Last news in Fakti

20 Октомври, 2022 06:49 1 050 25

Петър Петров: Бих направил всичко възможно да повиша доверието на гражданите в парламентаризма

  • петър петров-
  • възраждане-
  • парламент-
  • депутат

Депутатът от "Възраждане" бе сред кандидатите за председател на парламента

Петър Петров: Бих направил всичко възможно да повиша доверието на гражданите в парламентаризма - 1
Снимка: БГНЕС

Депутатът от "Възраждане" Петър Петров, който беше сред кандидатите за председател на парламента, заяви в предаването "Денят ON AIR", че ако бъде избран за председател, ще направи всичко възможно да повиши доверието на гражданите в парламентаризма.

"Мандатът на този парламент вероятно ще бъде изключително кратък. Има пореден председателски съвет, да видим утре сутринта какво ще се случи. Винаги най-справедливата ситуация е да има седем председатели на НС, които да се въртят на ротационен период. Не е справедливо да са само двама кандидати", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

По думите му президентът ще разпусне НС с указ, ако не бъде избран председател на парламента, след което в 60-дневен срок ще бъдат проведени нови избори. "А председателят на парламента трябва да гледа еднакво към всички парламентарни групи", изтъкна Петров.

"Ние сме принципни и последователни, не правим компромиси със съвестта си. Това сме предложили като кандидатура, това ще настояваме да бъде прието. Г-н Никола Минчев беше свален, защото наруши правилата във фрапантен случай. Никой председател няма да успее да овладее страстите, но най-важното е да опита да повиши доверието", каза още депутатът от "Възраждане".

"Бихме подкрепили единствено правителство с мандат на "Възраждане". Ако получим от президента Радев третия мандат, ще го изпълним и ще предложим за гласуване състав на правителство. Имаме заявка да направим много повече, ако този парламент има живот. По-скоро вървим към нови избори", смята Петров.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Елементарно

    10 1 Отговор
    Затваряте парламента и приемате законите на Германия примерно. Това може да повиши доверието на хората. 32 години доказват че българина за политик и законотворец не става.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Хан

    4 2 Отговор
    Особен след вчерашните изцепки на герпче и Дпс.
  • 6 яйла

    4 0 Отговор
    Защо нямаме европейски закони,а сме с такива от 70-те години на ХХ-тия век? И Конституцията ни е с констипация. До кога ще е така?

    Коментиран от #11

  • 7 Ама ти

    4 1 Отговор
    вярваш ли си сам ?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гост

    5 0 Отговор
    Защо? Защо трябва да се повишава доверието в парламентаризма?! Отдавна това не е народно представяне, не е символ на демокрация! Щом е така, пак питам: Има ли нужда от такова държавно образование? И си отговарям: Не! Тази структура е изродена, тя не върши никаква работа! От парламентарната демокрация трябва да се махаме! Има и други форми на народно управление … чети и мисли преди да пишеш в отговор.
  • 10 Сопаджиев

    4 1 Отговор
    На Петър Пичът парламентаризъм му се прищяло! Няма баце вече парламентаризъм, свърши. Нежната революция и тя свърши, иде другата-нашенската. Удрииииииииииииии, боклуци!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #16

  • 11 Гост

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "яйла":

    Не е проблема в законите, а в съблюдаването им! Спазване от гражданите и налагане от органите. Нито едното, нито другото съществува. И най прекрасния закон в този случай пак няма да работи
  • 12 ха ха

    4 1 Отговор
    доверие в бандитска седянка ?
  • 13 Дрън дрън та пляс

    5 1 Отговор
    Тоя гледа като треснат с лопата
  • 14 Цончо Ганчо

    4 4 Отговор
    Тоя па откъде се обади, бе?! Щял да връщал нам си ко. Да се разбират с ГЕРБ и ДПС да си гласуват заедно председател и готово. Нали свалиха кабинета? Айде да управляват.
  • 15 СЛОНА

    4 3 Отговор
    ТАКА ТРЕБВА И ТАКА ЩЕ БЪДЕ!!!
    ПИТАХТЕ ЛИ НАРОДА ИСКА ЛИ ЕС И НАТО!!!
    НАРОДА СТАДО ОВЦИ ЛИ СМЕ????

    Коментиран от #19, #20

  • 16 Баууууу

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Сопаджиев":

    Парламентаризма е необходим за копейките ,както слънцето и въздуха за всяко живо същество! Иначе не могат да се доберат до политическия салам! Тези наши "народни избраници" са ококори ли очи като извънземни в очакване на тези 30 милиарда!!
  • 17 Дааа

    0 0 Отговор
    Като видя на живо екзекуцията на предателите и крадливите мерзавци, доверието ми в парламентаризма рязко ще се повиши!
  • 18 Коко

    0 0 Отговор
    Заплати от по 1000 лв, като повечето Българи и тогава ще говорим за доверие! Тези не са нищо повече, да не говорим, че повечето са там само за парлама и да взимат кинти! Нищо друго, полза от тях никаква! Повече от 120 човека в този демографски срив и негласуващи избиратели няма нужда! В тази държава който не става за нищо става, депутат, полицаи, военен, таксиджия и главен прокурор!
  • 19 Народа

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "СЛОНА":

    Искам и ЕС и НАТО. А за офците, ясно е.
  • 20 неееееееее

    3 3 Отговор

    До коментар #15 от "СЛОНА":

    БЪЛГАРИЯ Е В ЕВРОПА ,БЪЛГАРИТЕ СА ЕВРОПЕЙЦИ!! ТИ НИ ТЛАСКАШ КЪМ АЗИЯ! КАТО НЕ ТИ ИЗНАСЯ ТУК.ЧЕМОДАН,ВОКЗАЛ.МОСКВА! ИМА И ДРУГ ВАТИАНТ.ФИНАНСИРАЙ.ОРГАНИЗИРАЙ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗНЕ ОТ НАТО И ЕС.ДАНО ДА ОЦЕЛЕШ .ДОКАТО СЪБИРАШ ПОДПИСИ!!

    Коментиран от #22, #23

  • 21 456

    1 1 Отговор
    Аз съм за Петър Петров много по-стойностни е от всички останали, на които вече сме им гледали сеира, за Минчев и дума да не става, свален е само преди 3-4 месеца, трябва сам да си извади изводите и да не се излага. Като хиени са само гледат да захапят власт и не пускат, не се интересуват изобщо от народа и не помнят защо са изпратени всъщност в НС.
  • 22 СЛОНА

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "неееееееее":

    САМО РЕФЕРЕНДУМ ЩЕ НИ ОПРАВИ
    1,ДА ПРОДЪЛЖИ ЛИ ЧЛЕНСТВОТО НИ В ЕС И НАТО .
  • 23 СЛОНА

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "неееееееее":

    МНОГО СМЕ,СИЛНИ СМЕ!!!
    НЕ НА ЕВРОАТЛАНТИЦИТЕ!!!
    НЕ НА ДИВИЯ КАПИТЛИЗЪМ!!!
    ПАК ДА СВИРИ МУЗИКА ЗА НАЦОНАЛИЗАЦИЯ!!!
  • 24 Здрасти копейкааа !

    2 3 Отговор
    Тоя "йорист " регистрира търговската марка "Костя Копейкин " :))))
    Калинка та дрънка .
  • 25 факт

    0 0 Отговор
    Този човек не ми вдъхва доверие, много ми е един такъв силиконов. А юрист да каже, че ако президентът връчи третия мандат на Възраждане, те ще го върнат изпълнен, означава, че хабер няма за какво става дума. За да е изпълнен мандатът трябва да си провел консултации с другите парламентарно представени партии и да си получил гаранции, че мнозинството от тях ще го подкрепят, а това очевидно няма как да стане. Да предложиш състав на правителство, което няма да бъде одобрено от парламента, не е изпълнен мандат.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове