Last news in Fakti

7 Ноември, 2022 07:24 1 282 21

НС ще плаща депутатски абонаменти за кулинарен журнал и рецепти

  • нс-
  • депутати-
  • абонаменти-
  • рецепти-
  • кулинарен журнал

Парламентът обяви обществена поръчка за доставка на български и чуждестранни издания

НС ще плаща депутатски абонаменти за кулинарен журнал и рецепти - 1
Снимка: БГНЕС

Депутати ще получават редовно списанията "Колекция рецепти" и "Кулинарен журнал", които излизат два пъти в месеца, за сметка на Народното събрание. Това става ясно от обществена поръчка на парламента за абонамент и доставка на 67 броя български ежедневни и периодични издания през следващата 2023 г. За целта ще бъдат похарчени максимално 46 000 с ДДС, съобщават от "Сега".

В описанието на поръчката пише, че печатът трябва да бъде доставян в сградите на НС на пл. „Народно събрание” № 2 и пл. „Княз Александър І” № 1 или на друг адрес при писмено искане на възложителя. Заявените абонаменти към момента се броят на пръсти. Депутатите имат най-голямо желание да четат в. "Труд", за който има 6 абонамента. С два по-малко са в. "24 часа" и в. "Сега", а за "168 часа" и "Капитал" ПРО има три. С по толкова са и вестниците "Стандарт", "Телеграф" и "Народно земеделско знаме XXI век". По един абонамент има и за "Галерия" и "Уикенд".

От списанията най-голям интерес получава "Осем", за което има заявени 6 абонамента. С 5 абонамента са списанията ИК"ТП "Труд и право" и "Предучилищно & училищно образование". Впечатление прави, че в заявката са включени по един абонамент за "Колекция рецепти" и "Кулинарен журнал", които излизат два пъти в месеца, както и два абонамента за списание "Ева".

Освен за български издания, Народното събрание е пуснало поръчка и за чуждестранни. Тя е с прогнозна стойност 25 168 евро, като договорът за доставка и абонамент отново е една година. В списъка с издания са включени немалко руски медии, като "Международная жизнь", "Политические исследования" и "Россия в глобальной политике". Сред чуждестранните издания са и "The Financial Times", "The New York Times", "Time Magazine", "Le Monde", "Der Spiegel", както и "Foreign Affairs". За всички тях има по един абонамент, като единствено за списанието "The Economist" са заявени два.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аххх

    26 0 Отговор
    Глей ти, ранъта прай борбъта .. Мъкаа
  • 2 АУУУУУ

    35 0 Отговор
    Безсрамници ! Да се задавят с кулинарните журнали! Тлъстите им задни части точно от такъв род списание имат.
  • 3 Макс

    25 1 Отговор
    Българските депутати имат разностранни интереси . Едни ще готвят , други ще плетат, някои знаят само руски език и ще четат измислиците на рашките . Защо няма и моден журнал? След толкова различни четива , в крайна сметка четат всичко на телефоните си, та питам се защо са им хартии ?!
  • 4 Лудост

    24 0 Отговор
    неземна !
  • 5 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    17 0 Отговор
    Бедни горките, да вземем да им открием сметка за помощи ли?
  • 6 Некой си

    17 0 Отговор
    Е, как са пропуснали хъстлър, капитал и океански риболов?
  • 7 Жепеец работник

    22 0 Отговор
    Това е подигравка с народа,10годишна заплата на 2ма работещи

    Коментиран от #9

  • 8 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    19 0 Отговор
    То НС ще плаща,
    АМА С НАШИТЕ ПАРИ
    бе Ани ‼️
  • 9 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Жепеец работник":

    Не, че одобрявам безцелното харчене, ама ти математика извънкласно ли завърши ❓‼️
    2×10×12= 240 заплати 😉
    46 000 : 240 = една заплат 🤔
  • 10 От Варна

    16 0 Отговор
    Нищо не се е променило?! Напомня ми на едни времена, когато масово абонираха в Партийния комитет на работата ми за никому ненужни издания. Само и само да се даде хляб на някои издателства. Плащаше фирмата, уж безплатно за работниците, пък то пак от техните пари! Така спасяваха и бездарни театрални постановки, невзрачни концерти и т. н. Явно социалистическото отношение към общото не си е отишло от главите на болшинството хора. Всъщност,това е много, много жалко! хайде на авантата, народни ми избранници, не ви стигат заплатите ли?

    Коментиран от #13

  • 11 Бамбука

    10 0 Отговор
    Да обявят и конкурс за списание " Как народа да ги осинови". Утре ще го създадем, само и само да свършат нещо полезно.
  • 12 Нахалство

    5 0 Отговор
    Нахалството на членовете на клуба по интереси,наречен Парламент,няма граници.Тези хрантутници питаха ли нас,
    работодателя им,какво сме съгласни да правят? Те се наричат народни избраници,а не подчинени на народа,както е по Конституция.Доказват,че като са там, ще си правят каквото си искат.Ние не трябва да търпим това безобразие.
  • 13 факт

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "От Варна":

    Нещо си се объркал. Говориш за времето на социализма, а в същото време споменаваш фирми и даване на хляб за някои издателства. Ще ти напомня само, че тогава "фирми" нямаше, всичко беше държавно. Нямаше нужда и с абонамент да се изхранват издателства, защото те бяха няколко и бяха изцяло държавни, т.е. на държавна издръжка. И понеже съм живял в онова време, ще ти кажа, че нямаше безплатен абонамент, абонираш се сам за вестници и списания, като този абонамент беше на символично ниски цени. И за разлика от сега имаше качествени вестници и списания - Космос, Антени, Паралели, Култура, Стършел и др. Хайде без лъжи, моля!

    Коментиран от #21

  • 14 123

    5 0 Отговор
    КРАДЦИ ЛИЦЕМЕРИ ИЗЕДНИЗИ БЕЗСРАМНИЦИ -КАК НЕ ГИ Е СРАМ НО НЕ ТЕ НЯМАТ СРАМ ТЕ СА БЪЛГАРОУБИИЦИ ТЕ ГЛЕДАТ САМО В ТЯХНАТА ПАНИЦА ТЕ СИ ПРАВЯТ КАКВОТО ИСКАТ ЗА СМЕТКА НА НАРОДНАТА СОФРА ПРИЕМАТ СИ ЗАКОНИ ОТ КОИТО ДА СЕ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВУВАТ И ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА КРАДАТ И ЗАЩО ПРЕЗИДЕНТА ИМ ПОЗВОЛЯВА АМИ ЗАЩОТО И ТОЙ Е В КЮПА С МЕДА И МАСЛОТО 24ТРАТТУТНИЦИ И ОЩЕ 1000 ОКОЛО ТЯХ ПЕРСОНАЛ НА ГЪРБА НА НА НАРОДА НО ТАКА НИ СЕ ПАДЕ КАТО СМЕ ПОСЛУШКОВЦИ ОВЦЕ И ГИ ТЪРПИМЕ
  • 15 123

    2 0 Отговор
    КРАДЦИ ЛИЦЕМЕРИ ИЗЕДНИЗИ БЕЗСРАМНИЦИ -КАК НЕ ГИ Е СРАМ НО НЕ ТЕ НЯМАТ СРАМ ТЕ СА БЪЛГАРОУБИИЦИ ТЕ ГЛЕДАТ САМО В ТЯХНАТА ПАНИЦА ТЕ СИ ПРАВЯТ КАКВОТО ИСКАТ ЗА СМЕТКА НА НАРОДНАТА СОФРА ПРИЕМАТ СИ ЗАКОНИ ОТ КОИТО ДА СЕ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВУВАТ И ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА КРАДАТ И ЗАЩО ПРЕЗИДЕНТА ИМ ПОЗВОЛЯВА АМИ ЗАЩОТО И ТОЙ Е В КЮПА С МЕДА И МАСЛОТО 240 ТРАТТУТНИЦИ И ОЩЕ 1000 ОКОЛО ТЯХ ПЕРСОНАЛ НА ГЪРБА НА НА НАРОДА НО ТАКА НИ СЕ ПАДЕ КАТО СМЕ ПОСЛУШКОВЦИ ОВЦЕ И ГИ ТЪРПИМЕ
  • 16 ммм

    4 0 Отговор
    ХОРА ДАЙТЕ ДА СЪБИРАМЕ И КАПАЧКИ ЗА ДА ГИ ПОДМОМАГАНЕ ЧЕ 10-12 ХИЛЯДИ ЛЕВА ЗАПЛАТАНА МЕСЕЦ НЕ ИМ СТИГАТ НИЩО ЧЕ НЕ ПЛАЩАТ НИТО ХРАНА НИТО ТРАНСПОРТ ДРЕХИ ОБУВКИ РАЗВЛЕЧЕНИЕ НО ТАКАЕ БИЛО ПО ЗАКОН А НАЛИ ТЕ СИ ИЗМИСЛЯТ ЗАКОНИТЕ ДА СА ЗА СМЕТКА НА НАРОДА А ТЕ БЕЗСРАМНИЦИТЕ КРАДЦИ ЩЕ СТОЯТ ДО ДЪЛБОКА СТАРОСТ В ПАРЛАМЕНТА И ЩЕ ИМ ГЛЕДАМЕ ФИЗИОНОМИИТЕ А ТЕ ЩЕ НИ СЕ НАДСМИВАТ И ПОДИГРАВАТ ЗАТОВА НАРОДЕ СЪБИРАЙ КАПАЧКИ
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Пипи

    2 0 Отговор
    Ама тия сериозно ли???
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Започнаха

    3 0 Отговор
    Пак да уредин някое калпаво джидже, ратайчето, браткото на некоя друга политическа издънка.
  • 21 От Варна

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "факт":

    Като сте живяли по онова време, навярно помните, как с някоя хубава книга , трябваше да купите и 2-3 книги, които прашлясваха по витрините. И за да се абонирате за стойностно спесание вили вестник, трябваше да прибавите и нещо , което трудно върви. Вярно, тогава всичко беше държавно, но имаше служебни профсъюзни и партийни абонаменти, поне в предприятието, където работех тогава. И раздаваха билети за театър, опера, концерти видно с цел подпомагане. Та накратко мисълта ми е , че и сега някои частници търсят начин да си пласират стоката, ако може чрез институции и фирми, които плащат без проблем от общи пари.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол