Last news in Fakti

12 Октомври, 2022 08:45 4 116 50

Тенев: Щом полицайките си слагат хиалурон, представете си какво е при началниците

  • полицаи-
  • контрол-
  • мвр-
  • подбор

По-думите му контролът, упражняван от преките ръководители, е отслабнал

Тенев: Щом полицайките си слагат хиалурон, представете си какво е при началниците - 1

Бившият началник на Столичния КАТ Тенчо Тенев отчита повече случаи на служители на МВР, които се качват зад волана употребили алкохол и под въздействието на наркотици. По-думите му контролът, упражняван от преките ръководители, е отслабнал.

„Определени служители петнят МВР. Обикновени хора, колеги, които при лош подбор са влезли в системата. Същите се показват на атрактивни дестинации по целия свят, татуирани и какво ли още не. Трябва да има много по-качествен подбор”, категоричен е той.

Недопустимо, според Тенев, пък било служителите на реда да си правят корекции по тялото, тъй като полицаите са олицетворение на закона. „Щом една полицайка си позволява да си сложи хиалурон в устните, представете си оттам нагоре кой какво слага - началници и др.”, добави Тенев пред Нова ТВ.

Според Илия Кузманов от Синдикалната федерация на служителите в МВР отговорността за случващото се в системата е на полицаите. Не приема тя да се свежда само върху работещите.

„Причината е ясна - лош подбор, нарушено кариерно развитие, липса на истинска реформа. Да обясня ли как бяха изгонени хора от системата през 2015 г. и колегите бяха държани на 640 лв. основна заплата до 2018 г. Последната година и половина социален диалог в МВР няма”, обясни той.

Кузманов смята, че болшинството служители са прекрасни и не желае да се лепят „позорни етикети”. „Решението е незабавен консенсус между партиите и започване на реална реформа в МВР за период от 6-8 години. Не трябва да лъжат повече, че реформа може да стане за два месеца”, категоричен е представителят на синдикалната федерация.

Относно проверките на пътя, Тенев обясни, че служителите от „Пътна полиция” са оборудвани с боди камери. Преките ръководители били длъжни няколко пъти в денонощието да проследяват какво работят подчинените им.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ТаУмВзе

    19 2 Отговор
    Слагат си полицайките, кво да е? Че тва чинге не знае ли.
  • 3 Слава на Евроатлантическа България

    36 7 Отговор
    Стига се заяждайте за дребни неща, гледайте това, че днес имаме в изобилие БАНАНИ!!

    Коментиран от #10, #22

  • 4 Дипломат Чукчев

    31 0 Отговор
    Един Чочолу ви трябва.
    Ако знаете изобщо кой е .
  • 5 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Бай Хуеф🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    32 0 Отговор
    Тая с хиалурона е мислила с перспектива.От утре ще застане на Централна Гара - от другата страна на закона.
  • 6 Козметик

    31 3 Отговор
    Според мен жена не бива да става полицайка. Да стават козметички като мен !

    Коментиран от #12

  • 7 Нямам думи !

    40 1 Отговор
    Вчера по нова тв даваха някакъв катаджия, брадясал като циганин с чин майор !?! Чак интервю му взеха.Българио????
  • 8 Пич

    44 0 Отговор
    Рибата се вмирисва от главата ! Повечето полицаи отиват като идеалисти на тази работа , за да служат на обществото ! И..... реалността ги блъска в главата ! Пишат актове , и хващат престъпници , само за да установят , че им се обажда вишестоящ , и им разпорежда да освободят задържания ! И така , за няколко години , мотивацията изчезва , и идват реалните схващания за това , как работят нещата ! Или скачат в играта , или , вън ! И дори това , че ги държат на нищожни заплати , е за да са зависими , и да играят , както им се свири ! Перфектно измислено , защото и да стане пробив , горят само работещите на улицата !!! Онези на високо , казват - " Взехме мерки " !!!

    Коментиран от #25

  • 9 замислен

    19 0 Отговор
    Е, за пътна полиция знаем че са с камери и там има куп свободни места. Какво да кажем за другите които те спират и се започва пазарлъка "май си пил ми се струва" и на отговор "дай дрегера" и започват да обясняват как ще се вика патрул на КАТ, ама те били много заети, щяло да отнеме час понякога два, ама те били на работа и не бързали ама ти ако бързаш.... Човек като свикне така и накрая като не се усети и хвърли нещо да го пуснат и не е достатъчно и оревават "ама този иска да ни подкупи".

    Коментиран от #15

  • 10 Най вече

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Слава на Евроатлантическа България":

    Много като теб уЗрани
  • 11 171717

    16 2 Отговор
    БРАВО НА ТЕНЕВ !!!
  • 12 сила

    14 0 Отговор

    До коментар #6 от "Козметик":

    военни също....
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Смислен

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "замислен":

    Аз няма да съм пил и ще ми въртят тези номера ,никога.Това става като си пил снощи и не ти е ясно ще покажели или не

    Коментиран от #23

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Груьо

    20 0 Отговор
    КАК СЕ ВЛИЗА В СИСТЕМАТА НА МВР, ИЛИ С ГОЛЕМИ ВРЪЗКИ ИЛИ С ПАРИ. ТОВА Е. И ОСНОВНАТА ЦЕЛ НА ПОВЕЧЕТО ВЛЕЗЛИ В СИСТЕМАТА Е КАК ДА НАПРАВЯТ ПАРИ,А НЕ ДА ПИЛАГА ЗАКОНИ И ДА ЛОВИ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ, ОТ ТУК ИДВА И НИСКИЯ АВТОРИТЕТ НА МВР.
  • 18 Аха

    13 3 Отговор
    Помня едно време мереха полите на жените да не са по къси от нормалното и им режеха косите, ако са пуснати или хванати на конска опашка.

    Коментиран от #47, #48

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Курестият Дамяни

    11 4 Отговор
    Точно па Това Корумпе да дава акъл е непристойно..ДолнаГнида..
  • 21 Баба

    18 0 Отговор
    На пътните полицаи трябва да се забрани да се скатават на определени места и ъгълчета. Те са покровителстанни от собствените им началници. Движейки се по улиците много често се чудя, какво има да проверяват под някоя сянка на задънено място, или тякова, където движението не е конфликтно. А същевременно само на 100-200м. от тях джигитите бръмчат като на "Формула 1" и никой не реагира. Да се забрани това скатаване, да се съзадде алгоритъм на поведение и преместване на конфликтни и опасни трасета по определени часове и присъствие, снемане, спиране - санкции!
    За криминалната полиция нямам думи, а само отвращение. Контрол на наркотици от БОПа, нула. Има съучастие и то като ръководна логистика на трафика. Циганските гета са превърнати в разпределителни центрове, маргиналите богатеят, бръмчат с джипки и лимузини, създават си собствен вътрешен ред в гетата и там те наблядават кой влиза и излиза.
    Това се отнася за родния град на гл. секретар! Даже за негативна работа ги издигат в началници на РПУ, като един машон - той ще се познае!
  • 22 Слава на бананова България

    22 0 Отговор

    До коментар #3 от "Слава на Евроатлантическа България":

    Рибата се вмирисва от към главата, но винаги я чистят от към опашката!
  • 23 замислен

    9 0 Отговор

    До коментар #15 от "Смислен":

    Абсурда е, че закона го позволява. И да се опиташ да се оплачеш началника му, който знае този за какво е изпратен и какви ги върши лаконично отговаря "служителя си е вършил задълженията". Честно да ти кажа хич не е приятно в 10-11 вечерта да си с жената и детето и да започнат да те изнудват по този начин, жената започва да мрънка, детето да хленчи тези са ти прибрали документите и ти казват да стоиш в колата и да чакаш патрулката а те спират други или просто дремят и "чакат колегите". Ако решиш да тръгнеш вече си престъпник, който бяга защото проверката не е приключила.
  • 24 За сведение

    15 0 Отговор
    Накратко бодикамерите не могат да изкарат цяла смяна.Интернета на сим картите свършва още на третия ден .Постоянно дефектират.Младите полицаи имат само една униформа която.Други няма Фуражки няма от поне 3 години и струват 50 лв панталона също.В мола марковите дрехи са по евтини.Наредбите така са написани от многобройните политически ръководства и експерти (които всъщност никога не са работили точно тази работа)че ако началник тръгне да наказва някого се самонаказва с писане на бидони мастило после съдът отменя с аргумент че никъде не пишело че на смяна не можело да се спи После цикълът се обръща. Накрая за всичко да виновни само полицаите , а не нарушителите.

    Коментиран от #45

  • 25 Чип

    13 0 Отговор

    До коментар #8 от "Пич":

    Адмирации за точният коментар! Така си е, това е самата истина! Неудобната истина, която никой не вижда или по точно правят се, че не я виждат! Така е вече 32 години! Оправяне няма въобще да има! Свиквайте!
  • 26 Кочо

    12 0 Отговор
    Абе, патета загубени! Така ли не се впечатлявате, че от 2 месеца ви се натрапва медийно, колко лоши са полицаите и следователно - колко изрядни, честни и почтени са тези от класата на магистратите - съдийки, прокурорки и адвокат Марковски!? А те са още по голямото зло, защото полицаят е с много по ограничен радиус на вредителство! Дори да задържи някой, прокорора или съда ще разпоредят да му се извини най много след 24 часа и да го освободи! Престапление - няма! Чак онази заран вътрешният Демерджиев се усети, че и той сам много нападна подчинените си и малко се коригира в изказа! Но и той е с магистратски манталитет! Изобщо, като изключите Емануил Йорданов, почти всички други министри на това прокълнато министерство сякаш мразят служителите, особено тези с униформа и не мислят как да се справят с престъпниците, а как да унищожат личния си състав!? Еталон за това са покойният Г. Петканов, другото пиянде Михал Миков и много са...!

    Коментиран от #30

  • 27 Тенчо Бенбенчо

    2 12 Отговор
    Ейййй Тенчо!!! Според теб само бедни прошлаци ли трябва да има в МВР. Защо да не се снимат на екзотични дестинации. Защо да не карат скъпи коли. Не всички пари са изкарани от подкупи, ако все пак имаш възможност да караш коли или да почиваш на екзотични дестинации, не трябва да си служител на МВР.

    Коментиран от #33

  • 28 ДжобГлиган.бг

    11 1 Отговор
    ами такива са ви изискванията за работа - пробити.

    скоро и обратнорезбови ще назначавате, няма кадри.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Чоко

    12 0 Отговор

    До коментар #26 от "Кочо":

    Вярно е всичко в този коментар! Адмирации!
    И какво от това? Кучетата си лаят, керванът си върви!
    Банани много, маймуни бол!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Рашавия

    7 0 Отговор

    До коментар #27 от "Тенчо Бенбенчо":

    Прав си някои си изкарват допълнително от честно транспортиране и продажба на дрога и от допълнителна трудова дейност /без ръце/.
  • 34 Перо

    10 0 Отговор
    Полицаи,употребяващи наркотици и алкохол преди кормуване, хиалурон, джуки, татуировки, пънк подстрижки и какво ли не! Пълна джендария и разпад на системата! Човек вече не прави разлика между полицай и престъпник, играят заедно! Соросизмът ни доведе до умишлен колапс,под формата на криво разбрана демокрация и права на човека,без задължения!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Кочо

    6 1 Отговор
    Ясно е, че всички, които коментирате тук със съвест и болка сте бивши служители, защото знаете всичко, но нищо не можете да промените! Покланям ви се, че сте имали доблестта да изтърпите до пенсия! Но, колко са взели пенсията и с си стоят на местата! Топлите места!? Подозирам, че тези, които едва издържат на пороците, щом имат възможност напускат, а носителите на пороците си стоят на пенсия и заплата, докато Господ не се смили над тях и загубеното Ви общество! Не само младите са виновни, напротив! То е и до характер, но всеки служител, в момента в който придобие право на пенсия, снижава нивото на отговорност и активност в работата си най малко с 1/3! Става непукист и малко нагъл, защото и да го натирят - тавана на пенсията се вдигна и си е негов! А младите кадри - ами, огледайте се по улиците и заведенията! Ако намерите по подходящи - назначете ги! Пороците ви са качени на тротонетки и препускат с ускорение! Метафорично - алегорично - хиперболично, но съвсем реално!
  • 37 Бай тенчо

    5 0 Отговор
    Лош е матряла тия къде слагат хилурон искат почертоят че силата им е в оралните възможности...за това женити си умаймуняват муцуните...тво си част от демократичните ценности
  • 38 Помнещ

    8 0 Отговор
    Започнаха да изкачат кирливите ризи на полицайчетата облечени в униформа и власт. То се пролича защо са тм за да избиват комплекси и да парадират с служебно положение, служебна карта и оръжие. Големи мъже няма що. Трябва да се направи класация на най-компроментиращите РПУ в София хубаво е че се започна с VIII
  • 39 Ламбо

    6 0 Отговор
    Жените могат да бъдат полицайки само в порно филм .
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 А пък

    1 2 Отговор
    Капейкин не тряя а и.Ще взима 2 милиона от субсидията.На година.
  • 42 щок

    4 1 Отговор
    Полицайките не си слагат само хиалурон. Слагат си силиконови подплънки и си рисуват веждите. Слагат си цветни очни лещи и си слагат къси полички,обуват обувки с високи токчета.
  • 43 А пък

    1 1 Отговор
    Капейкин не тряя а работи.Ще взима 2 милиона от субсидията.
  • 44 Баба Вуна

    4 0 Отговор
    Ами те си правят други корекции,за удължаване на ч...а.Да могат да ги обслужват.До къде я докара,родната полиция.Само,като видиш подбора и ти става ясно какво правят.Корумпираната полицейска машина смаза и последния свестен чолицай,който иска да спазва закона.И това всичко се стоварва върху нормалните хора тези,които са ограбвани,бити по пътища и най- страшното убивани преждевременно.Това вече не е жалко,а страшно.
  • 45 Велински

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "За сведение":

    това е така защото са 60к ако са 20к например ще имат всичко и високи заплати, а и жмелистите ще отпаднат
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Телевизия Бобов дол

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Аха":

    И това какво общо има с темата ?
  • 49 въпрос към Тенев

    2 0 Отговор
    Къде е онова недоразумение, което обясняваше за артистката от КАТ, дето "предразполагала" убиеца да не се депресира
  • 50 За протокола

    6 0 Отговор
    Най-корумпирани и гнили са МВР, прокуратурата и съда. Те трябва да се изчистят и реформират първи и чак тогава може да мислим за борба с корупцията по високите етажи, крупни инвестиции и всичко друго.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове