Last news in Fakti

27 Септември, 2022 07:56 3 045 54

Нинова: Минималната работна заплата трябва да стане 850 лв.

  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • мрз

Заедно с нея бяха водачът в Пазарджик Драгомир Стойнев, втората в листата Петя Цанкова и третата Лиляна Мърхова-Присадникова

Нинова: Минималната работна заплата трябва да стане 850 лв. - 1
Снимка: БСП

„Подкрепата за икономиката да върви успоредно с увеличаване на заплатите. Минималната заплата трябва да се вдигне на 850 лв. за 2023 г. Ние помогнахме на заводи и фабрики с компенсации за тока и така те оцеляха през зимата и не съкратиха работниците. Тази помощ трябва да продължи, но очакваме от работодателите да повишават заплатите на работниците. Инфлацията стопява доходите им и трябва да се погрижим през зимата да се чувстват защитени. Посещавам много фабрики. В срещите ръководствата споделят, че имат много поръчки. В следствие на кризата веригите на доставки се скъсяват. Много западни фирми преместват производствата си у нас. Това е възможност, която не бива да пропиляваме. Високите цени на тока и газа са проблем и спешно трябва да наложим таван на цените, компенсации и подкрепа за енергийно бедни, за домакинствата и за работещите бедни.“

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова при посещението си на завод „ММ Механикс“ в Пазарджик.

Заедно с нея бяха водачът в Пазарджик Драгомир Стойнев, втората в листата Петя Цанкова и третата Лиляна Мърхова-Присадникова.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тъпа

    47 8 Отговор
    Я се махай ма!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Корги

    44 8 Отговор
    В края на 4-годишния ти мандат ли? Още ли има ромляни и комуняги да ти се връзват..
  • 4 Асен Таксито

    27 9 Отговор
    Няма проблем Корни. Слагате ме за финансов министър, тегля як кредит и правя заплатите 890 лв
  • 5 ТаУмВзе

    16 6 Отговор
    Земи са тия 3 процента и СЛИВЕН!
  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    40 1 Отговор
    Минималната работна заплата -
    25% от ДЕПУТАТСКАТА ‼️

    Коментиран от #9

  • 7 Неееееее. .

    20 4 Отговор
    850 лева заплата от следващата петилетка. .Иначе българина много ще се уяде 😄😃😂😆😅
  • 8 замислен

    32 5 Отговор
    Е, нали управляваха, защо не го направиха до сега? Дават куп компенсации на работодателите НО никой не обвърза това със заплатите до сега! Ако чак толкова се е затъжила за работниците да направи неплащането на заплати и пълни осигуровки криминално деяние. Незаплащането на извънреден труд - този над 40 часа седмично също.
  • 9 дрфтгъху

    27 0 Отговор

    До коментар #6 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    НЕ, по-добре депутатската да е 80% от средната за страната...
  • 10 Продавач(ка) на чудеса

    32 5 Отговор
    Тръгне ли Корни да обещава - нЕма стигане ! Само гласувайте за нея и тя ... Слънцето от небето ще свали и ще го монтира в панелката ви - та да не плащате за парно през зимата ! А па това - доходите , само да я изберем и ... всеки българин - милионер (само че - милионер , както милионерите по времето на Виденов , когато доларчето беше 3200 левчета) ! Ако (да кажем) нямате деца - тя и деца ще ви направи , вЕрвайте ! Изобщо - "Продавач(ка) на чудеса" (да ме прости Маркес) .
  • 11 Така

    26 5 Отговор
    Популистка П А Ч А, с тая начело никога повече БСП
  • 12 Алди

    23 6 Отговор
    Корни,заплатата се заработва,не се дава като бонус!.Ама от къде да ги знаете вие тези работи като цял живот лапате на готово.
  • 13 БОЦ - ко

    17 3 Отговор
    С гордост изрече КРАСНАЯ тьотя,
    "- МИЛИОНИ ОКРАДОХ без да се потя !"
  • 14 питам

    17 2 Отговор
    само ми отговорете на въпроса
    - на колка години е работника от снимката и кой ще го смени след 3-4 години
  • 15 ха ха

    23 2 Отговор
    ами снимката е доста показателна , на един работещ се падат по три паразита които да храни а тяхното заплащаме е по 1000 лв на ден
  • 16 Агата Кристи

    12 3 Отговор
    Тая кука за другарката ли е подготвена ?
  • 17 демагогия

    17 3 Отговор
    Тази жена, понеже никога не е работила нормална работа, така и не разбра, че повишаването на МРЗ не е в полза на работниците, а на хазната. А може и да го знае, но да внушава неща, които нямат нищо общо с истината. Нормативно определената МРЗ задължава работодателя да внася осигуровки и данъци на МРЗ, а каква реално заплата дава е въпрос на договорка между него и работника. МРЗ обвърза и свободните професии за размера на осигуровките. Забелязва се тревожна тенденция - в резултат на непрекъснатото покачване на МРЗ множество работодатели уведомиха НАП, че работниците им минават на 4ч. работен ден и внасят само 50% от дължимите осигуровки и данъци. Работниците разбират това едва при пенсионирането, което им бива отказано, защото стажът им не достига. Работниците са измамени, ползвани са подправени документи, но прокуратурата отказва да се занимава с тези случаи. Обещават вдигане на пенсиите, то ще дойде от увеличената МРЗ, но бъдещите пенсионери горят.
  • 18 така така

    14 1 Отговор
    С популистки изкази смело таваришши в перьод ! На изборите под 4%
  • 19 оня с коня

    18 4 Отговор
    Вдигането на МРЗ АБСОЛЮТНО ВИНАГИ води до определена Инфлация,т.е. Пенсионерите ще останат в Неравностойно положение ако не се вдигнат и Пенсиите.Това пък ще бъде Втори повод за Популизъм на Политиците - за вдигане на Пенсиите,парите за което ще дойдат от Бюджета естествено.С две думи вдигането на Заплатите ще доведе до по-високи приходи в Бюджета поради по-високото облагане с Данъци на Работещите,която горница пък ще се раздаде на Пенсионерите....но НЕ СЪВСЕМ,защото ще е необходим и ДЪРЖАВЕН ЗАЕМ.На това народът му вика "Наливане от пусто в празно" ,като крайният Резултат е Дългова Спирала.Факт неоспорим обаче си остава извода че колкото пъти БСП е била във властта,толкова пъти БГ е летяла устремно към дъното.
  • 20 БСП УПРАВЛЕНИЕ

    17 2 Отговор
    АМИ ЩО НЕ Я НАПРАВИХТЕ БЕ НИНОВА....
  • 21 Народна мъдрост

    18 4 Отговор
    Срещнеш ли гладен комунист - нахрани го, срещнеш ли жаден комунист - дай му вода, срещнеш ли гол и бос комунист - обуй го и го облечи. Но никога, никога, никога не давай власт на комунист защото тогава всички ще бъдат жадни, гладни, голи и боси. С изключение на управляващите комунисти!
  • 22 мечта

    9 2 Отговор
    Имам си една мечта - ПП, ГЕРБ, БСП, ИТН и ДБ да не получат заветните 4% и да останат извън НС. Доказаха, че освен да крадат, лъжат, слугуват и плетат интриги, за друго не стават. Колко пъти да се спъваме в един и същ камък? Мисля си, че трябва да дадем шанс на тези, които никога не са управлявали - Възраждане, Справедлива България и Пряка демокрация. Прави впечатление, че в тези три нови формации има мислещи хора, на които можем да дадем шанс. Може пък да ни изненадат приятно, ако ли не вече имаме опит - пак на избори докато не намерим хора, които могат да управляват разумно и отговорно.
  • 23 Госあ

    11 2 Отговор
    Отлично ! Тъкмо ще се изравни напълно с тази на асистент във ВУЗ или научно-изследователски институт. Не че не трябва да има реформи там, но това е срамно и нелепо. Не че е лошо минималната да стане толкова, но е подигравка и останалите да стоят на това ниво. Аве, стрино корнело, а пари откъде ? От оръжие за Украйна ?
  • 24 Ами нали

    15 2 Отговор
    беше министър ма, що не я направи 1850?
  • 25 Орел

    14 2 Отговор
    Все още чакам евтините дърва на Курнела и олиото по 2 лв !

    Коментиран от #39

  • 26 Тост за светлото бъдеще

    5 1 Отговор
    Всички плащания по две. Да станем една малка Швейцария.
  • 27 шменти капели другари

    10 2 Отговор
    Ама тя много ще стане бе 420 евро Другарката Нинова да види една фалирала Гърция и един Кипър колко са им
  • 28 Фед

    17 2 Отговор
    33 години от 1989 година. 33 години крадене,унищожение и шуробаджанащина. Толкова са нагли о безочливи ,срам нямат. За 33 години нищо. Некадърници,крадци,слуги и отрепки. По 100 лв да бяхте вдигали всяка година сега заплатите щяха да са по 3000 лв. Мръсна зган. Организирани в банда крадци и боклуци. И тая пача също в това число.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 грабвайте телата някой се изкряка

    5 0 Отговор
    А " маргиналите " що им викаше Владко свищовското просветно чудо , що да праат , да и плащат данъци ли на тая минимална работна заплата , ако не са на заплата .
  • 31 Мнение

    13 1 Отговор
    Не госпожо. В момента трябва да е минимум 1200 лева за да могат хората да вземат “глътка въздух”. До колкото си спомням вашата заплата си я вдигнахте от раз едно 800 лева??

    Коментиран от #35

  • 32 Българка

    10 3 Отговор
    Само да попитам г-жа Кури, дава ли си сметка до какво води и какво означава това ежемесечно повишаване на мин. работна заплата. Да очакваме ли отново банкноти от 500, 1000 и 2000 лв? Така ли се бори обедняването г-жо? Давате на бедните 50 лв повече, за да компенсирате 150 лв инфлация? Хехехе, че и 1000 да им давате, хлебарите веднага още на другия ден ще вдигнат цената на 5 лв!! Нагледахме се на вашите "социални" политики, стига от вашето!

    Коментиран от #48

  • 33 д-р Косев

    6 4 Отговор
    И 1000 лв МРЗ да обещае, все тая. За такива заплати работят само циганьори, сотаджии и други маргинали, които вестници и сайтове не четат. По-добре да беше пуснала слух, че ще раздават по кило кебапчета на изхода на избирателните секции за всяка булетинка...
  • 34 Исторически парк

    5 7 Отговор
    То, ако сте опрели до това да чакате да се вдига минималната заплата, значи сте яко некадърни.. само най-пропадналите професии са на минимална за които не се изискват никакви умения..

    Коментиран от #47

  • 35 д-р Косев

    3 2 Отговор

    До коментар #31 от "Мнение":

    И що трябва да се дава глътка въздух на работещите за минимална заплата? За да направят още 5 чавета с IQ 50?

    Коментиран от #37

  • 36 КРАДЛИВА И ЛЪЖЛИВА

    11 2 Отговор
    КРАДЛИВА И ЛЪЖЛИВА
  • 37 Мнение

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "д-р Косев":

    Разизист!
  • 38 Дамаджони Уокър

    10 1 Отговор
    Стар предизборен трик,ама кой ли ти се връзва сестро??Фабриката с лъжите затвори и не работи вече защото е студено и няма ток.....
  • 39 Коментар до #25:

    8 2 Отговор

    До коментар #25 от "Орел":

    Не знам кво чакаш но хляба си остана с 20 % ддс
  • 40 Големи

    9 1 Отговор
    Обещания преди избори
  • 41 Българин

    11 3 Отговор
    Мен лично ще ме е срам да се хваля с подобно нещо! В Румъния от 01.01.2023г. минималната заплата става 850, но евро. По времето на лошия соц Румъния бе на светлинни години след нас. Дори в Албания минималната заплата е по висока от българската.

    Коментиран от #53

  • 42 Стига с тази говорилня.

    8 2 Отговор
    Много маже лъже и всичко е "трябва", и "ще", и до тука. Едно приказва, друго върши. Има ли наивни да й вярват?
  • 43 ...

    7 1 Отговор
    Избори ли идват? Какво ли?
  • 44 Перо

    9 1 Отговор
    Най-лицемерната партия,крадяща социалната програма на Мая Манолова и исканията на синдикатите! Нинова беше Вицепремиер и ортак в управлението с джендърската коалиция,защо тогава не направи мин.заплата 850 лв. Отново лъжи,в борбата за власт!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 3 Отговор
    ДАНО госпожа НИНОВА
  • 47 Банален си вече

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "Исторически парк":

    с рекламата на този исторически парк. Този път си пропуснал "според най-големия Исторически парк".......Ненужните професии сами отпадат, а щом ги има, значи са необходими дори и за хвърчащи охлЮви като тебе. Та по-леко с презрението, че като паднеш от високо, ще ти се намести бозЪтЪ у глЪвЪтЪ.
  • 48 Точно така

    9 1 Отговор

    До коментар #32 от "Българка":

    Тези лъжи,хвърлени във въздуха,водят до едни добре познати и преживени времена. Ама Курни се прави,че ги е забравила.Хайдр пак смело начело с Румен Овч. да ограбим народа.
  • 49 Стоян Александров

    10 0 Отговор
    Ноновицееееее, другаркооооо ТИ ДОКАТО БЕШЕ НА ВСАСТ С ОНЕЗИ ОТ ПП ЗАЩО НЕ ГО НАПРАВИ ? ОТ КРАЖБИ И ДАЛАВЕРИ НЕ ТИ ОСТАНА ВРВМЕ ЛИ ? ДРУГАРКО ЗАЩО СИНЧЕТО ТИ Е В САЩ ? КАК Е ОГРОМНИЯТ ТИ ХОТЕЛ В ГЪРЦИЯ И ЗАЩО НЕ ПРАЩАШ ТАМ БЕЗПЛАТНО БЕДНИТЕ СИМПАТИЗАНТИ НА БСП ТАМ ? ДРУГАРКО КАКВО ЩЕ ЗАЛОЖИШ АКО НЕ ИЗПЪЛНИШ ТЕЗИ ГЛУПОВАТИ ПРИКАЗКИ ? ТПЛКОВА МНОГО ВЪПРОСИ МОГА ДА ТИ ЗАДАМ, ЧЕ АКО СМЕ НОРМАЛНА ДЪРЖАВА ВСИЧКОТО ИМУЩЕСТВО ЩЯХМЕ ДА ТИ ВЗЕМЕМ ЗАЩОТО Е НА 100% КРАДЕНО ОТ БЕДНИЯТ ТИ ЕЛЕКТОРАТ. ДА СЕ ЧУДИ ЧОВЕК ЗАЩО ИЗОБЩО НЯКОЙ ГЛАСУВА ЗА ТЕБ ИЗПЕЧЕНА И ДОКАЗАНА РОБИНЯ НА САЩ И АНГЛИЯ.....ТИ СИ СРАМ НЕ САМО ЗА БСП, АМИ ЗА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ. КОЙ И ЗАЩО ТЕ ДЪРЖИ ПРОСТО НЕЗНАМ ???
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 АМАН ОТ ТАКИВА

    3 1 Отговор
    ЛИЦЕМЕРИ КАТО ТАЗИ НИНОВА.СЛЕД КАТО ВДИГАХА САМО МИНИМАЛНИТЕ ПЕНСИИ СЕГА Е ГОЛЯМ ХАОС В ПЕНСИОННОТО ОСИГУРЯВАНЕ СЕГА И МИНИМАЛНИТЕ ЗАПЛАТИ.НЯМЯМ НИЩО ПРОТИВ ВСИЧКО ДА СЕ ВДИГА ПРОПОРЦИОНЛНО
  • 52 СЛЕД ТАЗИ ХИПЕРИНФЛАЦИЯ

    6 1 Отговор
    КОЯТО НИ НАТРЕСОХТЕ КРАДЛИВИ КОМУНИСТИ ВЕЧЕ ТРЯБВА ДА Е 850 ЕВР0
  • 53 д-р Косев

    3 0 Отговор

    До коментар #41 от "Българин":

    Т.е. в Румъния минималната става колкото средната. Гениално, че и завиждате.
  • 54 Курнелофил

    0 0 Отговор
    Само,че 850 ЕВРО и то сега не някога уважаема!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове