26 Октомври, 2022 11:39 1 227 33

От ДБ са готови да реализират мандат за правителство

  • христо иванов-
  • демократична българия-
  • правителство

Целта на Конституцията е да има редовно правителство

От ДБ са готови да реализират мандат за правителство - 1
Снимка: БГНЕС

Готови сме да реализираме мандат във всички форми като мандотоносител и да подкрепим при условия, които ясно сме определили. Това заяви в кулоарите на Народното събрание съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

Той обясни, че в конкретната ситуация готовността за трети мандат ще бъде обсъдена, след като видят какво ще се случи с първите два."Това е сериозният подход, защото когато минем през тези прагове на първия и втория мандат, ще видим по-ясно съотношението между партиите. По какво имат сходности и по какво различия", уточни Иванов.

Според него е несериозно да се обсъждат амбиции за министерски кресла. По думите му, важната тема е посоката, в която България ще се развива.

"Логиката на Конституцията е, че в този период от властовия цикъл президентът влиза в ролята на посредник. Той не просто трябва да се срещне с партиите по ред и големина, а да се опита да намери допирни точки така, че да се стигне до редовно правителство. Целта на Конституцията е да има редовно правителство и всички ние трябва да работим за това", добави той.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ристьо,

    42 1 Отговор
    Мyxльо нещастен!
  • 2 Теле

    37 1 Отговор
    Тези да се готвят за белене
  • 3 пинокио слугата на маджо

    37 3 Отговор
    майка му е първа приятелка с Доган и Прокопиев. Атоя е червен боклук правещ се на син.
  • 4 Тъй се прави

    31 1 Отговор
    Пич е Ицата, изяде два шамара на Росенец, и стана фирма! Сега и министър председател ша стане! Да е живо и здраво хулиганчето от НСО, с два шамара издигна кариерата на Ицко до небесата!
  • 5 Демократ

    35 1 Отговор
    Комсомолеца с - 20 депутата иска да управлява е това си е наглост
  • 6 С ТОЯ БОКЛУК

    33 1 Отговор
    НИЩО ДОБРО НЕ НИ ЧАКА. ЧОВЕК НА МАФИЯТА Е.
  • 7 Буревестников

    21 1 Отговор
    Сега никой не казва ще скова кочина! Казва ще реализирам кочина!
  • 8 квя

    26 1 Отговор
    Добре де, колко нагъл трябва да си, че три поредни избори и три пъте не може да съставиш кабинет. Аз ако бях щях се отегля и толкова. А тези и не само те, а всички в парламента.....нагли, да не казвам до къде. За да има смисъл от избори, трябва да се смени системата. Мажоритарни избори, МАНДАТНОСТ като депутат, отзоваване на депутати и никакви субсидии.
  • 9 Антитъпак

    21 1 Отговор
    Пинокио,услушваш ли се за скрити микрофони и камери...хахааахххъъъ
  • 10 квя

    19 1 Отговор
    Даже трябва да се върне системата от комунизма. МС измисля, пише и предлага законите или промените в тях. На два пъти в гдината се събират народните представители, обсъждат ги и ги гласуват. Като имат 1 или 2 месеца за тях. След това се разпускат до следващото събиране. И всичко това БЕЗПЛАТНО!!! Да не получават възнаграждение за това. Да им се поемат само пътните, нощувките и ако случайно работят някъде, да им се изплаща съответното трудово възнаграждение! И толкова!
  • 11 Последния Софиянец

    31 0 Отговор
    Шепа платени соросоиди искат да управляват България.
  • 12 мария атанасова

    21 1 Отговор
    Красавец,почти Ален Делон на младини

    Коментиран от #24, #31

  • 13 смешно

    30 0 Отговор
    ПУБЛИКУВАЙТЕ ВСИЧКИ ЗАКОНОПРОЕКТИ, КОИТО ДБ ВНАСЯ В НС!
    Да видят хората какви лобистки закони се внасят и как се създават елитарни и недосегаеми съсловия с помощта на ДБ.
    Да видят хората колко "демократична" партия са.
  • 14 Айде сега

    25 0 Отговор
    Е колко трябва да си нагъл (или колко много аванс си взел) за да се пънеш като пуяк без покритие. Ен-ти избори подред тия са малко над чертата, въпреки провалите на всички около тях и те не мърдат от там. За всеки нормално мислещ човек е ясно, че това е потенциала на тази "коалиция" и 98% са "столичани" Е откъде накъде тази бутикова "коалиция" ще управлява? от името на колко хора?
  • 15 Лакомия без

    16 0 Отговор
    аналог и самочувствие без покритие!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ПИНОКИО.

    18 0 Отговор
    Лабилното поведение на Иванов е напълно обяснимо. Той вижда страха в очите на своите ментори Иван Костов и Иво Прокопиев, които ще трябва да отговарят за бандитската приватизация, от която са се облагодетелствали лично и са осигурили родата до девето коляно. Примката се затяга, маските са паднали, доверието, според социолозите, се топи като майски сняг и партизаните слизат от гората.
  • 18 другаря бойкикев

    16 0 Отговор
    готови, готови, за кражба винаги готови!
  • 19 Най-малката

    17 1 Отговор
    партийка най-алчната за пари и власт
  • 20 честен човец

    15 0 Отговор
    През 2002 година, вероятно формално, Христо Иванов е вписан в адвокатската колегия, но не плаща членски внос, заради което естествено е изключен. Освен че е лишен от адвокатски права, той е наказван многократно от адвокатската колегия, заради дисциплинарни нарушения. Накрая адвокатската гилдия го „анатемосва“ и му отнема правото да бъде избиран в нейните органи с мотива, че не спазва вътрешните ѝ правила.
  • 21 нагаждача на прокопиев.

    16 0 Отговор
    След провала на последните парламентарни избори, Христо Иванов продължава да драпа да влезе в парламента, но вече действа като партизанин. Заедно с отбран кръг от малцината протестъри, за които "няма ляво, няма дясно" ходи по София, лепи плакати и се опитва да получи национален ефир, за да разпространява клевети. Прави "манифести" с другото прокси на Иван Костов - ДСБ, и вдига пушилка. Всъщност това е последното, което им остава. Защото народът им показа червен картон на последните избори, а скоро и в съдебната зала ще трябва да обясняват, къде отиде националното богатство и кой окраде България.
  • 22 Цецо

    11 0 Отговор
    Ристе може да направи едно нищо, оти е въздух под налягане. Смъдящ въздух
  • 23 Флипп

    8 0 Отговор
    Ристю е поел много сериозни ангажименти, към много сериозни хора. Хора, който ако не са доволни от теб ти се случват лоши неща, и затова така драпа за власт.
  • 24 Цецо

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "мария атанасова":

    Като магарето му
  • 25 Корги

    3 0 Отговор
    Маджо мравояда. Хаха.
  • 26 СССР

    4 0 Отговор
    ЗА Х. ИВАНОВ.( По майчина линия принадлежи към известен род от Македония, негов родственик е митрополит Натанаил Охридски. Майка му Мария Бойкикева е родена през 1932 година в Москва в семейството на Недялко Бойкикев, комунист и политически емигрант, който малко по-късно загива в Голямата чистка. Тя идва в България след Деветосептемврийския преврат и работи като редактор в издателство. Член на БКП, в края на 80-те години Бойкикева участва в няколко дисидентски организации, за което е изключена от партията, но по-късно се връща в Българската социалистическа партия. )

    Коментиран от #27

  • 27 По майчина линия принадлежи към известе

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "СССР":

    нинова гляй кво става шо го не прибереш обратно а се карате.

    Коментиран от #28

  • 28 Българин

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "По майчина линия принадлежи към известе":

    малиии...... и после за кой да гласуваш .
  • 29 12345

    2 0 Отговор
    Тези национални предатели дано повече никога не видят власт.
  • 30 Въпрос

    3 0 Отговор
    С кой , питам , с "КОЙ" ще направиш правителство бе и.бр.Ик.чия ???
  • 31 Бай Онзи

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "мария атанасова":

    По ме кефи деси атанасова ...по обясними причини !
  • 32 Стефан

    2 0 Отговор
    Готови са, защото са жадни за облаги и постове, пък и са поели ангажименти към редица олигарси.
  • 33 Виж къде се гласи

    0 0 Отговор
    Този Мравояд се гласи да вземе мандата, да направи правителство и още на следващия ден да изпразни военните ни складове и към Украйна. По зле е и от Зеленски. Натоварете го балабар с оръжията и на първа линия в Украйна го изпратете този български предател. Евроатлантици били, не, лапачи на американски и европейски пари сте продажници.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове