13 Октомври, 2022 10:23 3 386 35

ИПБ до министър Шишков: Защо прикривате корупцията в строителството на пътища?

  • институт за пътна безопасност-
  • иван шишков-
  • прикриване-
  • корупция-
  • строеж-
  • пътища

Лъжите ви нямат край. Излъгахте, че до края на септември ще отворите едната тръба на тунел „Железница“, излъгахте че отсечката на магистрала „Европа“ от Драгоман до Калотина ще бъде готова до края на септември, казват в писмото си пътните експерти

ИПБ до министър Шишков: Защо прикривате корупцията в строителството на пътища? - 1
Снимка: БГНЕС

От Института за пътна безопасност изпратиха писмо до регионалния министър Иван Шишков, в което го обвиняват за доста неща. Повод за позицията на института, пратена и до медиите, е вчерашната пресконференция, на която министрите Шишков и Демерджиев представиха резултатите от проверките на магистралите "Тракия" и "Хемус". Пътните експерти казват, че Шишков е превърнал Агенция „Пътна инфраструктура“ в най-безполезната и отчайваща структура в държавата, генерираща корупция и кражби на милиони левове от българския народ.

Ето и пълния текст на позицията на Института за пътна безопасност:

Защо господин Шишков?

Защо прикривате корупцията в строителството на пътища? Защо сътворихте поредната обслужваща корупцията ПР акция в историята на МРРБ? Защо помпозно представихте резултати от лабораторни проби на магистрала „“Тракия“, взети в участъка от Стара Загора до Ямбол?

В безуспешният Ви опит да заблудите хората, че сте загрижен за живота, здравето и парите им, Вие решихте да измамите обществото, вземайки проби от пътна настилка, която е строена преди 10 години и от резултатите, на които няма да произтече абсолютно нищо, поради простата причина, че освен амортизацията, която е нормална, е изтекла и гаранцията на строителството.

За сметка на това отказахте да съдействате на Института за пътна безопасност да вземе проби от новостроящи се и новопостроени пътища като магистрала „Европа“, пътя Ботевград-Видин, магистрала „Хемус“ (Лот 1) и магистрала „Тракия“ от Чирпан до Стара Загора. Вие никога няма да вземете проби от тези пътища и да ги предоставите на Института за пътна безопасност да ги изследва в международна лаборатория, защото никога няма да посегнете на тези, които ви инсталираха и Ви крепят на този пост, на тези на които се разплатихте по незаконните според вас „инхаус“ договори.

Служебното правителство (в което вие участвахте като зам.-министър) ги обяви за такива. Никога няма да потърсите стотиците милиони левове раздадени за свлачища, които едва ли някога ще да бъдат укрепени.

Лъжите ви нямат край. Излъгахте, че до края на септември ще отворите едната тръба на тунел „Железница“, излъгахте че отсечката на магистрала „Европа“ от Драгоман до Калотина ще бъде готова до края на септември. И за да могат лъжите ви да изглеждат като истина, подведохте и министър Демерджиев да застане до вас на позорната Ви пресконференция.

И никога няма да чуем, че някой ще предприеме разследване срещу тези, които ви инсталираха за министър на МРРБ. Вие превърнахте Агенция „Пътна инфраструктура“ в най-безполезната и отчайваща структура в държавата, генерираща корупция и кражби на милиони левове от българския народ.

Господин Шишков,

Българският народ няма да Ви прости, на Вас и тези, които ви поставиха, нито недостойните Ви опити да прикривате корупцията в строителството на пътища, нито безхаберието, нито жертвите по българските пътища! Рано или късно истината ще излезе наяве.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    41 3 Отговор
    Много крадене е тва.
  • 2 ТаУмВзе

    42 5 Отговор
    Чекмеджета, чували гардероби и каки! Кво е тва Защо? Всичко се Знае, но робът овца си спинка до смърт. Последна национална Катастрофа и друго няма да има. Честито!
  • 3 Дааа

    23 22 Отговор
    Корупцията се създава от ЕС и САЩ ! Да сте чули да е свършила нещо европейската прокуратура? 4 години Кьовеши събира екип, къде го има това!

    Коментиран от #20, #34

  • 4 Питайте тиквата

    35 13 Отговор
    Той знае всичко
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 сирене

    31 8 Отговор
    Пътните експерти казват, че Шишков е превърнал Агенция „Пътна инфраструктура“ в най-безполезната и отчайваща структура в държавата, генерираща корупция и кражби на милиони левове от българския народ. Абеее, баш истина ми се вижда, ЗАКРИВАЙ!!

    Коментиран от #8

  • 7 ИПБ бивши Катаджии, дават акъл!!

    35 6 Отговор
    Тези са Самозванци, тези са Никой!! Слугинаж на Борисов и ГЕРБ!!
  • 8 Хи хи

    23 3 Отговор

    До коментар #6 от "сирене":

    Комитова 2 пъти го уволни като шеф на АПИ. Смятай за какво става дума . Ама виновен е оня със зелени чорапи , че в омразата си към Борисов търси хора , който са потърпевши от същият, спомни си случая с павилиона .
  • 9 Гери Пеева

    22 0 Отговор
    Абе всички упрекват и разобличава, не се показва нито едно лице или организация. Казват те го назначи ха, те го подкрепят, тези които са в сянка зад кулисите. Ами напишете им имената, кои са. То така и аз мога, знам че има корупция, сигурен съм че се пести от количество и качество на материалите, ама кои са тези. Прокурор и съд.
  • 10 НЯКОЙ

    24 1 Отговор
    А изглеждаше, че е почтен човек, когато разговаряше в "Честно казано" с Люба! КОЙ ги подучва да лъжат от втория ден на служебното правителство! Уволнения, назначения, харчене на пари, измислици, насаждане на страхове и разни други противообществени мероприятия - на кого служат тези хора ??? Не разбират ли, че са администратори на държавна заплата, а не политици ??? И като администратори не подлежат ли на съдебно преследване за превишаване на пълномощията, съгласно Конституцията ??? И Президента и Вицето заедно с тях ???

    Коментиран от #15

  • 11 Ама вЕрно

    26 1 Отговор
    Ли вярвате, че точно тоя корумпиран мандрамуняк ще каже истината някога и няма да се излага. Хайде стига! Помня го като главен архитект на столична община, какъв подход беше въвел. Това същество е една грозна картинка, която само Радев се прави, че не знае колко е алчен и корумпиран. Всички сте от едно котило.
  • 12 Здрасти

    22 1 Отговор
    Шишков беше корумпе и в Траидица
  • 13 Кви са тия

    11 5 Отговор
    ИПБ.......слугинаж на Бойко?
  • 14 Само за инфо

    13 4 Отговор
    Шишков е проектантът на зайчарника на Бойко. Изводите за вас ...
  • 15 системата е такава

    12 1 Отговор

    До коментар #10 от "НЯКОЙ":

    допуска само крадливите, лъжливите, услужливите и вежливите!
  • 16 Просто човек

    16 3 Отговор
    Такова лъжливо (служебно) правителство не е имало досега!!!
  • 17 Мнение

    18 4 Отговор
    Тя българската администрация внедрена от ГЕРБ за 12 години управление е пропита с брутална корупция, основана на роднински и приятелски връзки, а не на компетенции! Това е един огромен октопод и електорат на ГЕРБ.

    Коментиран от #24

  • 18 Лелее

    4 12 Отговор
    Щом някой в България започне нещо полезно да прави,винаги се намира кой да му сложи "прът в колелата".По-добре ли беше,когато от ПП прибраха парите отделени за "Хемус",за да ПРЕЦЕНЯТ.Къде са парите?! според Сабрутев от ППнямало значение,важното да бъдело всичко прозрачно.Ама прозрачното е само,че спряха магистралата.Друго всичко е МЪГЛА.Нито магистрала има,нито пари.

    Коментиран от #25

  • 19 Не е корупция!

    13 0 Отговор
    Те чисто и просто си крадат .но само определени хора от елита 😂🤣😅

    Коментиран от #23

  • 20 Кьовеши

    14 2 Отговор

    До коментар #3 от "Дааа":

    Благодарение на Кьовеши Румъния дръпна и е вече цели 2 пъти пред нас, защото вкара сума ти като Борисов и този в затвора.

    Коментиран от #22

  • 21 Мдаа

    7 3 Отговор
    В България, когато се разбута и разрови корупционна схема, корумпираните служители в администрацията сщачат и започват да обвиняват в корупция тези, които им разбутват схемите. Така народа се обърква кой всъщност е корумпирания, което е и целта. Крадеца започва да вика:" Дръжте крадеца." Таэи сега министър Шишков разрови герберските схеми и ... съпротивата на строителната мафия и подкупните оргати е на лице.
  • 22 Реалист

    14 6 Отговор

    До коментар #20 от "Кьовеши":

    Така е и Продължаваме Промяната исщаха Бойко Рашков да е като Кьовеши в Румъния, но противопоставянето на ГЕРБ е брутално. Тях ги е страх до безумие от Рашков.
  • 23 Корупция е!

    12 2 Отговор

    До коментар #19 от "Не е корупция!":

    Тези кражби на определени хора от елита са корупция, злоупотреба с власт на герберите, които бяха корумпирани и обслужваха строителната мафия и едни и същи фирми, които печелеха почти всички поръчки.
  • 24 гост

    7 10 Отговор

    До коментар #17 от "Мнение":

    Е , не ! По голяма шуробаджанащина отколкото при Продължаваме провала не е имало. Това да назначиш съпруг/а , любовница , любовник на любовницата ,балдъзи , шурей не е имало . Вярно ли Василев се е заигравал със Спецов / човекът измамил хазната с 1, 5 милион лева /?
  • 25 Разумен

    8 3 Отговор

    До коментар #18 от "Лелее":

    Не е полезно за България едни и същи мафиоти да строят пътищата ни, да крадат от материали, пътищата ни да са некачествени, да загиват хора заради това, да се източват още и още държавни средства за ремонти на ремонтите, да няма пари за пенсии и по-високи заплати, народа да се държи беден и зависим от благоволението на Шефа Тиква, парите да се стичат само в сметките на приближените на Шефа Тиква, а хората да стоят бедни. Ето това беше по времето на ГЕРБ.

    Коментиран от #27, #29

  • 26 Слушайки

    2 6 Отговор
    Когато започнат да говорят Кирил Петков и Асен Василев се сещам за два вица."Един казал на жена си--скъпа пожелай си всичко,за което се сетиш,аз ще ти го обещая".И така мого хора се" вързаха" на 5 моста,10 тунела ,заводи,самолети до Северна Македония,евтин газ и какво ли не.Другият виц --бабата ,която питала на една сватба,кога се дава обещаното,и като разбрала ,че после,започнала да обещава да даде и каруца ,и кон,и всичко,което и дойде наум.Та сега, много хора са виновни,че не оставиха Кирил Петков и приятели да се наумуват,кога точно да вземат да свършат нещо полезно.
  • 27 Лелее

    4 6 Отговор

    До коментар #25 от "Разумен":

    Ама се строеше.Пътувам често до Северна България и много се радвах,като гледах,че СЕ СТРОИ.Сега ,магистралата ,оставена в центъра на нищото.Нали има куп фирми за контрол--"там е заровено кучето".Тези от ППмислеха,че някой ще ги остави цял мандат "да си пекат питката",а сега се изненадват,че хората не искат да ядат клисав хляб,който му предлагат.Сега ме е страх да пътувам,заради тесни стари пътища и надрусани,пияни шофьори.
  • 28 Защото

    7 1 Отговор
    е всеизвестен корумпиран !
  • 29 Чудя си

    1 3 Отговор

    До коментар #25 от "Разумен":

    Сам предлагаш да не са едни и същи мафиоти.Да дойдат други(мафиоти).От ПП ,НАГЛЕДНОти показаха как се назначават свои хора(роднини,приятели) в управлението на държавата.Пък и да ти кажа,че не е толкова лесно да се заменят едни фирми с други.За пътя Сливница-Брезник,процедурите бяха пет,пет години.И още не е започнат.Явно на някои хора им трябва безвремие. През това време ще ни обещават,ще ни залъгват...
  • 30 Гост

    1 1 Отговор
    Е как защо?!!! Отговора е елементарен - защото е политик!!!
  • 31 пак джоревец

    1 1 Отговор
    и тоя,нали
  • 32 Павел

    3 0 Отговор
    Герберастите нададоха вой. Затвориха им кранчетата.
  • 33 Браво!

    1 0 Отговор
    Поздравявам за смелостта! Само честен и професионален поглед върху нещата могат да ни извадят от блатото. Жалко,че високопоставените служители не вярват, че може да се работи честно .
  • 34 Добре

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Дааа":

    А да сте чули някога Русия да е обвинила поне един корумпиран политик, олигарх или друг клоун в България? Хайде сега запитайте се, защо? По същата причина и по отношение на Европа и Америка, или който и да е?
  • 35 Хахаха

    2 0 Отговор
    Защото Мунчо "иска" правителство. Или НЕ иска? Всеки да си отговори. А Демерджиев, след като дооправи МВР, или по скоро това, което остана от него след Рашков, сега и от пътно строителство е взел да разбира. Брей че мултифункционална личност.
    Та... да помислим пак.... случайно ли е подбран момента за този фарс на мунчовците, точно когато в цялата държава се говори за сформиране на редовно правителство, т.е. за невъзможността да се състави такова, или Мунчо просто се презастрахова, за да е сигурен, че няма да се състави редовно правителство и да си царува поне още 6 месеца?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол