Last news in Fakti

30 Октомври, 2022 14:46 2 760 37

Пламен Димитров: Доходите да скочат поне с 20%, исканията ни са дори минималистични

  • пламен димитров-
  • доходи-
  • 20 процента скок-
  • искания

"Удължаването на бюджета от 2022 през 2023 г. е на ръба на закона", казва президентът на КНСБ

Пламен Димитров: Доходите да скочат поне с 20%, исканията ни са дори минималистични - 1
Снимка: БГНЕС

"Ако сме плащали 65 лева за продуктите в нашата кошничка, сега, година по-късно, за тях са ни необходими 95 лева. Това са 45%. Това е инфлацията, която хората усещат по джоба си. А официалната знаем, че наближава 20%. Нашите искания са минималистични, ако гледаме от тази гледна точка. Ние казваме, че поне официалната инфлация трябва на всеки работещ да му бъде компенсирана и декемврийската му заплата да бъде с 20% по-висока от декемврийската през миналата година. Обедняването да бъде овладяно поне в някаква степен. ... Поне минималните доходи на всички работещи трябва да пораснат с 20%, а и на всички останали".

Това заяви пред Пламен Димитров, президент на КНСБ.
"Ние произвеждаме повече, отколкото Министерството на финансите е смятало, че ще произведем. МФ през тази година за пети път коригира това число и то с милиарди левове нагоре. Това е ключово число", подчерта синдикалистът и добави, че същото се очаква и за 2023 г.

По думите му разговорът трябва да започне от това колко е БВП, да се каже толкова ли сме зле, защото "МФ дава прогнози, че тази година, когато уж сме зле, ще завършим с 5,4% дефицит и няма да похарчим 1,250 млрд. лева от заложените разходи в планирания дефицит".
"Това с удължаването на бюджета от 2022 през 2023 г. е на ръба на закона", заяви Димитров и добави, че и в удължения бюджет могат да се увеличават разходи или приходи.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стига

    13 2 Отговор
    сте лъгали
  • 2 Хврълят

    14 1 Отговор
    прах в очите на хората
  • 3 Искаме

    27 1 Отговор
    европейски заплати
  • 4 Искаме заплатите

    5 14 Отговор
    в Рубли
  • 5 Човешка ценност

    5 4 Отговор
    Някои хора искат аз никога да ме се оправя в живота, защото са промити мозъци , а други от тях са българофоби!
    Работата е там че съм ги засегнал ама несъзнателно?!
  • 6 честен ционист

    17 2 Отговор
    Тия щом са се засилили да ви видгат доходите, значи иде хиперинфлацията и хвърчилата от банкноти.
  • 7 Теле

    5 5 Отговор
    Само за администрацията а?

    Коментиран от #19

  • 8 Бандера

    12 2 Отговор
    заплати в Евро
  • 9 Сорос

    11 5 Отговор
    радвайте се докато все още имате доходи
  • 10 ха ха

    8 2 Отговор
    Искам за доход разходите на Мъск! Всички профсъюзи по всичките земни кълбета да ми помогнат... пък може и член да им стана...
  • 11 д-р Косев

    4 14 Отговор
    Аман от цигнаски работи. Вдигане на доходите на всички по равно означава никой да не спечели нищо. В такива времена умните и способни хора градят личното си богатство и не трябва да им се пречи с некакви малоумни сиромахомилски изстъпления.

    Коментиран от #13, #16, #17

  • 12 Българка

    32 0 Отговор
    Категорично против съм разходите за държавните калинки и чантаджии да се увеличат с 20% за сметка на работещите и произвеждащите . По-скоро закриване на излишните нищоправещи и дублиращи се комисии, агенции,ведомства. Окрупняване на министерствата ,структурите в МВР с отделни администрации. Трябват ни най-малко 20-30% съкращения на държавната и общинска администрация, които са излишни паразитите
  • 13 Винкело

    16 0 Отговор

    До коментар #11 от "д-р Косев":

    Не бе, тука става въпрос полуграмотното простолюдие, дето бачка за "умните и способните" да има какво да яде, че да им изработва на тях личното богатство.
  • 14 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    9 1 Отговор
    Ох , ПламИне, не става само с искам и тропкане с краче ‼️
    За ТРИДЕСЕТ години колко национални стачки проведохте❓
    Станахме уникат със стачките организирани от ..... работодатели ❗
    Що не сравниш цената на ТРУДА като стока ❓❓❓
    Колко е БВП спрямо доходите в ЕС, а колко у нас ❓
    Колко е , за произволен отрасъл, съотношението печалба : разход за заплата ❓❓❓
  • 15 КНСБ Пламен Димитров!! Филиал на ГЕРБ

    16 1 Отговор
    Като вземат да Управляват ГЕРБ, го поискай същото от тях!! Но тогава ще мълчиш, както мълча 12 год докато Управляваше Борисов!!
  • 16 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    10 0 Отговор

    До коментар #11 от "д-р Косев":

    Д-ре , за един прЕател питам
    Може да си най-добрия и скъпоплатен лекар, ама какво ще направиш когато шофьора на линейната кара баааавно и спешния пациент дойде в отделението като екзит❓❓❓
  • 17 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    15 0 Отговор

    До коментар #11 от "д-р Косев":

    Не съм сиромахомил, ама защо веднъж викате "Държавата да не пречи на умните и работливите в бизнеса!"
    А друг път викате "Държавата трябва да помага на същия този бизнес на умните и работливите !"
  • 18 един

    12 2 Отговор
    Ако вдигнеш доходите с приказки както иска Пламен димитров,ще се вдигне и инфлацията и ефекта ще е нулев!Доходите могат да се вдигнат единствено с производстви,икономии и инвестиции!Съкратете администрацията/постепенно/,съкратените искат -неискат ще се насочат към пазара на труда,където конкуренцията ще бъде по-голяма,и това ще кара хората да работят по-качествено,работодателите да мислят повече да произвеждат и повече да изнасят качествени стоки!Отдавна бизнеса реве за работна ръка,и как да вдига заплати като насреща няма обем на производство!Синдикатите пределно добре ги знаят тия неща,но са от страната на администрацията и се правят на "дръж ми шапката"!
  • 19 Дааааааа

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Теле":

    И за КФМ.
  • 20 германец

    3 2 Отговор
    Цените няма да стоят на едно място. Вдигайте колко искате доходите ама цените ще се вдигат повече . Винаги. Хиперинфлация искате и ще си я получите.
  • 21 Гост

    8 0 Отговор
    Хаха... Ние произвеждаме повече, отколкото Министерството на финансите е смятало, че ще произведем.... и кво точно произвеждаме бе пламенчо? Освен ток.... за сега.... смешник.
  • 22 Крадец и лъжец

    9 0 Отговор
    Вие обрахте доходите и спестяванията на хората чрез инфлацията, за каква копенсация и справедливост говорите! Вие обрахте за пореден път всичко на обикновения Българин, вие сте престъпници! Пламен Димитров също е част от тази мафия!
  • 23 Лъки Лукиано

    6 0 Отговор
    профсъюзите се ръководят от мафията
  • 24 Тити

    6 2 Отговор
    При тези цени минималната заплата трябва да започва от 2000 лева.
  • 25 безпартиен

    8 1 Отговор
    Абе умнико,кои доходи да се повишат с 20 %???Не виждате ли,че сега имаме 2.3 млн.пенсионери,над 650 хил.малолетни и не пълнолетни,над 700 хиляди чакащи заплати от бюджета-държавен или общински!На всичко това имаме и над 1 млн.неграмотни,без образовани,без професионелна подготовка и най-важното без трудови навици ц...гани!Кои доходи да увеличиш?Та всичко това е на гърба на работещите в частния сектор които реално произвеждат,плащат реално данъди и осигуровки в бюджета от който бюджет се издържат всички по-горе описани!Не стига,че имаме най-енергоемката икономика и една от най ниските производителности,а сега ако натоварят с още по големи осигуровки и данъци плащащите ги частници,направо чакайте фалити!Решението е просто и изисква съкращаване на всички "бюджетници" с поне 30 % като на първо време се съкратят бройките на работещите пенсионери от бюджета! Задължително включване на ц...ганския етнос в труда който могат да полагат но не искат-почистване на населени места,озеленяване,облагородяване!Без труд 21 дни в месеца да няма нито помощи нито каквито и да са средства!Щом в една Унгария може-значи и у нас трябва!Другото е заеми без край!Какво избирате- с + предложението,с - заемите?

    Коментиран от #31, #32

  • 26 Я Я Я Я ДА

    1 1 Отговор
    НАТИСКАЙ КОМУНИСТИТЕ КЪМ ЗАТВОРА - ОТ УТРЕ - ДА ИМА КОМУНИСТИ В ЗАТВОРИТЕ - ДАЖИВОТЕН ЗАТВОР ЗА КОМУНИСТИТЕ - РАДЕВ И НИНОВА ................................................................
  • 27 Куку

    4 0 Отговор
    Общини с 10-20 хиляди населения трябва незабавно да се закрият и станат част от по големите съседни общини. Може да има изнесени работни места, докато административните дейности тръгнат по нета.
  • 28 бл.134 в Zап. парк

    3 0 Отговор
    По смело , какви са тия трохи! 5000 минимална работна заплата , безплатен ток, бензин и хляб за всички!
  • 29 Царска България

    5 0 Отговор
    България до 1944 ГД е била процъфтяваща европейска държава....
  • 30 Царска България

    3 0 Отговор
    Хората не могат да си купят хляба ВЕРЕСИИ Е НАВСЯКЪДЕ...
  • 31 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "безпартиен":

    Аз пък виждам , че имаме служебно
    Бугати Широн за 5М , което дори в Монако буди интерес ❗Ауди-та и БМВ-та от модели с АйКю като на фирмажиите им, показаха и Q7 , Х5 баничарки по талон❗Да не споменавам рафинерия която дори е на загуба 🤔🤔🤔
    Пусни си видеото , още е в мрежата, в което шефът на Нестле в България се хвали с продукцията на фирмата , която ако я сметнеш излиза че товарят ТИР-ове с по ЕДИН ТОН шоколадови изделия ......
  • 32 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 0 Отговор

    До коментар #25 от "безпартиен":

    За си-га-ни-те съм с две ръце ЗА ‼️
    Да се прекрати деца раждат деца ❗
    Да се търси отговорност за неспазване конституцията ( зад. образование до 16г) ❗
    Помощи , само срещу положен труд ❗
    Гласуване само след завършен поне осми клас ❗
  • 33 Анинимен

    1 0 Отговор
    Станахте много активни преди си папкахте и кротувахте май доста време се задържахте не е ли вече време за смяна да дойдат честни хора
  • 34 Джордж Айвънов

    1 0 Отговор
    Паца, какви 20 направо 70-80 процента искам. И да се напечатат нови банкноти от по 500, 1000, 5000 лева и т.н. Като по Виденово време.
  • 35 Питащия

    2 0 Отговор
    Какво става С ПРОГРЕСИВНИЯ
    ДАНЪК??? КОЛКОТО ПО -БЪРЗО ГО ВЪВЕДАТ ТОЛКОВА
    ПО - ДОБРЕ!

    Коментиран от #37

  • 36 Пенсионер

    1 0 Отговор
    Пламене, нищо няма скочи, недей лъга хората.
  • 37 Пенсионер

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Питащия":

    Прогресивния данък, забрави. Най им е удобен плоският данък. С него здраво дерат бедните българи. Данъкът беше внесен от БСП
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол