Last news in Fakti

26 Септември, 2022 11:40 1 550 27

Цветанов: Позицията на България за мобилизацията в Русия е закъсняла

  • цветан цветанов-
  • русия-
  • мобилизация

Той подчерта, че предвид случващото се в Русия, службите у нас трябва да очакват миграционен натиск от хора, бягащи от мобилизацията

Цветанов: Позицията на България за мобилизацията в Русия е закъсняла - 1
Кадър БНТ

Цветан Цветанов, лидер на "Републиканци за България", определи пред БНТ позицията на българското правителство и президент след частичната мобилизация в Русия като закъсняла. Според него е трябвало незабавно да се свика съвет по сигурността към МС.

"Ние не виждаме нищо, което да се случва през последните месеци, което да бъде с много ясно позициониране на страната ни и изпълняване на ангажиментите ни към НАТО и ЕС", заяви Цветанов.

Той подчерта, че предвид случващото се в Русия, службите у нас трябва да очакват миграционен натиск от хора, бягащи от мобилизацията и предупреди, че заедно с тях, у нас могат да бъдат внедрени и агенти.

"Сега трябва да очакваме такъв натиск от Русия и службите да си свършат работата много добре, защото могат да бъдат внедрени хора от паравоенни формирования, или хора, които да провокират напрежение. Тези, които бягат от Русия, трябва да получат хуманитарен статут, но да отговарят на условията за това", заяви Цветанов.

Цветан Цветанов изрази мнение, че България е станала 100% зависима от Русия към края на 2020 г., при реализирането на „Турски поток“. Той попита защо страната ни се отказала в този период от 1 млрд. и 350 млн. лв., които са щели да дойдат по стария газопровод, който е идвал от Украйна и припомни, че договорът е бил до 2029 г.

"Ние сме част от това което се случва днес в Украйна, защото ако нямаше "Турски поток" и "Северен поток", Русия нямаше да си позволи това, което прави днес, защото основният ѝ приход е от енергийните ресурси, които тя изнася", допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти-маймуна

    25 4 Отговор
    Вчера прочетох интервю с член на клуба "Билдерберг"(ротшилдовата западна мафия), който разясняваше как там в клуба имало 2 течения. Едното течение(съставено от тарикати олигарси) се застъпвало за правата и доходите на работниците, защото се опасяват от класови борби, които докараха комунизма по света и войната срещу буржоазията през миналия век. Олигарси играещи социална роля за по-справедливо ограбване на работниците. Припаднах.
    70% от населението на запад нямат жилище. Живеят като скотове с една риза на гърба.
    Пиша го, понеже от няколко дни ми излизат реклами във фейсбук на няколко апартамента в София, които се предлагат на цена 180-230 000 евро и изглежда вече е масова практика да се предлагат коптори на такива цени.
    Много европейско.
  • 2 Няма начин

    28 0 Отговор
    Щом видя физкултурника, довечера кошмарите са ми в кърпа вързани! А на сутринта съм на работа!
  • 3 Комунистът

    24 1 Отговор
    от БКП котилото и той да каже нещо ! Аман от такива!

    Коментиран от #6

  • 4 Теле

    16 0 Отговор
    Айде бе старик
  • 5 Ех какъв държавник беее

    25 0 Отговор
    Цветанът на мисълта, тоя Цецерон на нашето време !
    И да не е във властта !
    Такова прахосничство на мега-хипер талант !
  • 6 стига сте ни представяли

    24 0 Отговор

    До коментар #3 от "Комунистът":

    такива бивши БКП активисти като цвъки, шаламана, тагарев, пасито и т.н. и сегашни отявлени ренегати, които при това (особено този горе на снимката) НЕ КАЗВАТ НИЩО съществено и значимо. Руснаците имат една дума - зря! Аз не ги и чета.
  • 7 Рино рейс

    16 0 Отговор
    Ти подлого тиквена ще малчиш,плешунгер такъв хахахах
  • 8 ЖЕКО

    18 0 Отговор
    И ТОЯ БО,КЛУК СЕ ИЗХОДИ
  • 9 Цвъ Цвъ

    19 0 Отговор
    нали разбирате,че повода да това интервю нема значение

    просто съм си харесал едно сладко апартаментче и требва набера балко сухо като се възползвам от "облъчените с пропаганда" овце
  • 10 Минувач

    13 0 Отговор
    И тоя е неподготвен,ама на яка ясла от Козяк!Аман от такива!Нема ли ковид за вас не?!
  • 11 човек от народа

    13 0 Отговор
    ЦвЦв - стратегическа заплаха за страната ни !
  • 12 Цветанов, разскарай се да не те гледаме!

    19 0 Отговор
    Не знаеш ли, че си един от най мразен те хора в България??
  • 13 А бе

    15 0 Отговор
    Марш на фронта бе грозен !
  • 14 ежко

    10 0 Отговор
    Цветан от каква позиция се изказва?От лидер на партия с 1% роднинска подкрепа, дето дори в НС не може да влезе?
  • 15 Перо

    12 0 Отговор
    И тоя от с. Шума започна да разбира от друго,освен асансьори!
  • 16 Къш цеци

    10 0 Отговор
    Качвай се на асансьора и у вас. Твоята позиция ни е ясна и знаем че навреме се обзаведе с апартаменти, с асансьори, със сметки и изразходва мозъка си. Не остана нищо в главата ти. Телепортирай се в друга държава. Тук не си необходим, вредиш даже. Чупката, бегом марш.
  • 17 КАЗВА ГО НЕ КОЙ ДА Е , А ЗАВЪРШИЛИЯ С

    9 1 Отговор
    ОТЛИЧИЕ УЧИЛИЩЕТО ЗА МАЛОУМНИ ГЕНИИ !
  • 18 Тъщата на ЦветанчУ

    5 0 Отговор
    Всичко което има Цветанчу, аз съм му го дала.
  • 19 Марков

    8 0 Отговор
    Цветанов говори за евентуален приток на руски агенти с бегълците от мобилизацията. А не напълнихме ли България с бандеровци преди половин година? Или те са от "нашите". Ама били фашисти? А ние сме за фашистите?
    Цветанов, син на БКП, сега на яслата на Козяк, работи за друга кауза. И е прав. Нито един(една) от тия с къщи и апартаменти, придобити неясно с какво, не са разпитвани, осъдени. Няма и да ги разпитват. Затова борбата е да се влезе в политическата класа. После е лесно.
  • 20 Съдията Дред

    7 0 Отговор
    Цвъки, Цвъки, каквото и да плямпаш, изстина ти молитвената закуска и няма притопляне.
  • 21 бай Дако

    3 0 Отговор
    Ха, Цуци,отгде те господ изпрати?
  • 22 Летера

    1 0 Отговор
    возя се в асансьора и си мисля
  • 23 каун бегай се вози в асансьоро

    5 0 Отговор
    Абе може ли и докога на това общество ментори ще са му индивиди с изоставащо развитие ? Цялата тинЯ изплувала от горе пък защо после сме блато , ей за това.
  • 24 Въпрос

    7 0 Отговор
    Факти докога ще ни показвате това бавноразвиващо се същество?
    Как може всички гнусни истории да ги вкарвате е мисирските си статии?
  • 25 Северноатлантик

    3 0 Отговор
    Натовец-русофоб . Какъв друг може да Цвъки-апартамента ? Наш човек !
  • 26 Какъв ли безочник

    3 0 Отговор
    е цвъки да знае какви са отзвуците от неговите "участия" в медиите (защото те следят, вЕрвайте ми) и да продължава да се налага с гнилата шума, която бълва само и само да отчита присъствие?
  • 27 ЦЕЦО НЕ Е БИЛ В КАЗАРМА , ЩОТО Е ОТ

    0 0 Отговор
    БАВНОРАЗВИВАЩИТЕ СЕ - БОЙКО СЪЩО НЕ Е БИЛ ЩОТО Е КРЪШКАЧ - ПОЖАРНИКАР !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове