Last news in Fakti

4 Октомври, 2022 09:24 772 15

Вигенин: Не искаме коалиция с ГЕРБ и ДПС

  • вигенин-
  • бсп-
  • коалиция

Не изключваме и вариант за подкрепа от "Възраждане"

Вигенин: Не искаме коалиция с ГЕРБ и ДПС - 1

Не трябва да товарим БСП с отговорност за всичко, случващо се в държавата. Победителят на изборите е друг и трябва да го оставим да си понесе отговорността. Да говорим за мандати е все едно "да си правим сметката без кръчмаря". Кръчмарят в момента е ГЕРБ. БСП няма да участва в коалиция с ГЕРБ и ДПС. Това мнение изрази в студиото на „Здравей, България” Кристиан Вигенин от БСП. Той не изключи вариант за съставяне на кабинет с подкрепата на "Възраждане".

"Много врачуване чух през последните дни. Принципни решения и позиции не могат да се променят от днес за утре заради някаква политическа необходимост. Нека не товарим БСП с отговорност за всичко, случващо се в държавата. Година и половина проявихме огромни усилия да има правителство, да могат да си говорят политическите формации. Победителят сега е друг. Нека да го оставим да понесе тази отговорност. Да видим как ще я понесе и може да видим и правителство още с първия мандат. ГЕРБ мълчи. Нека да видим какво има да каже. Защото всичко, което си говорим е както се казва „малко сметка без кръчмаря”. Кръчмарят в момента е ГЕРБ". подчерта той.

"Очевидно кабинетът няма да е с наша подкрепа. Нека да видим как ГЕРБ си представя бъдещото правителство. Не можем да гадаем и да врачуваме. Не може, без да знаем какво се обмисля за първия мандат, да говорим за третия", посочи Вигенин.

Той подчерта, че е възможно да се разсъждава за някаква подкрепа от "Възраждане". "Може да се разсъждава за някакви варианти за подкрепа, без участие. Но всичко на този етап са чисти спекулации", категоричен беше Вигенин.

Вигенин коментира и възможността да се потърсят „отцепници”, които да подкрепят евентуален кабинет. „Да направим подобно нещо е все едно да се върнем към ситуацията от преди изборите. Мисля, че това не е сериозно. При нас това не е възможно. Няма представител на БСП, който да се върже на такъв сценарии. Вероятно това, което заявихме, и ще бъде потвърдено в събота, е че нямам как да бъдем в коалиция с ГЕРБ и ДПС, което означава и неподкрепа към това усилие, което може да направи ГЕРБ за съставяне на кабинет. А за втори и трети мандат – ще се съберем и ще обсъдим”.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Никой

    6 0 Отговор
    няма да поиска !
  • 2 Абе

    7 3 Отговор
    Вие не сте се запътили към коалиция , с към Крушовица !
  • 3 Бкп

    11 4 Отговор
    На следващите избори сте аут, под чертата , продължавайте да лъжете хората
  • 4 12340

    4 1 Отговор
    " Кръчмарят в момента е ГЕРБ"...и се е запил у Симитли..
  • 5 Кочо

    3 1 Отговор
    Защо им бяха нужни избори на Греб и ДПС, за да съставят кабинет, след като спокойно можеха да си гласуват таков преди 2 месеца, след като изгониха най демократично Кирил!? И тогава си бяха в парламента, Копейков бе там, дори и Тошко Йорданов бе там готов за употреба! Ако цялата гюрултия е била нужна на Радев, за да вкара Стефан Янев, личния му ординарец с 10 души в НС - Поклон! Велико изпълнение!
  • 6 Мнение

    2 0 Отговор
    Това е добре.
  • 7 хоминид

    2 0 Отговор
    Пожывем,увидимъ.
  • 8 1233211

    2 0 Отговор
    Правилно изказване.
  • 9 чушки

    4 3 Отговор
    Баце рече:Уж асфалт не се яде,а пък само за него питате. Яжте асфалт и ходете пеш,боси!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 гост

    8 2 Отговор
    Нинова, Вигенин, Гечев и сие : ЗА ЧИЧКО ПАРИЧКО ГОТОВИ СМЕ ДОКАЗАНО НА ВСИЧКО !!!
  • 12 Перо

    4 3 Отговор
    В БСП,едноличен господар е Нинова,а тя е готова на всичко за власт,без оглед на идеологии,принципи,политики,личности, криминална история,ляво или дясно,морал или джендърия! С всички партии има готовност за коалиция, само да бъде поканена! На следващите избори ще получи 3,8%!
  • 13 АМИ ТО И НАРОДА НЕ ВИ ЩЕ

    6 1 Отговор
    АМА ЩО СЕ БУТАТЕ НАХАЛНИ КОМУНИСТИ.
  • 14 Сириние и кашкавалъ

    0 0 Отговор
    Тебе кой ли пък те пита какво искаш или не искаш Гювеча ви свърши Сириенето с пари
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове