Last news in Fakti

26 Октомври, 2022 11:43 2 846 24

Ректор се оплака на Вежди Рашидов от Бачийски

  • ректор-
  • оплакване-
  • вежди рашидов-
  • константин бачийски

Депутатът Бачийски е нахлул на регулярна студентска среща и говорил за политика на територията на университета, а студентите се оплакали на ректора, става ясно от писмото на проф.Пламен Моллов-ректор на Университета по хранителни технологии в Пловдив

Ректор се оплака на Вежди Рашидов от Бачийски  - 1
Снимка: БГНЕС

Оплакване до председателя на парламента Вежди Рашидов от поведението на депутата от "Продължаваме промяната" Константин Бачийски е подал ректорът на Университета по хранителни технологии в Пловдив проф. Пламен Моллов.

Депутатът Бачийски е нахлул на регулярна студентска среща и говорил за политика на територията на университета, а студентите се оплакали на ректора, става ясно от писмото на Моллов. То е публикувано и на сайта на университета. Според ректора Бачийски и други активисти на "Продължаваме промяната" са нарушили Закона за висшето образование и традициите на университета, съобщават от "24 часа".
"На 24.10.2022 г. бях потърсен за помощ и подкрепа от наши студенти, които по време на тяхна регулярна среща са били изненадани от появата на г-н Константин Бачийски и още повече от директните му опити за натиск и внушения за политическа пропаганда между студентите на УХТ. Заявените му намерения като бивш член на комисията за корупция в 47-то НС да изнася нерегламентирани лекции по фирмено право, без да е юрист, са нелепи извън утвърдените лекционни занимания на студентите. Такава практика не съществува в нито едно учебно заведение, а именно: който и да е народен представител да изнася политически лекции и да се явява самоволно на сбирки на студентската общност, като най-демонстративно нарушава установения в университетите ред", пише в писмото си проф. Моллов.

"По-късно, вече в присъствието на ръководството, студентите възмутено възразиха, че това което им е говорил народният представител, не ги интересува и съответно продължиха срещата си в друга зала. Но все пак, това скандално поведение създаде много притеснения в младежите и повдигна резонни въпроси от тяхна страна какви са тези самоволни изяви на този човек, който им се е представил като световно известна личност в 150 държави …
Ето цитат от изказването на народния представител:

„Аз съм IT предприемач, собственик съм на IT компании, в които бизнесът се развива в чужбина, което ни дава възможност за независими служебни правоотношения в България. Всички неща, които се случват в България, се случват по ненормалния начин, тоест едни хора, които стоят отзаде, разполагат с целия ресурс и един млад човек, ако иска да прави бизнес или иска да прави кариера, е много трудно да пробие. В смисъл, ако няма яка подкрепа на тези хора. Затова аз преди 20 години започнах да работя в чужбина, за да не зависи това от местните феодални взаимоотношения и сега имаме клиенти в десетки държави по света и това ми дава една свобода на действия. Така мога да кажа, че в годините назаде имам 80 и няколко човека на работа при мен и създавам работни места основно в България, но продуктът ни е експортно ориентиран … Преди да стана депутат бях 10 години общински съветник в Бургас и съм много добре запознат с политическия живот и изобщо с всичко, което се случва … Първата ми битка е за Морската градина в Бургас, която общината искаше да я дава на концесия на един „велик инвеститор“ и искаха да я дадат почти без пари … В предния парламент, като член на Комисията по антикорупция, казусът с вашия Ректор мина през мен. Просто бях един от хората, които бяхме на границата, но видях как се случват работите на национално ниво, не само на регионално. Между другото видях как хората, които се опитват да се опълчат – проф. Даскалов, който се бяха опитали да го подкупят, … даже с хора замесени и във вашия университет …


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Псевдоним

    26 13 Отговор
    Явно и този като Кирчо ходи канен-неканен.
  • 2 също като Кирцата

    27 12 Отговор
    както нахлу неканен в БТВ. Продължаваме Простащината.

    Коментиран от #7

  • 3 Туй нищо не е!

    16 1 Отговор
    В Скопие по килийните им институти, влизат и ги агитират заблудените че дядовците им били заблудени, и затова си мислели че са българи 13 века!
  • 4 х ъъх

    12 5 Отговор
    И там са наредени комунист до комуниста...
  • 5 Гост

    23 10 Отговор
    Поредния нещастник,който усеща,че ПП изгубиха земята под краката си.
  • 6 Европейца

    21 6 Отговор
    Дъно! Отявлен селяк изнася лекции в университет
  • 7 наблюдател

    17 4 Отговор

    До коментар #2 от "също като Кирцата":

    В БТВ имаше и други нахлувяния. Помним и едно в НОВА.
  • 8 Морски

    16 15 Отговор
    Кораба на ПП потъва и плъховете се разтичаха по палубата,усещат животинките.
  • 9 Реалист1

    16 15 Отговор
    Не виждам за какво е оплакването, освен че на т.н. ректор не му харесва.
    А човекът е прав.

    Коментиран от #13

  • 10 Гиди маймун мръсен

    15 6 Отговор
    Мбухахахаха, тоя бил "предприемач" ??? Заболя ме корема от смях, обаче положението е плачевно... Няма в света успешен предприемач, който да се навира в общински съвет и после да "депутатства"
  • 11 инж технолог по хранене

    12 5 Отговор
    Ректор се оплака на Вежди Рашидов от Бачийски. ЩЕ СЕ ОПЛАЧЕ! Проф Пламен Моллов е честен и много начетен ,и културен мъж. В Университета по хранителни технологии в Пловдив/бившия ВИХВП/не се влиза ей-така. Особенно по време на лекции или практически занятия. Ако не си специалист по човешко хранене и хранителни технологии,нямаш работа там.
  • 12 Бачийчето

    13 4 Отговор
    е като конска муха, няма отърване от него.Пробута се с партийката на Жоро Манев и ето ти го - депутатин. Вечният кандидат-кмет на Бургас.
  • 13 Нищоправеца

    13 3 Отговор

    До коментар #9 от "Реалист1":

    "човека" е мазен слагач, не виждам в кое е прав
  • 14 гост

    16 8 Отговор
    Ако прочетете какво е казал въобще няма да го критикувате. Само истината е казал и това, че в нашата страна е много трудно да се развива бизнес, защото трябва да избираш между одобрението на местния феодал и корупцията. Това е. Кое му е политическата агитация? Жалят заради споменаването на името на въпросния ректор, който е бил обект на проверка за корупция, затова самият той подава жалба до Рашидов. Прочетете, вероятно не е дошло въобще от студентите.

    Коментиран от #16

  • 15 Тоя е ял от пицата с кристалите

    9 7 Отговор
    На Киро, от Семерджийската пица всички полудяват. фАКТ.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 чикийски

    8 7 Отговор
    тоя боклук дето се носи като препил сватбарин кога ще спре с простотиите си?!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Алооо

    6 5 Отговор
    Бачийски, номер 1 си. Само така и напред.
  • 20 Разбира се

    7 5 Отговор
    Разбира се че Пламен Молов,съратника корупционер на Стефан Янев за Европа на Кап.Андреево, ще създава проблеми на ПП, които разкриха далавера.За каква политика става въпрос, това са чисто мафиотски схеми,свързани с наркотрафик.Нали всички знаят кой е Таки, видния наркотрафикант.

    Коментиран от #21

  • 21 Разбира се

    7 1 Отговор

    До коментар #20 от "Разбира се":

    Евролаб,а не Европа
  • 22 този . Пламен Моллов.

    7 1 Отговор
    не е ли дето раздаваше по 500000лива рушвети за Кап.Андреево.
  • 23 фенче

    3 3 Отговор
    ти да видиш, каква драма, какви будни студенти, веднага се сетили да реагират и да подадат оплакване, ей Българийо, комунизмът, и подлизурството, което вирееше тогава, са още живи в мозъците на най младите ти чеда, да живее беге комунизма, форевър, мила моя майно льо
  • 24 SDEЧЕВ

    2 0 Отговор
    ПП НЕ СА ПАРТИЯ , А МАРКЕТИНГОВ ПРОЕКТ В СТИЛ - ПИЦА? SNAKE OIL SALESMAN–GOOGLE- КИРЧО ХУБАВЕЦА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове