Last news in Fakti

19 Октомври, 2022 07:44 1 958 60

Ангел Найденов: Новият парламент да разшири възможностите за изпращане на военна помощ на Украйна

  • ангел найденов-
  • парламент-
  • възможности-
  • пращане-
  • военна помощ-
  • украйна

Към този момент липсват каквито и да е доказателства за съпричастност на България или на български служби в осъществяването на логистиката и съответно на взрива на Кримския мост, коментира бившият военен министър

Ангел Найденов: Новият парламент да разшири възможностите за изпращане на военна помощ на Украйна - 1
Снимка: БГНЕС

Новото Народно събрание трябва да коригира решението на предишния Парламент. Да разшири възможностите, освен за военно-техническа помощ, да изпраща въоръжение и боеприпаси. Решението трябва да бъде достатъчно отворено, за да позволява решение в рамките на компетенциите на Министерски съвет, респективно по предложение на министъра на отбраната.“ Това каза в студиото на Euronews Bulgaria бившият министър на отбраната Ангел Найденов по въпроса трябва ли България да предостави въоръжение на Украйна. Според него имаме техника, която можем да дадем.

„Служебният военен министър не казва точно това (че нямаме какво да дадем – бел. ред.), по-скоро той подчертава, че изпращането на тежко въоръжение би намалило и без това отбранителните ни способности, които са в дефицит“, смята Найденов.
"Да ви дам пример с противовъздушните ни системи. Те са така разчетени, че имаме своеобразно ешелониране на покритието, и съответно използването на различните противовъздушни системи. Които осигуряват както обектово, така и зоново покритие. Снемането на части от тези системи на практика би лишило България от защита на жизненоважни обекти, например атомната централа", коментира още Найденов.
„Към този момент липсват каквито и да е доказателства за съпричастност на България или на български служби в осъществяването на логистиката и съответно на този взрив. Липсват каквито и да е солидни и смислени предположения за маршрута и за това, че взривът е преминал през българска територия. Българските служби реагираха, според мен, достатъчно адекватно, бързо, и дадоха категоричен отговор – камионът нито е влизал, нито е излизал от българска територия, нито контейнера, в който се предполага, че е бил взрива“, каза Ангел Найденов относно „българската следа“ във взривяването на Кримския мост.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    96 5 Отговор
    Ами новият парламент да се открие в Киев тогава щом не е български.

    Коментиран от #34

  • 2 Теле

    89 5 Отговор
    Заминавай бе кравар
  • 3 Псевдоним

    69 5 Отговор
    Всички бивши военни министри и кабинетни генерали се активизираха.
  • 4 човек от народа

    88 5 Отговор
    помощ за нацисти и фашисти с МОИТЕ ПАРИ - никога !!!
  • 5 Някой

    72 4 Отговор
    Нека го направи това новият кабинет, и ще излизат пак през задният вход на парламента към белия автобус.
    Ти поне имаш спомени от такива събития. Що не си си взел поука?
  • 6 Новият парламент

    71 3 Отговор
    да вземе да си гласува и да се закрие! Оръжие ще давали! Що бе! Да не свършва войната ли?
  • 7 Дамаджони Уокър

    42 2 Отговор
    А Мая какво мисли за това предложение????
  • 8 Ффгг

    67 3 Отговор
    Новия парламент да се занимае със съпричастност към българите, които се чудят как да оцеляват без война!!! Заради тапата ви козяшко ломотене народа намрази и вас и Украйна!!! Така Айде не!!!
  • 9 Ненормалник!

    73 2 Отговор
    Поредния краварски слуга и натегач! Пътя и на фронта;
  • 10 Ехоо Секирата ЕС

    43 1 Отговор
    Нещо за безумни цени на ток, газ, парно, храни инфлация, бензин. Новите готвени до 2027 ЕС увеличение на данъци-цифров данък, данък въху пластмаси 2021 г. и ще включва дял от приходите от националната вноска, В периода 2021—2027 г. с корекции под формата на еднократни суми ще се намаляват,годишните вноски на база БНД на Дания, Нидерландия, Австрия и Швецияизчислена на основата на теглото на нерециклираните отпадъци от пластмасови ,опаковки, с изискуема ставка от 0,80 евро на килограм, 2021 г. Комисията ще представи предложения за механизъм за корекция на въглеродните емисии на границите и за цифров данък, с оглед на въвеждането им най-късно до 1 януари 2023.Комисията се приканва да представи преразгледано предложение относно схемата за търговия с емисии, като я разшири по възможност така че да обхване и въздухоплаването и морския транспорт. в рамките на следващата МФР Съюзът ще работи за въвеждането на други собствени ресурси, които могат да включват данък върху финансовите сделки.
  • 11 НАТО ВЕЦ

    56 2 Отговор
    Господин "Манолов", хвъщай Майчето под ръка и айде към Киев. България няма място да се набутва със смъкнати "гащи" между големите, дето си мерят "инструментите".

    Коментиран от #12

  • 12 хъхъ

    42 1 Отговор

    До коментар #11 от "НАТО ВЕЦ":

    Жена му Мая говореше точно обратното преди изборите - да не се пращало оръжие и да не се вкарва България във войната. Да вземат да се разберат...

    Коментиран от #19

  • 13 1234

    49 5 Отговор
    Каква ни е на нас Украйна, че да и помагаме? Нито е в НАТО , нито в ЕС, обикновени нацисти! Що не помагаме на Папуа и Нова Гвинея, например?
  • 14 ЕДГАР КЕЙСИ

    6 30 Отговор
    ЕДНО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЧЕ ........ НЯКИ КОМУНИСТИ МОГАТ ДА ВЗИМАТ НОРМАЛНИ РЕШЕНИЯ ....... ЗА ЖАЛОСТ ........ МНОГО РЯДКО ...... ФАКТ !
  • 15 ЕС Данъчни секири

    30 1 Отговор
    Затваряне до 2030 г. на Козлудуй, В периода 2021—2027 г. с корекции под формата на еднократни суми ще се намаляват годишните вноски на база БНД на Дания, Нидерландия, Австрия и Швеция, Германия. Тези брутни намеления ще се финансират от всички държави, съгласно БНД. Вие осъзнавате ли къде вкарвате България? Че предстоят тежки финансови години и непосилни условия за хората. Виж си държава, потъваме в мизерия, студ, хаос, нищета. Изход от ЕС, и престанете да занимавате обществото с ПСЕВДОПРОБЛЕМИ. Прочетете какво ни готвят евробюрократите NEXT GENERATION EU, и най-вече Приложения и Заключения, и коментирайте КАКВО ПРАВИМ?
  • 16 Оггт

    18 1 Отговор
    Точка 1. Масло Маркетбутер цена 9,99 лева!!!
  • 17 Механик

    45 2 Отговор
    На това пиянде, алкохолът му е изпил всичкия акъл, ако изобщо някгоа е имал такова нещо.
    Тоя не схваща ли, че ако почнем да пращаме оръжие на укрите, ще станем приоритетна мишена на Русия? Или той си мисли, че когато почнат да падат ракетите, гсподарите му ще си го приберат в Израел/САЩ ?
    Ако парламента толкова много държи на укрите, да хващат пушките и на фронта! Ние не искаме да умираме в ядрените пламъци!

    Коментиран от #40

  • 18 Има ли пилот в самолета?

    42 3 Отговор
    Само национален предател би могъл да каже подобно нещо на фона на плачевното състояние на нашата войска. Достатъчно муниции и оръжие изпращаме неофициално, но и това трябва да спре. Наливането на оръжие само ожесточава войната. Опомнете се! Този подход води до задънена улица и реална заплаха от ядрена война, защото Русия никога няма да се откаже от сухопътната връзка с Крим и от самите Крим и Донбас - не само заради стратегическото им значение, но и заради многомилионното население с руско самосъзнание. А каквато и пропаганда да върви тук, Русия има много мощни съюзници и партньори. Опомнете се! И Саудитска Арабия иска членство в БРИКС
  • 19 ЕДГАР КЕЙСИ

    3 13 Отговор

    До коментар #12 от "хъхъ":

    МОЖЕ ЛИ ДА СЕ РЪКОВОДИМ ....... ОТ ПРИКАЗКИТЕ НА ЕДНА ЖЕНА , КАТО ......... МАЯ(ЛАТЕРНАТА) ....... ФАКТ !

    Коментиран от #21

  • 20 провинциалист

    5 0 Отговор
    Да не разширява.
  • 21 Механик

    10 1 Отговор

    До коментар #19 от "ЕДГАР КЕЙСИ":

    Всяко твое изказване завършва с "факт". Изглеждаш ми доста ограничен в речника. Поне до такива мисли ме води тоя "факт".

    Коментиран от #51

  • 22 Бояджии

    10 0 Отговор
    "демократи" !
  • 23 Кочо

    25 2 Отговор
    В българската политика в момента има един смел и достоен мъж и той се казва Костадин Костадинов! Който се е опълчил срещу пълчищата от продажници, предатели, престъпници американски и турски марионетки! И голям вой и голямо кв....не срещу него от всички американски пропагандни рупори! Всички останали са слугинаж на силните на деня, само парсата и изгодата ги интересува, дори и да набутат България във война!

    Коментиран от #27

  • 24 сикеу

    24 1 Отговор
    Тебе с тази мръсна муцуна трябва да те пратим помощ на бандера фашистите, да им "помагаш". Жалък предател, какво ще даваш бре, и кои са тези НИЕ, пак всеки българин да плати заради продажници като теб. В затвора трябва да ви прибират такива муцуни дето ще давате и "помагате".
  • 25 Предложение

    21 1 Отговор
    Парламента като гласува военна помощ за украйна да им изпратятна украинците и Ангел Найденов с едно РПГ да пуца по волята си!
  • 26 Подлога

    19 1 Отговор
    Отивай ти като искаш да им помагаш
  • 27 Достойните хора

    7 14 Отговор

    До коментар #23 от "Кочо":

    не се развеждат фалшиво за да те излъжат! Не крадат, не плащат на тролове за лъжи! Костадинов е всичко друго, но не и достоен!
  • 28 Ха ха

    12 0 Отговор
    Като ми пееш Пенке ле, кой ли те слуша...
    Значи мигранти порят България във всяка посока.... Дори случаят с Коиловци... дет се вика НАТО ортаците не ни взимат на сериозно... добре, че сме си отбрана от доброволни отряди... Та последната новина е, че 75 мигранта преминали границата в камион...
    Та викаш не преминават взривове....
  • 29 сирене

    21 0 Отговор
    има си батальон за чужденци, върви помагай.. Много щедро се раздава чуждата софра иначе.
  • 30 Вражеска държава

    14 1 Отговор
    Първо си пригответе бомбубежищата с храна и вода за три до пет години, с херметически врати и системи за рециклиране на въздух и вода. След това можете да продължавате с военните помощи за неонацисткия режим на зеленото тролче.
  • 31 тоя пишман евроаткантиестки цървул

    17 0 Отговор
    явно маямата не го строява в две редици
  • 32 Констатация

    21 0 Отговор
    Този вече наистина е изтрещял
    От комуниост се е превърнал в nachist!
  • 33 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    16 0 Отговор
    НЕУТРАЛИТЕТ
  • 34 Коментар

    19 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    В същност той не е български още след 89-та.
    От тогава до сега се изреждат кукли на конци, управлявани от козяк 16, чиято цел е на първо място да угодят на началниците си!
    И резултатът е - съсипана и безперспективна България и то само за 30-на години!

    Такъв вид евроатлантици повече не желая да видя в БГ Парламента!!!
    Само Възраждане!!!
  • 35 Сиси Кеч

    13 0 Отговор
    BULEXIT! Иначе приключваме!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 0 Отговор
    никакви оръжия
    НЕУТРАЛИТЕТ
  • 38 Ангел Найденов!! Този Идиот военнолюбец

    18 0 Отговор
    Отново Изпълзя!! Тези Бивни Неудачници се Натегат за Някоя Службица!! Неутралитет Идиоти, отивай и се бий в Украйна!! Неутралитет!!
  • 39 справедлив

    8 0 Отговор
    ПРЕДАТЕЛ
  • 40 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Механик":

    ТАКА е господине
  • 41 Гого

    8 0 Отговор
    Тоя луд ли е?
  • 42 ачо, паси, плевенлиев, дайнов

    8 0 Отговор
    да хваща оръжието заедно с аверите от атлантическия клуб, грантаджиите на шорош, саштианици за България, албионския кансил, ек- марионетките на саш и албионците начело с гинеколожката- общо 50ина европредатели, да отиват при зеления кокс в киев....

    целта на тия е да унищожат евроиконмиките,цяла Европа, европейците, украинците в полза на саш и албионците.
  • 43 Дрън дрън та пляс

    8 0 Отговор
    Новия парламент да си гледа собствения народ а не чуждия, че да ги не прати народа в украйна на бързо
  • 44 Съвет

    9 0 Отговор
    Щом искаш, върви ти да воюваш!
  • 45 Стоян Александров

    15 0 Отговор
    Ангелееееее, Ангелеееее, еничаринооооо и сега е разрешено всичко в помощ на Окрайна. Взимай родата и бягайте на фронта за да помагате. Ама нали си много долен искаш ти да си в Америка, а Нир българите да умираме. Аз другарю на война против БРАТССКА РУССИЯ НЯМА ДА ХОДЯ. АКО МР МОБИЛИЗИРА НЯКОЙ ЩЕ СТРЕЛЯМ СРЕЩУ ВСЕКИ НАТОВЕЦ. ТАКАВА АРМИЯ ЩЕ ВИ СПРЕТНА СРЕЩУ НАТО, ЧЕ УМ ЩЕ ВИ ЗАЙДЕ. ТИ НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОТТЪРВЕШ ДА ГО ЗНАЕШ И НИКОЙ ОТ РОДАТА ТИ СЪЩО.

    Коментиран от #46, #59

  • 46 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 0 Отговор

    До коментар #45 от "Стоян Александров":

    господин НАЙДЕНОВ то ВИЕ не сте ЧОВЕК
    а военолюбец агресорджия
  • 47 Такива

    8 0 Отговор
    Като този дават отговор на въпроса защо България е била пет века под турско робство.
  • 48 12345

    9 1 Отговор
    Ангеле, ти колко дари за Украйна? Държавата ни е в дълбока криза. Пари няма, ти си тръгнал да даряват държавно имущество. Няма лошо, но е редно първо да се мисли за нас, после за други народи.
  • 49 Иванчо

    12 0 Отговор
    Дет се казва: до оня ден партията го изхрани, изучи, трудов стаж му осигури...а сега пращай оръжие да изтребим братушките.
    Много е лошо да се продадеш и да плюеш срещу вятъра!!!
  • 50 Феникс

    13 1 Отговор
    Бях антикомунист и скачах по площадите 90-те години. Пеехме "45 години стигат, времето е наше" и се правихме на демократи. Сега разбирам какъв глупак съм бил, тотален наивник. Мислехме, че Запада ще ни подаде ръка, а той ни зароби много по-брутално от СССР
  • 51 ЕДГАР КЕЙСИ

    2 7 Отговор

    До коментар #21 от "Механик":

    ТВОЙТЕ "МИСЛИ" НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ "ФАКТ" ....... ЗАЩОТО ТЕРМИНЪТ "ФАКТ" ОЗНАЧАВА......... ИСТИНА ........А ПРИ КОМУНИСТИТЕ ВИНАГИ ......... ИСТИНАТА Е ЗАМЕНЕНА С ....... ЛЪЖА ....... ФАКТ !
  • 52 Дядо Боби

    6 0 Отговор
    ПРЕДАТЕЛ
  • 53 Българин

    7 0 Отговор
    Българдкия парламент има важни неща да решава за българския народ,не да се занимава с това да изпраща оръжия за Украйма и да налива масло в огъня.Стига сте занимавали народа с тази Украйна.Гледайте България докъде е докарана.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Павел пенев

    5 0 Отговор
    Найденов отдавна става само за охранител бостанджия.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Дон

    8 0 Отговор
    Не на ЕС! Вън от този фалшив съюз от лицемери.
  • 58 Моряка

    2 0 Отговор
    Понякога и от добър и уважаван курсант от Военноморското училище може да излезе Ренегат.Не е първия,но добре,че са малко на брой.
  • 59 Моряка

    3 0 Отговор

    До коментар #45 от "Стоян Александров":

    Правилно,Стояне,но то отдавна се знае,който вдигне ръка срещу Освободителите,ръката му изсъхва.Даже и цар Борис го знаеше.Затова на нашенските атлантици първо им промиват мозъците.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол