Last news in Fakti

13 Октомври, 2022 19:12 3 188 52

Теменужка Петкова разкри схема с газа от Азербайджан, от която сме ощетени с 8,5 млн. евро

  • теменужка петкова-
  • газ-
  • азербайджан-
  • интерконектор-
  • гърция

По думите ѝ интерконекторът е факт, благодарение на управлението на Бойко Борисов и това трябва да се знае

Теменужка Петкова разкри схема с газа от Азербайджан, от която сме ощетени с 8,5 млн. евро - 1

Ние от ГЕРБ сме с ясно изразена евроатлантическа ориентация и нашата позиция винаги е била много ясна. България като лоялен член на ЕС и НАТО следва позицията на подобни форуми, като откриването на новата сесия на парламента, да не се канят посланиците на Русия и Беларус. Това заяви Теменужка Петкова от ГЕРБ, която е и бивш министър на енергетиката, в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Тя разкри, че ГЕРБ имат данни за извършени странни сделки, които „Булгаргаз“ е извършил по договора с Азербайджан, за които хората трябва да знаят.

„Тези сделки са направени в края на месец септември. Странните сделки са направени на пазара в Гърция. Гръцката газопреносна мрежа в този период е била в планов ремонт и количества газ не е имало как да дойдат към България. Въпреки това се вижда, че количества са изпращани, но са останали в Гърция. Само за няколко дни загубата за „Булгаргаз“ от това недоглеждане е на стойност 8,5 млн. евро. Евтината азерска газ от 2,5 евро е останала в Гърция, а ние сме купували на по-високата цена. Трябвало е да се влезе в контакт с гръцката страна и да се намери вариант, който да е изгоден за нас, но не е направено. За количествата, които не достигат на България „Булгаргаз“ обявява търг и купува нужните количества, но на по-висока цена. Апелирам към служебното правителство да потърси отговорност на виновните за тези сделки. По данните, които имаме ще подадем сигнал към компетентните органи“, разясни Петкова.

По думите ѝ интерконекторът е факт, благодарение на управлението на Бойко Борисов и това трябва да се знае.

По отношение на преговорите за съставяне на коалиция с мандата на ГЕРБ, Теменужка Петкова заяви:

„На 2-ри октомври българските граждани много ясно заявиха на кой дават най-голям доверие. Те дадоха ясен знак, че очакват от политиците намиране на общи решения, които да направят живота им по-лесен, да се постигнат стратегическите цели на страната ни. Ние много ясно заявихме какво предлагаме и подадохме ръка. Предстои след формирането на Народното събрание, контактните групи да влязат в ролите си и да започне активният диалог. Разчитам се на здравия разум на колегите си. Това отрицание, което се демонстрира, е изключително вредно - дано го осъзнават. България няма нужда от разделение. Тези червени линии, които се чертаеха не доведоха до нищо добро. Имаме нужда от едно правителство, което да решава проблемите на хората, а не ги задълбочава. Ако не се намери решение в интерес на българските граждани, отговорността трябва да носят тези които са отказали разговори“, предупреди Петкова.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    32 7 Отговор
    Пари кат вестници. Толкова само ще струват банкетите за една седмица, Баце като стане министър председател па.
  • 2 Нищо

    49 6 Отговор
    не е разкрила , но до последно с лакти , правейки хората на улави !
  • 3 Към всички

    66 6 Отговор
    Ще задам въпроси и кажете си мнението. Помните ли, когато Мика Зайкова излезна на трибуната на народното събрание и започна да говори за ниските доходи и бедността? Помните ли в същия момент, когато мутрите от ГЕРБ тропаха по банките? Лично аз, останах много погнисен от това тяхно действие, никога няма да го забравя. Това ви е бизнес елита, това са ви бизнесмените на прехода. Какво мислите? Редно ли е? Достойно ли е? Как спите и как гледате тези около вас, хората с които се раминавате, хората от местата които посещавате? Или "елита" хващате луксозните возила и самолети и към луксозните дестинации за нови снимки, или се криете в планитите далече от съвестта си, но тя е винаги с вас? Трагедия. Помните ли и, когато Асен Василев говореше от същата трибуна, как избирателите на ДПС са едни от най-бедните български граждани, но политиците ѝм едни от най-богатите български граждани? Помните ли и това, как ДПС ръкопляскаха изправени в безсилие пред истината? Какво ви е мнението и за това? И Това не е само при ДПС, при почти всички е така. Достойно ли е?

    Коментиран от #12

  • 4 бягай бе

    36 5 Отговор
    от тука Паткова...
  • 5 УШЕВ

    45 5 Отговор
    А БОИКО КОГА ЩЕ ГО ВИДЕМ В ЗАТВОРА
  • 6 УШЕВ

    32 5 Отговор
    А БОИКО КОГА ЩЕ ГО ВИДЕМ В ЗАТВОРА
  • 7 УШЕВ

    26 5 Отговор
    А БОИКО КОГА ЩЕ ГО ВИДЕМ В ЗАТВОРА
  • 8 ГОРСКИ

    35 3 Отговор
    Такива политици където връткат на ляво и на дясно въобще не трябва да влизат в парламента!!!!!!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    38 7 Отговор
    БОЙКО БОРИСОВ трябва да бъде съден осъден и затвор
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 5 Отговор

    До коментар #3 от "Към всички":

    ПРАВ ПРАВА ПРАВИ сте ФАКТ е ТОВА
  • 13 Вълк единак

    26 3 Отговор
    Бойко бягай в Севлиево, предстои фестивала на Тиквите.

    Коментиран от #19

  • 14 Интерконекторът

    36 5 Отговор
    е факт, въпреки целенасочената задкулисна игра на ГРОБ срещу изграждането му. Това са отчаяни опити за манипулация. Тази персона е основен играч в тази игра. Ако политическата ситуация се развие така, че руското влияние в Бг отслабне достатъчно, всички ще видим конкретни доказателства за мръсната игра, целяща запазването на заграбеното в продължение на 15 години.

    Коментиран от #22

  • 15 Купихте си изборите

    24 4 Отговор
    Ама власт няма. Няма и да има. Другото са приказки.
  • 16 джаба

    25 4 Отговор
    това добиче как е завършило за счетоводителка,шокирашт е факта че разпознава ляво и дясно ,явно полага неимоверни усилия да прикрива характерните за мъж атрибути,но ако не еимето и трудно ще познаеш в индивида жената
  • 17 Теменуга лъжата

    31 4 Отговор
    Че кой ще ти повярва бе чекмеджиика.
  • 18 пешо

    22 4 Отговор
    герберски боклук
  • 19 вели

    15 3 Отговор

    До коментар #13 от "Вълк единак":

    В Севлиево управата е гербаджийска, така че ще бъде посрещнат подобаващо, ха, ха....
  • 20 Гинка Варбакова

    11 1 Отговор
    Аколсум Нушо
  • 21 Омерзен

    29 4 Отговор
    Теменуго загубена (това е най-дипломатичното ми обръщение към такава омерзена личност) - докато не представиш подписаната от теб пътна карта с Газпром, считайте с Боко че сте с червен картон- знаете къде очакваме да вивидим най-скоро!
  • 22 Слугите

    9 3 Отговор

    До коментар #14 от "Интерконекторът":

    те са най-вайния компонент на автократичния режим. Без тях неговото съществуване е невъзмойно.
  • 23 Цуца

    24 3 Отговор
    Тепърва ще чуваме как това, че сме живи, е блгодарение на ГЕРБ! До сега манната им небесна е ни е спасила от гибел.
  • 24 Дааа

    32 4 Отговор
    Теменужке, да не би руснаците да си търсят подкупите, които ви дадоха да са монополиси и да щавят българите както си искат, а сега с гръцката връзка се видя как сте ни крали дпс-герб.
    И кажи къде е пътната карта за турски пото, че с едни 3 милиарда сме назад, да ти кажа ли с колко можеха да се вдигнат заплатите на лекари, учители, пенсионери и полицаите.
    Малко ви е затвор на крадливата шайка дпс-герб-мутромафия.
  • 25 Да бе да

    24 5 Отговор
    Злобата по лицето на това същество , показва колко притеснени са от присъдите си😁

    Няма да обиждам външния и вид ( той говори за себе си 😘)

    Но наглостта на хора които забавиха връзка платена на 80% от ЕС , но построиха тръба за 1 година ( тройно по дълга) и лъгала че строителите са араби е гнусно🤮
  • 26 оклий

    22 4 Отговор
    Ти пък каква лъжкиня си!? Подиграват ни се на нас българите долни крадци и лъжци като тази. А като не влизат в затвора така ще бъде докато не бъдат изметени. Теменужо 38% излязоха да гласуват, 62 % не. От тези 38 % само 25 % роднини, кумове и комици а и излъгани и заблудени са гласували за разбойниците ГЕПИ, така че не обобщавай че повечето българи ви подкрепяли. Като извадим и купените сигани ще излезе че много лъжеш и на всяка цена искате да не влезете в затвора. На всякаква гимнастика сте готови.
  • 27 Наблюдател

    29 4 Отговор
    Борисов ощети България с 3.5 милиарда за строителството на турски поток, който обслужва единствено руските интереси, но теменужка реве за някакви си 8 милиона!
  • 28 Дуньо простия

    23 3 Отговор
    Прокуратурата кога ша и го натеменужи.
  • 29 Тома

    18 3 Отговор
    От нушито разбрах че няколко пъти възхвали в разговора боко тиквата.А всичко което каза е лъжи защото си въртеше очите като дърта ромка
  • 30 Тук

    18 3 Отговор
    Теменужке, покажи пътната карта с Газпром
  • 31 .....

    17 5 Отговор
    Тия службаши на Газпром как още имат лице да се показват по медиите? Лъжат повече и от господарите си в Кремъл.
  • 32 очевидец

    15 3 Отговор
    А Бойко Методиев Борисов е лежал в затвора за кражба на коли........ФАКТ.......
  • 33 Браво Деничке.

    12 2 Отговор
    Теменужка е била счетоводител и не се съмнявам, че информацията е вярна.
    Само едно не е сметнала: Булгаргаз губи от санкцията (изкупуване) на положителния дисбаланс в Гърция на цена от 2,5 евра за MW 8,5 млн. евро. (първи път).
    Булгаргаз печели ли от сделките за същите дни, в които се налага да купи още веднъж недостига за клиентите си? Прави ли Булгаргаз още един разход от подобна сума за да покрие недостига в България. Щетата е двойна! Теменужке смятай вярно бе жена, нищо не се разбира. Това "невероятно" управление за коя сметка е, за мениджмънта или за всички нас, клиентите на служебното?
  • 34 СЗО

    11 2 Отговор
    А пътната карта къде е?
  • 35 истината

    10 0 Отговор
    „На 2-ри октомври българските граждани много ясно заявиха на кой дават най-голям доверие." На 2 октомври бъл. граждани бяха за ГЪБИ и затова сега берат "плодовете на мисленето си " /

    Коментиран от #49

  • 36 Милен

    11 1 Отговор
    Другарката Петкова като е тръгнала да хвали правителствата на баце да продължи в същият дух и например но да се похвали с това, че : нямаме изградени нови мощности за АЕЦ благодарение на тяхното правителство, или например, че детски градини, училища, болници и други плащат тока на борсови цени пак благодарение на тях и други подобни 😉
  • 37 Брях

    12 2 Отговор
    Нушето дето изгуби пътната карта на Патока дето тулупа построи на Путин за да започне войната в Украйна, разкрила далавера за 8 милиона. Ми те по толкова са си раздали всички местни ррокремълски корумпета за да прокопаят държавата за тая безсмислена тръба. Не ли?
  • 38 НИК

    16 2 Отговор
    Тази кака няма връзка с главния мозък. Бибитко бил причината за газовата връзка с Гърция ХА ХА ХА. КАКОООО ако не беше Бибитко то връзката да е станала е преди десет години, а не да строите на сърбите тръба за газ през България с нашите пари. ТИ ПО ДОБРЕ КАЖИ КЪДЕ Е ПЪТНАТА КАРТА С ГАЗПРОМ ИЛИ НЕ ТИ ОТЪРВА, ЧЕ ЧАЛ ТОГАВА АКО Я ВИДИМ ЩЕ ТРЯБВА ДА ОТИВАТЕ ПО НАПРАВЛЕНИЕ. ТИ В СЛИВЕНСКИЯ ЗАТВОР, А БОЙЧЕТО В ЦЕНТРАЛНИЯ.
    .
  • 39 Добре дошли

    10 2 Отговор
    Добре дошли в русофилската кочина! Корупция, наглост, престъпления и убийства по почина на рашистите, по-скоро под техен диктат. КГБ не ни оставя на мира!
  • 40 Имам питане.

    11 1 Отговор
    "Щаба за борба с хаоса и разрухата в енергетиката" участвал ли е в сделките?
    Че нали работеха денонощно.
  • 41 българин

    11 5 Отговор
    Госпожо, как спите? Сигурно сънувате само кошмари, да ви съжали човек. Ще сърбате много гореща попара и никой няма да ви пощади. Това си заслужавате. Смирете се и се покрийте, хората по улицата плюят след вас.
  • 42 Абе,

    8 4 Отговор
    тази гуца, вместо да е в Сливен,ръси простотии...
  • 43 Селянин

    7 2 Отговор
    Тази гледа като малачката на чичо Ебазер !
  • 44 Мнение

    8 1 Отговор
    8,5 милиона някой си е гушнал и после е платил на коментатори да замазват кражбата.
    Българино,събуди се!
    Иначе тази я гледах.Почна да говори за евромарсианци в началото,но за кражбата с газа си е права.Докато ни разделят си ни крадат.
  • 45 ВСИЧКИ СА КРАДЦИ

    5 1 Отговор
    ВСИЧКИ НИ КРАДАТ НАС - КАКВО ЩЕ ГИ ПРАВИМ ?
  • 46 ДЕКА КЕ ГИ КОПАМЕ ТИЯ АЙДУЦИ ?

    2 1 Отговор
    МОЕ И ДА ГИ НЕ КОПАМЕ !
  • 47 Гост

    5 5 Отговор
    Тая сигурно е откраднала 100 пъти по 8.5 млн и обяснява кой как краде сега! Всичките трябва да ги сбереме на един стадион и с камъни да ги довършим до един...
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 СЗО

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "истината":

    Кайто ходи ьа гъби, получава - гъби
  • 50 дебогъза

    1 0 Отговор
    корава разкрива далавери, но прикрива техните.
  • 51 Az съм проста счетоводителка

    1 0 Отговор
    но никой не може да ни надмине по кражби. Ние сме специалисти барабар с вожда.
  • 52 нахална мутреса

    1 0 Отговор
    която разнасяше покрай АЕЦа дъртия пардалник - площадка щеше да прави за нов АЕЦ с баш крадеца за година две щеше да стане - ЩЕШЕ, ако не беше тя и той те герпавите мутри.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове