да

    9 0 Отговор
    Те и министрите така ги избират. Имаше един Начев, ако не греша, чудеше се що е министър.
  • 3 Лост

    8 0 Отговор
    А той знае ли това: Когато сочиш някой с пръст, другите три сочат към теб.
  • 4 честен ционист

    8 2 Отговор
    МВР е обучено в древните масонски практики на тоя - лъжи, кради, убивай.
  • 5 Иванчо

    11 0 Отговор
    А този не беше ли министър или главен секретар? Какво направи в рази посока, докато имаше възможност? Че седнал сега да прави констатации...?!

    Коментиран от #13

  • 6 гроажданин

    3 0 Отговор
    Недопустимо е кадровата политика да провежда от едно лице което впродълженение на повече от 20 години да бъде начело на Човешки ресурси ..Ведин момент вероятно започва да се въ образява че е вечен и незаменим и от там започвас злоупотребата със служебното положение .
  • 7 Табаков

    3 0 Отговор
    Ами да ги обучат,какво чакат и се ослушват? Треньори от Спецчастите няма ли? И полигони имаме ,и тренировъчни зали имаме. Иска се ра-бо-та! РА-БО-ТА!!!
  • 8 Фикус

    6 0 Отговор
    Днес е първият учебен ден. Да започват подготовката си.
  • 9 Факт

    5 0 Отговор
    Служителите на МВР са уредени на работа!
  • 10 Има надежда

    2 0 Отговор
    Не е вярно ,, че не са обучени но заради такива като него учили за главни механици на кораб и после правили нещо друго от което не разбират нещата са така.Първо се почва че автопатрулите трябва да са от трима а не от двама.Така е било преди КПП се прави с 5 души шипове кола и знаци.В момента в резултат и на неговата политика на смяна са максимум 2 патрула с 2 служители .Няма как само да махаш и да слагаш млади и неопитни за шефове и после да чакат резултат.А най големият проблем е че МВР всъщност е превърнато на пощаджии връчващи писма на всички органи в държавата и фишовете на КАТ.Има повече дознатели от колкото инспектори ( всъщност много повече от следователите преди да разсипят следствието заради Бойко Рашков)
  • 11 НИК

    4 1 Отговор
    Тези проблеми започнаха от началото на ерата ГЕРБ и се засилиха по ваше време така че не се прави на УМЕН защото и ти си един случайник.
  • 12 Всяка втора кифла

    2 0 Отговор
    взе да става милиционерка.
  • 13 Марийка

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Иванчо":

    Този беше и едното и другото. Министър беше в правителството на Орешарски. Сега се прави, че ВЪОБЩЕ не е допринесъл за този благоприятен хаос за голяма част от полицаите.
  • 14 Павел пенев

    1 0 Отговор
    Те са обучени как да се разписват на ведомости за високи заплати, как да получават подкупи и как да транзитират мигранти през границата.
  • 15 Деций

    1 0 Отговор
    Ами що не ги обучи ти бе,имаше тази възможност!Или сега от библиотекарския ги разбра тези работи?
  • 16 Гуцанчо

    2 0 Отговор
    Червени дребни добрини от червен "специалист"!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове