Last news in Fakti

18 Септември, 2022 13:34 1 960 114

Георги Свиленски: По-евтин газ от този, който идва по тръба, няма.

  • георги свиленски-
  • газ-
  • тръба-
  • евтин

От санкциите срещу Русия страда България, а не Русия, каза водачът на листа в 24 МИР-София 

Георги Свиленски: По-евтин газ от този, който идва по тръба, няма.  - 1
Снимка: bTV

„С този дебат с надявам да сложим точка на въпроса кой повиши пенсиите. Виждам едно желание от ПП да представят това като изцяло тяхна заслуга, но това е записано в програмата на БСП още преди три парламентарни избора, отстоявано в четири парламента и е изпълнено.“ Това заяви водачът на листата на “БСП за България“ в 24 МИР – София Георги Свиленски по време на предизборен дебат в ефира на bTV. Той уточни, че тази мярка не е фигурирала в програмите на ПП, ДБ и ГЕРБ.
„Когато обещаем нещо, ние рапортуваме, че сме го изпълнили и днес мога да застана пред българските пенсионери и младите семейства и да кажа какво сме свършили за тях. Да, за тези неща трябва подкрепа и гласове, но основният идеолог пенсиите да бъдат веднъж актуализирани, втори път преизчислени, трети път сега през октомври отново да бъдат преизчислени на база осигурителен доход 2021 г., e БСП“, категоричен е Свиленски.
Обвиненията, че държавата е счупена социалистът определи като клише, което се вкарва, когато ГЕРБ не е в управлението. „ГЕРБ направиха държавата такава по техния модел, ние искаме да го променим. Последните шест месеца показахме, че можем да променяме модела. България излезе на първо място по промишлено производство, по икономически растеж. На четвърто място в Европа сме по БВП“, припомни водачът на листата на БСП и попита как държавата може да е счупена, при положение, че детските градини и ясли са безплатни, а майките и младите семейства ще получат по 350 лв. за първия учебен ден.
„Предложението на ГЕРБ за компенсациите на бизнеса беше 200 лева и 80%, а предложението на Драгомир Стойнев от ПГ на “БСП за България“ беше 250 лв. и 100% - това, което има бизнесът в момента“, припомни Георги Свиленски по отношение на предприетите мерки срещу инфлацията. По думите му генезисът на високите цени, които виждаме всеки ден, са високите цени на енергоносителите и на горивата. „Затова ние предлагаме таван на цените. Това го казва и Европа“, обясни социалистът и припомни, че 17 години “Топлофикация-София“ се управлява от Столична община с кмет Борисов и кмет Фандъкова.
Свиленски е категоричен, че по-евтин газ от този, който идва по тръба, няма. „Трябва да има правителство, което да отиде и да подпише дългосрочен договор“, категоричен е той по темата с газа и отправи въпрос към ГЕРБ дали ще отидат да преговарят с “Газпром“ за по-евтин газ.
„Ясно е, че “Булгаргаз“ не е изпълнило или не е платило по начина, по който иска търговското дружество, което предоставя газ. Франция, Италия и Германия можаха да платят и да си получават газа, а България не можа. Министерски съвет няма решение за спиране на руския газ. Г-жа Нинова и нито един министър от БСП не е гласувал за спиране на газа и за санкциите срещу Русия“, посочи още Свиленски и допълни, че от санкциите страда България, а не Русия, а следствие на тях “Газпром“ са си увеличили печалбата 40 милиарда.
Според Свиленски няма по-последователна позиция от тази на БСП относно възможността за коалиция с ГЕРБ – „Ние имаме решение на Конгрес и това няма как да се случи. Трябва да има мнозинство, което да гарантира социалната политика, за да не ставаме заложници, както бяхме в предишния парламент, на 10-15 народни представители от някоя малка парламентарна група, която събори правителството“, категоричен е той.
На финала Свиленски отправи апел към българските граждани на 2-ри октомври да гласуват с номер 28: „За да получите правителство, което мисли за вас, което може да решава социалните, енергийните, икономическите въпроси на държавата. Правителство, което може да гарантира стабилни доходи и не повишаващи се непрекъснато цени. Правителство, което милее за България“, заключи той.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    38 8 Отговор
    Горките чевенотиквеничета.Надушват че идва гладушка за вечни времена.Ридаят на всички фронтове.
  • 2 Тц тц

    28 8 Отговор
    Продуха ни главите с тоя газ ей писна ми бе да се махат с тоя газ халал да им е.
  • 3 Тц тц

    25 12 Отговор
    Не ми трябва газ, ако искат в каменната ера да ни върнат всеки да си гледа градина и добитък и ще яде каквото сине отгледал който има земя и така.
  • 4 Опаа

    34 5 Отговор
    Няма комисиони.Тоя и баджанака му ще закъсат яко Глаааад.
  • 5 Последния Софиянец

    38 11 Отговор
    Благодарение на простотиите на БСП,ДБ и ПП газ по тръбата няма да има.А се почна и война в Азербайджан и май и от там няма да има.САЩ се радват.
  • 6 Знаем

    37 8 Отговор
    Знаем. Само се питаме защо мълчахте на Кире, когато твореше про100тия след про100тия? А?
  • 7 Нашийник

    22 6 Отговор
    Вярно е, но само когато „тръбата“ е направена качествено.
  • 8 Баджанак

    27 2 Отговор
    Я пак сега:
    - По-хубаво от руски газ няма....
  • 9 Госあ

    11 6 Отговор
    делянчо ходи да разправя как на България газ не и трябвало. Представете си за каква “програма” иде реч. Усвояване. Само дето Европа я чака рецесия и не знам кво точно ше усвояват, та да движат икономиката с бакшишите от усвоеното. Точно сега е момента, когато България трябва и може да започне да произвежда отново.
  • 10 Госあ

    22 3 Отговор
    Един не излезе да каже, че отива да върне изгонените китайски делегации. Заплати щели да вдигат. Откъде ве, магьосници ? С половината от инфлацията хахахаха
  • 11 1957

    14 13 Отговор
    Богат българин не иска евтин газ,той иска скъп демократичен,защото на хубаво мирише.
  • 12 Госあ

    13 14 Отговор
    Единственият, който каза нещо за енергетика и икономика е Стефан Янев. Обаче простолюдието се е вторачило във варненския Буратино, дето гори маски.
  • 13 оня

    18 4 Отговор
    с колко вдигнахте пенсиите през септември 2021 години минималната пенсия беше 300+120 ковид добавка а сега е 465 в която влиза и ковид добавката та голямото ви вдигане е 45 лева а колко се вдигнаха цените
  • 14 СЛАВА ПУТИНА, СЛАВА БСП-ПП-ДБ

    11 5 Отговор
    ВСЕКИ ДРУГАР- "ПОЧТЕН" И "УМНОКРАСИВ" СОРОСПИЯ.. МИЛИОНЕР!
  • 15 Корнут

    13 2 Отговор
    Смешен си и рогата ти срам нямат
  • 16 Гражданин

    22 2 Отговор
    Газът идва по тръба, но парите минават през купища офшорки! Не ми разправяй врели- некипели!
  • 17 Каза баджанака

    8 2 Отговор
    😅😅😅😅😅😅😅
  • 18 И също така

    18 2 Отговор
    По-лъжовна и подла тvар от червените gниди- също няма!
  • 19 БСП-ПП-ДБ-,...ДРУЖБА НАВСЕГДА

    9 3 Отговор
    КПСС- БКП
  • 20 ДРУГАРИ, ДРУГАРКИ, СОР'ОСИ И ЛИБЕР'АС'ТИ

    5 9 Отговор
    ДА ПОДКРЕПИМ ...ПРОМЯНАТА НА ДС/БКП

    Коментиран от #112

  • 21 Абсурдистан

    14 7 Отговор
    Поредната елементарна комунистическа лъжа в услуга на Кремъл! Ако доставчикът е монополист и знае, че няма алтернативи може да вдигне цената в пъти сравнена с останалите - прост пазарен принцип. Това е още по-вярно, ако доставчикът е зависим от настроението на един психопат!
  • 22 Оги

    9 1 Отговор
    Така е Гоше, и от Витоша по-високо нема, а от Искъро по-длибоко нема. :)
  • 23 Госあ

    12 8 Отговор
    Целия бивш източен блок се е обърнал към Азия. Не само Китай, Япония, Южна Корея. Проверете инвестициите на тези страни в Унгария, Полша, Чехия, Сърбия. Само наште ни държат сервитьори, бармани и проститутки на западния кух капитал.
  • 24 НЯКОЙ

    16 0 Отговор
    Другарю Свиленски, не си насилвайте късмета! Едва ли някой ще ви поиска за партньор - вие се въртите като ветропоказател и по-добре изчакайте изборите, защото вече явно има две БСП-та - едно на Нинова и едно на Радев!
  • 25 един

    14 3 Отговор
    По-тръбата идва и една заплатка допълнително,а по-танкера не идва нищо,мъка-мъка-мъка!
  • 26 Госあ

    10 5 Отговор
    Аве, накрая кво излезе ? Руската АЕЦ и оръжейни заводи са единствените, които носят приход за България. А ? Кво ше каете ?
  • 27 Българин

    15 2 Отговор
    Още от самото си създаване БКП /БСП е била партия на национални предатели и българофоби, за които руските интереси са били на първо място. Свиленски не прави изключение и се надпреварва с баджанака си, кой по добре да обслужи руснаците.

    Коментиран от #35

  • 28 Истината

    8 5 Отговор
    В случая изобщо не става въпрос за обикновен търговски договор а за сделка "евтина газ срещу лоялно отношение към Путин, който нарушава основните принципи на международното право. Лоялност към държава, която се стреми да разруши ЕС и да унищожи НАТО, съюзи в които България участва, лоялност към държава, която напада и избива съседите си защото те искат да вървят по свой собствен път.
    Ние трябва или да се откажем от тази "изгодна" сделка заради принципите си или да сменим принципите си и да приемем, че всяка държава, която е военна сила може да прави каквото си иска със съседите си и да им нарежда по какъв начин да се развиват.
    Руските агенти на влияние, които всеки ден ни облъчва от телевизионният екран плюят на всякакви принципи и затова говорят за "евтина газ" и за "изгодно сътрудничество с Русия". Хора, които нямат никакви принципи никога няма да разберат тези, които имат.
  • 29 Рубладжийче

    7 5 Отговор
    Договора с Газпром е тъй нужен за продажните русофили както слънцето и въздуха за всяко живо същество!
  • 30 ПУТИН НЕ ДАВА!

    4 0 Отговор
    ДА, АМА НЕ ИДВА!
  • 31 Наблюдател

    10 6 Отговор
    Руските роби май не могат да проумеят, че Русия никога вече няма да бъде лидер на нефтогазовият пазар за ЕС и никога няма да може да шантажира, че "ще врътне кранчето" ако Европа не изпълни налудните им желания. Руските роби очакват европейските страни една по една да се проснат в краката на Путин, да прекратят подкрепата за Украйна да молят за милост и малко газ за да не мръзнат през зимата. Ще си останат само с очакванията!

    Коментиран от #110

  • 32 БАРТЕР С РАШКИТЕ

    7 2 Отговор
    ЗАМЕНЯМЕ ЧЕРНИ ЧУВАЛИ ЗА ГАЗ!
  • 33 Истината

    10 4 Отговор
    Да спреш руската газ на русофила е все едно да спреш хероина на закоравал наркоман. Изпада в абстиненция, става раздразнителен, издава начленоразделни звуци, изпотява се, получава гърчове и пяна избива на устата му. В това състояние за да си получи дозата той е готов на всичко, дори и да убива!
  • 34 Илиева

    9 0 Отговор
    Ало Свиленски,като ПП си присвояват заслуги на БСП-Нинова що щете пак с тях?Каните се да довършите започнатото…Кое точно?Парите дето ги раздадохте бяха изхарчени още преди това.Чувал ли си за инфлация и ходил ли си на пазар скоро?А,като дойдат сметките за парното,водата и всичко останало,какво ще лъготиш нещастните възрастни социалисти?Младите не са чували за теб и такива,като теб..И слава Богу,защото на нищо добро няма да ги научиш освен да лъжат красиво,като кака си Круела😝Дано тоя народ се осъзнае и да не гласува за ПП,ДБ и БСП измамниците!!!
  • 35 Госあ

    9 6 Отговор

    До коментар #27 от "Българин":

    По големи национални предатели няма от тези възкачили чужд цар на българският престол, докарал (той и семката му) три национални катастрофи на България. Измъчвал и убил борци за Освобождението и интелектуалци. По големи предатели от тези, които послушаха западняците да нарежат на скраб енергетиката, индустрията и армията на България - няма. Ясно ли е, бе ?

    Коментиран от #37, #43

  • 36 Българин

    10 8 Отговор
    На русофилите, понеже все още не могат да загреят какво ще стане с руските енергийни продажби на европейският пазар, само ще кажа, че следващите договори на ЕС с Русия ще бъдат по формулата "Петрол/газ срещу храни"!

    Коментиран от #39

  • 37 Българин

    10 10 Отговор

    До коментар #35 от "Госあ":

    От Съединението до днес Русия и русофилите сте най големите врагове на България и българите.
  • 38 Смешник

    12 1 Отговор
    Жалкия смешник се опитва да ни лъже нещо, а забравя износа на оръжие за Украйна, инфлацията, обирането на доходите и спестяванията ни! Свиленски вие сте едни лъжци и крадци, които за няколко месеца показаха колко струват, дори не искам да ви виждам, а не да правя усилието да гласувам за вас, да те няма отиващия си политик! Нещо за лихвоточките да коментираш къде са парите на 60 000 Българи, вие къде бяхте????!
  • 39 Госあ

    4 4 Отговор

    До коментар #36 от "Българин":

    Хахахаха какви храни ? Зърно ? Хахахаха Много прости парчета. Не случайно продавахте по плодзеленчуците едно време. Или разнасяхте кремвирши.
  • 40 Има по ефтино

    3 2 Отговор
    С газ от софийската градска канализация. Ама трябва да се усвои. По соца в всека по голяма свинеферма се произвеждаше газ.
  • 41 ЧАПАЕВ

    8 9 Отговор
    А ЗАЩО РАША ЗАГУБИ НАЙ БОГАТИЯ ПАЗАР В СВЕТА - ЕВРОПА? ЗАЩО ИЗБИВАТ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД? ЗАЩО НЕ ВДИГНАХА СТАНДАРТА НА НАРОДА СИ, А ПРАВЯТ САМО ТАНКОВЕ И ДР. ОРЪЖИЯ? ЗАПАДА ИМ ПОСТРОИ ЗАВОДИ, ДАДОХА ИМ ВИЗИ, ЗАКУПИХА ИМОТИ ПО СВЕТА И У НАС И НАКРАЯ СЕ ЕЗС.АХА НА МЕТЕНОТО?

    Коментиран от #44

  • 42 ГЛАСУВАШ ЗА ..ПП И ДБ, ПОЛУЧАВАШ..БСПк

    4 4 Отговор
    ДА ПОДКРЕПИМ ПРОНЯНАТА НА БКП
  • 43 Рубладжийче

    10 10 Отговор

    До коментар #35 от "Госあ":

    Всички комунисти под земята! Всички путинисти на концерт на Йосиф Кобзон!
  • 44 Госあ

    5 7 Отговор

    До коментар #41 от "ЧАПАЕВ":

    Стандарта на образованите и работливи хора в Русия е несравним с този в нашата кочина. От първо лице ти го казвам. Москва и Петербург винаги са били в топ градовете за живот. Панял ? Освен това, лукса за който ламти западното простолюдие, никога не е бил на първо място на Изток (руските гопници са отделна тема)

    Коментиран от #48

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 ПутлераZти сър

    7 9 Отговор
    Французинът има жена и любовница, обича любовницата си. Англичанинът има жена и любовница, обича жена си. Италианецът има жена и любовница, обича майка си.Американецът има жена и любовница, обича парите. Рус накът има жена и любовница, обича водката. Русо филът няма нищо но обича Ру сия и Путин.
  • 47 777

    13 2 Отговор
    Свиленски, защо тогава участвахте в най-русофобското правителство в новата ни история?

    Коментиран от #50

  • 48 Само питам

    8 6 Отговор

    До коментар #44 от "Госあ":

    Защо се измъчваш в европейска и натовска България бе путлерас? Чемодан, вокзал, рассия!

    Коментиран от #51

  • 49 Боко ем Боков..

    0 0 Отговор
    Това е моя реплика...
  • 50 Истината

    7 6 Отговор

    До коментар #47 от "777":

    Русофоб е термин, с който руските мерзавци наричат всеки, който се противопоставя на агресивните руски имперски интереси. Русофоб е всеки, който е против
    маниакалната идея, че Русия има мисия в света. Русофоб е всеки, който не споделя руското виждане, че света трябва да им се подчинява и да им лиже задниците. Така, че според руските п римати целият свят, освен тях и техните слуги е русофобски.
  • 51 Госあ

    2 3 Отговор

    До коментар #48 от "Само питам":

    Защото съм българин, продажнико. Затова.

    Коментиран от #55

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Радев....

    2 3 Отговор
    Точно за това с гълъба се опитваме да спрем интерконектора с Гърция.

    Коментиран от #57

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Българин

    9 8 Отговор

    До коментар #51 от "Госあ":

    Кога русофилите сте били българи? Когато за да угодите на Русия свалихте княз Батенберг и правихте бунтове във войската? Или когато по заповед от Москва взривихте църквата Света Неделя? Или когато признахте московското творение "македонска нация" и биехте българите в Пиринско да се запишат като македонци в паспортите? Или когато хранехте прасетата с българи? Или може би когато искахте България да стане 16 република на СССР? Никога не сте били и никога няма да бъдете българи!

    Коментиран от #65, #68, #69

  • 56 и без руска газ може

    8 5 Отговор
    Ама не може заради това ,че някой продава газ и нефт да има правото да напада държави които не го искат.Да убива и краде,да рекетира и заплашва целия свят!.Чудя се как може това някой да го харесва.?Газ и нефт има много по света и без руска газ ще се оцелее.Но руското освобождение е изостаналост и робство.!

    Коментиран от #59, #66

  • 57 Митрофанова

    3 1 Отговор

    До коментар #53 от "Радев....":

    Не успеете ли ...ще ви обеся...
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Теменужка...

    6 0 Отговор

    До коментар #56 от "и без руска газ може":

    Може без руска газ...ама мен и шефа може и в затвора да ни вкарат.
  • 60 Госあ

    7 4 Отговор
    С едно изречение - отказа от руска газ е равносилно на спирането на реакторите в не толкова далечното минало. Същите фенотипни образи (които напълно отговарят на генетичните им характеристики и възпитание и начин на живот) ни представят невероятните ползи от проваления Южен поток и сега прекратяването на договорите за доставки.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 двуличници

    5 2 Отговор
    Г-н Свиленски, тогава, защо вашата партия, която беше в управляващата коалиция допусна да се прекрати договора с Газпром и в резултат на това да се стигне до такова обедняване на българите!? Къде в ЕС инфлацията е 17,7%? Вината на БСП и лично на лидера ви, е безспорна!
  • 63 Истината

    7 5 Отговор
    Ако си интелигентен и почтен, никога няма да си русофил! Ако си почтен, но симпатизираш на Русия, то интелигентността ти е под въпрос. А ако си интелигентен и подкрепяш Русия, значи си всичко друго но не и почтен!
  • 64 Жорж Свински...

    2 0 Отговор
    Евтина газ няма никъде по света, обаче ние успяхме да си вземем парите.
  • 65 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #55 от "Българин":

    Много добре казано братле
  • 66 пропаганда

    7 4 Отговор

    До коментар #56 от "и без руска газ може":

    Продаването на газ и нефт няма нищо общо с войната. Войната е най-лошото човешко проявление, но когато до границата ти започат да стоят ракетни установки и те обявяват открито за враг, трябва да вземеш някакви мерки!
  • 67 Газпром...

    6 2 Отговор
    Будали българи...вярвате ли на тези глупости за евтин газ?
  • 68 Госあ

    5 4 Отговор

    До коментар #55 от "Българин":

    Кой е Батенберг ? Наследство от прекрасния берлински конгрес. Чужди царе и князе възкачвате само продажниците, които милеете за турците. Кой плати цената за независимостта на България ? Кой направи България износител на сметачни машини от ранга на Япония и сащ от държава на кожухари и въжеплетачи ? Освен това, не съм русофил в познатия смисъл на думата.

    Коментиран от #71

  • 69 русофоби

    4 2 Отговор

    До коментар #55 от "Българин":

    Не, когато се продадохте за сребърниците на соро-совите фондации...

    Коментиран от #72, #76

  • 70 Нинова....

    1 2 Отговор
    Предлагам бартер..газ за оръжие...
  • 71 Българин

    6 3 Отговор

    До коментар #68 от "Госあ":

    Батенберг е племенник на руската императрица и всички участници в Берлинският конгрес са очаквали до десет години княжество България да се превърне в руска губерния. Но националните предатели от петата колона на Москва никога не сте знаели българската история.

    Коментиран от #74

  • 72 Истината

    3 4 Отговор

    До коментар #69 от "русофоби":

    Русофоб е термин, с който руските мерзавци наричат всеки, който се противопоставя на агресивните руски имперски интереси. Русофоб е всеки, който е против
    маниакалната идея, че Русия има мисия в света. Русофоб е всеки, който не споделя руското виждане, че света трябва да им се подчинява и да им лиже задниците. Така, че според руските п римати целият свят, освен тях и техните слуги е русофобски.
  • 73 Да,много от

    4 0 Отговор
    написаното е вярно,но хората ви свързват с политика на ПП иДБ!Говорите за евтин газ,но не поставяте категорично условие към вашите бивши и евентуални партньори?Това поражда съмнения във вашата искреност!Хем евтин газ,хем старата коалиция,няма как!?
  • 74 Госあ

    3 2 Отговор

    До коментар #71 от "Българин":

    Племенник на руската императрица от запад. Батенберг никога не е бил долюбван в Русия.

    Коментиран от #77, #79

  • 75 Копейкин...

    5 1 Отговор
    Тц..тц...тия успеят ли да пуснат руска газ по тръбата големи мангизи ще направят.
  • 76 Българин

    6 4 Отговор

    До коментар #69 от "русофоби":

    Русия предизвиква единствено погнуса а русофилите отвращение!
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 ха сега де!

    1 0 Отговор
    "От Витоша по-високо нема,от Искъро по-дълбоко нема,от София по-убаво нема. Колко у София че срешнеш софиянец,толко и у Курило-курилец."
  • 79 Българин

    6 2 Отговор

    До коментар #74 от "Госあ":

    И руската императрица е била от Запад, както и Екатерина Велика. Нищо руско няма в руските царе!

    Коментиран от #82

  • 80 Госあ

    0 3 Отговор

    До коментар #77 от "Българин":

    Предложен е на берлинския конгрес, ако ти говори нещо. В Сан Стефано, когато руснаците са имали основната дума, други неща са предлагани !

    Коментиран от #81, #84

  • 81 Българин

    3 1 Отговор

    До коментар #80 от "Госあ":

    Кой го предложи бе и3р0д неграмотен? Англия, Австро-Унгария, Франция, Османската империя?

    Коментиран от #85

  • 82 Госあ

    4 1 Отговор

    До коментар #79 от "Българин":

    Нас ни интересува Александър II, син на Николай I от рода Романови.

    Коментиран от #89

  • 83 Свиленски?? Нинова обеща да свали

    4 1 Отговор
    Наказателната лихва с която ЧСИ и Колектори Дерат кожата на Длъжници!! В България е най високата такава в ЕС!!! Подсетете е! Германия, Белгия 4-5 %в България 10+%???Да се върнат Техникумите и СПТУ Образователната система да се Реформира, сега Бълва полуграмотни, недоучили средни кадри!!! Свиленски, Нинова, Действай те!!
  • 84 Руските ZV. иne

    2 2 Отговор

    До коментар #80 от "Госあ":

    Никога не са имали думата!

    Съгласно текста на Райхщадското споразумение Австро-Унгария и Русия се съгласяват, че „ако се стигне до териториални промени или разпадане на Отоманската империя, създаването на голяма компактна славянска или друга държава е изключено.

    Коментиран от #86

  • 85 Госあ

    1 3 Отговор

    До коментар #81 от "Българин":

    Къде са го предложили бе, продажник прост ?
  • 86 Госあ

    1 6 Отговор

    До коментар #84 от "Руските ZV. иne":

    Кой плати на турците ? Русия, винаги е имала думата и винаги ще я има.
  • 87 Госあ

    6 2 Отговор
    Не ми обяснявайте кой е Батенберг, продажници прости, а ми обяснете защо квичите срещу енергетиката на България.
  • 88 Тонката

    4 0 Отговор
    Така....За всички, които си мислят, че ще се оправим без руски газ, предлагам да отворят Блумбърг и да прочетат за какво иде реч....Това важи повече за Европа и по-малко за България, но това не е толкова важно....Цитирам Блумбърг:

    "Европейски служители са разтревожени от заплахата от енергиен хаос през зимата поради недостиг на суровини за производство на електроенергия.

    Мрежовият оператор на Франция заяви, че всъщност е изчерпал всички възможности за поддържане на електрозахранването на сегашното ниво. Системата вече работи на предела си, затова регулаторът е обявил "червена" степен на тревога.

    Подобни мерки са предприети и от мрежовия оператор във Финландия.

    „Реалността е, че Европа изпитва критичен недостиг на газ“, заяви Ед Биркет, ръководител на енергетиката и климата в лондонския Onward Centre. Според него, ако потребителското търсене на електроенергия не бъде намалено своевременно, то прекъсвания в електропреносната мрежа могат да възникнат по всяко време."

    Вие продължавайте да спорите дали диктаторския или демократичния газ е по-добър избор за България.

    Коментиран от #90

  • 89 Българин

    2 1 Отговор

    До коментар #82 от "Госあ":

    От династията Холщайн-Готорп-Романов. Това говори ли ти нещо? Майка му е германка. И жена му е германка. Мария фон Хесен.

    Коментиран от #93

  • 90 Госあ

    5 6 Отговор

    До коментар #88 от "Тонката":

    На руския президент му е ясно като бял ден, че европейската паплач ще се завърти на 180 градуса като и стане студено.

    Коментиран от #94

  • 91 Никога повече на власт Борисов и Хиени

    7 4 Отговор
    ГЕРБ!! Тези са най Опасни и Вредни за Държава и Народ!! Доказаха го!!
  • 92 Истината

    5 4 Отговор
    Пymuн ucma е не само обuден на нopмалният свят, той е злобен и отмъстителен.
    Защото му е внушено, че ЕС, НАТО и САЩ или накратко koлekmuвния 3апад е виновен, че не е могъл са се peaлuзupa.
    Че заради тях той е беден и нещастен нey дачник. Затова са и изпълнените със 3лоба и омpa3а коментари на путинистите и cmpacmната им защита на Русия и Путин, от които очакват да накажат вuновнuците за пpoваленият им живот.
  • 93 Госあ

    1 3 Отговор

    До коментар #89 от "Българин":

    Майка му, мое и марсианка да е.

    Коментиран от #95

  • 94 Българин

    7 4 Отговор

    До коментар #90 от "Госあ":

    Руските роби май неможе да проумеете, че Русия никога вече няма да бъде лидер на нефтогазовият пазар за ЕС и никога няма да може да шантажира, че "ще врътне кранчето" ако Европа не изпълни налудните им желания. Руските роби очаквате европейските страни една по една да се проснат в краката на Путин, да прекратят подкрепата за Украйна да молят за милост и малко газ за да не мръзнат през зимата. Ще си останате само с очакванията!

    Коментиран от #96

  • 95 Само питам

    4 5 Отговор

    До коментар #93 от "Госあ":

    Русоидите защо сте толкова големи тапири?

    Коментиран от #102

  • 96 Госあ

    5 4 Отговор

    До коментар #94 от "Българин":

    Русия винаги ще бъде лидер в енергетиката. Това не е ясно май само на козяците. И не става дума само за газ и петрол, става дума и за ядрена енергетика.

    Коментиран от #98

  • 97 Истината

    6 5 Отговор
    По-неприятен и отвратителен от обхванатият от манията за величие и уникалност руснак е неговият покорен и доброволен задунайски роб!
  • 98 Българин

    6 5 Отговор

    До коментар #96 от "Госあ":

    Русия вече ще бъде лидер само във военните престъпления и мерзавщините. Поне докато психопата Путин е на власт.
  • 99 Госあ

    5 6 Отговор
    Европа е една фалирала банка, с любезното съдействие на американските братя. И нито има човешки ресурс, нито природен ресурс, нито познания за да се възстанови. ДВГ отдавна не е върха на технологиите.

    Коментиран от #100

  • 100 Истината

    7 5 Отговор

    До коментар #99 от "Госあ":

    Русия е най-мр ъсната и до погнуса отв ратителна страна в цялата световна история. Там са селектирани чу довищни
    морални ypoди, при които понятията за Добро и Зло са обърнати наопъки. През цялата си история тази нация се е вър галяла в лйната, в които иска да потопи целия свят.

    Коментиран от #103

  • 101 Дмитрий Лихачов

    5 5 Отговор
    “ Русия никога не имала и няма има никаква особена мисия. Не трябва да се търси никаква национална идея за Русия- това е мираж.

    Животът с национална идея отначало ще доведе до ограничения, а след това ще възникне нетърпимост към друга раса, към друг народ и друга религия. Нетърпимостта непременно ще доведе до терор. Не бива да се допуска връщането на Русия към единна идеология, защото тя рано или късно ще доведе Русия до фашизъм”.
  • 102 Тонката

    5 1 Отговор

    До коментар #95 от "Само питам":

    Само да ти отговоря:

    Не сме по-големи "тапири от вас"!
    Вие сте неграмотни, необразовани и с ниска култура! Едно тотално провалено поколение!
    Дори имената си пишете с грешки....😂
  • 103 Госあ

    2 2 Отговор

    До коментар #100 от "Истината":

    Евала ! Хахахахаха
  • 104 бадженака свиленски

    1 1 Отговор
    особенно ако ти поднем тръба
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Путин...

    2 1 Отговор
    Аз съм свършил, оправяйте се с другите.
  • 107 ако искаш,жорко,

    3 2 Отговор
    тая пуста тръба да я свиеме леко накъм отходното ти отверстие?
  • 108 Моряка

    4 4 Отговор
    Има,от тръбата на Газпром,ама когато Кирчо ги отряза,мълчахте като д........пета.И за освобождаването на Моряците в Мариупол от руснаците премълчахте да им благодарите.И за гаврата с руските дипломати не се извинихте.За това сега ще го ядете от собствения си електорат.Забравихте,че е русофилски.

    Коментиран от #113

  • 109 Само да кажа

    3 3 Отговор
    НИКОГА ПОВЕЧЕ ОТ РУСКИТЕ ОКУПАТОРИ , АКО ЩЕ И БЕЗ ПАРИ ДА ГО ДАВАТ!
  • 110 Неутрален

    3 0 Отговор

    До коментар #31 от "Наблюдател":

    Така е. Но и Европа никога вече няма да има газ по 27 евро/МВт. И това го каза Шолц на германците - "Забравете за енергийния комфорт".
  • 111 Пфу

    4 2 Отговор
    Затова си имаме интерконектор с Гърция. И все пак не е вярно, Свиленски руска подлого мръсна
  • 112 КАКА КУРИ

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "ДРУГАРИ, ДРУГАРКИ, СОР'ОСИ И ЛИБЕР'АС'ТИ":

    Я НЕ МИ ЗАКАЧАЙТЕ ГОШЕТО ДА НЕ ЕИ ГО НАМААМ ДО ДАРДАНЕЛИТЕ И КАРПАТИТЕ ЧАК С 200/ЧАС КМ. , ААААМА ХА , ЗАЩОТО НАЗ ЧЕРВЕНОТО ЗНАМЕ РОДИ И НАЗ НЕЩЕ НИ УПЛАШИ СМЪРТА , НИЕ СМЕ НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР ОТ ТУК ДО КРАЯ НА СВЕТА !!!🇧🇬🇦🇴🇧🇬🇦🇴🇧🇬🇦🇴🇧🇬🇦🇴🇧🇬🇦🇴🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬♥️♥️♥️♥️♥️!!!.
  • 113 Щирлиц

    1 1 Отговор

    До коментар #108 от "Моряка":

    Да благодаря на русия за освобождаване на нашите моряци в Мариупол? Ако русия не бе нападнала Украйна, дали моряците щяха да са задържани и обстрелвани.
    Да благодаря за такова освобождаване е като да благодаря на крадците, че върнали откраднатото. Или да благодаря на убиеца, че погребал жертвата си.
    Русофилите сте безнадеждно увредени. Дори в най-големите злини, които русия ни причинява, намирате повод да им благодарите. Благодарите им колкото искате, но не вменявайте на нормалните хора такова унизително поведение.
  • 114 Ванко шемета

    0 0 Отговор
    Аз газ НЕ ползвам 😆 все ми е тая 🤣
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол