Last news in Fakti

24 Октомври, 2022 22:53 1 092 8

Важните новини във ФАКТИ на 24 октомври

  • румен радев-
  • заплати-
  • президентство

В президентството вдигат заплатите, а за българите ...

Важните новини във ФАКТИ на 24 октомври - 1
Снимка: БГНЕС

Румен Радев вдига заплатите на хората в администрацията си

Допълнителни 455 хил. лв., с които да се увеличат заплатите на хората в администрацията на президента Румен Радев, е отпуснал миналата седмица Министерският съвет.

С решението на правителството се възлага на главния секретар на администрацията на президента да определи нов размер на основните месечни възнаграждения считано от 1 октомври 2022 г.

МВР министърът обяви рокади в столични районни управления заради случая „Семерджиев“

Без рокади няма как да обезпечим добрата организация и добрия контрол в някои районни полицейски управления. Това каза на брифинг вицепремиерът по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Хората, които ще сменим не са оказвали полицейски чадър, но не са осъществили достатъчен контрол, не са създали необходимата организация на работа, за да не се стига до случая "Семерджиев", случая с катастрофата на Околовръстното и други фрапантни случаи от последните седмици, обясни Демерджиев, цитиран от dariknews.bg

Явор Куюмджиев: Корнелия Нинова движи щуротиите в енергетиката

Идеята за двете тарифи на тока за бита беше лансирана преди 10 дни от вицепремиера Христо Алексиев, който ръководи Кризисния енергиен щаб. На негово заседание беше обяснено, че се разработва вариант за социална тарифа – за българските граждани, които са затруднени финансово и на друга, по-висока –за онези, които искат да си топлят басейните. Идеята звучеше социално приемливо, но се нуждаеше от обществено обсъждане. Изненадващо в петък министърът на енергетиката Румен Христов съобщи, че въвеждането на двете тарифи ще стане факт през 2023 година. Една нощ по-късно идеята отпадна с обяснението, че цените на енергийния пазар вървят към намаляване.

Това беше плах опит да се въведе едно от изискванията на новия регламент на ЕК за диференциране на помощта за гражданите и бизнеса в целия ЕС, обясни пред БНР Явор Куюмджиев, който е енергиен експерт.

Плевнелиев: Евроатлантическите партии разполагат с конституционно мнозинство в НС, но са дълбоко разделени

Евроатлантическите партии разполагат с конституционно мнозинство в 48-ото НС, но са крайно противопоставени една на друга, заяви Росен Плевнелиев след края на серията срещи с партии от 48-ото Народно събрание.

На поканите за разговор се отзоваха от ГЕРБ-СДС, ДПС и "Български възход". "Продължаваме промяната", "БСП за България" и "Демократична България" отказаха срещите, а "Възраждане" не бяха поканени.

Целта на разговорите е да се намерят допирни точки за съставяне на правителство независимо с кой мандат и в какъв формат, декларира Росен Плевнелиев, цитиран от БНТ

Според него отстояването на евроатлантическите ценности са ключови за справянето с предизвикателствата у нас.

Настояват да бутнат строежа на "Златен век"

Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) да издаде заповед за премахване на строежа "Златен век" в столичния квартал "Лозенец". За това настояха от инициативния комитет "Лозенец" на пресконференция.

Ако това не се случи през следващата седмица, организираме протест, съобщи Никола Вапцаров от инициативния комитет. Той каза, че днес по казуса се провежда среща между началника на ДНСК Деляна Панайотова и служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков.

Вапцаров припомни, че вече има констатация от страна на държавата в лицето на ДНСК, че строителството е извършено незаконно. Причината е, че строителното разрешение е изтекло през 2017 г., каза Вапцаров. Големият проблем, по думите му, е, че действието на строителството е незаконно поради изтеклото строително разрешение. Сградата обаче вече е построена и затова ДНСК трябва да издаде нова заповед за премахване на незаконния строеж. Това е тяхно правомощие по закон и няма нужда някой да те сезира, обясни Вапцаров, цитиран от БТА.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЛЕДАМ ВИ

    1 1 Отговор
    ФЕИК ВСИЧКО ПРИ ВАС Е ФЕИК ПРОПАГАНДА ДЕЗИНФЕКЦИЯ,,ЧЕТЕТЕ СИ И СИ КОМЕНТИРАИТЕ И НАЙ ВАЖНО ВЯРВАТЕ СИ
  • 2 хххх

    3 0 Отговор
    Фашистът Румен Гадев "задръсти" държавата и не знае какво да прави. То му й личи по изражението.

    Коментиран от #7

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Не е луд

    1 0 Отговор
    оня който яде зелника, а тоя който му го дава! Тоя нищоправещият оли..френ направи толкова поразии, на България и българите колко, и турчин/истински/ не ни е правил!
  • 7 Точно ама

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "хххх":

    то па едно "изражение"!!!??? Овча мисъл говежда физиономия.....типичен руски лакей.
  • 8 Има си

    0 0 Отговор
    хас !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове