Last news in Fakti

4 Октомври, 2022 16:07 1 658 22

Прокуратурата отговори на Нинова: Недопустими са политически изказвания, които манипулират и правят внушения

  • прокуратура-
  • корнелия нинова-
  • отговор-
  • манипулиране-
  • изказване

Прокурор Георги Иванов обяви, че преписката му е разпределена случайно

Прокуратурата отговори на Нинова: Недопустими са политически изказвания, които манипулират и правят внушения - 1
Снимка: БГНЕС

Държавното обвинение отговори на твърденията на лидера на БСП Корнелия Нинова, която заяви, че прокуратурата се е включила във вътрешнопартийната опозиция на левицата.

Георги Иванов, прокурор в Софийската районна прокуратура, който е наблюдаващият прокурор на преписката, цитирана от Корнелия Нинова, излезе с обяснения по темата.
"Преписката е разпределена на принципа на случайно разпределение на преписки и дела. Тя е образувана от жалба от Кирил Добрев и други членове на БСП. Добрев е приложил и решение на ВКС. След като прокурорът се е запознал с твърденията на Кирил Добрев и решението на ВКС, той е сметнал, че към настоящия момент не се изяснени всички относими факти и трябва да се извърши проверка, коментира Иванов, цитиран от dariknews.bg.

Прокурорът е започнал лична проверка - изпратил писмо до БСП, адресирано до Корнелия Нинова, с което е изискал да се предоставят заверени копия, стенограма и запис от документи, свързани с проведено общо събрание на Националния съвет на БСП, на което е взето решение за изключването на Добрев от социалистическата партия. Също така е призовал в сградата на Софийската районна прокуратура за снемане на писмени сведения на Нинова и други двама членове на БСП. Такива действия от страна на прокуратурата не са прецедент, обясни той, като допълни, че това са правомощия по Закона за съдебната власт и се постъпва по този начин във връзка със стотици други сигнали.
Той зададе следния въпрос: "Ако жалбата беше от Корнелия Нинова срещу Кирил Добрев, означаваше ли, че Добрев не бива да бъде призоваван в прокуратурата за снемане на писмени сведения?", попита риторично той и призова да не се използва прокуратурата за теснопартийни цели. "Това не им дава оправдания да накърняват името на прокуратурата и съдебната власт. Недопустими са политически изказвания, които манипулират и правят внушения и не отговарят на действителността. Това не отговаря на принципа за Върховенството на закона и разделението на властите", посочи още наблюдаващият прокурор по преписката.

Според него това представлява отклоняване на общественото внимание от техните проблеми. "С този тип говорене не се намалява престъпността, която се увеличава и всички страдаме от нея", посочи той.

Решението на ВКС, за която говори наблюдаващият прокурор, постановява, че Кирил Добрев е незаконно изключен от БСП, обясни Георги Иванов.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бокоБРАВО КИРОАЛООО

    28 12 Отговор
    аллооо сървула прокурор ...ОДИ ДА АРЕСТУВАШ ЧЕКМЕДЖЕТАТА НА ДРУГАРЯ БОРИСОВ ЧЛЕНА НА БКП ....АМА НЕТИ СТИСКА НАЛИ
  • 2 Минева

    15 7 Отговор
    Защо да са недопустими
  • 3 ТаУмВзе

    13 1 Отговор
    Само аз ли им виждам Снимките? Мани я корни. Тия неща са Болни.
  • 4 бокоБРАВО КИРОАЛООО

    12 12 Отговор
    ллооо сървула прокурор ...ОДИ ДА АРЕСТУВАШ ЧЕКМЕДЖЕТАТА НА ДРУГАРЯ БОРИСОВ ЧЛЕНА НА БКП ....АМА НЕТИ СТИСКА НАЛИ
  • 5 Агата Кристи

    9 12 Отговор
    КРАДНЕЛООО,
    ПЪТНИК СИ ...
    Но с две ръце бих гласувал да си запазиш поста, защото ти си единствения комунист, който с УСКОРЕНИ ТЕМПОВЕ унищожава КОМПАРТИЯТА.
    От сърце ти желая успех в битката !!!
  • 6 ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ

    11 10 Отговор
    МАЧКА ЧЕСТНИТЕ ХОРА С ЗАПЛАХИ ЗА СЪДИЛИЩА. НИНОВА И ТВОЕТО ВРЕМЕ ЩЕ ДОЙДЕ СКОРО ЩЕ УСЕТИШ УДАРИТЕ НА ЗАКОНА.
  • 7 Читател и зрител

    22 11 Отговор
    Прокурорчето обслужва ГЕРБ. Ако не беше Нинова досега да са ликвидирали БСП. За това искат да ударят там.

    Коментиран от #18

  • 8 Кака Сийка

    14 7 Отговор
    Прокуратурата в бг трябва да се закрие възможно най-бързо, защото вече освен че не работи, започва да нанася сериозни щети на останките от институционалният в държавата. Необходимо е изграждането на паралелна структура, която веднага да поеме делата, а някои от членовете на настоящата, могат да кандидатстват след конкурс и лустрация.
  • 9 Георги Иванов Каква проверка прявите на

    12 9 Отговор
    БСП, Помагате на Превратаджийте начело с Кирил Добрев, да направят Преврат, това са вътрешно партийни дела не на Прокуратурата!! На ГЕРБ му Трябва Патерица да направи Правителство, решили сте че щее БСП, и заедно с ГЕРБ Мачкате Нинова и колегите и!! Това е чист 9то Юнски преврат от Фашиско време Сега сме 21век,членове на ЕС!! Или това няма значение, важното е да оцелее Сикаджията!!
  • 10 Анонимен

    12 3 Отговор
    Прокуратурата няма място в политиката, тя е деполитизирана по закон. Не разбрах какво престъпление евентуално е извършила Нинова? Това трябва да каже прокуратурата. Другото е намеса на прокуратурата във вътрешно партийните дела.
  • 11 БОЦ - ко

    6 4 Отговор
    Бяха времената бурни,
    "Любимата" на всички Курни,
    Със ИМПЕКСИ СЕ СДОБИ,
    По комунистически, за без пари.

    Тогава бе от СДС - то,
    /Творение на другарите от ДС-то /..
    После всичко май се ОТАЛОЖИ,
    И ЗА КОМ. ЛИДЕР се Наложи...
  • 12 боко

    11 1 Отговор
    Брей работеща прокуратура ха-ха-ха,а убиеца на Цветков още не е осъден а и дали щом майка му е хванала милионер,а Киро още ползва бащините облаги ид----
  • 13 Герб

    11 3 Отговор
    Лоша работа.Нинова направо ви посече интригата.Знае ви жената кирливите номера и ги огласи предварително.Този прокурор да не е възпитаник на Бургаския свободен?

    Коментиран от #22

  • 14 в интерес на истината

    7 2 Отговор
    Не си спомняме друг такъв случай.
  • 15 Боже

    12 2 Отговор
    Като го гледам прокурорчето май ще си купи фабрика на 10 септември.Лоша работа е зависимостта.А тези Шменти капели от олигархичната опозиция в БСП помните ли как се бяха наредили в общ кабинет с Борисов,ама Нинова им обърка сметките.Те още оттогава са й взели мярката.Лошото е че и Радев забрави за юмручето.И той се продаде,сигурно за мнооооого.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Темидец

    3 6 Отговор
    Импексова изгоря,да се готват следващите.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ами

    2 0 Отговор
    Тази ли прикриватура е независимата политическа бухалка,която задушава България?Няма да им препоръчваме да се засрамят,защото нямат срам.Сигурно има много почтени прокурори,но те нямат думата.Говорят все приближените на Гешев непочтени и послушни страхливци.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол