Тема: Украйна

29 Септември, 2022 12:03 4 588 81

Искрен Иванов: Очертават се три геополитически сценария за Украйна

  • искрен иванов-
  • украйна-
  • сценарий

На този етап изглежда доста невероятно да има преврат в Кремъл

Искрен Иванов: Очертават се три геополитически сценария за Украйна - 1
Снимка: Архив

Очертават се три геополитически сценария след проведените от Русия референдуми в четири украински области - Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие.

Това обясни в интервю за БНР д-р Искрен Иванов, политолог и експерт по международна сигурност и управление на конфликти, университетски преподавател.

Още новини от Украйна

Първият сценарий според него е най-добрият, но и най-нереалистичен – двете страни – САЩ и Русия, да намерят възможност за диалог, но с компромиси, каквито обаче няма да има.

"Вторият сценарий е малко по-плашещ – ако се стигне до ескалиране на напрежението подвариантите са три. Русия би могла да инсценира авария в АЕЦ "Запорожие", авария, която би била десет пъти по-разрушителна от онова, което се случи в Чернобил. Втората опция е, ако Украйна реши да влезе в анексираните територии, Москва може да реши да не блъфира и да прибегне до употребата на тактическо ядрено оръжие. Ако това се случи, Украйна ще бъде изправена пред опцията или да се предаде, или да продължи действията си. По-лошо би било, ако Западът реши да отговори. Тогава най-уязвимата точка остава Прибалтика. Ако Западът отговори на употреба на тактическо ядрено оръжие, Русия ще разглежда НАТО като страна в конфликта."

На този етап изглежда доста невероятно да има преврат в Кремъл, смята Искрен Иванов.

Русия изчерпва не просто ресурсите си, Русия изчерпва опциите си, изтъкна анализаторът в предаването "Преди всички". По думите му, ако Украйна навлезе в анексираните територии, влизат в сила доктрините, които позволяват на Москва да употреби тактическо ядрено оръжие.

В момента пряка военна заплаха за сигурността на България няма, защото сме под ядрения чадър на НАТО, но военна заплаха за сигурността ни би имало, ако се стигне до удари между Запада и Русия и Русия прибегне към употреба на ядрено оръжие, посочи в заключение политологът


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Кара

    27 67 Отговор
    "ако Украйна влезе в анексираните територии, влизат в сила доктрините, които позволяват на Москва да употреби тактическо ядрено оръжие." За каква доктрина става дума??? Русия на Путин наруши всички договори подписани от СССР и РФ още на 14.02. с нахлуването в територията на суверенна държава, Украйна, с която има подписани договори за не нападение.

    Коментиран от #32

  • 3 ТаУмВзе

    79 31 Отговор
    Варианта е само Един, злеленски седа и подписва Капитулация! Друго няма как да стане. Z

    Коментиран от #29

  • 4 Мммммм

    33 71 Отговор
    Ако Западът отговори на употреба на тактическо ядрено оръжие, Русия ще разглежда НАТО като страна в конфликта."-----Това е глупост! НАТО ще се намеси, ако Русия използва ядрено оръжие и не може да бъде смятана за страна в конфликта, защото НАТО и много други държави не приемат тези референдуми и все още тези територии се смятат за Украйна! За това НАТО има право да се намеси, защото Русия използва ядрено оръжие срещу Украйна! Та, така е, ако някой не е разбрал! Тези територии са Украйна, след като никоя държава не ги е признала за руски! А това, че Путин си ги смята за руски, си е негов проблем!

    Коментиран от #10, #24

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Тоя евроатланик

    62 19 Отговор
    много кръвожаден, бре! А опцията Украйна да се предаде и войната да спре? Това е най-реалистичното предвид предстоящите през ноември избори в САЩ.
  • 7 ПОЛША И УНГАРИЯ СЪЩО ЩЕ ПРОВЕДАТ

    41 6 Отговор
    РЕФЕРЕНДУМИ И ЩЕ СИ ПРИБЕРАТ ТЕРИТОРИИ !
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Филип Ейджи

    38 6 Отговор
    Този е Голям Анализатор!!!Горките студенти!!!
  • 10 стоян георгиев

    37 18 Отговор

    До коментар #4 от "Мммммм":

    я пак ми обясни, защо аз и децата ми да ядеме радиация, ако не ни смаже ударната вълна? заради уаканата укрина ли всичко за което сме блъскали теи поколения да се изпепели? и второ тея дето сега се трепят са едни и същи цървули за които пет пари не давам.

    Коментиран от #16, #59

  • 11 Охо-бохо

    48 7 Отговор
    Ядреният чадър на NATO никога няма да бъде разтворен само заради България! Америка няма да прояви никаква и никога загриженост за бившите източни държави, ако няма геостратигически интерес към територията.

    Коментиран от #57

  • 12 РУСИЯ НЕ СЕ НАМЕСИ КОГАТО НАТО УПОТРЕБИ

    36 11 Отговор
    ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ В ЮГОСЛАВИЯ ТАКА И НАТО НЯМА ДА СЕ МЕСИ !

    Коментиран от #46, #55

  • 13 Какво НАТО какви 5 лева

    39 7 Отговор
    Без Турция НАТО не струва и 5 стотинки, та стигне ли се до сблъсък на Русия с НАТО всичко ще зависи от това каква позиция ще заеме агата в Анкара

    Коментиран от #20

  • 14 Има и 4ти сценарий

    43 8 Отговор
    Е това го знаем от доста отдавна. Нещо ново да се каже? Нещо иновативно? Не ни казвайте това дето си го знаем отдавна. А има и 4ти сценарий. ЕС се усеща кой я клати за да потъне и се дърпа ат Украйна. САЩ да решават дали сами ще водят война с Русия или ще принудят Украйна да признае истината, а тя е че териториите от референдума са си били винаги руски. Но това е полунереалистично. Особено с безгласните букви управляващи ЕС и това, че САЩ определено смята Украйна за длъжна да й води войната. Европа трябва да реши иска ли да яде ядрени гъби в името на едно нагло украинско клоунче и неговия господар или иска мир и екоживот за хората си. САЩ няма думата на Европейския континент. Ние не сме колония, поне официално! Така че ЕС да избира!

    Коментиран от #25

  • 15 Ректум

    19 2 Отговор
    Тоа кой е? На бабата фърчилото!
  • 16 Прав си

    14 40 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    Никой не заслужава това, за това и аз това пиша! Да се надяваме Путин да пукне и живота да тръгне нормално, без някой да ни плаши всеки ден с ядрено оръжие!

    Коментиран от #62

  • 17 И този

    19 1 Отговор
    Шмоко е един разбирач това го вижда всички капитан очевидност
  • 18 идеолог

    39 6 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    НАТО е защитна организация. Украйна не е в НАТО. Не би трябвало да се меси въобще там.

    Коментиран от #22, #23, #27, #34

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Сад бът тру

    35 6 Отговор

    До коментар #13 от "Какво НАТО какви 5 лева":

    Доста опасен ход, но за съжаление е в наш ущърб. Басирам се на каквото поискаш, че Франция, Германия, Англия и САЩ ще ни дадат като подарък на Турция, ако тя поиска тази цена! Абсолютно ни шиткат без да се замислят. Те и до ден днешен ни шиткат непрекъснато. Видяхте какво направиха със спора ни с макетата. Оная Аналена имаше наглостта да ни учи как да си четем историята, нас, членовете на ЕС, заради несъществуваща държава, кандидатка за ЕС. Русия няма да ни отстъпи на никого. Но ония, ооо даже и оръжия ще дадат за да станем пак под робство.

    Коментиран от #26, #71

  • 21 Георги

    28 2 Отговор
    Какъв ядрен чадър. Тоя явно не е запознат с шаха, като игра. Ако стане ядрена война, България я отпиши. Даже да не падне бомба на наша територия, не ясно кво друго ще падне.
  • 22 стоян георгиев

    30 4 Отговор

    До коментар #18 от "идеолог":

    нато било защитна организация... хм, какво прави десетилетие в близкият изток? там няма ни един член. какво защитава в укрина? тя не е член... тайван, член ли е, а чакай, той даже не е признат за държава от същото това нато, ама и него защитава. ако ме питаш мене да си се съсредоточи натото към марс, с тая планета не му върви нещо да я защити цялата, новус ордерус световус а-а да се реализира и русия обявява мобилизация за четвърти път вече...
  • 23 Прозрял

    8 4 Отговор

    До коментар #18 от "идеолог":

    Ха ха ха.. Няма да стане! И Русия да насочи ядрените си ракети срещу България ли??
  • 24 Факт

    29 4 Отговор

    До коментар #4 от "Мммммм":

    Украйна няма признати граници вООН

    Коментиран от #44

  • 25 Георги

    17 1 Отговор

    До коментар #14 от "Има и 4ти сценарий":

    ЕС знае кой я клати.))) за сега клатенето не болезнено, защо то не е дълбоко. Но като се прибави втори клатещ елемент клапана може да не издържи. И тогава гледай великият цирков номер.))))
  • 26 стоян георгиев

    12 8 Отговор

    До коментар #20 от "Сад бът тру":

    в турция ако надрусан сгазиш журналист лежиш в зандъна три десетилетия. султана от асвалт не крадне а върти алъш-вериш и на запад и на изток за да лее бетон с по-виаоко качество от германеца. може и да е освобождение от робството.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Има и друг вариант

    19 5 Отговор

    До коментар #3 от "ТаУмВзе":

    Зеленски го назначават за кмет на Лвовската област, всичко друго на Русия.
    Малко на Унгария може.

    Коментиран от #37

  • 30 Иванов

    28 8 Отговор
    И този ли се има за специалист. Има само една опция. Пълна капитулация на Украйна. Какво нахлуване на Украйна ти се върти в главата. Може ли страна без бойна авиация и без ПВО да победи друга страна с хиляди самолети, въртолети и крилати ракети. Господине, русия притежава неядрени средства , които могат да заместят тактическите ядрени оръжия. До сега в конфликта руснаците го демонстрираха 2 пъти. Единия път беше, когато бе разрушен 6 етажен подземен военен склад само с един удар на Кинжал. Заради такива специалисти като този украйна ще изчезне. От понеделник Путин може би ще започне най накрая тази война. Търпението на руснаците е на привършване, те искат веднага трупа на Украйна. Смъртоносен нокаут, а не победа по точки .
  • 31 !!!?

    10 16 Отговор
    Референдум на окупирана чужда територия означава, че ако тази част от населетието кое се смята за руско може спокойно да си ходи в Русия, защото територията на което е живяло е суверенна територия на Украйна - примери с руските немци, българските турци, турските сирийци, .... !!!?
  • 32 вЕрвайте ми

    19 8 Отговор

    До коментар #2 от "Кара":

    Престанете да лъжете за Русия . Видя се кой е фашист и агресор и това не е Русия .
  • 33 Егати и експерта

    19 2 Отговор
    Пълни глупости!Сценария на америте го знаем,укрите ако могат да предизвикат авария в АЕЦ Запорожие и да набедят руснаците!Сценария на Русия също се знае- напред и на запад колкото може! Унищожаване на цялата инфраструктура,спиране на газта и тока! до пролетта укрия е капитулирала!А,забравих,пълно унищожаване на Киев!!! Разбра ли,експертен!
  • 34 оня с коня

    4 14 Отговор

    До коментар #18 от "идеолог":

    КОЛКО ПЪТИ.../един ли,два ли/ да ви се обяснява че употребата от русия на Ядрено оръжие с каквато и да е мощност ЩЕ УВРЕДИ ЗДРАВЕТО ,респективно ЗАСТРАШАВА ЖИВОТА на Поданиците на Натовските Държави?И понеже НАТО е Пакт за Защита,точно и затова ще отговори подобаващо на Русия независимо че Украйна не е Натовска държава- защото РАДИАЦИЯТА застрашава Живота на Държавите членки!Абе вие тука обикновени Дебили ли сте,или РАСОВИ?:)

    Коментиран от #47, #68

  • 35 Ффф

    8 13 Отговор
    Поредния рушляк, който си разпространява кремълската опорка, че САЩ може да накара украинския народ да спре да воюва и доброволно да стане руски роб. Това е в основата на руската пропаганда впрочем, че САЩ са принудили Украйна да се защитава.
  • 36 патриотъ

    17 3 Отговор
    И докато ние тука се джавкаме,България отива на кино!

    Коментиран от #38

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 3232

    3 20 Отговор

    До коментар #36 от "патриотъ":

    България никога в историята си не е била толкова добре, както последните 5-6 години.
  • 39 Точен

    19 6 Отговор
    Има украйна -има проблем, няма украйна - няма проблем. Винаги ще има Русия.

    Коментиран от #48

  • 40 Ало Искрен Незнамкойси,

    11 12 Отговор
    Напротив. Пуч в Кремъл е максимално вероятният сценарий. Под натиск на улицата. Но санкциите спрямо Могучая каторга няма да се отменят този век. Да са думали овчедушните блядове, вместо да се правят вечно на военни герои.
  • 41 Иван

    19 4 Отговор
    Ама свърши вече еднополюсния свят доминиран от САЩ ..долара ще бъде резервна валута , СУИФТ ще бъде под техен контрол , цените на петрола и газа те ще определят и те ще кажат кой е демократ и кой не е !!..вече има многополюсен модел ..Русия , Китай , Турция ,Бразилия ..всеки си гони своя интерес . А Европа пък остана придатък на САЩ

    Коментиран от #54

  • 42 Благой от СОФстрой

    7 3 Отговор
    Поредният напълно неpознат зеленко по въпроса се изxo... !
  • 43 Сър Пичук

    5 5 Отговор
    Следващата стъпка е някаква измислена република да имитира референдум цяла Украйна да се присъедини към Русия и тогава всяко действие на територията на Украйна ще е действие срещу Русия и те ще могат да използват ядрено оръжие.
  • 44 небрежнев

    6 10 Отговор

    До коментар #24 от "Факт":

    Границите на Украйна са международно признати и няма нужда да бъдат регистрирани в ООН.
    ...
    За подробности по въпроса потърсете това изречение в Гугъл. Подробно е обяснено, че оспорването на украинските граници е поредната опорка на кремъл, която троловете активно поддържат в интернет.
  • 45 ха ха

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "Мишел":

    Тези композиции са износ за Украйна. Оставят съдържанието непокътнато по украинските полета...
  • 46 въпрос

    3 5 Отговор

    До коментар #12 от "РУСИЯ НЕ СЕ НАМЕСИ КОГАТО НАТО УПОТРЕБИ":

    Защо си толкова много пр@ст бе ??
  • 47 стоян георгиев

    12 4 Отговор

    До коментар #34 от "оня с коня":

    нещо ме тръкнаха... та натото никакъв ядрен удар няма да нанася. защото сарматите и булавите почват да валят кат пролетен дъждец връз лонг айлънд. там са на антъни блинкин на баща му банката (вартбург инвестмънт), фед, останалите банки, тръмп таур, всичката пара и злато на света. ти за чича ти сорос и за укрина мое ризата да си раздереш, косата да си оскубеш, по корем да се лъзгаш, ама тея дето са им собственици на горепосочените имоти сороската там са му забранили да стъпва и си го ползват за подлога още откак ги извърте а лирата стерлинг, навмеато да лежи у зандъна доживот. а за усрайната им е се тая, да я няма...

    Коментиран от #51, #52

  • 48 Баууууу

    4 3 Отговор

    До коментар #39 от "Точен":

    Не прекалявай със самагона?!?
  • 49 Мдааа Дааа

    12 4 Отговор
    Велислава Дърева ....
    Няма битка за Украйна. Има война срещу Русия. Войната срещу Русия е война срещу Европа.
    Защо САЩ водят тази война? От любов към демокрацията и човешките права? Поради безкористна загриженост за бъдещето на Европа и света? „За да разпространят покой и благоденствие по цялото земно кълбо”, както каза Обама? Дрън-дрън!
    Отговорът е отвратително циничен - заради 17-те трилиона долара, които дължат на останалия свят; заради 500-те милиарда долара стокооборот между Русия и Европа, които искат да отмъкнат за себе си; заради запазването на долара като световна валута, щото откъм Изток се е задал юанът, а страните от БРИКС току-що учредиха своя банка и свой валутен фонд.
    Това е откровението на Пол Кристи, д-р по философия, изпълнителен директор на Института за глобални перспективи на Колумбийския университет и преди всичко - служител на Агенцията за национална сигурност (АНС).
    Как изглеждат 17 трилиона? Ето така: 17 000 000 000 000 (1 трилион е равен на хиляда милиарда). Задълженията на САЩ растат с $3,5 млрд. на ден. Всеки американец лично дължи по $148 хил. на държавите-кредиторки. Най-големите кредитори на САЩ са: 1. Китай ($2 трилиона) 2. Япония ($1,14 трилиона) 3. Бразилия ($256,4 млрд.) 4. Тайван ($185,8 млрд.) 5. Швейцария ($178,2 млрд.) 6. Белгия ($167,7 млрд.) 7. Великобритания ($156,9 млрд.) 8. Люксембург ($146,8 млрд.) 9. Русия ($131,6 млрд.) 10. Хонконг ($120 млрд.).
    За „да се справят САЩ със своите дългове”, обясни Кристи, „
  • 50 Буха ха

    6 1 Отговор
    Според мен очертаващите се геополитически сценарии са поне 19, дори 20 ако Путин си пусне дълга коса и брада.
  • 51 Забелязал

    7 4 Отговор

    До коментар #47 от "стоян георгиев":

    Пий си лекарствата редовно или смени доктора!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Писна ми от лакеи експерти!!!

    17 4 Отговор
    Какво НАТО какъв чадър бе мозък промит.НАТО е книжен тигър,от който нищо не зависи и се командва от САЩ.НАТО не разполага и с армия а член 5 -ти е ако искаш да помогнеш.Единствената опасност за всички държави,които искат неутралитет и мир е САЩ.Все още тъъпаците от въд океана, си мислят,че могат да вкарат Европа в ядрена война,без те да участват официално.Точно,когато Германия реши да пусне северен поток 2 и те думнаха най нагло и двата ,а сега се правят на света вода непита.Само кухите глави не разбраха,че тази война в Украйна е организирана и подготвяна от 2014 година от САЩ,а целта и е унищожаване на европейската и руската икономика.Всички държави,членки на НАТО,са заплащени от заличаване.Сценария отдавна е написан.Нацистите от Украйна нападат 4 нови републики,които са със статут на Руски и руснаците ги уищожават тотално,Ще им спрат и тока и интернета и комуникациите.Играта свърши.От другата страна ще се появи провокатор или от Полша или от България или от Румъния,където са разположени американски войски и започва заличаването и тоталното унищожение на НАТО и САЩ,но радиацията ще унищожи и народите,които не искат да участват в този конфликт.Единственото решение да се разминем със този сценарий е превантивен удар на Русия над САЩ и Англия и тяхното унищожение,докато Европа е още цяла.Идва 2 октомври и ако гласувате за лакеите на САЩ,сте заплашени от пълно унищожение.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 гост

    4 6 Отговор

    До коментар #12 от "РУСИЯ НЕ СЕ НАМЕСИ КОГАТО НАТО УПОТРЕБИ":

    "РУСИЯ НЕ СЕ НАМЕСИ КОГАТО НАТО УПОТРЕБИ ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ В ЮГОСЛАВИЯ" - Ядрено оръжие е употребявано само в Хирошима и Нагасаки. Във войната с/у Сърбия жертвите й са 631 – 1200 убити, като това са изключително екипажите на танкове и самолети. От ядрените бомби с/у Япония, от двата града, жертвите са над 90% от населението, което е над 220 000 души! Не си играйте с думите и ядрените оръжия, защото от това може да изчезнем всички. Русофилството не пази нито от радиация, нито от унищожението на света.
  • 56 Тодор Живков

    8 6 Отговор
    Четвъртия вариант е Русия удря Европа и САЩ с целия наличен ядрен арсенал и се приключва веднъж завинаги това е най добрият вариант.

    Коментиран от #61, #69, #74

  • 57 Доктор ох боли

    2 5 Отговор

    До коментар #11 от "Охо-бохо":

    Мддааа, напълни ли гащите? Първо никога ние няма да бъдем първата цел на Путлер. Второ дори и да сме на момента ще се разтвори чадъра на НАТО, защото американците спазват договорите си. Други са тези дето не ги спазват.
  • 58 Село

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "Ъъъъ":

    Украйна е изкуствена държава като Македония и никога няма да стане член в Евросъюза и НАТО тя ще стой в сянката на Русия това как да ти се набие в главата.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 генг бенг

    3 5 Отговор
    До ФАКТ: Пич, като лъжеш, поне недей на килограм да лъжеш, а по-скромно :) Украйна е член на ООН и при приемането в ООН ВСЯКА ДРУГА СТРАНА ЧЛЕНКА НА ООН ДЕКЛАРИРА, че няма териториални претенции към Украйна, т.е. за приемането на Украйна в ООН е било ясно, че тя влиза със сегашните си международно-признати граници. Но феновете на Костя Копейкин много обичат да лъжат, вземат пример от приятелите си от гербиджа на Барба Ганьос 8-те менискуса .... :):):)

    Коментиран от #75

  • 61 haha червеното тролче

    1 7 Отговор

    До коментар #56 от "Тодор Живков":

    много ти е мерак твоята майка рОсия да разруши Европа и САЩ, там където работят и живеят децата и внуците ти. Със сигурност ще се изкефиш като им натриеш носовете и твоите рушисти избият цялата ти челяд. Тогава може би ще си най-щастлив.
  • 62 България

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "Прав си":

    И аз съм на това мнение да се наведе силно на Америка както на Турция и на Евросъюза и всичко да е наред,еднополюсният модел на управление не може да продължава.
  • 63 В.В.П.

    2 0 Отговор
    Палячо ...
  • 64 Наблюдател

    7 2 Отговор
    Няма значение кой признава и кой не в момента в който Путин подпише тези земи стават руски и всяко нападение на тях е нападение срещи Русия разберете това че запада не ги признава тези референдуми на Русия не е пука кой какво признава или не и това е факт и запада го знае затова реве и дере глас но няма значение

    Коментиран от #65

  • 65 Боби

    1 4 Отговор

    До коментар #64 от "Наблюдател":

    Имам доста излишни запетаи, както и други препинателни знаци. Искаш ли, неграмотник?

    Коментиран от #67, #70

  • 66 Евроатлантик

    7 2 Отговор
    Като му видиш сценариите му разбираш и пишман експертизата. Най-малкото трябва да включи опцията Украйна да загуби.
    Нека приемем, че ще спечели. Какво ще спечели? Ще си върне Крим, Донецк и Луганск, с последните две от които воюва от 2014-та година? Какво ще рече това? Гонене на руснаци и тормоз на цялото население?
    Украйна сега воюва на кредит с вносно оръжие. Спрат ли доставките на оръжие и войната приключва.
    НАТО кого защивата? Украйна не е членка. ЕС дава помощи на Украйна, а ги отказва на държави членки на съюза.
    Това стана новото нормално. За капак САЩ разрушира ключова енергийна инфраструктура, която практически ликвидира индустрията на Германия.
    Украйна я отпишете - разбита, в дългове, без население.
  • 67 Външен наблюдател!

    5 1 Отговор

    До коментар #65 от "Боби":

    Той може да има проблем със запетайките, но не е предател и подлога като теб.Дори и само с едно невинно изеречение, се познава че си се продал за центове.Ти се научи за в бъдеще, как да си криеш главата от бухалката,която все някъде ще те срещне.
  • 68 Здрасти

    7 1 Отговор

    До коментар #34 от "оня с коня":

    Нато като отговори какво мислиш че ще се случи Русия ще стои и ще гледа нали знаеш че Русия има по бъзи начини за доставяне на глава още преди рекетата от нато да е прекосили руска територия централата на нато няма да я има да не си забравил кой какво разполага
  • 69 луцифер

    4 0 Отговор

    До коментар #56 от "Тодор Живков":

    после дядо боже ще създава 4овека на ново.
  • 70 Наблюдател

    3 0 Отговор

    До коментар #65 от "Боби":

    За мен те са излишни ако искаш чуставй се свободен да го пренапише правилно за мен няма значение /,!?. /
  • 71 Един от БГ

    6 3 Отговор

    До коментар #20 от "Сад бът тру":

    Единствения приятел на този свят беше Русия а ние я загубихме най позорно с долната си политика.Все се надявам на 2-ри, американските марионетки в лицето на ГЕРБ,ПП и ДБ да получат червен картон и да си спасиме държавата.
  • 72 АЗОВ София Център

    4 8 Отговор
    УКРАЙНА ще си върне всичко !
    Бъдете сигурни ! 100 на 100 !
    Тепърва започваме !!!
  • 73 Вероятно умишлено

    7 3 Отговор
    прескачаме един от вариантите:със западните оръжия Украйна удря АЕЦ приписва се на Русия и поздрави на Европа!А,четирите области никога няма да бъдат в Украйна,да не се заблуждаваме по детски!
  • 74 гъхуй

    3 1 Отговор

    До коментар #56 от "Тодор Живков":

    Що пък и европа- пускаш няколко гъбки да пораснат на конкретни места у фащ и толкова... Общо взето- ликвидираш овчаря и му прибираш стадото... Ако случайно некоя уфтсъ много тъгува и жално блее за изпареният си господар я даваш в кланицата и толкова... Нема овчар- нема проблем...

    Коментиран от #76

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 истинския фашист е днешния РАШИСТ

    2 2 Отговор

    До коментар #74 от "гъхуй":

    няма друга изм,3ет на земята, която така да желае да унищожава света, да сее разруха, да хвърля атомни бомби и да избива хората, които не са като него. Истинският рашист мрази света, защото целия свят е срещу него, света иска да го унищожи. Така казва вожда. А дали на света му пука за рашиста? Не. Просто ги съжаляваме и знаем, че един ден децата им ще пожелаят да бъдат свободни. Децата ще искат да живеят СВОБОДНО, да учат и говорят каквото си искат, да критикуват когото си искат и да не влизат в затворите. Децата им ще искат да бъдат щастливи и за тях щастието няма да са ТКЗС-та и заводи, а висок стандарт на живот, свобода на личността, високи технологии достъпни за всеки и най-вече ЕДИН СВЯТ БЕЗ ОМРАЗА И СТРАХ.

    Коментиран от #78

  • 77 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор
    Америка каза ясно и гласно.Ако кремъл си позволи тактическо яДрено оръжие,русия ще бъде унищожена!!!Кое не му е ясно на тоз"Експерт"???
  • 78 Наблюдател

    0 1 Отговор

    До коментар #76 от "истинския фашист е днешния РАШИСТ":

    Ти нещо си объркал народа до колко ми е известно само сащ са използвали ядрено оръжие срещу цивилни а тях какви ги прави по специални че те могат а другите да не могат

    Коментиран от #79

  • 79 Сър Пичук

    1 0 Отговор

    До коментар #78 от "Наблюдател":

    Би било интересно да се види колко цивилни са били убити през ВСВ с КОНВЕНЦИОНАЛНИ оръжия - бомби, Катюши, артилерия, огнестрелни оръжия. Аз ще ти отговоря - десетки милиони.
    За да не се връщаме толкова назад, ще ти кажа, че по време на войната на СССР срещу Афганистан са убити между 2.5 и 4.5 милиона цивилни. Около десет пъти повече отколкото са в Хирошима и Нагазаки. БЕЗ ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ.
    Е, кое е по-голямо престъпление и как трябва да се мери вината - според броя на убитите или според начина, по който са убити.

    Коментиран от #81

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове