Last news in Fakti

10 Октомври, 2022 15:23 1 452 27

Симов, БСП: Ще излезе ли Радев с позиция кой и кога разреши износ на оръжие за Украйна, през главата на НС

  • александър симов-
  • румен радев-
  • износ-
  • украйна-
  • оръжие-
  • народно събрание

Социалистът настоява президентът да отговори на появилата се информация за украински самолет, който товари оръжия в Бургас

Симов, БСП: Ще излезе ли Радев с позиция кой и кога разреши износ на оръжие за Украйна, през главата на НС  - 1
Снимка: NovaNews

Членът на Националния съвет на БСП Александър Симов настоява за незабавен отговор от президента Румен Радев във връзка с появилата се информация за украински самолет, който товари оръжия и боеприпаси на летището в Бургас. На страницата си в социалната мрежа Симов пита дали Румен Радев ще излезе с позиция кой и кога разреши износ на оръжие за Украйна, в нарушение на решението на Народното събрание.

Ето и пълният текст на публикацията във Фейсбук:
Изключително обезпокоителна информация се появи днес в руските медии и телеграм-канали, придружена от смущаващи снимки. На тях се вижда как украински самолет товари оръжия и боеприпаси на летището в Бургас само преди два дни. В тази връзка изникват няколко изключително важни въпроса, които се нуждаят от незабавен отговор.
1. Вярна ли е информацията в руските медии?
2. Какво точно виждаме на снимките, които са пуснати там?
3. Кой и как е разрешил износът на оръжие за Украйна в противоречие с решението на парламента, което позволява единствено ремонт на военна техника?
4. Ще получим ли обяснение от служебното правителство по темата и конкретни данни за износа на оръжие за Украйна?
5. Ще излезе ли президентът Румен Радев с изявление по този случай, защото ситуация като тази не търпи недомлъвки, непрозрачност и мълчание?
Само преди няколко дни Радев се обяви против въвличането на България във войната в Украйна и смятаме, че той дължи на българските граждани да обясни какво се случва.
Целият този случай идва на фона на безкрайните атаки срещу БСП от страна на служебния кабинет по време на предизборната кампания, въпреки ясните доказателства, че нито един патрон не е бил изнесен за Украйна по време на предишното правителство. Темата обаче беше интригантски насочена към левицата и превърната в инструмент за постоянни манипулации и политически интриги. Сега обаче има конкретна информация, конкретни снимки и мълчанието само ще потвърди усещането за нещо подло, прикрито и задкулисно.
БСП от първия ден е обявила своята позиция. Ние сме на страната на мира. Настояваме за преговори, които да доведат до спиране на огъня. Точно заради това продължаваме да отстояваме позицията, че България не трябва в никакъв случай да изнася оръжия за Украйна. Това е наливане на бензин в огъня, начин за продължаване на страданията и боевете.
България не може да бъде в редиците на геополитическите ястреби, които ескалират военните действия и превръщат конфликтът в Украйна във вечно кървяща рана на Европа.
Възнамеряваме още в първите дни от работата на 48-ото Народно събрание до зададем серия от въпроси по тази тема, защото българските граждани заслужават да знаят истината и кой и как злоупотребява с тяхното доверие.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    39 8 Отговор
    Оръжие за Украйна изнася Корнелия Нинова.Кво се прави че не знае тоя?!

    Коментиран от #15

  • 2 Делю Хайдутин

    27 2 Отговор
    Не бе ,в Бургас товарят още бомби за Кримския мост.
  • 3 Румен

    12 28 Отговор
    И тоя е слушал много баба си за русняците. Софиянци, неразбрахте ли че народа не обича терористи кат Путин. Един луд тормози целия свят

    Коментиран от #25

  • 4 Няма такъв русофил

    19 9 Отговор
    Симов, кремълска подлого, търговията с оръжие не е спирала и по никаквъ начин не е забранена!!! На Украинците им дават пари и те купуват оръжие от всякъде! България не предоставя,разбирай не подарява оръжие.....
  • 5 АХА

    27 3 Отговор
    Симов, що се правиш на умряла буболечка. Всички знаем кой.
  • 6 гост

    20 6 Отговор
    Абе, комунист ти нали не успя да влезеш в парламента.Какво надигаш глас.
  • 7 Симов Симов

    14 8 Отговор
    Симов терорист ли е? Все пак той говори наляво и надясно, че са на 130 години и никой няма право да ги променя. Тоест възприема всичкото зло, което са причинили неговите хора срещу България. И пряко въприема идеологията на Кремъл и се поднася в тяхно подчинение. Абе Симчо, да те питам. Какво правиха българските войски и генерали в Чехия? Кой тъпчеха там? По нарежда на кого и в услуга на кого? Да мачкат чехите, съьите, които днес събират пари да купуват танкове за украинците. Симов е страхливец.
  • 8 Д'мин

    11 1 Отговор
    България не изнася оръжие директно за Украйна. За тази цел се използват две полски и една чешка фирма. Преди седмица по една "недемократична" медия показаха разплащателен документ ( бордеро ли му казват) за изплащане на 192 млн. и няколко хиляди евро на полска фирма от украинска страна само за 50 мм. снаряда българско производство. Документа беше на украински, тонажа над 12 тона, карам по памет. Друг е въпроса за клаузата оръжие да е реекспортира само със съгласието на производителя, в смисъл на българската страна.
  • 9 ,,червен",но отвратен от БСП

    14 3 Отговор
    Хахаха.

    Слушах го Симича,при Волгата днес по ,,Хоризонт"-та...Смях ме напушваше,когато в страстта си да ,,обслужва" Шефката си- гробокопача на лявата партия...гласът му преминаваше във...,,ФАЛЦЕТ"...

    Коментиран от #11

  • 10 Симов

    14 1 Отговор
    имах те за по-умен отколкото се проявяваш с тези си изказвания! За износа на оръжия се допитай до дружката си Корнелия, ама тя се прави на умряла лисица... Щото тия далавери с оръжията са по-скоро от компетенцията на правителството, редовно и служебно, отколкото на президента... И ако не ти е ясно какви са правата и задълженията на президента, отвори конституцията и ги прочети! Сигурен съм, че ще научиш нещо и няма да говориш на аба, както го правят дружките ти от ИБ на БСП...

    Коментиран от #12

  • 11 Стана тя

    12 3 Отговор

    До коментар #9 от ",,червен",но отвратен от БСП":

    Симов и Волгин? Ехе, те така са свикнали, на диванчето на държавната хранилка, цели родове и труженици. Размишляват ти размишляват, как да прецакат дъжавата.
  • 12 Хехе

    8 5 Отговор

    До коментар #10 от "Симов":

    Симов и умен, партийните деца си имат много нисък предел на възможностите.
  • 13 Хахаха

    10 4 Отговор
    Тоя плужек,като го видя,и намразвам бсп то още повече. И тоя китил нинова. Ай разкарайте се вече
  • 14 Всъщност

    11 2 Отговор
    Двете хубави събития след изборите....едното е, че Тошко тъпото е извън парламента, а другото е че Сашко Симов ще му прави компания....

    Коментиран от #16

  • 15 Ей, бавния,

    5 8 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Нинова не е Министър от няколко месеца.
  • 16 1111

    8 2 Отговор

    До коментар #14 от "Всъщност":

    Най-хубавото е, че няма да управлявате!
  • 17 корнуела

    5 0 Отговор
    Питай Нинова
  • 18 А, бе симов

    8 3 Отговор
    вярно, че си първия на втората, но това не оправдава шизофреничните ти изказвания. Кой беше министър на финансите във "вашето" коалиционно правителство??? Нинова. Тя отговаряше за износа на боеприпаси, вие от БКП-БСП-ДС добре си напълнихте джобовете...Пък сега, кой бил разрешил износа? Хайде стига с тези опорки.
  • 19 Българин

    4 2 Отговор
    Навремето Симов беше толкова запленен от САЩ, че написа "20 причини да обичаш Америка". Сега обаче се очертава като един от най-отявлените путинисти. Не е написал обаче дори една причина, поради която да обичаме Путин и путинова Русия. Ние обаче се досещаме, защото причината мирише на пари.
  • 20 Тити

    2 4 Отговор
    А защо да не се изнася оръжие за Украйна няма нищо лошо в това
  • 21 Хахаха

    3 2 Отговор
    "Стига с тези глупости, бе... симоф". Както сте я подкарали, на следващите избори ще треперите дали събирате 4% до официалното обявяване на резултатите. И може да се окажете при барекоф, атака ит.н.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Гого

    2 1 Отговор
    Симоф си прескочи чест, достойнство, морал и явно НАДЦЕНЕН интелект. Заедно с Божанков станаха адвокати на предателите от ПП и Дб
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол