Last news in Fakti

29 Септември, 2022 09:46 1 222 25

Доц. Пиргова: Кандидат-депутатите отказват да решават въпросите, които вълнуват хората

  • мария пиргова-
  • кандидат-депутати-
  • въпроси-
  • хората

Доц. Стойчев е на мнение, че печелившият от цялата ситуация е „Възраждане”: „Те казват „Ето, това са агентите на чуждо влияние, вижте как се излагат”. Не всички избиратели ще се подведат по такъв тип логика, но няма да са малко тези, които ще го направят.”, коментира той 

Доц. Пиргова: Кандидат-депутатите отказват да решават въпросите, които вълнуват хората - 1
Снимка: NovaNews

Кандидат-депутатите отказват да решават въпросите, които вълнуват хората. Те се държат като общински парламент, настроени са да правят обществени поръчки. Кандидатите са едни и същи, предложенията също, партиите не променят кадровия си състав – как да има нови резултати? Това заяви в ефира на bTV доц. Мария Пиргова, политолог, в дискусия между политолози на фона на вчерашния дебат между кандидат-депутати в ефира на телевизията.

Доц. Стойчо Стойчев, политолог, отбеляза: „Останах с впечатление, че арогантните хора имат представители в партиите. Русия даде тон на международни отношения в този дух. Арогантността определя кой ще се чува и кой няма да се чува, явно и българската политика взима пример от това.”

Христо Панчугов, политолог, смята, че ролята на медиите трябва да бъде върната: „Явно политиците си мислят, че могат да облъчват хората от телевизора. Не трябваше Кирил Петков да е допуснат в студиото или другите трябваше да си тръгнат, ако всички държат на правилата. Няма как да изискваме да се спазват правила, когато ние ги нарушаваме. Не разбирам защо ГЕРБ си тръгнаха.”

Политологът проф. Росен Стоянов пък смята: „Бяхме свидетели на частна ситуация в публичното пространство. Некоректно е, когато с медията се постъпва по този начин, защото това струва доста пари – Вие бивате поставени в клещи и невъзможност да прекратите предаването. При тази ситуация подготвените политици трябва да действат единно, а не компромисно.”

Проф. Пиргова е на мнение, че хората във вчерашния дебат са бъдещите представителите на коалицонно правителство, които не се понасят: „Коалиционно правителство е невъзможно. Виждаме поведението на Кирил Петков, на ИТН, на „Да България” - всички са един срещу друг. Как след седмица ще преговарят за правителство? Правителство едва ли ще има. Депутатите нямат намерение да са сериозни към кризисния въпрос.”

Доц. Стойчев е на мнение, че печелившият от цялата ситуация е „Възраждане”: „Те казват „Ето, това са агентите на чуждо влияние, вижте как се излагат”. Не всички избиратели ще се подведат по такъв тип логика, но няма да са малко тези, които ще го направят.”

Панчугов е на мнение, че Петков е дошъл в ефира на bTV, за да направи внушение.: „Дали е успял – ще видим на 2-ри октомври. След като се случи това, всички други също се хванаха да правят внушения. Накрая всичко опираше до клишетата от кампанията.”
„Нямаше конкретни отговори на въпроси на този дебат. Нямаше как да се осъществят лидерски дебати, защото те не са подготвени за такъв формат. Те самите не смятат, че трябва да са подготвени”, допълва проф. Стоянов, цитиран от novini.bg.

Пиргова смята: „БСП настояват за преговори с „Газпром”, но те едва ли ще се водят, защото отказват. Трябва да знаем, че отношенията ни с Русия са разрушени първо заради нея от 90-те години, след това с влизането ни в НАТО, и сега, отказвайки да преговарят с нас. Ние трябва да търсим тези преговори, защото това е най-евтината газ. Не трябва да сме като обидени деца.”

„Политиците са същите, те ще правят същите неща. Те са там по икономически, а не по политически причини. Те не са настроени за решения. Най-вероятно няма да се състави правителство. В състояние на това геополитическо нерешение на проблемите у нас, никой не е готов да е лидер”, каза още тя.
Доц. Стойчев е на мнение, че българската политика е повече агиткаджийство, отколкото реален политически процес.

„Каквото и да се случи, българите усещат, че политиката не зависи от тях. Това е и най-развращаващото”, смята Панчугов.

Проф. Стоянов завърши с думите: „Имаме тенденция в последните години към катарзис на политическото – ще се появяват още политически субекти. Ще имаме „доброто утро”.”


Бел.ред.
Цитат на Иво Сиромахов:
Убеден съм, че ако влязат в парламента, депутатите от ИТН ще се борят за президентска република така сърцато и всеотдайно, както в предишните три парламента се бориха за мажоритарна избирателна система.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Другарката ,

    5 5 Отговор
    за някой лев , и тя се яви !
  • 2 ЗАТова

    4 8 Отговор
    Искам служебното да остане, затова няма да гласувам!
  • 3 честен ционист

    4 5 Отговор
    Как да решат въпроса с фалирането на всяко едно БГ домакинство? Да почнат да ги ваксинирват задължително ли предлагаш?

    Коментиран от #4

  • 4 Ти по вардарско да видиш

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "честен ционист":

    Реват че нова година ще останат без струя и газ! Там каква ваксина ще падне, ум да ти зайде!
  • 5 Горски

    1 2 Отговор
    Зависи от хората. Всичко в името на човека, всичко за благото на човека! Всички знаем кой е човека.
  • 6 Ежко Бежко

    5 8 Отговор
    Слава Богу че няма да има правителство. Избори до дупка. С всеки избор Възраждане печели повече и повече. Бавно ни увират кратуните, затова и ще ходим да гласуваме по-често. Докато Възраждане състави правителство.
  • 7 Охо-бохо

    6 1 Отговор
    Не съм убеден, че някой от правителството реално преговаря с Газпром! Пращат се само запитвания дали ще получим газ, въпреки, че няма да плащаме по новата схема. Естествено руснаците дори не отговарят. Някой от правителството да е обявил, че сме готови да платим по новата схема? Червена линия от Козяк е директна руска газ, никой от нашите "yes sir" няма да я премине.
  • 8 до гуша ми дойде

    9 3 Отговор
    Не я знам Пиргова /както и другите мушмуроци/ как виждат нещата ,ама ще напиша - как аз ги виждам. След снощният цирк ,след снощното резилене ,след снощните истерични подвиквания и наизустено говорене /на лъжи/ - АКО НЯКОЙ СИ МИСЛИ ,ЧЕ В НЕДЕЛЯ ЩЕ СИ ХАБЯ ВРЕМЕТО И ЩЕ ХОДЯ ДА ГЛАСУВАМ - М Н О Г О С Е Л Ъ Ж Е !!!

    Коментиран от #15

  • 9 Агата Кристи

    7 4 Отговор
    Тая ОТЯВЛЕНА КОМУНИСТКА от коя землянка се показва с шмайзер и червеното знаме от което е родена ???

    Коментиран от #23

  • 10 бббббеее

    8 0 Отговор
    Ха, че те не се напинят да ходят в парламента да решават проблемите на Сульо и Пульо, а да направят солидна пачка, че после не се знае какво ще стане с тях!
  • 11 калайджииев

    3 3 Отговор
    проста и злобна интригантка
  • 12 Копейкин...

    2 2 Отговор
    Изобщо не ми пука какво ги вълнува хората, мене ме вълнува кога началничката ще ми плати.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 1 Отговор
    ВЯРНО а ПЕТКОВ се САМО ПОКАНИ вчера
  • 15 И с негласуването си

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "до гуша ми дойде":

    ще налееш вода в тяхната воденица. Те точно така искат. Освен ако не го даваш човек от козяк. Ще бъде супер за техния сценарий.

    Коментиран от #16

  • 16 грубият Крум

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "И с негласуването си":

    Що , ти за кого ще гласуваш ? Има ли барем един , дето не лъже , не гепи , не демагогства и не се продава ?
  • 17 Георги v.

    3 2 Отговор
    Хората ги интересуват само да си напълнят коремите, да пълнят кафенетата и т. н. и да се оплакват. Ако мислеха нямаше да гласуват за просто Кирчо и Трифонов.
  • 18 Българина

    2 1 Отговор
    трябва да се гласува за депутат само след като каже какво ше направи за региона и как. Ерата на общите приказки свърши
  • 19 Срам

    1 2 Отговор
    Срамно е историк да хвали най-силно крещящия национален предател копейкин и позорящите името Възраждане,свято за България.Великите ни предци преди 140 години са определили мястото на България в Европа,преди 114 години обявиха българската независимост въпреки Русия.Сега се появи това недоразумение,което агресивно иска да подчини България на Москва и публично заявява подкрепата си за вероломния Путин.Тези,които познават истинската българска история трябва да говорят,не националните предатели.Трябват на България патриоти ,честни и достойни българи.
  • 20 Брадвата

    4 0 Отговор
    Животът ни е твърде кратък, но пък иначе с удоволствие гласуваме за отрепки, които със сигурност го правят гаден.. мазохистии, сър
  • 21 хехеххе блаженни са верващите

    4 0 Отговор
    Доцента Пиргова вместо да констатира няма да е лошо да каже какви са причините нашите политици да не искат или не могат да решат нашите проблеми ?
    Например как така се вдигна цената на тока или тая Зелена сделка или Зелен преход кой ги измисли?
  • 22 Реалиста

    4 0 Отговор
    Кандидат-депутатите винаги са отказвали да решават въпросите, които вълнуват хората.Мерзавците са специалисти по ришаване на въпросите, който вълнуват тях.
  • 23 хехеххе блаженни са верващите

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Агата Кристи":

    Тя де да беше комунистка, ей така говорят баш западните демократи мазно и лъжливо!!

    Коментиран от #25

  • 24 жжжжжж

    1 0 Отговор
    глупости. за да решава проблемите СИ кирчо нахлу при цънцаровка.
  • 25 Агата Кристи

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "хехеххе блаженни са верващите":

    Явно и теб те е "раждало" ЧЕРВЕНОТО ЗНАМЕ.... /или пък ДРУГАРКАТА нинова.../
    Дават ви "висок" изборен резултат... Дано влезете в парламента , че КРАСНАЯ ТЬОТЯ още не се е НАЯЛА ..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол