Last news in Fakti

10 Октомври, 2022 11:06 1 559 33

Tаксиметровите шофьори настояват за законови промени след инцидента с фатален край

  • такси-
  • убийство-
  • таксиджия-
  • мерки

Снощи близки и роднини на убития таксиметров водач протестираха

Tаксиметровите шофьори настояват за законови промени след инцидента с фатален край - 1
Снимка: БГНЕС

След инцидента с таксиметровия шофьор Христо Йорданов, който беше убит, след конфликт на пътя от друг шофьор, таксиметровите шофьори настояват да се приемат законови промени, които включват изменение на Наредба 34. С тях ще се гарантират безопасни условия на труд за шофьорите на таксита, посочи пред БНР Красимир Цветков от Националния таксиметров синдикат.

"Въвеждане на задължителен паник-бутон с връзка със 112 и реагиране от полицията. Техническо обезпечаване относно възможността за позициониране на колата в случай на проблеми и задължителните видеорегистратори, които да снимат вътре и вън от автомобила. Тамата е отдавна дискутирана, на няколко пъти сме я дискутирали. На няколко пъти са ни обяснявали как и защо не може да се случи. Смятаме, че може да се случи и е наложително да се случи, тъй като това е поредния случай, в който вече преля чашата."

Припомняме, снощи близки и роднини на убития таксиметров водач протестираха на булевардите "Константин Величков" и "Александър Стамболийски" с искане за справедливост и повдигане на обвинения на всички, които са участвали в инцидента. През седмицата предстои и служебния вицепремиер и министър на транспорта Христо Алексиев да проведе среща с представители на таксиметровия бранш.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 то Убо ама

    39 4 Отговор
    От бакшишите нас кой ще ни пази? минава време и все някой си намира майстора,но трябва ли да търпим лъжите и наглостта на бакшиша
  • 2 писна ми

    45 1 Отговор
    Бакшишите първо да изчакат изясняването на събитията да не се окаже, че мерките трябва да са срещу тях!

    Коментиран от #11, #20

  • 3 Мисирки

    38 1 Отговор
    Не обвинявайте невинен човек нищо не е направил циганина е виновен
  • 4 Въпрос-че

    51 2 Отговор
    Някой запита ли се бакшиша защо не се е обадил на полицията а на брат си...Като си отговорите на тоя въпрос ще си отговорите лесно и на въпроса кога България ще стане държава.Поздрави от чужбина
  • 5 мсс

    43 2 Отговор
    И аз настоявам.Да приемат вече закон ,че ако те нападне бакшиш с оглед дебелината им и лошото здравословно състояние да нямаме право да отвръщаме даже да ни казват как да застанем в по удобна за тях позиция за да ни удрят без риск от инфаркт като при въпросния братовчед.А иначе сериозно ,ако трябва тези да минат елементарни проверки за дипломи и книжки и такситата ще станат с 80% по-малко от сега.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Иван

    18 2 Отговор
    Видеорегистратор всеки може да си сложи по собствено желание-стах лозе пази!
    Таксиметровите шофьори си имат паник бутон-клаксон, и го използват често значи постоянно са в паника.
  • 10 Летя

    34 0 Отговор
    Ми то закони си има, забранено е влизането в уличката!
  • 11 Пишман

    25 0 Отговор

    До коментар #2 от "писна ми":

    Извън София, в другите населени места бакшишите масово не включват касов апарат, цената е на око, ама за това не пищят, а и никой не ги проверява и санкционира.
  • 12 Едно към едно

    31 0 Отговор
    Уважавам труда на всички, но и те трябва да ни уважават. Таксиметровите шофьори се държат на пътя като шерифи в дивия запад през 19 век. Няма как това да е толерирано от закон, а останалите да се отнасяме към тях като към пожарни коли! А и в случая виновен е именно таксиджията!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Иво

    24 0 Отговор
    Аз пък настоявам шофьорите на таксита да са с чисто съдебно минало и завършен 12-ти клас.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Жоро

    15 0 Отговор
    Помните ли случая "Пепи", София беше блокирана от таксита. И какво се оказа накрая - майката на Пепи го беше убила. И този случайпонамирисва на нещо такова.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ачик

    10 1 Отговор
    Ами да... Видеорегистратор вътре и вън от таксито. Ако в случая имаше регистратор ачик щеше да са види,че инициатор на инцидента е бакшишът. Тия май искат бакшишка диктатура по улиците на София и големите градове? А Гешакът им съдейства за диктатурата.
  • 22 Обикновен бългаерин

    11 1 Отговор
    Всеки мисли само за себе си и настоява само него да не го бият.

    Специален закон за да не бият медцински сестри и лекари, сега специален закон за да не бият таксиметрови шофьори ...

    Ами аз?
    Като не съм полицай, медицинска сестра, лекар или таксиметров шофьор, мен какво, мен значи да могат да ме бият безнаказано, така ли? Или обикновенни шофьор, които не са таксиметрови също да могат да ги бият безнаказано каквито случаи имаше.

    Смятам, че в българските закони има предвидени наказания за биячи. Проблема е, че полиция, прокуратура и съдебна система не си вършат работата, а не в закона. Вероятно трябва да се ПРОМЕНИ един член в българския закон, който да наказва по-строго всичи които започват бой и които заплашват с бой. И наказанията да са 2-3 по-сторги, когато група 2-3-ма или 5-ма биячи отиват да бият един човек. Също и когато биячи нападат и удрят човек в гърба. Като в този случай.

    Доколкото разбирам таксиметровия шофьор е започнал боя и е умрял от сърдечна недостатъчност, а не от удар, който му е бил нанесен. Скандалното ще е да осъдят за убийство човек, който се е защитавал от нападнала го и била го група пшобойници. юпък бил той и с криминална регистраци за някаква кокошкарска история. То у нас няма невинен и ненарушил някой закон. Това не означава, че всички българи сме престъпници.
  • 23 1234578

    8 1 Отговор
    Починали таксиджия, вероятно е починал от сърдечен удар, а не от побоя, който сам е започнал като е удаил човек в гръб. Скандалното ще е, ако осъдят, човек, който се защитавал от група нападнали го биячи.

    И защо само паник бутоните на таксиджиите да са свързани с полицията. Ами на нощната смяна работници на бензиностанции, спешните лекарски кабинети, бензиностанции ... обират много и тях, или на работници в денонощни магазини ...

    И кой ще плаща за тези паник бутони и камери? Според мен трябва да плаща този, който ги ползва таксиджията, респективно клиентите, които се возят в такси. Аз в таксита не се возя, купил си автомобил, не пия алкохол ... НЯМЯ ДА ПЛАЩАМ ОЩЕ ДАНЪЦИ ЗА ДА ПАЗЯТ НЯКО ДРУГ, А МЕН ПОЛИЦИЯТА, на която плащам заплатите ДА НЕ МЕ ПАЗИ В СЪЩОТО ВРЕМЕ, НО НЕ МЕ ПАЗИ. Не стига, че и сега плащам над 50% ОСИГУРОВКИ и ДНЪЦИ, ами таксиджиите искат още данмъци да плащам. СЕГА ПЛАЩАМ 14% - ЗДРАВНИ и ПЕНСИОННИ ОСИГУРОВКИ, ОЩЕ 10% ДАНЪК ДОХОД и ОЩЕ 16,7% ДДС, и от мое име РОБОВЛАДЕЛЕЦА ПЛАЩА още 18,9% ОСИГУРОВКИ, които също са изработени от мен и които той внася от мое име.
  • 24 КИРо ТРАлаЛАДЖИЯТА

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "бокоБРАВО КИРОАЛООО":

    На мангалистите не им дават сини малпи, те сами си купуват. Като мангалиста наглец Хросто Стоичков, когато беше треньор на националния отбор, за да не закъснее за тренировка или мач. Добре, че поне това нищожество емигрира от България.
  • 25 Наглеци и половина

    5 1 Отговор
    Не стига, че техният събрат е нарушил ЗДвП, че е нападнал и бил друг, ами те се обявяват за сигурност на пътя. Без таксита сигурността ще е много по-голяма. Да си видят първо нивото на услугата и свидетелствата за съдимост, после с претенциите. И браво на Гешев; нямаше кой друг да ги поохлади в претенциите им. Още малко и ще завземат държавата...
  • 26 Прави са бакшишите

    5 1 Отговор
    Трябва закон! Не може съден за грабеж, да го сложат на такси да граби пътници! Без чисто свидетелство за съдимост, и без психотест всяка година(не купувам от знаем къде) никакво качване на такси! И постоянно записване на това какво говори бакшиша!
  • 27 Пепи

    2 1 Отговор
    Въпрос: какъв е този знак?
    Отговор: алуминиев
  • 28 боко

    4 1 Отговор
    Бакшишите да спазват правилника за движение по пътищата,а ако искат и 2 паник бутона да си купят б-------е
  • 29 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 2 Отговор
    Някой да е виждал глобен бакшиш , за спиране в кръстовище или след забранителен знак ❓
  • 30 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 1 Отговор
    Някой да е виждал •••ГАЛИ в кола с "У" ❓
  • 31 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 0 Отговор
    А сини ламБи ще искат ли ❓
  • 32 Гост

    2 1 Отговор
    Повечето бакшиши са от селата и факултето
  • 33 ККК

    5 0 Отговор
    А тоя бакшиш , защо кара в насрещното, че и вика колеги и брат си на помощ? За що не се обади на 112 например ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове