Last news in Fakti

26 Октомври, 2022 14:51 1 559 23

Депутат след скандала в пловдивски ВУЗ: Бях поканен от студентите, но ректорът ме изгони

  • константин бачийски-
  • университет-
  • ректор

Ректорът на университета приканва студентите да напуснат събитието

Депутат след скандала в пловдивски ВУЗ: Бях поканен от студентите, но ректорът ме изгони - 1
Снимка: БГНЕС

Срещата на народния представител Константин Бачийски от „Продължаваме промяната“ в Университета по хранителни технологии в Пловдив със студенти е прекъсната неправомерно от ректора на учебното заведение. Това съобщиха от партията във връзка с отправените по-рано обвинения към Бачийски, че е осъществявал политическа агитация без да е поканен и в разрез със законодателството.

"Г-н Бачийски е бил на открита среща със студенти по покана от председателя на Студентския съвет на Университета. Лекцията е на тема борба с корупцията, но в един момент е прекъсната ректора на учебното заведение Пламен Моллов", се казва в позицията на ПП.

В нея се посочва, че ректорът прави опит да изгони Константин Бачийски, а твърдението му за политическа пропаганда не отговаря на истината.

"Ректорът на университета приканва студентите да напуснат събитието, като представители на учебното заведение обещават на г-н Бачийски, че ще бъде поканен да проведе въпросната среща след време", заявяват още от ПП.

На лекцията Константин Бачийски е поставил въпроса кое е наложило грубото прекъсване на срещата му със студентите и защо не е оставен да говори пред тях особено на такива актуални теми, като борбата с корупцията.

"Има ли причини ръководството на университета, в това число и ректора му - Пламен Моллов да се притесняват от темата борба с корупцията? Има ли и други подобни случаи в Университета по хранителни технологии или това е прецедент? Смятаме, че студентите заслужават достъп до знание и натрупан опит и не е редно един ректор да пречи заради субективни фактори, както и да политизира тема, от която студентите са искали да получат единствено знания", завършват от "Продължаваме промяната".


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мириши на бунак

    23 7 Отговор
    братчеда чекийски винаги се носи пременен като за индийска сватба
  • 2 СЗО

    13 15 Отговор
    Ами причината е ПЛАМЕН МОЛЛОВ.
  • 3 Трябвало

    26 8 Отговор
    Е , и да те набият .

    Коментиран от #21

  • 4 Факт

    21 15 Отговор
    Тоя ректор не беше ли оня дето носеше подкупи за Златния гьол?

    Коментиран от #14

  • 5 АМА ТОЯ ТОЛУП

    22 10 Отговор
    НА КИРЕ ВУНДЕРКИНА, НАГЛО ЧОВЕЧЕ.
  • 6 ЧЕ КАК ТАКА

    17 6 Отговор
    СВОБОДНО МОЖЕ ДА ВЛИЗА В УНИВЕРСИТЕТА ТОЯ. КАКВО КАТО Е ДЕПУТАТ, И ВОЛЕН СИДЕРОВ ГИ ПРАВИШЕ ТИЯ ТЪПОТИИ.
  • 7 иван

    24 9 Отговор
    Правилно е била изгонена тази тлъста подлога,но е трябвало и с яки шутове
  • 8 Това университет ли е или бардак

    19 6 Отговор
    сулю пулю може да влиза и да си агитира, как така ще прекъсва учебният процес.. Това се прави и единственно само с покана. Да той Киро нахлува в студията на телевизиите без покана, същият наглец като Волен Сидеров боклуци.

    Коментиран от #19

  • 9 мишо

    15 6 Отговор
    Бачийски е много приказки и глупави постъпки. Сладкодумен е ама няма полза от него. И има фирма, на която е официален представител към днешна дата. Дали е редно като депутат да е така.
  • 10 МУТРИ ВЪН ОТ УНИВЕРСИТЕТА

    16 10 Отговор
    КАНАДСКИТЕ ПОДЛОГИ НА ОЛИГАРСИТЕ МНОГО АГРЕСИВНИ КЪМ УЧАЩИТЕ.
  • 11 Тома

    11 9 Отговор
    След като го хванаха на букаи с подкупа като свръзка този моллов пак е ректор и ние овцете чакаме справедливост и прогрес на държавата
  • 12 ЯЛ ОТ ПИЦАТА НА КИРО

    14 6 Отговор
    ТАЯ С КРИСТАЛИТЕ, ВСИЧКИ ПОЛУДЯВАТ ОТ НЕЯ, КИРО Е СТРЕЛЯЛ В ДИСКОТЕКА НА СТУДЕНТСКИ ГРАД СЛЕД УПОТРЕБА НА КРИСТАЛИ ИМАЛО СТОТИЦИ СВИДЕТЕЛИ.
  • 13 Ами

    11 10 Отговор
    какво е ако не е политическа агитация? Така ходеше и Боко в УНСС.. Дайба и долните помияри. Браво на ректора Пламен Моллов ! Той е принципал на учебното заведение и само той се разпорежда и кани. Неможе друг да кани в чужда къща. Точка.
  • 14 Уточнение

    3 8 Отговор

    До коментар #4 от "Факт":

    бил, небил - това е. В този случай е абсолютно прав.
  • 15 Този

    9 9 Отговор
    Моллов не трябва да е ректор, а затворник.
  • 16 емигрант

    8 6 Отговор
    Моллов е ИЗМАМНИК, това се знае чак в "далечния" Запад, ако в България не го знаят означава, че ги е хванало "слънчево затъмнение" по руски ! Това е човекът който е предлагал подкуп на проф.д-р Хр. Даскалов и който заради този подкуп беше отстранен от Стефан Янев от ПП "Български възход" ! Моллов маскари Бачийски защото ПП го разкриха чрез Даскалов в корупция и подкуп ! А фамилия Моллов не е с български произход и всеки знае, че този етнос са отмъстителни и фанатизирани !
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Цуца

    3 3 Отговор
    За първото правителство на ГЕРБ г-н Моллов беше в инициативния МУ комитет. Всичко живо що е било против политиката на ББ е дискриминирано, дори и тези ”неутралните”.
  • 19 Макс

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "Това университет ли е или бардак":

    Не , само Толупа има право да нахлува дори в съда . Къса памет и много удобна за гербаджийчетата. Бачийски е бил поканен , но ректора си мисли , че все още е 1980 г. и никой , освен него не може да кани никого . Комунисти гербаджийски , така и не се разбраха , че не могат да определят бъдещето .
  • 20 Калмук

    7 4 Отговор
    Че Моллов е мнооого спорна личност (по-скоро индивид) - две мнения няма ! Но и ДЕПУТАТЪТ Бачийски няма място в университета ... Ако студентите пък толкова ценят експеризата (?!) му за корупцията, да си го поканят в някоя зала извън унивеситета и да му се радват.
  • 21 Дърт смешник

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "Трябвало":

    ако знаеше кой е Бачийски, щеше и да знаеш, че много трудно би се удало на желаещия бабаит. Ама те диван-патриотите са смели само в интернрт...

    Коментиран от #23

  • 22 Никога ПП.

    3 3 Отговор
    Не студентите канят лектори си, всеки ВУЗ си има програма и ред. Щом са там, те са приели тази програма. Наглите некадърници от ПП мислят, че около тях се върти светът. Влизат непоканени в студио, университетски аудитории...навсякъде. Пренебрегват закони, правила, ред,традиции.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове