Last news in Fakti

24 Септември, 2022 18:07 760 21

В 112 секции в Турция ще има машини за гласуване на изборите на 2 октомври

  • избори-
  • гласуване-
  • турция

 На предходните избори обаче имаше забавяне на изборния процес

В Турция са изпратени 220 устройства за гласуване на парламентарните избори в България, насрочени за 2 октомври, сочат данните на Министерството на външните работи.

С решение на ЦИК в Турция ще бъдат разкрити 165 секции. За парламентарния вот през юли миналата година бяха разкрити 57 секции, а за вота за парламент и президент през ноември миналата година се гласува в 126 секции. В Истанбул, Ескишеир, Бурса, Чорлу ще има повече секции от преди. В Турция традиционно секциите за гласуване са най-много от всички зад граница.

220-те устройства за гласуване се предвиждат да бъдат разположени в 112 секции, които представляват почти 2/3 от общия брой секции, утвърдени за Турция.

По решение на ЦИК на вота на 2 октомври по две устройства ще има в секциите, в които на предишните избори са гласували над 349 души.

На предходните избори обаче имаше забавяне на изборния процес заради машинното гласуване, което затрудняваше избирателите в Турция.

Представителите на редица изселнически асоциации обаче твърдят, че за разлика от предходните избори, на 2 октомври машинното гласуване ще върви по-гладко, тъй като има инициатива по подготовката за предстоящия вот, в рамките на която са информирали избирателите за подробности за машинното гласуване, разпространени са клипове, обясняващи как се гласува с машини.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тея там ше подлежат ли

    9 1 Отговор
    на мобилизация? Ако не за чий ше гласуват на мен да ми определят как да живея??

    Коментиран от #14

  • 2 е защо

    7 1 Отговор
    не се спре гласуването в чужбина
  • 3 Азз

    8 0 Отговор
    Че то в БГ няма толкова секции
  • 4 Българка

    10 1 Отговор
    В секциите в Турция трябва да се изпратят наблюдатели и журналисти. На гласуващите "българи", които не четат и говорят български кой ще им попълва декларациите?

    Коментиран от #9

  • 5 Кво си играе Реджеп?

    10 0 Отговор
    Да пише 20 милиона турци българи за изборите и ДПС 99%?
  • 6 допълнение

    10 0 Отговор
    Заслугата за толкова много секции е на Слави шоумена.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Подмяната бг

    5 1 Отговор
    С България е свършено
  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    КОЛЕЖКЕ точно така е ФАКТ
  • 10 А в България колко са че в Турция

    4 0 Отговор
    Незнаят да пишат и да говорят на български как гласуват боклуци

    Коментиран от #12, #15

  • 11 Ще гласувам за доброто на България

    2 2 Отговор
    Задължително срещо ДПС ГЕРБ и БПС и патериците им ИТН вазраждане само за ПП и демократична България тива са двете партии които ще ни ослободят от турската партия ДПС и турците гласуващи от Турция незнаещи български
  • 12 Българските турци

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "А в България колко са че в Турция":

    Ти откъде знаеш че не знаем български и че за 33 години сме се превърнали по еволюционен път в малоазиатски маймуни ?!... Защо всички в България виждат хората с двойно (бг. ) гражданство в Турция като едно "аморфно струпване" податливо на всякакво влияние , натиск, идеологични манипулации, насочване или пренасочване и лесно управление ?!!...А всъщност тези хора ако не бяха прокудени от България едва ли щеше да има ДПС и етническа политика в България !?....Както не е имало от 03. ІІІ.1878 до основаването на ДПС !!! На нас тук ни е много интересно и забавно как някои "хора"...бивши мижитурки и двулични доносчици... въртят политиката на България , а някои махленски... уж политически анализатори се мъчат да окарикатуризират прокудената през 1989 г. истинска антикомунистическа ,антивъзродителна "етническа" интелигенция !?
    Вие си мислите че ние Българските турци тук гласуваме за ДПС защото им вярваме или защото ни плашат ...Те и всичките тоталитарни чакали са божият бич за вас...именно затуй гласуваме за тях и колкото и да Ви е болно и неприятно и турците могат да са умни и интелигентни, също могат да са патриоти и родолюбци толкова колко могат да са българите или гърците или който и да е на земята...също могат да обичат и да мразят но без да плюят и злобеят...също могат да имат мечти и идеали и знаят да се борят за тях и да ги отстояват дори и в такива кални платформи !...
  • 13 като гледам

    3 0 Отговор
    с каква "безгранична любов" народа дарява всички политици, тръгнали към властта да "оправят" същия този народ ми идва еретичната мисъл, че с тия машини в Турция, май ще е по-добре и рационално да си изберем Султана.
  • 14 Българските турци

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Тея там ше подлежат ли":

    Разбира се !!!...Клели сме се за отбраната на НР България... пък и вече сме заедно и в НАТО !!!...
  • 15 що питаш

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "А в България колко са че в Турция":

    не знаеш ли? Ами както винаги! Те тия там поне си знаят за кого да гласуват, а "българите" тука, както винаги не са наясно. Пак ще им се проясни, ама после. И после пак...
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Мехмед

    2 2 Отговор
    Мaйната им на българите.
    Тяхната държава е времнно явление. Тези земи са наши.
    Да живее Велика Турция!

    Коментиран от #19, #20

  • 18 Бай Онзи

    2 0 Отговор
    Оня цървул където ядеше вафлите на широко ж.ж. с кръглата маса и меди доганов са причината за тази ситуазия ! Честито зе хиляден път
  • 19 Гласуващ за ДПС

    0 2 Отговор

    До коментар #17 от "Мехмед":

    Аферим 🇹🇷
  • 20 Стария еничар

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Мехмед":

    Кой ли знае къде съм те правил?
  • 21 Шаран БГ

    2 1 Отговор
    Точно тези гласоподаватели от други държави обезсмислят МОЯ вот.
    Точно тази приумица на партийните ни избраници ги държи м Партийното събрание по 6–7 мандата.
    За стотен път : Колкото и да са българи, тези хора с български паспорти живеят и работят за друга държава, там плащат данъци, застраховки осигуровки. Те живеят при други политически, икономически и социални условия и Е НЕДОПУСТИМО ДА ГЛАСУВАТ ЗА СЪСТАВ НА НАШИЯ ПАРЛАМЕНТ !!!
    Те гласуват за хора, които ще разполагат с данъците, глобите и тегобите смъкнати от моя и на децата ми гръб, ще разполагат със здравето и живота на тези, които живеят и работят ТУК !
    За мен това е обидно ! НЕ НА ТАКИВА ФАЛШИВИ ИЗБОРИ,!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове