Last news in Fakti
  Тема: Украйна

14 Октомври, 2022 18:53 2 967 53

Украйна скара Александър Симов и Манол Пейков

  • украйна-
  • александър симов-
  • манол пейков

Мирът ще настъпи, когато бъде изтласкан от Украйна и последният руснак

Украйна скара Александър Симов и Манол Пейков - 1

Чутовен скандал наблюдаваха зрителите на „Лице в лице“ между издателят и политик Манол Пейков и Александър Симов от БСП по темата за войната в Украйна. Дискусията се разгорещи от самото начало, когато гостите отговориха на въпрос дали е редно посланикът на Русия Елеонора Митрофанова и беларуския ѝ колега да присъстват на официалното откриване на 48-то НС.

Повечето български граждани посрещнахме, подпомогнахме и се отнесохме човешки с бежанците от Украйна. Ако влагахме толкова страст, колкото по въпроса с украинските бежанци, щяхме да сме Швейцария на Балканите, започна Александър Симов.

Още новини от Украйна

„Българите изнесоха на гърба си бежанската криза“, добави Манол Пейков.

Въпросът за това дали украинският президент Володимир Зеленски да говори в българския парламент на откриването на новия парламент видимо подразни Симов. „Дразнещо е централният въпрос за откриването на НС да е дали Митрофанова ще присъства или дали Зеленски ще говори. Политизирането на протокола е начина на някои партии да изчегъртат основния проблем пред българското общество, като преследването на порочния модел на управление на ГЕРБ, обясни той.

„В Украйна се води битка между доброто и злото. Сесията на ООН гласува с огромно мнозинство, че анексирането е незаконно и Русия незабавно трябва да си изтегли войските от украинска територия. Това са фундаментални въпроси. Въпросът е ключов и за нас. България трябва да заеме мястото си сред цивилизованите държави. Затова тябва да дадем оръжие на Украйна“, подчерта Пейков.

„Плаши ме страстта на много хора, които смятат, че войната трябва да продължи“, призна Симов. Тук Манол Пейков го прекъсна и каза, че това го иска само Русия.

Той му припомни, че когато навремето Украйна става независима държава, тя се отказа от ядреното си оръжие, а Русия обещава да не я напада. Сега Русия я напада вероломно. Не можеш да преговаряш с терорист, няма как да се биеш с голи ръце срещу гаубиците. Само така се говори с такива хора – от позицията на силата“, посочи Манол Пейков.

„Колко време си представяте да продължи тази война?“, попита го Александър Симов. Колкото трябва – отвърна му опонентът му.

„Аз съм бил в Донбас и там мир нямаше, водеше се вътрешна война. Това е народ, който се защитава“, заяви Пейков.

„Хората искат България да не бъде забърквана в конфликт и да е на страната на мира“, подчерта представителят на БСП.

„Няма страна на мира, има страна на Ким Чен-ун, Даниел Ортега, Башар Асад и Александър Лукашенко. Това са хората, които подкрепят Путин. Целият свят каза думата си. Нашето място е при цивилизования свят“, развика се Пейков.

„Това, че светът има някакво мнение не значи, че България трябва да го следва. Ние трябва да сме на позицията да се спре войната“, отвърна му Симов.

„Няма как да се разсъждава по друг начин. Мирът ще настъпи, когато бъде изтласкан от Украйна и последният руснак“, обяви опонентът му.

„Аз говоря от името на нормалните български граждани, които не искат да заемаме страна, да гледаме собствените си проблеми“, каза Александър Симов.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 УКРАЙНА🇺🇦

    43 91 Отговор
    Симов е отвратителна руска ку... А

    Коментиран от #2, #8, #20, #50

  • 2 Българин

    90 31 Отговор

    До коментар #1 от "УКРАЙНА🇺🇦":

    А ТРЯБВА ЛИ ДА КАНИМ НАРКОМАНИ И ДОКАЗАНИ ПРОСЯЦИ БИЛИ ТЕ И ЗЕЛЕНИ?

    Коментиран от #17

  • 3 жалко

    29 60 Отговор
    комунистче
  • 4 Патриот

    93 24 Отговор
    Какво ни интересува нас Българите Украйна,че ще им помагаме .Нашата държава е мащеха за народа си а милее уж за Укрите
  • 5 ДрБр

    91 30 Отговор
    Пейков е отвратителна европенделска ку... Ва!

    Коментиран от #7

  • 6 2345

    24 58 Отговор
    За симов ,както би казал Парцалев "и то много-прост"
  • 7 Глава

    62 19 Отговор

    До коментар #5 от "ДрБр":

    +1 от 100 про съгласен..голямо мекере пейков и тия който го аресват.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Хаха

    72 16 Отговор
    Докъде я докарахме - нЕКъФ тУпан, вероятно на ведомост към Козяк, да оредеделя кое е "добро" и "зло", като филм на Холивуд!

    Коментиран от #18

  • 10 викав

    69 21 Отговор
    Браво Симо, как успя да го изтърпиш този разноглед лъжец е загадка. Можеше да го питаш това палячо уродливо, какво ще првим с Косово, като много милее за територии и правда? Типичен за Дай България лъжец палячо.
  • 11 Симчо

    24 35 Отговор
    Изпадна в кресчендо. Да си гледаме вика пенсиите и дървата. Ама войната е на 300 километра бе, аланкоолу. Като щраус си е зарил голата глава в пясъка.

    Коментиран от #32

  • 12 Ам,чи

    20 24 Отговор
    бесепето и Костя що не се обединят, бе. Не виждам никаква разлика ...
  • 13 Българин

    19 18 Отговор
    Преди години Сашето Симов беше толкова възторгнат от САЩ, че написа одата "20 причини да обичаш Америка" /текста все още не е изтрит от мрежата и всеки може да го прочете/. Днес обаче е отявлен путинист и с патос защитава позициите на Кремъл.
    Показвам Причина 14"Светът има щастието САЩ да са най-силната държава сега. Вярно е, правят грешки - те не са божества, а хора, м а м а му стара. Но представете си свят в който да кажем най-силната държава е Северна Корея, не ми се мисли направо. Или пък Русия. Русия е държава, която заслужава презрение, там просто никога не са зачитали достатъчно правото на всеки да има собствен живот. Или пък свят в който талибаните бяха взели надмощие. Кошмарно! САЩ стават симпатични в сравнение с техните алтернативи.
  • 14 Тъмна индия

    44 15 Отговор
    Само не можах да разбера защо брадатият е още тук, а не на фронтовата линия в Украйна.

    Коментиран от #49

  • 15 1302

    28 2 Отговор
    Там, където се затваря вратата, не си слагай пръста.
    (стара китайска пословица)
  • 16 Русороб

    20 23 Отговор
    Симов е пример за отрицателната селекция при комунизма
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 1020

    36 14 Отговор

    До коментар #9 от "Хаха":

    Огромна част от българския народ не знае как ще прекара зимата. Как пък на кякого не му стана жал за БЪЛГАРИТЕ. За бежанците са бежанските лагери. Как не им дожаля за изтребването с години на кюрдите, за безздомните сирийци, за избиваните ирански жени.... Гнъс, та гнъс! Нямй такова лицемерие и чуждопоклоничество!

    Коментиран от #23

  • 19 Минева

    22 15 Отговор
    Истерия пейкова
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Подкрепа

    22 37 Отговор
    Браво на г-н Петков!!! Гласът на нормалните хора. А Симов за какво го канят, след като дори и за депутат не успя да се класира ? Руска подлога е Симов....явно някой си е платил да ги въртят по медиите... От сутрин до вечер чибурашки.....

    Коментиран от #22

  • 22 Тъмен субект

    25 2 Отговор

    До коментар #21 от "Подкрепа":

    Ако така се държат и разсъждават нормалните, то положението ни е повече от жалко и долнопробно
  • 23 Позор

    11 19 Отговор

    До коментар #18 от "1020":

    Българите зимата ще я прекараме, не се притеснявай !!! Но едни други хора, в близка страна не е много сигурно дали ще я изкарат.... я от студ, я от снаряд ще си отидат!!! И ако въпреки това, пак си мислиш само за собствения г(ъ)з, нищо човешко не ти е останало.... И съм сигурен, че пет копейки не даваш нито за сирийците, нито за иракските жени.....

    Коментиран от #29, #39, #44

  • 24 Сър Пичук

    16 24 Отговор
    Елементарно е, но НИТО ЕДИН журналист или политолог не зададе на "противниците" на войната въпроса: "Какво ще се случи ако никой не помага на Украйна". А отговорът е ясен - ще се случи това, което се случи след анексирането на Крим. Т.е. нищо. Апетитът идва с яденето и след като глътне Украйна Путин ще продължи да напада други държави, но вече подсилен с нейната икономика, оръжейна промишленост и много "доброволци" и мобилизирани . А после и с ресурсите и войниците от новозавладените и после пак и пак. И няма да спре докато най-накрая някой не се противопостави. Но тогава ще е вече късно и много по-трудно, отколкото сега и тогава ядрената война ще е неминуема. А ако Путин беше спрян след анекса на Крим сега нямаше да има война в Украйна.
    Така, че фалшивите миротворци, са всъщност петоколонници работещи в интерес на Путин и Кремъл и причината едва ли е, че са късогледи или тъпи.

    Коментиран от #33, #34, #35, #42

  • 25 Сара

    16 25 Отговор
    Симов е долен бокЛук. Без извинение.
  • 26 1111

    17 5 Отговор
    Точно защото няма "страна на мира" тази война все още продължава! Ако имаше страна на мира, войната нямаше въобще да започне!
  • 27 Наблюдател

    21 10 Отговор
    Простоват и крякащ човек ми се видя този неподстриган възпълен мъж.

    Коментиран от #46

  • 28 ZеЛЕвСКИ

    23 12 Отговор
    ТОО КРИВОГЛЕД ДЕБЕЛ ТЮМБЕЛ ПЕЙКОВ СТАНА СМЕШЕН С НЕГОВИТЕ 7 % ... МУ-ХА-ХА
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Пак идвамееее

    9 12 Отговор
    но човека се е объркал в коя телевизия се намира . Помислил че е в телевизията на Нинова
  • 31 Тоз рошавият

    22 11 Отговор
    мноо прост! Типичен ДБ и ПП продажник!
  • 32 И ко

    7 3 Отговор

    До коментар #11 от "Симчо":

    като е на 300 км.? Ко пише пропагандата за глупаци?
  • 33 По малко

    20 1 Отговор

    До коментар #24 от "Сър Пичук":

    чети пропаганда, повече гледай кой какво прави! Според пропагандата, Путин иска Украйна, та и Европа! Според действията, истината е съвсем различна! Факт е, че война можеше и да няма!
  • 34 Истината

    8 19 Отговор

    До коментар #24 от "Сър Пичук":

    Войната между Русия и Украйна отдавна не е война за съдбата на Украйна, украинската демокрация или границите на Източна Европа. Нормалните държави не искат да живеят в свят, в който страни анексират със сила чужди територии и след това ги принуждават да се подчинят под заплахата от ядрено унищожение. Днес нормалният свят трябва да избира между два варианта: или да направи всичко възможно да осигури триумфа на Украйна, или да приеме последствията от поражението, при което Русия ще налага със сила своите разбирания за морал и човешки ценности. Нормалният свят избира да помага на Украйна!

    Коментиран от #38

  • 35 Наблюдател

    8 11 Отговор

    До коментар #24 от "Сър Пичук":

    Ако Русия престане да воюва, няма да има война. Ако Украйна спре - няма да има Украйна.
  • 36 Стефан

    6 15 Отговор
    Аз говоря от името на нормалните български граждани, които не искат да заемаме страна, да гледаме собствените си проблеми“, каза Александър Симов.Че КОЙ ТИ Е ДАЛ ПРАВОТО да говориш от името на НОРМЛАНИТЕ българи, и ти червено кхмерче ще определяш кой българин е нормален, а в момента не представляваш даже гласувалите за БСП.
  • 37 киро

    16 7 Отговор
    Къв е този Манол Пейков,той видимо бе6е неадекватен,да хваща пу6ката и да заминава за Украйна
  • 38 Факт

    16 5 Отговор

    До коментар #34 от "Истината":

    Като е истина нека да видим какво правят американците в суверенна Сирия и в момента са там и изпомпват и продават сирийски нефт без да са "поканени,какво направиха със суверенен Ирак,Югославия и тнт."Нормалните държави "как живеят с това?

    Коментиран от #53

  • 39 1020

    12 1 Отговор

    До коментар #23 от "Позор":

    Фалшивото благорродство и глупостта са унищожителни колкото и войната. Но невежите няма как да го знаят.
  • 40 Мисля

    14 1 Отговор
    С цялото си агресивно поведение в чужди държави без санкции на ООН ,американците се изплюха на хиляди международни конвенции,договори,тст на международното право а сега вият за международното право.То отдавна не съществува благодарение на САЩ,и в момента е правото на силния.
  • 41 Факт

    14 1 Отговор
    Специалните военни операции с демократични имена-"Шок и ужас","Пустинна буря","Арабска пролет" и др.не бяха руски операции,нали?Но демократичния свят и ООН нямаше проблем Е,махалото не върви само в една посока.
  • 42 Гинио

    5 2 Отговор

    До коментар #24 от "Сър Пичук":

    Колко точно описа своите работодатели от сащ. Както винаги крадецът вика дръжте крадеца.
  • 43 БСП най крадливата партия

    3 11 Отговор
    Симона е същата като Копейкин руска ку.ва.
  • 44 Чудя се

    15 4 Отговор

    До коментар #23 от "Позор":

    Чудя се,как хората слушат едно и също нещо,а чуват различни неща.Да се застраховам --не съм от БСП,но започвам да ги харесвам.През цялото време Симов говореше за МИР,а другият направо пяна му се появи на устата да призовава за въоръжаване,за продължаване на войната,за това да зарежем проблемите в България, да гледаме Украйна,сега тя е важната.Да си знаете, ДБ полага неистови усилия,да ни вкара във война.Пак сме на "гол тумбак чифте пищови" Дайте да дадем.Ама какво имаме,че да дадем.Този рошавият,да даде личен пример.То иначе,на думи всички сме велики!!!
  • 45 Диамантената ръка

    3 11 Отговор
    Какво недоразумение на природата е тоя Симов...
  • 46 Дика

    6 1 Отговор

    До коментар #27 от "Наблюдател":

    То щото подстригания много умен.
  • 47 666

    2 5 Отговор
    тъп като комунист, не - като симов
  • 48 Без чудене

    11 3 Отговор
    Симов е на 100% прав.Рошавия Пейков само вика,силно крещя-такава любов към Зеленски да му дава оръжия премина всякакви граници.Една шепа хора като тоя искат още да се избиват руснаци и украинци.Толкова ли е трудно поне ние българите да не им даваме като ония от Запада.
  • 49 А ти що си тука?

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "Тъмна индия":

    Бегай да копаеш окопи със сина на Песа...
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Ако Симов

    2 4 Отговор
    е представител на нормалния българин, то аз не искам да съм българин!

    Коментиран от #52

  • 52 Ганчо

    2 0 Отговор

    До коментар #51 от "Ако Симов":

    Омайната ти български ТИФ
  • 53 Сър Пичук

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Факт":

    За твое сведение, в момента в Ирак работят само две американски петролни компании и десетина руски. Другите са от Китай, Турция и още поне десетина държави. Има си официални сведения за тези неща, но човек трябва да знае чужди езици и да се информира от независими източници, а не от опорните точки на началника на тролската група.
    Другите ти глупости изобщо не подлежат на коментар.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове