Last news in Fakti

21 Октомври, 2022 07:54 1 768 28

Елена Йончева: Отношението ни към войната в Украйна трябва да бъде много балансирано

  • елена йончева-
  • война-
  • украйна-
  • русия

За съжаление в България по-често се обръща внимание на чисто кръчмарски реплики и отношение, отколкото конкретни планове за правене на политика

Елена Йончева: Отношението ни към войната в Украйна трябва да бъде много балансирано - 1

Изпращането на все повече оръжия в Украйна няма да реши проблема и както виждаме това само задълбочава кризата, защото от другата страна имаме много голяма сила, разполагаща с ядрени оръжия. Ако действително стратегията на ЕС е водене на битка до победа, тогава как точно си представя победа над една ядрена сила?

Това заяви в интервю за Euronews Bulgaria евродепутатът Елена Йончева (ПЕС/БСП). По нейните думи приоритетите на следващото правителство трябва да бъдат насочени към социалната сфера, защото хората все повече обедняват, както и да се направи всичко възможно България да не бъде въвлечена в една бъдеща война.

В един момент от война в Украйна ние можем да се окажем, че сме във война в Европа, включително да бъде въвлечена по някакъв начин и България. Така че нашето отношение трябва да бъде много балансирано, много умно, защото това не е просто война между два народа, а има вероятност да прерасне във война между Русия и НАТО.

„За съжаление в България по-често се обръща внимание на чисто кръчмарски реплики и отношение, отколкото конкретни планове за правене на политика. Трябва да се анонсират конкретни планове за политика, а не влизане в личностен дебат“, коментира още Йончева.

Според нея е възможно съставянето на кабинет между сили, които имат сходни позиции в социалната сфера и позицията на България по отношение на войната в Украйна.

Многото на брой номинации за председателския пост на Народното събрание е знак, че партиите гледат в различни посоки и правителство ще бъде формирано много трудно, посочи Йончева.

„Следващото правителство трябва да защитава върховенството на закона и предприема конкретни стъпки, а не пиарски ходове. Хората са уморени от всички тези скандали. Когато една политическа партия казва, че нейният приоритет е борба с корупция – това не може да бъде приоритет, това е инструмент за осъществяване на конкретна политика“, подчерта евродепутатът от левицата.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не може да бъде

    14 13 Отговор
    Според проф. Вацев са платили на България 40 милиона долара, за да изпратим 2 тактически групи и мобилизация на запасняци. Навремето бяхте направила много хубав документален филм за събитията в Украйна. Всъщност знаете чии интереси стоят зад трагедията Украйна?
  • 2 да бе

    23 13 Отговор
    щом и тази изпълзя от канала, значи в бункера един витяз е много притеснен

    Коментиран от #3, #5, #20

  • 3 Име

    8 4 Отговор

    До коментар #2 от "да бе":

    ХАХАХАХААХАХАХАХАААХАХА
    верно сте с кръчмарски реполики и генерали на диванните войски. Браво!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 РЕАЛИСТ

    16 18 Отговор

    До коментар #2 от "да бе":

    Притеснен трябва да си ти. Не съм и фен, дори напротив, но е права. Как си представят победа над държава с ядрени оръжия? Един Кимчо от Северна Корея ги прави луди с къде по малко ядрено оръжие. Ако САЩ искат да затрият Света, щото са фалирана държава със заеми, могат да продължават в същия дух.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Иванчо+Марйка

    11 17 Отговор
    САЩ е далеко, Масква е съсед. Няма смисъл да си подритваме живота.
  • 8 сара

    26 8 Отговор
    Елена Йончева в прав текст казва, че няма смисъл да се воюва срещу Русия, защото тя е ядрена сила. С една дума всичко и е позволено и да приемем като даденост да получава, каквото иска. А другите ядрени сили какво да правят ? Да си дадат ядреното въоръжение и раша да ги пази ?
  • 9 Интересно ми е

    23 8 Отговор
    Ако през нощта си вървя по улицата и видя някой да напада госпожа Йончева, трябва ли да се намесят или трябва да съм по внимателен и да си завъртя главата 🤨🤨🤨🤨🤨

    Коментиран от #19, #28

  • 10 агент е на гру

    25 5 Отговор
    Елена е полурашка.
  • 11 Анте

    16 11 Отговор
    Йончева с майка рускиня, не е българка. Ежедневно в ЕП, с Радан гласуват във вреда на България.. До кога ще давате трибуна на такива анти български твари?
  • 12 тарикат

    17 7 Отговор
    Тя и България така е паднала под турско робство.
    3те царства вместо да си помагат са гледали да не задълбочават кризата на другото с турците.
    Защо показвате това същество?
  • 13 Урюрвкос

    2 2 Отговор
    Щатите стават посредници ако някоя държава не иска по етични съображения да доставя оръжие за Украйна. Така си запазват репутацията като неутрални а оръжието отива на фронта.
  • 14 Българин

    17 5 Отговор
    А Елена Йончева дали е обяснила на Евронюз че е на хранилка от Путин, че е рудкиня, че от години прави проПутинска пропаганда в България и по света, че е пета колона на сатрапа Путин.
  • 15 Ясен

    15 4 Отговор
    Доколкото знам тази е рускиня, и почти съм сигурен че е агент на тайните служби на Русия. Още от времето на войните в Чечения тази успя да предаде на руснаците местоположението на доста чеченски бойци. След това в Сирия същото. Когато Алепо беше сринато със земята от руснаците, тая каза че там няма разрушения. КАК МОЖЕ В ЕС ДА СЕ ПОДВИЗАВА ЕДИН АГЕНТ НА ТАЙНИТЕ СЛУЖБИ НА РУСИЯ. АЗ СЪМ СИГУРЕН ЧЕ ТАЯ ПРЕДАВА ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ НА РУСНАЦИТЕ. САМО И ВИЖТЕ ФИЗИОНОМИЯТА....ТИПИЧНА РУСКА МУТРА.

    Коментиран от #16

  • 16 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    8 2 Отговор

    До коментар #15 от "Ясен":

    Щом е обществена тайна и запада я знае!така е изгодно за запада.Дръж враговете до себе си......когато русия се разпадне,сите русохххили ще обърнат...устата....
  • 17 Истината

    17 3 Отговор
    Всички руски агенти на влияние плашат с война и искат да се спре помощта да Украйна. Не прави изключение и полурускинята Йончева!
  • 18 Тъмен субект

    4 10 Отговор
    Повечето хора още отначало знаеха много добре, че пращането на оръжия увеличава проблема вместо да го реши. Но веднага ги изкараха путинисти, което е пълна глупост, естествено. И медийното простарнство се напълни с тро лове, които с глупотевините си обезсмислиха всички смислени разговори.
  • 19 Пеперуда

    0 4 Отговор

    До коментар #9 от "Интересно ми е":

    Много глу.пав коментар. Вярно по темета разговора е кръчмарски.
  • 20 Жалък си!

    1 11 Отговор

    До коментар #2 от "да бе":

    ,,щом и тази изпълзя от канала..."
    А ,,тази" правеше репортажи от първа линия,където се стреля без предупреждение...!А ТИ Драги,тогава се криеше под юргана,на топло до жена си ...!
    Аман от кухи лейки,като тебе...
  • 21 Сър Пичук

    12 1 Отговор
    Да не се помага на Украйна е равносилно на съучастие на страната на Русия. Това трябва да е ясно!
    Независимо от приказките, важното е какво се прави. Думите на днешните политици не струват нищо.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Руски свят

    10 0 Отговор
    Тази рашистанка няма морално право на мнение камо ли акъл да дава
  • 24 Лаврентий Берия

    9 0 Отговор
    Комунистка като комунистка! Всичките са ми еднакво мазни! И всички пеят една и съща песньовка - да спасим Украйна, като оставим Кръволока Путин да я разцепи! Не ви ли напомня Нинова и някои други наши политици? Още по интересно е, че всичките милеят за Майчица Русия, но... за предпочитане от Брюксел, или примерно Америка ако съдим от Рафаелчо. На бас, че и там разправя колко велико нещо е Майчица Русия.
  • 25 съвет

    6 0 Отговор
    Няма нужда да ни поучава долен комуноид
  • 26 Ха ха ха

    6 0 Отговор
    Тая дори не българка , а злополучен рашиски зачатък , на който за пропуснали времето за аборта .
  • 27 Тая от къде

    1 0 Отговор
    Се обажда, освен да демагогства и работи срещу БГ , какво я вълнува
  • 28 Бай Яни

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Интересно ми е":

    Да ,трябва да се нанесиш ,помогни на човека да прибие тази крадлива комуниска .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове