Last news in Fakti

14 Октомври, 2022 16:53 3 497 69

Надежда Йорданова отговори на критиките на Румен Радев за Митрофанова

  • надежда йорданова-
  • румен радев-
  • митрофанова

На днешната среща се разбрахме още на първия председателски съвет да се вземе решение за отправяне на покана към президента Зеленски да се изкаже пред българския парламент съобразно неговата програма и програмата на Народното събрание

Надежда Йорданова отговори на критиките на Румен Радев за Митрофанова - 1

"Демократична България" (ДБ) многократно е заявявала, че президентът Зеленски трябва да бъде поканен да направи видео обръщение пред българския парламент. Също така към България многократно са отправяни апели да предостави оръжие на Украйна. Това е причината още в първия работен ден на парламента ДБ да внесе законопроект за предоставяне на военна помощ на Украйна.

Това заяви бившият министър на правосъдието Надежда Йорданова от ДБ, която коментира провелата се в НС организационна среща във връзка с предложението на ГЕРБ президентът на Украйна Володимир Зеленски да направи видео обръщение към българските депутати на церемонията по официалното откриване на 48-ото Народно събрание.

"На днешната среща се разбрахме още на първия председателски съвет да се вземе решение за отправяне на покана към президента Зеленски да се изкаже пред българския парламент съобразно неговата програма и програмата на Народното събрание. Становището на ДБ е, че е най-добре президентът Зеленски да се изкаже след конституирането на парламента и да се обвърже с темата за предоставяне на оръжие за Украйна. Това е нашата трайна позиция още от предизборната кампания. Не разбирам защо колегите от ГЕРБ са изненадани", добави тя.

"ДБ е заявила, че няма да подкрепи правителство с мандата на ГЕРБ. Ние държим във фокуса на своите политики проблемите на българите. В първия ден на парламента ще внесем 25 законопроекта, с които да решим проблемите на гражданите. Възражението Митрофанова да бъде на тържественото заседание не е въпрос на избягване на проблемите на хората, а напротив това е въпрос на достойнство на българския народ", отговори Йорданова на критиките на президента Радев от сутринта заради решението посланикът на Русия Елеонора Митрофанова да не бъде канена на тържественото първо заседание на НС в сряда.

Не съм запозната с предложението на БСП. Когато изпратят официално писмо, парламентарната група ще вземе решение дали да участваме с тях на среща", завърши Надежда Йорданова.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 101 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аве

    80 9 Отговор
    48-ят парламент започва лошо. Изпокараха се, преди да са се заклели.
    Защо? За една посланичка и един президент. На чужди държави.
    "ДъБъ" си няма друга работа - сее раздори, независимо от проблематиката. Не се справи със съдебната реформа, сега преиграва на международна тема.
  • 2 Софиянеца

    78 7 Отговор
    ДАпродадем България е на издръжка пряка от Америка за България външно финнсиране нa една шпионска структура.
  • 3 Шерлок

    67 7 Отговор
    Партията на Козяк ПП-ДБ. Що не поканят президента на Йемен или Армения да говори?
  • 4 Румен Решетников

    14 57 Отговор
    Пасьол Митрофанова като представител на държава, обявила Република България за враг, няма работа в Народното събрание !!!

    Коментиран от #11, #37

  • 5 Нехиs

    15 46 Отговор
    Не харесвам Комунистическа България на Бойкикев, тъй като са патерица на БКП, а тази е много проста и слугува на Божков, опитвайки се да свали Гешев, но какво да кажа - в случая е права. Очаквам сега червените тролове да ми сложат 30-40 минуса, както вчера.

    Коментиран от #61

  • 6 8888

    56 5 Отговор
    Каквото и да правите все тая. И да се натягате и да се подмазвате, отивате си. Пролетта на изборите ще сте аут.

    Коментиран от #18, #19

  • 7 Кукуригу

    53 5 Отговор
    Само така!На следващите избори и вие се отичате в канала!Не знам защо като я видя тая се сещам за студено ястие от свински уши и крака!
  • 8 то бива бива слугинаж , ама тия се ..

    52 5 Отговор
    Направо си поканете работодателя Сорос ма новото убаво Наде в политиката, ама хич няма да сбъркате.
    Както се е видяло политиците ни всички са като пред червен фенер - въртиопашки.
  • 9 Пич

    41 5 Отговор
    Интелигентна , като кукла на Джим Хенсън !!!
  • 10 Последния Софиянец

    50 3 Отговор
    Надето я познавам отлично от Протестите.Тъпо парче.

    Коментиран от #14

  • 11 бокоБРАВО КИРОАЛООО

    34 4 Отговор

    До коментар #4 от "Румен Решетников":

    А ЧУВАЛ ЛИ СИ ЧЕ ЗА ИСКАНДЕРА НЯМА ПОКАНА А ТОЙ СЕ ПОЛУЧАВА КАТО ПОДАРЪК НА КОЙТО НЯМА ПРОТИВОПРАКЕТНА СИСТЕМА ЗА СПИРАНЕ

    Коментиран от #15

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Тази Надежда Йорданова

    43 6 Отговор
    е като онази Надежда Нейнски и като нея се навежда.
  • 14 Пешо

    44 5 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    Не е тъпа, а много тъпа.
  • 15 Румен Решетников

    9 26 Отговор

    До коментар #11 от "бокоБРАВО КИРОАЛООО":

    Забирай изгонената от "ВъZраждане " тьотка, дето се молеше "високоточкова " ракета да удари Парламента, заставайте пред МОЧА и чакайте Искендера! 😂
  • 16 сдс

    38 4 Отговор
    Тази е изключително противна и нагла примитивка
  • 17 чико

    36 3 Отговор
    Тази демократка - министър на правосъдието З А Щ О не изиска от ЧЕШКИЯ затвор досието на Бойко докато е лежал там и защо след като е бил преместен у нас не си е долежал присъдата .
  • 18 9999

    21 2 Отговор

    До коментар #6 от "8888":

    Как аут бе с.Ясеновец и с.Каменар разградско ще ги изберат като си платят
  • 19 Копейкин Костя

    4 21 Отговор

    До коментар #6 от "8888":

    Тази мантра я слушам вече на четвърти избори, потник ватиран! Явно само с кълнене нестава! 😂

    Коментиран от #29

  • 20 СССР

    29 1 Отговор
    Айде пускаите ЗЕЛЕНИЯ по конферентна връзка. Нееее Не. по добре го поканете на живо. та да го видеме и да го расодите из СОФИА. ПА МОЖЕ И ДО ПМЕТНИКА НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ.
  • 21 Перо

    24 1 Отговор
    Явно е,че се бърза не за замяна или превъоръжение на оръжейните системи за българската армия,както стана с другите страни от Източна Европа, а да се даде всичко,без пари,за българска сметка на превратаджиите! Нека да поканят Соломон Паси за видеообръщението, той също е отявлен ционист и соросист, но за разлика от неговия сънародник Зеленски,не е свързан с военни превратаджии!
  • 22 ГОРСКИ

    21 2 Отговор
    Какво искате да кажете че досега сме боли васали на Русия а сега ставаме васали на Америка, на другите избори ще имате 10%не повече!!!!!!
  • 23 пешо

    21 4 Отговор
    тая гешев я правеше на маймуна

    Коментиран от #63

  • 24 Трезвомислещ българин

    29 1 Отговор
    И какво точно очаквате да чуете от Зеленски, дами и господа? Как да си оправим държавата ли ? Тя затова е стигнала дотук, защото все се кланяте на някой. Я се хващайте за работа и престанете с вашите вътрешнопартийни глупости, че ще затънем още повече.
  • 25 Тази Надежда Йорданова

    21 3 Отговор
    Тази Надежда беше министър на правосъдието и на Боко главният защитник в прокуратурата я направи на пух и прах!

    Направо й се подигра!

    Защото има диплома на юрист, но не познава законите!

    Случаят с отказа за покана към г-жа Митрофанова и посланика на Беларис са потвърждение за въпиющата юридическа неграмотност на бивката министърка на правосъдието.

    По същество, отказът за покана на някой от посланиците, при условие, че се канят всички останали е нарушение на Закона за защита от дискриминация, чл. 3 и чл. 4.

    Но бившата министърка на правосъдието откъде да знае? - тя е учила единствено да се усмихва и то, доста глуповато.

    Нека да й подскажа на глуповато усмихнатата госпожа, че има текст в НК, според който дискриминацията е углавно престъпление, което се наказва със затвор от една до четири години. Наказателен кодекс, чл 162(1).
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Българин

    25 1 Отговор
    "още на първия председателски съвет да се вземе решение за отправяне на покана към президента Зеленски"..абе краварски подлоги, избрали сме ви за българския парламент, а не за украинския, вие сте за народен съд!!!
  • 28 абе

    18 2 Отговор
    тия от дъ бъ и тая ни вкарват непрекъснато в измислените си конфликти и разделителни черти ми а погледнете стоите от първа необходимост в кварталния магазин и тогава си изливайте просттията та да сте в устата на мисирките и да не виждаме реалните ежедневни проблеми това го играете вече 30 години
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Читател

    22 2 Отговор
    Русата Надежда,е с много оскъден коефициент на полезно действие.Тя до днес показва и доказва,че е една средностатистическа чиновница,от която нищо не зависи.Необходимо й е,трайно проветряване на главата,за да влезе що годе във форма.
  • 32 Народник

    17 2 Отговор
    Замини си в Украйна като толкова я обичаш, даже повече от България. Ама там Надежда, ще трябва да говориш на украйнски, защото ако говориш на български те чакат две години затвор! Какво ще кажаш за това адвокатке?

    Коментиран от #38

  • 33 Много точна жена

    3 18 Отговор
    Браво!
  • 34 Секретарката,

    16 4 Отговор
    освен да свири на Христо за друго не става.

    Коментиран от #36

  • 35 воклид

    19 5 Отговор
    От моите пари ли ще даваш помощ на фашистие в Киев, или от твоя джоб? От моите пари да не си посмяла и стотинка да даваш помощ на бандера фашистите, иначе ще стане голям проблем. Не знам дали разбираш какъв голям проблем ще направиш. Има българи дето нямат какво да ядат, нямат къде да спят, като завали сняг няма къде да се скрият на топло. Ако само стотинка от моите дадеш ще съжалиш много че си се пръкнала, ти и другарчетата ти.

    Коментиран от #39

  • 36 иплок

    12 3 Отговор

    До коментар #34 от "Секретарката,":

    Той Ристю се чуди на кого да свири, ти за нея си се загрижил.
  • 37 Руменчо,

    10 4 Отговор

    До коментар #4 от "Румен Решетников":

    1. Решетников е решетка, която ако има нещо общо с агента на ЦРУ Румен Радев, означава, че и той е работил за ЦРУ. Решетников не може да не е прочел в уикипедия, че Румен Радев два пъти за по една година е школован в американската школа "Максуел" в САЩ, щат Алабама, чиито ръководители са висши офицери от ЦРУ.
    Нинова, която издигна Радев, едва ли не е чела неговата биография...

    Впрочем, от времето на Юри Анропов - шеф на ГКБ, след това и генерален секретар на КПСС, КГБ и ЦРУ са в симбиоза и колаборация. Затова хазарската семка Андропов посочи за свой наследник предателя Горбачов, чиято жена Раиса също е от хазарско потекло.

    2. Русия обяви всички държави от ЕС, които й наложиха незаконни санкции (България не прави изключение) НЕПРИЯТЕЛСКИ държави, което е различно от враг.
    Впрочем, приятелски акт ли беше затварянето на българските пристанища и на българското небе за търговски руски кораби и за руски пътнически самолети? Освен незаконните санкции на ЕС, а България е в ЕС, нали?

    3. Законни са само онези санкции, които са разрешени от ООН. Икономическите санкции, които ЕС и САЩ наложиха на Руската федерация нямат разрешение от ООН.

    4. ЕС, САЩ, Япония замразиха 355 милиарда долара, собственост на Руската централна банка и днес се чудят как да ги откраднат без да разрушат световната парична система. Това приятелски акт ли е????

    Коментиран от #42

  • 38 Копейкин Костя

    8 11 Отговор

    До коментар #32 от "Народник":

    Българският език е забранен в заграбените от ватенките украински територии , товарищ! Първо се информирай, преди да цитираш опорките на Пасьолството на Рассия в Задунайская Губерния!
  • 39 Българин

    3 12 Отговор

    До коментар #35 от "воклид":

    Твоите пари ще бъдат пратени като дарение за гладуващите и студуващи крепостни в Рассия, товарищ, доволен ли си?
  • 40 Ние избирателите🇧🇬

    13 0 Отговор
    Виновниците за нови предсрочни избори ще получат от нас твърдо "НЕ"!
  • 41 Истина

    14 1 Отговор
    Боклукккккк
  • 42 Румен Решетников

    5 9 Отговор

    До коментар #37 от "Руменчо,":

    Я ми обясни, след като Турция праща дронове на Украйна да воюват срещу ватенките, защо Матушката ти не я е обявила за неприятелска държава и враг? М? 😂

    Коментиран от #51

  • 43 Руските тролове

    1 15 Отговор
    пак ресват. Не разбраха, че цяла Европа подкрепя Зеленски. Целия свят го подкрепи в ООН, а само 4 държави гласуваха с Русия. Какво повече има да се казва за русия и Митрофанова?
    Ние част от света ли искаме да сме или от света на Русия и Северна Корея?

    Коментиран от #47, #69

  • 44 Сякаш ДБ

    13 2 Отговор
    е нещо изключително,смях в залата....!И какво ново и интересно може да ни каже президент Зеленски!? Всички знаем!
  • 45 КИКО

    16 0 Отговор
    НАДЕЖДО , ОДИ ДА БЕРЕШ ГЪБИ В КУБРАТ !!!!
  • 46 Анонимен

    13 1 Отговор
    Да се чудиш да се смееш ли или да плачеш. Арлекин след Арлекин, току да си фащат дърмите и да си ходят,тия не мислят за народа.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 МИНА

    16 3 Отговор
    УЖАСНА ЖЕНА ИЗТЪКАНА ОТ ЗЛОБА И ОМРАЗА И АКО Е ПОПИТАШ КАКВО ЛОШО И СА СТОРИЛИ РУСНАЦИТЕ НЯМА КАКВО ДА КАЖЕ
  • 49 ЙОРДАНОВА,,,,

    14 2 Отговор
    ГЕШЕВ ТЕ ПОЗДРАВЯВА...щеше да го сваляш от длъжност.....май стана обратното....
  • 50 Мартина

    13 3 Отговор
    Го Йорданова и всички новоизлюпени депутати, престанете да унижавате народа си.Престанете с долния слугинаж.като какъв ще говори Зеленски пред парламента? Какво ще ни предложи? Или пак ще слушаме искания и заплахи.украйна не е член на Нато,не е член на ЕС .докога ще продължава подигравката с нашия народ?
    Излезте сред хората и разберете какъв е дневния ред на българския народ,не на украинския и не на американското посолство .
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 бай

    7 2 Отговор
    и тая е на заплата при Мустафата
  • 54 Феник

    12 2 Отговор
    Секретарката на Прокопиев се самозабрави.
  • 55 Американско говедо

    11 2 Отговор
    Украинските партии ГЕРБ,ПП,ДПС и ДБ защо са в българския Парламент?
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 бай Ставри

    5 2 Отговор
    Колко върви една овца на пазара, а една мисирка, а патицата колко ? С европейски сертификат разбира се.
  • 59 Дедо

    7 2 Отговор
    Сега разбирате ли защо промяната сложи решетки на вратите на народното събрание защото очакват големи проблеми да създадат на българския народ и народът няма да може и да издържи и ще иска да влезе в народното събрание да се саморазправя с тях и може би в момента те дошъл наистина ако дадат на зеленски да открие 48-мото народно събрание това ще бъде най-предателското отношение към българския народ защото целия свят знае че те са фашисти опа забравих че и българия има много фашисти
    България е за българите не за чуждо поклонниците
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Не си

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Нехиs":

    Прав.Нито Митрофанова,нито Зеленски ,имат някаква работа в Народното събрание което ,е законодателен орган.Да не би те да ни управляват?Народа страда от инфлация,безработица,високи цени на горива и ток,ние,ще спорим ,нас кого да направим с..ка.
  • 62 Радио Ереван

    3 2 Отговор
    Защо българите често използват, вместо овца диалектно изкривените думички офсъ или офцъ? За да не обиждат полезното и безобидно животно навярно.
  • 63 така така

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "пешо":

    Самият Гешев е маймуна.
  • 64 Стефан

    6 2 Отговор
    Христо Иванов е активирал поредната калинка от ДБ, че да не се излага само той!
  • 65 Пламен

    4 2 Отговор
    Дупедавци сме си еййй.. Все се чудя какво ли е направила Америка за нас?
    Колонията си е колония
  • 66 бай шиле

    1 0 Отговор
    Снощи моя ми вика: - Жена, ти си готова за политик - наговори един куп глупости, остави ме без пари, скъса ми нервите и накрая изкара мен виновен за всичко…
  • 67 нормален

    0 0 Отговор
    Жалки са тия демократична българия с тази минимална подкрепа от народа нещо се вземат за голяма непреодолима сила а на практика са господин никой изказвания и действия правят като че ли са кой знае какво а на практика са нула а като много искат украйна и зеленски да наранят автоматите и да отиват там нас да не ни замесват ние се обичаме българия а другите държави не ни интересуват особено нацистки елементи
  • 68 1:1

    1 0 Отговор
    Зеленски да говори за Русия пред българите е все едно Ана Бърнабич да говори за хомосексуалните бракове пред монасите отАтон!
  • 69 Георги

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "Руските тролове":

    От кои свят бе човек от света на фалшивата демокрация корупция от лъжите на сащ които поробиха Европа които прикриват истината за войната че там се продават оръжия за черния пазар че фашисткия режим убива деца и стреля по детски градини че Европа няма свобода на собствена политика че всички държави са принудени да изпълняват от страх всичко от престъпния хегемон че зеленски продаде Украина и избива собствения си народ не мерси предпочитам света на справедливостта а тя е на страната на Русия без фалш без лъжа тази страна която е направила толкова много за Европа и за нас и добре че има страни като нея китаи и дори Северна Корея които няма да бъдът поробени от сащ както България тук вече не може да се живее нормално просто се вижда че България вече не държава много си приличаме със Украина всичко е корумпирано
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове