Last news in Fakti

7 Ноември, 2022 12:05 866 31

Ген. Константин Попов: Службите за разузнаване и сигурност у нас трябва да бъдат подсилени

  • ген. константин попов-
  • служби-
  • разузнаване-
  • сигурност-
  • военна помощ-
  • украйна

Той оцени положително решението на Народното събрание България да предостави военна помощ на Украйна

Ген. Константин Попов: Службите за разузнаване и сигурност у нас трябва да бъдат подсилени - 1

Службите за разузнаване у нас и ДАНС трябва да бъдат засилени и ресурсно подсигурени и да им бъдат поставени правилните задачи. Това заяви в "Денят започва" ген. Константин Попов, бивш началник на отбраната и бивш народен представител от ГЕРБ.

Той оцени положително решението на Народното събрание България да предостави военна помощ на Украйна.

"Това решение беше взето с конституционно мнозинство и силата му е, че трябва да свържем думите с дела. Ние имаме своя ангажимент да помогнем на жертвата, а не на агресора. Това е основният политически момент. А това какво оръжие и кога ще предоставим, е отделен въпрос и тук има много политически спекулации. Тежката техника, която евентуално ще предоставим трябва да отговаря на три условия - украинците да я искат, да е технически изправна и да не засяга основни отбранителни способности на Българската армия. Затова Министерство на отбраната има време да вземе решение, да се обсъжда в комисията по отбрана и в рамките на месец да вземе решение", коментира той.

Ген. Попов призова да не се гледа на решението за предоставяне на оръжие на Украйна като на търговска сделка.

"Ние не сме търговци, а е ключов моралният мотив да застанем на страната на справедливостта. Трябва да сме съпричастни с това и това дава силата на това решение", допълни той.

Попов изтъкна, че страната ни е член на отбранителен съюз (НАТО) и в този контекст няма как да заема неутрална позиция. Според него тезата за неутралитета се използва за вътрешнополитически цели.

"Ние не сме в неутрална държава, а в отбранителен съюз. За да си неутрален няма как и другите да те считат за такъв. Не може да си неутрален в ситуация, от която страда целият свят. Тази неутралност пречи на правилните решения и на това какво трябва да правиш и в икономика, и в сферата на отбранителните способности. Ако се поддадем на страха, внушаван от Русия ще загубим чувството си за справедливост и ценностната си система. ", заяви той.

Константин Попов прогнозира, че скоро няма да бъде постигнат мир между Русия и Украйна.

Според него въпреки трудностите в отношенията между Швеция и Турция, Швеция и Финландия скоро ще станат членки на НАТО.

"Швеция и Финландия искат да са част от отбранителния съюз, защото виждат, че тази война, ако бъде спечелена от Путин, може да отвори кутията на Пандора. Оптимист съм за приемането им макар и трудно, и с доста преговори и совалки, смятам, че Швеция и Финландия ще станат членки на НАТО", каза той.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Съветски войник

    4 1 Отговор
    Козяк не ни пречи на националната сигурност
  • 3 Българка

    4 7 Отговор
    Какво значи службите да бъдат подсилени? Не трябва ли първо калинките ,рубладжиите и обслужващия мафията персонал да бъде уволнен и на тяхно място сложени експерти, които на са профажници

    Коментиран от #19

  • 4 Перо

    12 1 Отговор
    Измислени,паркетни генерали!
  • 5 Пълно е с американски

    12 3 Отговор
    диверсанти. Трябва да бъдат заловени и рециклирани в името на народа.

    Коментиран от #29

  • 6 честен ционист

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "ТОЧНО ТАКА":

    Те 90% са членове на фейсбук групи от сорта на : "Евроазийски Балкани", "Путин спасителя на света", "Путин е българин", "Бог да пази император Вова" и други.
  • 7 едико

    12 1 Отговор
    Попе, некадърник беше и некадърник ще си останеш. Трябва да ти скъсат пагоните пред камерите и да те порицаят. Не си български офицер, а марионетка на краварите. Само си си разхождал гащите и пагоните. Срам и позор си.
  • 8 АРЕСТУВАЙТЕ този генерал !

    6 2 Отговор
    Той уронва сигурноста на страната ! Да живее партия " Ш М А Й З Е Р "!
  • 9 Бай Конур

    13 1 Отговор
    Малкият Мук е жалък страхливец и подлизурко. Винаги си е бил такъв
  • 10 Излишък

    10 1 Отговор
    лицемерен , спри да досаждаш най - сетне !
  • 11 Без Майдан - КУРБАН !

    2 0 Отговор
    У нас - няма да грейне СЛЪНЦЕ !
  • 12 Наблюдател

    6 0 Отговор
    Попов си боядисва косата защото е джендар
  • 13 Инкогнито

    6 0 Отговор
    Попов е биологичен отп.адаък
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Софиянеца

    5 0 Отговор
    Абс бок. Лук
  • 16 Без срам

    6 0 Отговор
    Неграмотници - с какво точно ще ги подсилиш, като си изпаднал от всякъде, и финансово, и идейно, и демографски, и образователно - с какво и от къде да ги подсилиш?
    "Това решение беше взето с конституционно мнозинство" само, че това народно събрание е избрано от малцинство от 35% от имащите право на глас и народните представители изразяват волята на по-малката част от народа!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 кaпyтkин

    7 1 Отговор
    Верно , много американски агенти се навъдихте , направо сте на ръчно управление от Козяк .
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 9689

    3 0 Отговор
    Това е доказано леке.......
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Ген. Константин Попов:

    3 0 Отговор
    Службите за разузнаване и сигурност у нас трябва да бъдат подсилени.........
    Путлер: Охххх, и за българските служби трябва сега да търся още хора!!! Пригожин, виж няма ли доброволци-затворници, да ги пращаме на работа в България 🤣🤣🤣
  • 23 ха ха

    2 0 Отговор
    Службите за разузнаване у нас и ДАНС трябва да бъдат засилени и ресурсно подсигурени и да им бъдат поставени правилните задачи. / още един кандидат за министър на пропагандата , и за какво конституционно мнозинство говори ,като за тея са гласували 1/5 от населението ? това че си деформирате истината и си тълкувате със фалшиви закони си е престъпление , а колкото и да ми спираш с разпореждания интернета толкова вероятноста да те налазят кошмари е по голяма , ако не и нещо повече
  • 24 Гай Турий

    3 0 Отговор
    Много боклуци са накупили козяците. Предлагането изпреварва търсенето и стоките (т.е. боклуците) поевтиняват още повече.
  • 25 пенко

    0 0 Отговор
    ЛЕЛЕ - ЛЕЛЕ --- КОСТАНТИН ПО ГОНАТ ОВ : " КЪДЕ Е БЪЛГАРИЯ ---ПА КЪДЕ СА САЩ -- ОЩЕ СЪМ АЗ --- ГЪ З ОЛИЗЕЦ ХРАБЪР " !?!?!?!?
  • 26 дядото

    2 0 Отговор
    вие,сегашните генерали се имате за велики.ще усилвате разрушеното разузнаване,ще укрепвате разбитата армия....,а накрая в угода на господарите ви от запад ще вкарате държавицата в нова война и поредната национална катастрофа.смяната на господаря не прави роба свободен,той остава с раболепничеството си

    Коментиран от #31

  • 27 ПОЛКОВНИК К. ЖИВКОВА

    1 0 Отговор
    ПРАВ $Т€ ДРУГАРЮ Г€Йрал ...,ОКОЛО 1.5м. $Т€ ПРАВ....!

    Коментиран от #30

  • 28 А С КАКВО ЩЕ ГИ ПОДСИЛИТЕ , С НАРКОМАНИ

    1 0 Отговор
    НЯМА ДА СТАНЕ - БЪЛГАРИЯ Е ОБРЕЧЕНА НА ЗАГИВАЦИЯ !
  • 29 Моряка

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Пълно е с американски":

    Те и за рециклиране не стават.Нали материала ще е същият.
    Единствено за кремоториум и то с продължително вентилиране след това.
  • 30 Моряка

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "ПОЛКОВНИК К. ЖИВКОВА":

    Прекалявате.Дребосъка не може да бъде гей,защото другарите му от военното училище щяха да разберат.Там скрито покрито няма.Повервайте ми.Ако имате предвид лизачеството му,тогава в преносен смисъл- може.И в крематориума в смисъла на коментари 5 и 29 няма много да се противят.Даже ще увеличат мощността на вентилатора докрай.
  • 31 Моряка

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "дядото":

    А бе Дядо,късно е да го превъзпитаваш.Човека се е продал искрено,от сърце.Не помниш ли как му капеха сълзите от умиление,когато хвалеше хартиените Ф16 и изричаше в естаз "блок 70" от трибуната на НС.Макар че знаеше ,че в 50- годишните Ф 16 само едно дисплейче и РЛС са нови.По добре се съгласи с коментари 5 и 29.Даже са и екологично чисти.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове