Last news in Fakti

25 Октомври, 2022 17:52 2 315 78

Кирил Петков: Не влизаме в дългова спирала. Ще отидем на консултациите при Радев за правителство

  • кирил петков-
  • дъгова спирала-
  • консултации-
  • румен радев-
  • кабинет

Съществуващият бюджет се представя по-добре от очакваното. Днес дори самият финансов министър много ясно каза, че очаква, че резултатът ще бъде по-добър, отколкото е бюджетиран, каза още Петков

Кирил Петков: Не влизаме в дългова спирала. Ще отидем на консултациите при Радев за правителство - 1
Снимка: bTV

Ще отидем на консултациите при президента за съставяне на правителство. Това каза в интервю за „Лице в лице“ съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

Той защити бюджета за 2022 г., като отбеляза, че най-вероятно ще завърши с дефицит от около 3%. "Приходите са повече, разходите са по-малко. Затова бюджетът за тази година ще бъде завършен“, добави Петков.

По думите му, днес в парламента са се чули хипотетични цифри без логика. „Приходната част на бюджет, който няма да бъде внесен, беше намалена на половина от това, което МВФ очаква. Бяха подценени 4 милиарда приходи. Едновременно с това, капиталовите разходи, каквито тази година имаме рекордни, ще се увеличат с още 3 милиарда. Увеличаваме разходите, незнайно защо, с още 3 милиарда. 2022 г. явно ще свършим с по-добър от очаквания резултат. В съществуващия бюджет имаме излишък. Явно служебното правителство го харесва, за да го продължат и напред“, смята Кирил Петков, цитиран от novini.bg.
Съпредседателят на ПП е категоричен, че не влизаме в дългова спирала. „Съществуващият бюджет се представя по-добре от очакваното. Днес дори самият финансов министър много ясно каза, че очаква, че резултатът ще бъде по-добър, отколкото е бюджетиран. Бюджетът в момента оставя България в доста добра среда. Служебното правителство реши да не предлага нов бюджет, защото чувства, че дори съществуващият бюджет от тази година им върши достатъчно добра работа. Плашиха ни за газа, тока, сега за бюджета“, коментира той.

Очакванията му са пенсиите да се покачват, като изпреварват инфлацията. „Бюджетът може да понесе увеличаване на минималната работна заплата (бел.ред. на 860 лв.) и пенсиите, без да излиза с дефицит, повече от 3%“, посочи още Кирил Петков.

Той призова президента да не бяга от отговорност. „Били сме в служебно правителство и сме внасяли бюджет“, припомни Петков.

Той заяви, че е важно за България да не се връщаме назад в годините с подправени и фалшиви бюлетини. Петков отправи апел към БСП да преосмисли позицията си за връщане на хартиената бюлетина. Според него, ако това се случи, ще е пореден провал на политиците.
„Ще бъдем много силна опозиция на хартиената бюлетина. Всички знаем какви измами ставаха с тях. Ние гласувахме „за“ Вигенин. Между Вигенин и Рашидов, изборът беше ясен за нас. Това са две отделни теми“, уточни още съпредседателят на ПП.

„Когато нямаме възможността да го направим, направихме конструктивни стъпки. Дръпнахме кандидата си настрани. Не го предложихме отново. Подкрепихме кандидата на бивш коалиционен партньор. Със сигурност няма да си изневерим на предизборните обещания“, подчерта Кирил Петков.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Севда

    18 12 Отговор
    Кирчо ще пращаме оръжия на Украйна с ДБ и ДПС!
  • 2 Румен

    18 66 Отговор
    Браво момчета. Чакаме ви с нетърпение . Режета мафиата до кокал. С вас сме целия погазен от мафията народ
  • 3 ТаУмВзе

    43 10 Отговор
    БЕЛЕНЕ!
  • 4 Ъъъъъъ

    30 4 Отговор
    Какво е "дъгова спирала" ?

    Коментиран от #13

  • 5 кюмюря от Драгалевци

    20 3 Отговор
    Щанмайер днес беше в Украйна за да се гаврят отново с него . Въобще немците в последно време особено впечатляват с глупостта си . Преди беше наречен "ливерная колбаса " от посланика в Берлин , сега ми подаряват такива цвета с името на въоръжението което искат , после имитират въздушна тревога и го водят в подземие а там днес въобще не е имало нужда от такава . Петков ти не искаш ли да отидеш и с теб да се подиграят малко ....!?
  • 6 Гиди маймун мръсен

    35 8 Отговор
    Добре де, няма ли кой да го среши веднъж тоя слабоумник. Постоянно с чоко ходи
  • 7 Сатана Z

    47 9 Отговор
    Точно Киро простия изтъкна тезата,че няма нищо лошо да се теглят кредити дори дефицита да е над рисковата зона. Киропитеците докараха държавата до това дередже с печатането на пари.Повишаване на вътрешната задлъжнялост.
    Гешев трябва да го привика бързо на очна ставка и с благ гласец да го попита:
    Вашето име и фамилия?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Това ли можа да измисли да каже тоя?!?

    30 4 Отговор
    Българите печели тонове пари от АЕЦ-най-голямата на Балканите! Печели още повече тонове пари от всички видове данъци и акции, заради увеличението на цените! Тонове, милярди са това!
    Който говори, че България затъва и трябва да задлъжнява, ЛЪЖЕ долно!
    Интересно е какво става с тези тонове пари?

    Коментиран от #45

  • 10 Сталин

    27 7 Отговор
    Тези криминали вкараха България в огромни дългове,като повечето пари бяха откраднати от нашите гьонсурат политици ,а останалата сума отиде в западната финансова мафия и сега шабес гоите ще плащат поколения наред на Ротшилд
  • 11 Никой

    13 10 Отговор
    Руския подръжник на войната Радев ще се опита да изхендечи големите партии.Служебното му правителство ще управлява дълго и не притеснявано от парламент.Ще видим дали гугутките на резидента ще се справят с зимата ,която чука на вратата.Нито една партия или коалиция не иска да управлява в момента защото няма успешни лостове за справяне с кризата . Ако не се справят гугутките,резидента ще опере пешкира на родното недоволство.Надали родоостъпника желае това най много.

    Коментиран от #21

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Абсурдистан

    32 7 Отговор
    Киро Умното така и не се научи да говори на български!
  • 15 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    19 6 Отговор
    Кире, този път си прав -
    НЕ влизаме ,
    ние СМЕ вече вътре ‼️‼️‼️
  • 16 Мда

    8 28 Отговор
    Поредна атака от служебното правителство, срещу бившия кабинет и отново безуспешна! Правете си изводите чии интереси защитават и защо маскарят единствената партия бореща се срещу мафията в България.

    Коментиран от #33

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 сенагд

    20 10 Отговор
    Киртак ти като слуга на козяк си позволи да изгониш 70 руски дипломата. Сега ще те гоним теб, разбойниците от ГЕПИ и продажниците от Дай България. Които си вдигне ръката срещу Русия ще пада и ще го боли.
  • 20 фин

    29 8 Отговор
    Тоя тъпунгер на икомист ли се прави
  • 21 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    18 1 Отговор

    До коментар #11 от "Никой":

    Адаш, забелязал ли си , че Президента НЯМА КАК ДА УПРАВЛЯВА , ако има работещо НС о Правителство? А не той е виновен , че няма такива , нито той може да ги разпусне ‼️
  • 22 Мое мнение

    20 2 Отговор
    Поправете го това заглавие, а не трийте коментарите на грамотните хора. Има дългова спирала, когато за да се погаси един дълг се взема друг дълг. А дъгова спирала няма.
  • 23 Пенсионер

    15 28 Отговор
    Браво! Най добре РБ да се управлява от ПП. Това са отговорни държавници милеещи за Народа.

    Коментиран от #46

  • 24 В тоя ред на мисли

    23 3 Отговор
    "Кирил Петков: Не влизаме в дъгова спирала" А в дългова спирала.😃

    Коментиран от #55

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Мнение

    27 10 Отговор
    Много ясно,че ще е против хартиените бюлетини.Няма да хване и 4% без машинките...Направо е в паника.Тези машинки трябва изцяло да се махнат.Не сме африканска държава да си правят експерименти с нас и някакви IT да ни слагат политици,които са им симпатични.
  • 27 Деций

    12 16 Отговор
    Някой е излъгал БСП,че като върнат хартиите,ще вдигнат резултата.А бюджет 2022 е подкрепен и приет с 230 гласа.Не зная какво иска комунистическия бюджетар Ананиев,след като и той е гласувал ЗА.Тази пухкава женица министърката на финансите каква беше в правителството Петков,че не се сещам? Разходите за отбрана са ненужни в този момент,те са средство за комисионни за определен тесен кръг.А ако искат да останат хора които да ограбват ,да вдигнат малко заплатите,щото иначе и те ще стегнат скоро куфарите.И последно,във времето на дигиталните технологии,тази администрация,как ви се струва?Кафеджийки,и прочие Обслужващ персонал ,хората в държавата се топят,а администрацията нарастна двойно.Време е за съкращения,никой не е длъжен да издържа паразити.

    Коментиран от #29

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Истината

    10 22 Отговор

    До коментар #27 от "Деций":

    Комунистическия бюджетар Ананиев иска да злепостави и оплюе по-образованите си и интелигентни колеги завършили Харвард! Ананиев изка с лъжи да стъпи на техните рамене и да изпъкне самия той, но не със знания и компетентност, а по един подъл и недостоен начин с лъжи, интриги и клевети.
  • 30 Да бе да

    9 17 Отговор
    "По думите му, днес в парламента са се чули хипотетични цифри без логика"

    Не, не са без логика !
    герп, дпс и рундьо са срещу вас ! Говорят глупости , защото знаят че краят им идва!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Харвард дали няма да го съди тоя, затова

    21 5 Отговор
    че сее глупост и лъжи наред?
    Явно Харвард на това учи!

    Коментиран от #51, #53

  • 33 Киро Палячото

    13 9 Отговор

    До коментар #16 от "Мда":

    е същия слуга на САЩ като другия наркоман - украинския! Ако има възможност, ще превърне България във вота Украйна.
  • 34 123456

    9 2 Отговор
    Има и други видове спирали - ленена, конопена, сезалова - кой каквата иска си слага
  • 35 питам

    8 15 Отговор

    До коментар #31 от "Психиатър":

    За мъртвите души на ГЕРБ нещо ще споменеш ли? Няма как починали хора да гласуват на машина. Но има как да се включат при хартиени бюлетини.
    Изтъркаха ви се мантрите за хартиените бюлетини. От 1 месец въртите една и съща грамофонна плоча.

    Коментиран от #43

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Бамбука

    11 4 Отговор
    Съкратете, както се полага с 60% администрацията след въвеждане на електронно правителство и не 3 млрд, а всяка година разходите ще се съкращават с над 5 млрд. Купете за всеки депутат по едно колело, вместо луксозни коли и половината парламент ще се изпразни от само себе си. Представете си само гербер на колело и нататък е ясно.
  • 38 Д-р Хапчев

    6 9 Отговор

    До коментар #31 от "Психиатър":

    Не пиши лъжи и простотии, защото се излагаш сам! Броят се всички контролни разписки от машините за гласуване и това се извършва в ЦИК! Контролните разписки с гласове, подадени за всяка от партиите и коалициите, се подреждат на отделни купчини. Разписките от всяка купчинка се броят поотделно... Търси си достоверна информация от достоверни източници, а не да повтаряш като папагал лъжите на опреселени мошенници в политиката! Не вярвай на всичко, което се разпространява, защото има много лъжи и фейк!
  • 39 жокер

    15 6 Отговор
    Един доказан лъжец като Кирчо да те уверява, че проблем с дълга няма тогава много добре трябва да гледаме от къде изгрява слънцето. Всички влиятелни български икономисти предупреждават политиците да се държат отговорно към финансите държавата ни , а Кирчо е готов да раздава без да мисли парите ни.

    Коментиран от #41, #54

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Така е!

    8 6 Отговор

    До коментар #35 от "питам":

    Първо: Един от ефектите на машинното гласуване е бързата обработка на резултатите! Второ: Отпадат недействителните бюлетини, които са със съмнително висок брой преди въвеждането на машинното гласуване. Все още има малък брой недействителни бюлетини и това се дължи на секциите с малък брой гласуващи, където все още се гласува без машини, а на бюлетини!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Започва се

    12 5 Отговор

    До коментар #9 от "Това ли можа да измисли да каже тоя?!?":

    Че какво друго да каже,като не му тече мисълта,като е недоучил харвардски учен, като няма гънки а е загладено до блясък под косата му?
  • 46 Браво на Кирил Петков и Асен Василев!

    7 16 Отговор

    До коментар #23 от "Пенсионер":

    Такива трябва да са българските политици и елита на България, а не Мутри, Чалгари, Копейковци и Соколи!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Чест и почитания на Кирил Петков!

    7 15 Отговор
    Браво, Кириле, устояхте на Мафията! Борбата ще е дълга, упорита и жестока! С вас съм!
  • 49 Истината

    7 13 Отговор
    Мошениците от ГЕРБ издишат отвсякъде, както и лъжливите им клишета и опорки. Кирил и Асен са спасителите на България от шайката ГЕРБ!
  • 50 Разочарован

    8 12 Отговор
    За съжаление дори президента се предаде, направи завой и започна изненадващо да лази, аз два пъти дадох гласа си за него за съжаление! Сал едни Кирил и Асен ни останаха като мъждукаща надежда, че в България нещата ще се променят щъм добро за народа!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Да бе да

    4 10 Отговор
    "че сее глупост и лъжи наред?
    Явно Харвард на това учи!"

    Как може селска пръчка, да знае къде е Харвард, остави да знае какво учат там😁?

    Сельо,когато не знаеш колко не знаеш е много трудно , нали 😁😘
  • 53 Реалист

    3 12 Отговор

    До коментар #32 от "Харвард дали няма да го съди тоя, затова":

    Харвард е първият най-добър университет в света за 2021-2022 г. и там не попадат случайни хора без умствен капацитет, като повечето ни политици в България!
    Името му е символ на изключително високо ниво на висшето образование и научните изследвания!
    Само два български университета са включени в световната класация: Софийският университет „Св. Климент Охридски” е на 854 позиция !!! И Медицинският университет – София, на 1296 !!!
    Направи си сметка къде са Кирил Петков и Асен Василев по образование в сравнение с другите ни финансови министри, а да не говорим за образованието на Бойко Борисов! Хах.

    Коментиран от #70, #73

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Ха ха ха

    14 3 Отговор
    Поредния нищожен некадърник , пак се опитва да продава илюзии на глупаците ....

    Коментиран от #58

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Мнение

    3 11 Отговор

    До коментар #56 от "Ха ха ха":

    Илюзиите и лъжите ги продават от ГЕРБ! Лъжата на ГЕРБ лъсна и се оказа, че държавния бюджет за 2022 г. съставен от Асен Василев е блестящ, та чак няма нужда от нов, а просто да се продължи същия.

    Коментиран от #69

  • 59 Алооо Фактиии заглавиетоооо оправете !!!

    9 1 Отговор
    Не "дъгова спирала", а "дъЛгова" - от Дълг!!!
  • 60 Пръдливият Ханс

    10 2 Отговор
    Киро Ментата
  • 61 Хъкълбери Тиквата

    6 3 Отговор
    ПП-Популистка Партия,същите лъжци като Тиквата
  • 62 Хъкълбери Тиквата

    12 2 Отговор
    Кирчо,къде прибра комисионната от газа?

    Коментиран от #63

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Ахмак

    9 3 Отговор
    Тоя да се кандидатира за премиер на Украйна...
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Хъкълбери Тиквата

    12 2 Отговор

    До коментар #63 от "Хтнвхффжж":

    Ония газ дето го платихме 30% по скъпо.Пак руски ама малко по скъп.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Така ли бе наркос

    8 0 Отговор
    Не влизате и затова кокондрелата теглеше на седмица по половин милиард борчове?!
  • 69 Тъпчо,

    7 0 Отговор

    До коментар #58 от "Мнение":

    толкова добер, че трябва да се тегли нов дълг от 15000000000
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Хаха

    2 0 Отговор

    До коментар #70 от "А бе,":

    око, корен и о, н, о, д, е, н
  • 73 То Харвард е най дорият

    6 0 Отговор

    До коментар #53 от "Реалист":

    Университет безспорно, но някои да бяха присъствали по време на убочението в часовете за да се научат, то само пици с кристали от Семерджиев и парапети не СТАВА баце.
  • 74 БСП най крадливата партия

    7 0 Отговор
    Е дереджето в държавата е следствие от куролацията на Киро Кокора и Ниновица, фирмите офшорките далаверите ще ги платим ние.
  • 75 Протестърът.

    7 0 Отговор
    Истината е една. Убийци сте. Убихте ни.
  • 76 Който се коалира с БСП

    5 1 Отговор
    После Резултатите в Държавата са такива, фалиращи крадливи и лъжливи.
  • 77 Маринов

    7 0 Отговор
    “Боже Господи, какви нищожества просто стоят начело на българската държава!”,
  • 78 Любо

    5 0 Отговор
    СХЕМАТА ЗА-ЗАГРОБВАНЕ,Е-ПРОСТА!!!
    ЛИХВАРИТЕ,ПРЕДИЗВИКВАТ,ИЗМИСЛЯТ-“КРИЗИ”,ПЕЧАТАТ-НИЩОСТРУВАЩИ-ХАРТИИ,И ЧРЕЗ-ПРОДАЖНИ:ПОЛИТИЦИ И БЮРОКРАТИ-ЗАГРОБВАТ С ЛИХВИ!!!
    ПОСЛЕ ОБЯВЯВАТ МЕСТНИТЕ ЗА:ПРОСТИ,МЪРЗЕЛИВИ,НЕКАДЪРНИ,И ИМ-ПРИБИРАТ КАКВОТО ИМАТ!
    ПОМНИТЕ ГЪРЦИЯ!
    ТИЯ-КРАДЦИ,НА ГОДИНА ВЗИМАТ КРЕДИТИ(И ГИ КРАДАТ),КОЛКОТО ЗА ЦЕЛИЯТ ПЕРИОД НА-КОМУНИЗМА(НЕ СЪМ КОМУНИСТ)!!!
    С МАЛКАТА РАЗЛИКА,ЧЕ ТОГАВА СА ПОСТРОЕНИ:ЯЗОВИРИ,ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛИ,ЖП,БОЛНИЦИ,УЧИЛИЩА…!!!
    А ТАКИВА КАТО-КИРЧО,СА -ЕВТИНИ ПРИСЛУЖНИЦИ!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол