Last news in Fakti

29 Септември, 2022 11:55 926 20

Гешев за войната по пътищата: Това е социална епидемия

  • иван гешев-
  • прокуратура-
  • война-
  • пътища

"Прокуратурата като една от малкото стабилни институции в държавата, винаги е била за това, че трябва да работи с всички държавни институции, в интерес на българските граждани и единственият враг е престъпността", заяви Гешев

Гешев за войната по пътищата: Това е социална епидемия - 1

От две години прокуратурата говорим, че това е един социален проблем. Бих го нарекъл социална епидемия и резултатът е никакъв. Няколко парламента, министри и кой ли още не, се занимаваше с хладилника в държавното жилище, който е държавна собственост, с дипломата ми преди 30 години, но никой не се занимава с реалните проблеми на българските граждани". Така главният прокурор Иван Гешев коментира зачестилите случаи на смърт на пътя.

"Къде виждате държава? Може би виждате държава в това, което се е случило снощи отново дрогиран шофьор с висока скорост уби 22-годишно дете около Шумен, второ е с телесна повреда. Може би виждаме държава в сгазените полицаи в Бургас, или може би колегата, който беше убит отново от пиян шофьор, или може би за случая на околовръстното", пита Гешев.

"Прокуратурата като една от малкото стабилни институции в държавата, винаги е била за това, че трябва да работи с всички държавни институции, в интерес на българските граждани и единственият враг е престъпността", заяви Гешев.

"Ние не робуваме на лично его, няма лични, партийни и корпоративни цели, единствените ни цели са да работим за българските граждани. Аз нямам проблем да работя с който и да е правосъден министър. Тези неща, които ви казах, за съжаление, не могат да бъдат вменени вина на едно служебно правителство, или на един служебен министър, който е за два месеца, или малко повече. Това са тревожни тенденции, които са резултат на всичко това, което се случва около нас", заяви главният прокурор.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И никой

    9 1 Отговор
    не я лекува !
  • 2 Охо-бохо

    19 5 Отговор
    Въобще не те интересуват такива работи, Гешев! Единствено те интересува чадър за нашите хора срещу пачки!
  • 3 ГЕШЕВ, ЕПИДЕМИЯТА В

    7 13 Отговор
    БЪЛГАРИЯ СИ КАЗВА КИРО ПРО100ТО
  • 4 Алилуя НК

    6 3 Отговор
    България е православна държава, но много атеисти се навъдиха и си мислят че са хванали господ за онази работа и са повече от всевишниия.
  • 5 КЗП

    18 5 Отговор
    Гешев за пореден път ни занимава само със себе си и мъката си по луксозната резиденция, която му плащаьме, докато приятелите на Бойко, дето продават наркотици и убиват хора с поршета тероризират населението.
    Да речеш, че всевластният прокурор няма никакви инструменти, та все някой му е виновен, че не може да свърши работа за 5 лева.

    Коментиран от #7

  • 6 ГОРСКИ

    9 2 Отговор
    Този не може да разбере че като излезеш на пътя и един миг невнимание цял живот страдание!!!!!! Телефоните също са много вредни!!!!!
  • 7 Абсолютно

    14 0 Отговор

    До коментар #5 от "КЗП":

    Точно казано! Само дефиниции, класификации и почесване.
  • 8 ПРОКОПИ

    6 2 Отговор
    Г-н главен прокурор на републикята. Не е нужно да изброяваме всички убийства по българските пътища и да чакаме следващия за да го коментираме. Това трябва да спре незабавно. Загубихме толкова животи, а не сме във война. Но всъщност сме.
    Вие г-н Гешев, сте институция в тази държава. Оставете политиците. Тях други неща ги интересуват.
    Покажете със Ваша инициатива, че мислите за
    обикновените хора. Тези убийства трябва да спрат.
    Трябва спешна промяна на нормативната база и всичко, ще се оправи.
  • 9 За магистралите говори

    7 1 Отговор
    На ГЕРБ.
  • 10 Наркос

    11 2 Отговор
    За това ли остави Лютви Местан и шофьора му да се измъкнат с убийството на дете ,)
  • 11 ха ха

    6 0 Отговор
    българската държава никога не е могла нито може да намери точната мярка за наказания и поощрения , до голяма степен на това се дължи и уродливостта на обществото и отношенията между хората , няма по отвратително нещо от фалшиво създадените ;класи; и всички си плащаме за това
  • 12 Мигащ на парцали

    7 3 Отговор
    А ти си напаст божия. Изедник народен.
  • 13 Мъка

    6 1 Отговор
    Стабилна институция била
    Да каже колко обвинения е внесла БП срещу собствениците на пътища.Нула
    Срещу строители на некачесвена пътна инфраструктура.Нула
    Срещу обучителни центрове на шофьори за уредени изпити.Нула
    Срещу служители на контролни държавни органи ,за неизпълнение на задълженията .Нула
    Така че има какво да се работи ,а сега по тихо

    Коментиран от #18

  • 14 Машала

    4 1 Отговор
    Ами тя епидемията мирише! И мирише на ГРОБ и Гешевизъм!
  • 15 Бай Дън Сяо Пън

    3 1 Отговор
    Абе мишэче , я пренеждай докладе за барсерона гейт и шефа ти , остави пътищата на тези на които това им е работата , ти изпълнявай твоите задължения !
  • 16 пфуууу

    2 1 Отговор
    а ти и твоите аркадаши сте като чумата - та и по страшно
  • 17 натъкмистик

    2 0 Отговор
    Този изтърван от цирка палячо пак се занимава с това което не му е работа ! Има Министерство на вътрешните работи, има Министерство по транспорта, има КАТ, ти имаш задължението да обвиняваш и да разкриваш корупцията за да се пресече, не ти е работа каква война се води по пътищата, обвини ги убийците бе, те са в ареста за наркотици и алкохол, вкарай ги за дълго в затвора, обвини Мата Хари, извикай Тиквата да ти каже коя е, той каза, че знае, чакаш да управляват ГЕРБ+ДПС и да потулиш всичко, това ли чакаш, Местан предаде тайната договорка и ти даде надежда да не сгъваш чадъра над престъпността и корупцията ? Но прав си, с овче стадо така се постъпва, дране на кожи и овцете на "пъстърма" !
  • 18 Стоян

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Мъка":

    Както на строителите на пътища каквато и сума на километър да им се даде не могат да построят магистрала,защото не знаят как/те са създадени за друго/,така и на прокуратурата каквито и закони и свобада на действие да им се даде те не могат да се борят с престъпността /белите якички/ ,защото не знаят как.
  • 19 Ясно е

    1 0 Отговор
    Колко птп-та направиха и вашите подчинени от МВР, последното в София на бул. Цар Борис III, с непълнолетен на задната седалка? Вечно обществото ли ще тормозите с некадърните си мерки, закони, похвати? До кога ще има 1 акдредитирана лаборатория за кръвни проби при ПТП? До кога ще говорите популистки безнаказано? До кога ще имаме най-остарелите закони с нулево желание за законодателни промени и нормално регулиране на употребата и въздействието на субстанциите при шофьорите? До кога ще вкарвате в затвора невинни (пили 1 хапче за глава и тествани със смешните тестове на кат), а ще оставяте семерджийковци и татуирани малцинствени панамераджий на свобода?
  • 20 Тоя па тоя

    0 0 Отговор
    И твоя мандат изтича,до края на годината си.Изчезвайте че ни писна от вас.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове