24 Септември, 2022 21:29 1 303 32

Пеканов: Зелената сделка остава релевантна и тя трябва да се постигне

  • атанас пеканов-
  • вицепремиер-
  • министър-
  • инфлация-
  • зелена сделка

Идват времена, в които фискалната и паричната политика ще трява да се затегнат, за да се успокои инфлацията, заяви вицепремиерът по управление на европейските средства

Зелената сделка остава релевантна и тя трябва да се постигне, в дългосрочен план ще ни направи енергийно независими, но в краткосрочен план някои от мерките изглеждат по-трудни за изпълнение.

Това заяви пред БНТ вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов.

По думите му няма страна, която да предоговаря План за възстановяване и устойчивост, но през тази зима някои от решенията ще се преосмислят.

В момента се работи и по второто плащане по Плана за възстановяване и устойчивост. Парите по първото плащане се очакват тази есен, каза Пеканов.

"Идват времена, в които фискалната и паричната политика ще трява да се затегнат, за да се успокои инфлацията. При забавяне на икономиката е правилният момент, в който публичните инвестиции трябва да се засилят, защото частните не са толкова високи", каза Пеканов.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адам Хилтън

    45 1 Отговор
    Щото ако не ни обучат да пасем трева, насекоми и да стоим на тъмно преди да дойде зимата лошо им се пише на "зелените."

    Коментиран от #10

  • 2 пешо

    32 2 Отговор
    ще си замълча. че иначе...!
  • 3 нико

    53 3 Отговор
    Тоя РЕЛЕВАНТЕН министър ЗНАЕ ли БЪЛГАРСКИ . Г О В Н О чуждо - наклонено . Поради ЩО се ...........?
  • 4  "и тя трябва да се постигне"

    40 0 Отговор
    Ама, някой друг път.
  • 5 Пич

    46 1 Отговор
    Малееее..... когато някой е устойчиво тъп , никой не може да му помогне ! Затова сигурно ,го правят министър !!! И такъв , хляб да яде !!!
  • 6 ГУМЕН КРАДЕВ

    50 1 Отговор
    Препеченов !
    Значи германци и французи си пазят въглищните централи , а ние ще тракаме зъби в името на твоята зелена зелка !!! Все едно че ни казваш - " Да го ду... бедните " !
  • 7 глас народен

    33 2 Отговор
    Въннннн....
  • 8 релевантна глупост

    31 0 Отговор
    Каквото и да означава подобно съчетание .Бая Тошо би я определил като " едно недоносче " и щеше да е прав човекът , умееше ги нещата , са тия за нищо не пристаят , а са и по-големи тоталитаристи и от него , много искат да командорат.
  • 9 Гост

    30 0 Отговор
    Хич не им пука важно е парите да вземат....продажници
  • 10 Само коментирам

    32 0 Отговор

    До коментар #1 от "Адам Хилтън":


    Като гледам коментарите, май ХОРАТА не мислят като ПОЛИТИЦИТЕ и МИЛИАРДЕРИТЕ. Интересно, тогава за каква "ДЕМОКРАЦИЯ" говорим? И имаме ли изобщо нужда от ПОЛИТИЦИ и МИЛИАРДЕРИ?




    ?
  • 11 оме мамке

    34 0 Отговор
    Олезения , зелената сделка унищожи енергетиката на страните членки на ЕС бе , тъпи . Не се праи така , първо се изграждат базови алтернативни енергийни източници , въвеждат се в експлоатация и тогава старите поетапно се извеждат от експлоатация , не този хаос , перки , стъкла и после олеле , ама то не вършело работа бе . Ти би ли си бутнал стария кенеф преди да си построиш нов , междувременно в гащите ли ще се.............................................................................................................еш .Давам ти го този пример , като за тъпо парче , защото сте такива.
  • 12 мдаа

    37 0 Отговор
    Това момче младо и зелено ни казва директно, че пари за спасение на народа няма да има. Иначе как да го разбираме това негово умотворение "Идват времена, в които фискалната и паричната политика ще трява да се затегнат, за да се успокои инфлацията." Абе, момко, ако не спасите народа, оставате без държава, а ако изгубите държавата, на господарите ви вкупом ставате ненужни и дори за колесника на самолета няма да се вредите, защото самолет изобщо няма да има. Как да ви го обясним по-ясно, че да вденете несъстоятелността и ненужността си?

    Коментиран от #16

  • 13 Смешници

    37 0 Отговор
    Зелени са ви май главите и то доста.Чисто крадене на милиарди и в крайна сметка никаква зелена сделка ,никакво зелено бъдеще ,просто много крадене на милиарди в джобовете на едни хора.Съсипахте света с вашата алчност .
  • 14 Анонимен от Пв

    28 0 Отговор
    Родения в Атина внук на пловдивското партайгеносе Атанас Пеканов от времето на Дража Вълчева говори с блеснал поглед вторачен в светлото комунистическо бъдеще за Зелена сделка! Това е поразяващо?! Дядо му ще се завърти на 360 градуса в гроба! От кое пловдивско село е дядо му не е въпроса с главно В, а защо доказани некадърници се въздигат на такива позиции?!

    Коментиран от #17

  • 15 Марш да точиш

    21 0 Отговор
    сополи и да ръсиш мозък в щатите жалък ретард. Вдигнете ли данъците нема да стигнат клоните у Софето.
  • 16 Копипасте

    24 0 Отговор

    До коментар #12 от "мдаа":

    "Печаташ" пари и засилваш инфлацията! Спираш "печатането" на пари и като по чудо след време инфлацията се укротява! Някой може ли да каже колко КОВИД долари и евра са "напечатани" и са отдавна вече в банките, кредитните карти ..... ?!
  • 17 А ти какъв да си?

    5 7 Отговор

    До коментар #14 от "Анонимен от Пв":

    Едно време всички са били комунисти.Било е задължително.Така че и ти си бил роднина на някой комунист.Ако така гледаш на нещата не е добре за теб.По-важното е,че сега няма комунизъм и няма и да има.
    Тези "зелени" сделки миришат на много пари,което ще доведе до инфлация,а тя и без това у нас си е висока.

    Коментиран от #19, #22

  • 18 Хахаха

    19 0 Отговор
    Тия шорошоидчета са като скакалци по всички медии
  • 19 Анонимен от Пв

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "А ти какъв да си?":

    Това са неоспорими факти - затрити и липсващи в НЕТ-а, но са факти! А ти виждаш себе си в това мое писание! Приятна вечер!
  • 20 По заповед на щуката

    19 1 Отговор
    Обърнахте палачинката, ама точно за 44 часа... Питам, защо бре дяволета, и ти онзи с юмручето, А? Къде точно ви хванаха и ви стискат яко, А?
  • 21 Ауууу,

    23 0 Отговор
    каква вносна дума - "релевантна"! Направо ще изкара от употреба другия тъпизъм - "иновативно". Слагаш един лъскав костУм. Почваш да плямпотиш наляво надясно вносни думички и хоп - вече си политик. Само че тия номера вече все по-малко минават. Народа се умори от кухи фигури с празен поглед.
  • 22 Писмо до един наивник

    18 0 Отговор

    До коментар #17 от "А ти какъв да си?":

    Като ти чета писанията, разбирам, че не си живял "едно време". За членство в БКП се подаваше молба, така че не всички бяха комунисти, както го разбираш ти. Що се отнася до комунизма, той идва бавно и полека, като сега му казват глобализъм. Сигурно се сещаш, че тези, които го налагат, не са толкова тъпи да го нарекат комунизъм. Те затова и го дискредитираха и изпразниха термина от съдържание! Финансова зависимост и задлъжняване. Живот на кредит и под наем. Липса на собственост. Това ти готвят тия, дето печатат парите. И ти набиват всеки ден, че си свободен и че нямало "комунизъм". Хайде сега повтаряй си, че си свободен и ако все по-малко си вярваш - ще е по-добре за теб.
  • 23 уaйтнoйз

    14 0 Отговор
    Евалата сделкаджиите... Как е с 96.98 цента за евро? Нищо разлика, а? Тъма безпросветна фром секаде
  • 24 Зелената сделка

    18 0 Отговор
    Няма нищо общо с опазване на природата. Ей стига сте лъгали по команда от ЕС. Нямате подкрепа, народът не ви е дал право да го представлявате, вие трябва само да организирате честни избори. Но едва ли ще го направите, занимавате се с неща за които не сте опълномощени.
  • 25 Охо-бохо

    22 0 Отговор
    Зелената сделка е най-голямата антииндустриална измама! Лишаване от производство!
  • 26 Кръпката

    25 0 Отговор
    Кое е зелената сделка? Фотоволтаиците и вятърните генератори? Като няма вятър и през нощта ток няма. Какво правим? А ядрената енергия що не е чиста енергия?
    И извинете,. Атанас Петканов, на 31 години зам председател на МС, управлява евросредствата за България. И кога завърши, кога придоби стаж и опит? И кой го бута непрекъснато на първа управленска линия? И дава оценки по теми, които не са му в ресора и не разбира.
  • 27 Възмутен

    12 0 Отговор
    За Пеканов месото а за нас зелето
  • 28 Бенчев

    13 0 Отговор
    Зешлен си Пеканов, марш на село и релевативно хващай мотиката!
  • 29 Студопор

    7 0 Отговор
    Защо допускаме такива джендъри в управлението? Този има още бяло около устата и не е сигурно дали е мляко! Какво е видял той от живота? Какъв опит има, та ще оправя политиката?
  • 30 Геша

    2 0 Отговор
    Келеме.Релевантно.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Какво било Демокрацията??

    1 0 Отговор
    Пускат ти един шарен балон над главата и се опитваш да го хвснеш, като през това време ти изпразват джобовете!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове