Last news in Fakti

20 Октомври, 2022 11:39 1 522 28

Министър Демерджиев: Вратата към Шенген за България е широко отворена

  • иван демерджиев-
  • българия-
  • шенген-
  • врата-
  • отворена

По думите му това е следствие на усилията, които е положило българското правителство

Министър Демерджиев: Вратата към Шенген за България е широко отворена - 1
Снимка: bTV

Вратата към Шенген за България е широко отворена, каза на брифинг служебният вътрешен министър Иван Демерджиев. По думите му това е следствие на усилията, които е положило българското правителство.

„Служебният кабинет още с назначаването си обяви тази тема като свой приоритет. Гласуваха се много средства, които бяха предназначени за по-доброто опазване на нашата сухопътна граница с Турция. Наред с това МВР свърши много работа, защото бяхме предмет на експертна проверка“, обясни Демерджиев, цитиран от bTV.
„На 14 октомври участвах в Съвет по правосъдие и вътрешен ред в Люксембург, където никой от колегите ми вътрешни министри не посочи България като актуален маршрут на незаконната миграция. Бяха посочени редица държави – Кипър, Гърция, Северна Македония, Сърбия, Италия. Беше посочено, че в Австрия основните мигранти са индийци, но не и такива, преминали през нашата граница“, изтъкна служебният вътрешен министър.

По думите му обратната връзка от проведената експертна проверка от 30 експерти на 12 и 13 октомври е, че сме се справили отлично по този въпрос.
„Единствената държава, която донякъде остана скептична, но обвърза своето становище с резултатите от доклада, е Нидерландия“, обясни още Иван Демерджиев.

Той изрази надежда, че поставената цел България да бъде приета като пълноправен член на Шенгенското пространство ще бъде постигната.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Даааа

    12 1 Отговор
    И червен килим застилат !
  • 2 честен ционист

    13 1 Отговор
    И оградата по турската бразда е широко отворена.
  • 3 Мдаааамм

    12 2 Отговор
    "Единствената държава, която донякъде остана скептична, но обвърза своето становище с резултатите от доклада, е Нидерландия“.Трай коньо за зелена трява.Именно Нидерландия ще бъде старата/нова спирачка.Такава мафиотизирана държава кат България с върховенство на престъпността,не на правосъдието НЯМА място в Шенген,бря!
  • 4 Време е

    5 12 Отговор
    Българина трябва да се възползва от това и да влезе в Шенген. Представете си, качваш се на колата и се спираш чак на Ламанша. Никой не те проверява,не чакаш часове на границата. Кеф ти през Румъния,кеф ти през Гърция

    Коментиран от #7, #9

  • 5 Европейца

    11 3 Отговор
    Аре разкарайте се стоя шенген бе, никой не го интересува вече тая тема. Удължете АЕЦ-а, почнете Белене и запазете Мариците
  • 6 адаша

    10 2 Отговор
    Вратата е широко отворена. Ако отворят и прозореца, ще стане такова голямо течение, че ще ни отвее всички по света...
  • 7 честен ционист

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Време е":

    Единственото, което ще стане след влизането на България в Шенген е това, че всички държави членки на ЕС ще се присетят за Дъблинското споразумени за екстрадиране на нелегални мигранти в страна на първа регистрация и после за всеки незаконно преминал камилар, България ще търпи глоби. По този начин България ще се превърне в един сортировъчен центер за мигранти. Читавите ще бъдат пропускани през двата моста, останалото ще му се дава БГ паспорт и право да докара безчетната си рода от Близкия Зиток и от Магреба..

    Коментиран от #10

  • 8 Балкански манталитет

    2 0 Отговор
    Важно е вашите хора да се огояват като шопари, а друг да им плаща смеетката.
  • 9 Айде сега

    10 3 Отговор

    До коментар #4 от "Време е":

    Бай Ганьооо, да си чувал за самолет? До ламанща с кола викаш а? - пробвай с каруцата по-романтично ще ти е

    Коментиран от #12

  • 10 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "честен ционист":

    То и сега го има този закон
  • 11 Попов

    6 0 Отговор
    Не знаех, че този затваря и отваря вратите за Шенген!
  • 12 Време е

    3 3 Отговор

    До коментар #9 от "Айде сега":

    Циганино,а да си чувал за хора, които изпитват страх от летене

    Коментиран от #14

  • 13 НО ! ПЪРВО да Влезем във ВОЙНАТА !

    1 4 Отговор
    А после Михаля иди търси ! Туй вече сме го ЯЛИ ! НЕ ! М Е Р С И ! Тя и Украина влезе в ЕС и как процветява със щастливи БЕЖАНЦИ !
  • 14 Айде сега

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Време е":

    От циганин трябваше да се зсегна ли? Когато си неумен имаш страхове от какво ли не и си търсиш медицински оправдания. Като те е страх стой си в мизерната селяшка коптора и се разхождай с Гугъл мапс по света

    Коментиран от #16

  • 15 не се залъгвайте

    8 1 Отговор
    Нидерландия няма да приеме България и Румъния в Шенген скоро
  • 16 Време е

    0 2 Отговор

    До коментар #14 от "Айде сега":

    По хубаво от живота в селска къщичка няма,но естествено един циганин няма как да разбере това, като води номадски живот

    Коментиран от #17

  • 17 Айде сега

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Време е":

    Бравос! Айде сега забърши белите остатъци около отверстията и лягай да починеш малко, че идва следващия

    Коментиран от #19

  • 18 Спас

    2 2 Отговор
    Има борба отдавна да се влезе в шенген.Падат проверките по границите и така преноса на някои стоки ще поевтинее и ще конкуриря холандските.От БНБ ще се освободят близо 4 млрд.лева и всички се сещаме какво ще стане с тях.Само малко по- трудно ще стане ограбването на банките но и на това ще му намерят начин.А и Европа ще бъде длъжна да ни спасява.Но и самата тя подкрепя нашите бандити.Кой мисли за народитите-никой.Само по- умните си сложиха повече ред в държавите и живеят по- добре.За българите трудно.
  • 19 Време е

    0 3 Отговор

    До коментар #17 от "Айде сега":

    От циганин друга езикова култура никой не е очаквал , той когато не е на коня,е под коня.

    Коментиран от #21

  • 20 Пловдив

    4 3 Отговор
    Ами, дано..., защото онзи простия, нагъл и необразован крадец, лъжец, измамник и страхливец Бойко Методиев Борисов не можа, да ни вкара, за 12-те години, през които заедно с цялата си банда, от селски олигофрени крадоха, на поразия!
  • 21 Айде сега

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Време е":

    Не е на добре да знаеш. Щом ти остава време между сеансите да пишеш значи или си занемарил услугата или двата лева са висока цена. Оборота ти пада - замисли се, ако имаш с какво де

    Коментиран от #23

  • 22 Иван

    3 4 Отговор
    ЕС се разпада, да излизаме докато още може.
    Референдум за ЕС и НАТО
    BULEXIT

    Коментиран от #24

  • 23 Време е

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Айде сега":

    Да не спамим,дай си телефона да дойда да ти направя сеанса

    Коментиран от #26

  • 24 Драган

    4 1 Отговор

    До коментар #22 от "Иван":

    Аз помня времето, когато не бяхме в НАТО и ЕС. За 20 долара на месец работехме. Цените на стоките не знаехме,на ден по три пъти се увеличаваха. То това сега инфлация ли е? Имахме Хипер инфлация. Българина живееше толкова бедно,че се чудеше какво да сложи на масата за да може поне децата му да не легнат гладни.Въобще не е нужна на България тази мизерия отново.
  • 25 Друг е въпросът

    2 2 Отговор
    какво ще правим там и това ли е причината за колосалното вдигане на цените. Искаме, не искаме ще ни вкарат в Шенген , пък който оцелее. Управниците едва ли ще са сред измрелите. Бедни ми, бедни български народе! Какво те пиле окълва?
  • 26 Айде сега

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Време е":

    Далечко съм ти, пък и те е шубе да летиш, за Ламанша минаваш напряко през Румъния. С тоя скъп бензин и с тая тарифа от два лева ще се спихна докато събереш пари за пътни. Ходи във факулета, избери си най-миризливия и действай
  • 27 БСП...ДЪРТО КОМУНДЕ

    1 1 Отговор
    Па ша ставаме партизани....
  • 28 от ес

    2 0 Отговор
    скоро ще ни върнат всички регистрирани най-първо тук милиони незаконни талибани
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол