Last news in Fakti

6 Октомври, 2022 05:24 1 030 20

Йотова: Необходим е общ документ от страна на ЕС и НАТО за членството на Украйна в Алианса

  • илияна йотова-
  • украйна-
  • нато-
  • оръжие-
  • румен радев

Притеснява ме начинът, по който се иска да се присъедини България и подписа на президента, заяви вицето на Радев в Свиленград

Йотова: Необходим е общ документ от страна на ЕС и НАТО за членството на Украйна в Алианса - 1
Снимка: БГНЕС

Необходим е общ документ от страна на ЕС и НАТО за членството на Украйна в Алианса, тъй като форматът на декларацията на този етап е неясен. Това заяви в Свиленград вицепрезидентът Илияна Йотова, цитирана от БНТ. Относно появилото се предложение на "Демократична България" да се изпратят оръжия на Украйна, тя заяви, че ще изчака официалното предложение на парламентарната група след сформиране на парламента.

"Притеснява ме начинът, по който се иска да се присъедини България и подписа на президента. Освен това, един въпрос, който мен лично ме притеснява, че се иска подписа на българския президент, в ситуация, в която страната е няколко дни след избори, в една парламентарна република с липсващо Народно събрание. Ще изчакаме няколко дни и може тогава България да излезе със свое предложение", заяви Илияна Йотова - вицепрезидент на Република България.

"Тази декларация е на държавните глави, на държавите, които са я подкрепили. Не е необходимо президента, да се гласува негова декларация с министъра на отбраната. С политически декларации не се отхвърля или приема кандидатура", Димитър Стоянов - служебен министър на отбраната.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бе ги е срам

    6 7 Отговор
    да искат публично Радев да удари шамар на шефа си и да помогне на врага му.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Господин Радев

    8 3 Отговор
    Коя е вашата родина ?????

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Не не не

    8 4 Отговор
    Да не сре посмели да се съгласили !!? Никога Украйна в НАТО !!
  • 12 Софиянец

    4 6 Отговор
    Неее, необходим ни е нов президент, който да не излага България.
  • 13 Дани

    3 1 Отговор
    Всичко мара втасала та несе е сресала та и тази оправи страната та сега и другите но вие двамата с фатмака предадохте и вкарахте народа си в този хаос и трябва импиичмант вече
  • 14 така мисля по темата

    1 1 Отговор
    Аз , така , понеже съм свикнал да се ръководя от собствения си интерес , уважаващ иначе и зачиташ и интереса на другите , но само толкова , не правещ компромиси със собствения , или пък подчинявайки го на чуждите , питам , та къде е нашият интерес от приемането на Украйна в НАТО , от разрастване на конфликта , тя Украйна , или по-скоро върхушката и е ясна , Краварникът също , ние интерес от конфронтиране с Русия ли имаме , от дебалансиране на нейните интереси и сигурност ли , е тук баш е и това за което говорих , че уважавам и зачитам и интересите и на другите , всъщност интересът на всички нормални хора е мирът , с изключение на политиците , те отдавна са се доказали като ненормални и следва в грижа за тях , а най-вече за себе си да им приложим лечение , иначе ойде коньо у реката .

    Коментиран от #16

  • 15 Време за

    4 3 Отговор
    Импийчмънт за фалшивия генерал резидент. Импийчмънт за стойкаджията Радев!
  • 16 Лаврентий Берия

    0 3 Отговор

    До коментар #14 от "така мисля по темата":

    Точно така! Мирът с един озлобен диктатор като ПиZдин който живее в КГБ-йското си минало и руши с ракети и танкове съседна държава, унищожавайки населението и, жилищни сгради, болници и училища, се постига само като му се противопоставиш. Не можеш да спреш озлобен тиранин като го храниш. Днес два-три региона от Украйна, утре от Молдова, после от Литва и хоп, един ден дошъл и в България. Не, трябва да се даде оръжие на украинците и да строшат още там на украинска земя мераците му. Това което прави ПиZдин е изтъкване на правото на по силния да граби и поробва. Особено за малки и слаби държави като България това е опасен и страшен прецедент. Ние трябва твърдо да се противопоставим на това.

    Коментиран от #19

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Пиночет и на стадиона

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Лаврентий Берия":

    И какво ти харесва в новия измислен свят от консуматори на айфон 14 и евтините полети?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове