Last news in Fakti

2 Ноември, 2022 15:50 2 084 26

Зарков: Съдебна охрана е посетила Нинова да ѝ даде акт по нейна тъжба

  • корнелия нинова-
  • призовка

На брифинг по-рано лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че прокуратурата я призовала на разпит, както и членове на партията и преброители в БСП

Зарков: Съдебна охрана е посетила Нинова да ѝ даде акт по нейна тъжба - 1

След изявлението на Корнелия Нинова от Народното събрание, че е била посетена от “двама униформени от съдебна охрана, а те по закон изпълняват принудително довеждане”, в качеството си на министър на правосъдието незабавно извърших проверка, заяви правосъдният министър Крум Зарков в профила си във Facebook.

"Служители на Главна дирекция “Охрана” са посетили адреса, за да предоставят на Корнелия Нинова акт на Софийския районен съд по нейна частна тъжба срещу журналиста Явор Дачков. Съдът е разпоредил книжата да се изпратят на страните по делото, за да могат те да се запознаят и да преценят дали да се възползват от правото си да обжалват в указания срок. Главна дирекция “Охрана” към Министерството на правосъдието е отговорна и длъжна да изпълни съдебното разпореждане, като установената практика е служителите да посещават гражданите преди или след работно време, дотолкова, доколкото тогава е най-вероятно те да са у дома си", обясни правосъдният министър.

На брифинг по-рано лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че прокуратурата я призовала на разпит, както и членове на партията и преброители в БСП.

"Не знам дали това, което ще ви кажа, има връзка с вчерашната ни среща с главния прокурор Гешев, но само ще изложа факти. Днес сутринта, в 07:30 ч., в дома ми дойдоха двама униформени от Съдебна охрана, а те по закон изпълняват принудително довеждане. Прокуратурата се опита се намеси във вътрешнопартийните дела на БСП. Отказахме да предадем документи от решения на нашите колективни органи, както и да се явим на разпит, на който да даваме обяснение как и защо сме гласували вътре в партията, по време на Националния съвет", заяви още тя.

Административният ръководител на Софийска районна прокуратура Невена Зартова обаче опроверга на брифинг твърденията на Нинова за действия на служители на Главна дирекция „Охрана“.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това

    10 2 Отговор
    Съдебната охрана ли го прави ?
  • 2 Последния Софиянец

    17 3 Отговор
    Корнелия е за затвора.
  • 3 12340

    7 4 Отговор
    невена лъже,
    крум маже
  • 4 Обаче

    9 2 Отговор
    На брифинг по-рано лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че прокуратурата я призовала на разпит, както и членове на партията и преброители в БСП.
    Зарков (не е подчинен на гл.пр-р) твърди друго. На кого да вярваме? :))
  • 5 Феликс Дж

    8 3 Отговор
    Корнелия, радвай се че не е била група на РМС. Нали знаеш какво е това и как действат?
  • 6 въпросче

    1 2 Отговор
    Да вярваме на баба ми,като ни извика да си хапнем от супата с филийка хлебец.Лидерката на БСП Корнелия Нинова може ли да готви ястия?
  • 7 ха ха

    9 3 Отговор
    Ниновица пак Лъже- гжа ЛЪЖА
  • 8 Ставри

    6 2 Отговор
    Е, това работа на "Охраната" ли е? Те да не са Бюро "Призовки"? Ама то в МП и особено в ГД "Охрана" и ГДИН (най - вече) никой не знае какво точно прави...Освен, ако се касае за прибиране на едни пари!
  • 9 !!!!!!!

    9 4 Отговор
    НИНОВА Е ГРАНДЕ ЛЪЖКИНЯ -!!!!!!

    Коментиран от #18

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 странно

    2 4 Отговор
    Посетили я на адреса в 7:30. За да ѝ дадат акт по нейна жалба? За такива неща не могат ли да пратят един мейл на нея, на адвоката ѝ, да звъннат по телефон.
    По-евтино ще излезе в пъти, вместо да изпращат 2ма полицаи от съдебна охрана с кола?
    Доста абсурдно звучи.

    Коментиран от #24

  • 12 ???????

    8 2 Отговор
    откога съдебна охрана разнася актове?
  • 13 Майна

    7 1 Отговор
    Колкото и невероятно да ви звучи- този казва истината
    Ама ,,госпожата,, сън не я хваща, щото свалят шибя ,направо си е за разследване и от ужас и се провидя ВЪЗМЕЗДИЕТО..
    ГОЛЯМ СРАМ, но тя не познава това чувство...
  • 14 вЕрваме ви

    4 0 Отговор
    Както и че решихте всички други проблеми в държавата!
  • 15 Коректор

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Вагинален кърлеж 🇷🇺":

    Ами първо си сложи си твоето щатско знаме ! После помоли партньорката от "алианса" .

    Коментиран от #17

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 пфф

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Коректор":

    Какво щатско знаме, този носи фес!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 хммм

    1 0 Отговор
    Е тогава защо тя разлайва кучетата??
  • 20 байгън с колелото

    1 2 Отговор
    Гешефта и Мутрата в ЗАТВОРА ГАДО---Е
  • 21 Благой от СОФстрой

    2 2 Отговор
    Долна селска манипулаторка че и проста!
  • 22 ДететоПоросна

    3 0 Отговор
    Браво Круме, браво Зарков! И ти порасна откакто мама Корнелия те отби и те натири. Сега си върни за недохранването. Да се надяваме и за идеологическо отбиване за да не се завреш пак при столетната, вече полужива партийчица.
  • 23 партиец

    2 0 Отговор
    Зарков, защо не я махнете тая алчна баба от кормилоно на БСП. Откакто тя стана вожд, аз не гласувам за БСП.
  • 24 Кака Мара

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "странно":

    То имейли и телефонни обаждания, колкото искаш са й изпратили. Но тя е над закона и гордо заявява, че няма да посети прокуратурата, въпреки че законът я задължава. Щом Кирчо не спазва закона и конституцията, тя пък защо да спазва законите!?
  • 25 ТАКА ДЕ

    2 0 Отговор
    Имат покана от бай Ставри....източното крило...
  • 26 ФАКТ

    2 0 Отговор
    НИНОВА Е БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН И С НИЩО ДРУГО НЕ Е ПОВЕЧЕ ОТ ДРУГИТЕ ХОРА. НАПРОТИВ, ДАЖЕ Е И ПО-ЗЛЕ, ЗАЩОТО НЯМА БЪЛГАРИН ДА Е ИЗРЕКЪЛ ПОВЕЧЕ ЛЪЖИ И ТО ПРЕД МЕДИИТЕ ОТ НЕЯ. ЛЪЖИТЕ И ИНТРИГИТЕ И СА БЕЗКОНЕЧНИ. ПЛЮЕНЕТО И ИСТЕРИЯТА, КОИТО СА ПО ПРЕЗИДЕНТА БЕЗ ОСНОВАНИЕ СА ПАТОЛОГИЧЕН СЛУЧАЙ, ЦЯЛ СВЯТ Я РАЗБРА, А ТЯ СРАМ НЯМА. ЯВЯВАНИЯТА И ПО МЕДИИТЕ, КАТО ВЧЕРАШНИЯ СЛУЧАЙ, ЧЕ ОТ ПРОКУРАТУРАТА СА ХОДИЛИ ДА И ВРЪЧАТ ПРИЗОВКА СА ГРОЗНИ, ДОЛНИ. С КАКВО ПРАВО ТЪРСИ СМЕТКА НА ПРОКУРАТУРАТА, КОЯ Е ТЯ, ЧЕ ДА НЕ И ВРЪЧВАТ ПРИЗОВКА? ТЯ НЯМА ПРАВО ДА ЗАНИМАВА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД С ЛИЧНИТЕ СИ НЕЩА, А НАПРОТИВ - ТЯ Е ДЛЪЖНА ДА СЛУША РАБОТОДАТЕЛЯ СИ - БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. СТИГА НИ Е ЗАНИМАВАЛА С ЛЪЖИ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове