Last news in Fakti

2 Ноември, 2022 11:25 1 445 24

Михаил Константинов: БСП се видя в чудо, губи на всеки избори по 150 000 души

  • михаил константинов-
  • избори-
  • гласуване

Той допълни, че трябва да се върне хартиената бюлетина, защото, по думите му, за много от хората машините и компютрите са за игра

Михаил Константинов: БСП се видя в чудо, губи на всеки избори по 150 000 души - 1

"БСП се видя в чудо. Губи на всеки избори по 150 000 души и това ще продължи, ако не промени нещо. В Европа машинно гласуване няма, освен в Брюксел и селата наоколо. Това е 1% от населението", заяви пред БТВ проф. Михаил Константинов.

Той допълни, че трябва да се върне хартиената бюлетина, защото, по думите му, за много от хората машините и компютрите са за игра. "При парламентарни избори недействителните бюлетини са ниски, около 4%. Системата ни има дефекти, но на машините изтича и срокът на годност. След 3 години може да излязат от строя. Толкова е гаранцията на компютрите", каза още анализаторът.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 И аз се видях в чудо!

    28 5 Отговор
    Мишо Константинов се изгуби и бе забравен от медиите...!
    Но се успокоих...той бил жив...!
  • 3 Ехооо

    30 7 Отговор
    Когато се търкаляш в месомелачката на герб,какво да кажеш?В ЕС може да няма машини,но и няма такова масово купуване на гласове,няма и толкова мащабни малцинствени групи,така че Константинов да си запази препоръките за себе си.
  • 4 глоги

    2 2 Отговор
    ...губи на всИЧКИ избори по 150 000 души....Или :НА ВСЕКИ ИЗБОР....

    Коментиран от #17

  • 5 манекен пис

    7 2 Отговор
    Г-н Константинов не е прав. В Брюксел и сателитните села/градчета ,които се управляват от Брюкселското кметство се гласува с машини само за общински съветници ,тези избори са мажоритарни ,а не партийни ,така че паралел между гласуването за НС в България и за общ. съветници (в Брюксел) ,не би следвало да се прави. Избори за Парламент в кралство Белгия се извършват само с т.нар. хартиени бюлетини.
  • 6 бушприт

    2 1 Отговор
    машинно гласуване няма, освен в София и в селата наоколо.
  • 7 един

    8 4 Отговор
    Хич не е за чудене,долу горе с толкова намаля населението в България за една година!Доказано е,че избирателите на БСП са повече възрастните хора с носталгия по-младините и социализма!
  • 8 тази зла дядка

    20 6 Отговор
    Беше в основата на схемите на ГЕРБ-ДПС за манипулация на изборите. Още не може да преживееш че беше озхвърлен. Гний в забвение мръснико
  • 9 трясъ

    6 5 Отговор
    Белгийците предпочитат по-евтиния и сигурен начин-с хартия,а не като бедна България да плаща луди пари и после да скляпа,че бюджетът й не стига за хората. Хартията може да се рециклира,а машините се прибират в някой склад.

    Коментиран от #15

  • 10 Това е истината

    11 8 Отговор
    С машинното гласуваме даваме по 60 милиона лева допълнително.Гласуването с хартиени бюлетини ни струва само 7,5 милиона лева.С тези 60 милиона лева допълнителен разход колко много болни деца бихме лекували в чужбина вместо да се молим за подаяния от и без това бедения български народ.
  • 11 Перфектната фалшификация!

    9 10 Отговор
    Машинката, като всеки съвременен компютър има заработена антена в дънната си платка.

    На метри от машинката, всеки обучен и средно интелигентен мошеник със смартфон, знаещ паролата (социалният код) на машинката, може да използва смартфона си като ретранслатор към центъра за фалшификации ( например "Информационно обслужване" АД).
    За целта дори не е нужно да знае паролата на съответната WiFi станция, каквито има в повечето училища и места за гласуване.

    Достатъчно е да използва мобилния си оператор (напр. Виваком на ЦРУ) за ретранскиране на информацията до центъра и от центъра - до машинката за фалшификация на избора. За целта се изключва функцията Блутут и се ползва функцията Тетаринг за препредаване на мобилни данни.

    Така, в реално време в центъра за фалшификации знаят за всяка партия къде и как се гласува, и пускат нужните гласове обатно в машинките. Накрая, разписките уж трябва да се броят, но Изборният кодекс не го изисква и затова не се броят.
    Освен това, според Изборния кодекс, разписките нямат силата на попълнени и подадени бюлетии, поради което, дори и да се преброят, и да се установи разлика, същата не може да бъде протестирана пред съд за касиране на избора!

    Шах и мат на демокрацията!
    Машинната фалшификация е перфектната фалшификация!
  • 12 УЧИТЕЛЮ- НЕДЕЙ ТАКА

    6 1 Отговор
    КОЕТО КАЗВАШ Е НЕВЯРНО. ТО И С, И БЕЗ БЮЛЕТИНА ЩЕ ИМА ИЗБОРИ. И С ДВЕТЕ- КОМПОВЕ И ХАРТИЯ, КАКТО Е СЕГА, ПАРИЧНАТА НИ АРИСТОКРАЦИЯ МЕНТИ. А ТИ ДА ТЕ ПИТАМ- ЗАЩО МИНАЛИЯ ПЪТ НЕ ОБЯВИ, ЧЕ ВСИЧКИ СОЦ. АНАЛИЗИ СА ......... . ТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОПРЕДЕЛИ ГЕНЕРАЛНА СЪВКУПНОСТ, ТА КАК ЩЕ ИМА РЕЙТИНГ ОТ ИЗСЛЕДВАНЕ ДОРИ С ИНТЕРВЮТА ОТ 10 000 ГРАЖДАНИ ??? НИЩО НЕ КАЗА.
  • 13 Да каже колко губи ГЕРБ

    9 3 Отговор
    От пазаруване.
  • 14 мдаа

    4 2 Отговор
    Тази загуба на гласове не е случайна. Някой е решил да ги "мотивира" по този начин да подкрепят хартиената бюлетина.
  • 15 един

    2 5 Отговор

    До коментар #9 от "трясъ":

    Белгийците не са мошеници и лъжци като българските комунисти!ЕК им обяснява че ни се дава дерогация за руски петрол до края на 2024год.,наште мошеници пак "неразбрали", щели да изнасят за Европа,а ве аланколу,Европа спира да внася руски петрол след 5.12.22,наште тарикати щели да внасят!Същото е с машините,само дето у нас всички са нагли комунисти и няма кой да ги вкара в затвора!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Ами ...

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "глоги":

    Това не е нормално, както не нормално и редовно да има по около 200 000 невалидни гласа.
  • 18 А ти с

    5 0 Отговор
    всяка чашка 5% мозъчни клетки
  • 19 Нов

    4 0 Отговор
    Ти загуби кинти...
  • 20 ТИР

    4 0 Отговор
    Както всичко в България,,,
    Първо се въвежда за да се усвоят парите за машини,софтуер ,подръжка и складиране,а после се разсъждава дали има полза,,,,
    Същото беше и за кабинките в граничните райони които бяха поставени а в тях никой не влиза,,,,
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ДЪРТ МАНИПОЛАТОР

    3 1 Отговор
    Не те ли е срам да лъжеш толкова много
  • 23 БСП...ИЗБОРНИЯТ РАЗГРОМ

    1 1 Отговор
    Айде и те в музея на соца.....
  • 24 Народа

    1 0 Отговор
    Абе кажете си, че без хартия не можете да купувате простите цигани
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове