11 Ноември, 2022 10:59 2 096 36

Абсурд: Иванчева, Петрова и Дюлгеров са в затвора, а ВКС не е обявил мотивите си за присъдата

  • иванчева и петрова-
  • присъда-
  • вкс

Прокуратурата е блокирала публичното оповестяване, защото не е уведомила официално, че тримата вече са зад решетките

Прокуратурата връзва ръцете на Върховния касационен съд да публикува решението си по делото "Иванчева". Причината е, че още не е пратила официално уведомление, че е предприела действия по привеждането на ефективната присъда срещу бившия кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, бившата ѝ заместничка Биляна Петрова и Петко Дюлгеров. Така се стига до абсурда тримата да са вече в затвора, а съдът не може да обяви публично защо ги е признал за виновни, пише "Сега".

След почти 8 месеца размисъл на 9 ноември ВКС излезе с окончателния акт по делото за корупция. Тримата подсъдими окончателно бяха признати за виновни. Иванчева получи 6-годишна присъда и бе осъдена да плати 12 000 лв. глоба. Петрова е осъдена на 5 години затвор и 10 000 лв. глоба. Присъдата на Дюлгеров е 4 години лишаване от свобода и 8000 лв. глоба.

Законът за съдебната власт казва, че актовете на съдилищата, с изключение на тези по наказателни дела, с които подсъдимият е осъден да изтърпи съответно наказание, се публикуват незабавно след постановяването им на сайта на съда. Съдилищата имат право да публикуват решенията си, с които присъдите са влезли в сила, докато не получат уведомление от прокурора, че са предприети действия по привеждането им в изпълнение. Това правило практически се заобикаля от прокуратурата, която първо пуска съобщение, за да се похвали за присъдата, а след това дава зелена светлина за огласяването ѝ.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Верно ли

    51 8 Отговор
    Ха, че за кво са им мотиви, бе! Нали ГешеФта каза, че са виновни - ще чакаме мотиви на съд... Е...и "държавата"!!!
  • 2 Боруна Лом

    11 2 Отговор
    МАГИЯТА НА ....
  • 3 Иван

    54 6 Отговор
    Мотивите са политически, поръчана е от Ваклин.

    Коментиран от #20

  • 4 кой иска детски градинки

    27 5 Отговор
    между блоковете в затвора

    в държавата на ..
  • 5 Бай Благой

    34 7 Отговор
    Щом кухата плешива кратуна казва че са виновни значи са виновни. Кои сме ние, че да оспорваме неговите поръчк... пардон решения...
  • 6 ЛиБеРаст

    49 7 Отговор
    "Колко трябва да ти е елементарно мисленето за да приемеш, че Ваклин никога, ама никога, не е давал подкуп и е бил възмутен когато това му се е случило за първи път с Иванчева. И дали от построяването на сгради и жилищни комплекси от които се печели милиони, са му проблем 75 К еуро. Не, драги госпожи и господа, другарки и другари! Проблем му е да няма терен където да „цвъка“ бетон. Не му е проблем мижав подкуп. Всеки който вижда нещата от друг ъгъл е книжна мишка без понятие от реалност. Ако Иванчева беше разписвала терени срещу подкуп, щеше да си изкара мандата, да има за награда жилище и да ходи по екскурзии с млади фитнес „звезди“."
  • 7 Лост

    35 2 Отговор
    Ами напишете и имената на тримата мислители. Все пак за 9 месеца се зачева и ражда едно дете.
  • 8 Мотивите

    41 6 Отговор
    са за сплашване на всеки , който се опълчи на мафията и ѝ пречи да застроява където каквото иска - а става въпрос за милиарди ! Беззащитни и честни жени - перфектна жертва ! Свобода и справедливост за невинните и съсипани до краен предел жени !
  • 9 възраждание

    31 5 Отговор
    Мутрата,прокурорите му и съдиите му трябва да ги съди НАРОДА

    Коментиран от #30

  • 10 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    32 5 Отговор
    Причините са ясни. Перчат на олигархията, Шайката и се опитваха да работят в интерес на гражданите !!! Липсата на общество ни обрича на гибел. Булгариянчетата нямат мъжество да излязат на протест и да ЗАЩИТАВАТ ПРАВАТА СИ !!!! В главите на хората е рядка каша

    Коментиран от #27, #28, #29

  • 11 Aффторчето

    13 6 Отговор
    да си прочете внимателно статийката, особенно последния абзац, че яко се е оплескало.

    Коментиран от #12

  • 12 оня с коня

    4 6 Отговор

    До коментар #11 от "Aффторчето":

    Няма стане твойта работа щото "Аффторчето" действа на Принципа "Чукча - Писател,Не- читател"
  • 13 Не вярвам

    7 25 Отговор
    Че е невинна щом са я хванали с парите! Друг е въпроса кой я е изпортил. Явно не е искала да дели парите с някой и сега си плаща!

    Коментиран от #15

  • 14 НЯКОЙ

    19 6 Отговор
    Безсрамието на една "държава", олицетворено в имитация на правосъдие, имитация на здравеопазване, имитация на образование и култура, имитация на грижа за хората, ИМИТАЦИЯ ! И зад всичко това се хилят доволните муцуни на Борисов, Доган, Пеевски, Гешев - много са, силни са, богати са !
  • 15 Мамул

    24 8 Отговор

    До коментар #13 от "Не вярвам":

    Къде и как я хванаха? На задната седалка на служебна кола имало белязани банкноти. И Иванчева свети по косата и по лицето където я е пипала полицайката, но не й светят ръцете. И още куп нередности и несъответствия, има ги като факти. Кой взима подкуп кеш, бе? Дете няма да вземе подкуп кеш!

    Коментиран от #21, #25, #31

  • 16 даааа1

    22 7 Отговор
    Набедиха жените. Лов на вещици.
  • 17 Съдията

    23 3 Отговор
    Ваклинов има време един месец да каже истината за това, как спретнаха на Иванчева измама с подкуп именно, защото не е приемала подкуп за да пусне строежи на Мафията.
    След това ще го каже, но не доброволно и с присъда след това!
  • 18 ганьо цървула

    20 5 Отговор
    по важното е, че синът на прокурора може да ходи с гривна на дискотека а една майка да влиза е затвора
  • 19 Съдбата на тези хора е доказателство за:

    11 7 Отговор
    1. България /вкл. и "независимите" български съд, следствие, полиция и прокуратура са в ръцете на мафията и
    2. Иванчева си е избрала некадърен адвокат, който явно също /виж по-горе/. Днес "адвокатът" , "защитавал" Иванчева, "се косеше " по една телевизия, че няма какво повече да се направи... след като явно нищо не е направил, защото :
    1. Толкова може или
    2. Служи другиму или
    3. И двете.
  • 20 ВКС=СИК

    13 4 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    Ваклинчо е просто кошаревска пионка, поръчителите са от по-тъмната част на октопода...
  • 21 Ваклин ли я изпържи?

    5 3 Отговор

    До коментар #15 от "Мамул":

    Не пипала банкноти?Що за съд?Кошаревски съд?
  • 22 30 години грабят Държавата те нея осъдих

    11 4 Отговор
    Много нагласена работа, щом е първия кмет осъден мигновено та да е и лежи вече в затвора, 100% няма никаква вина😉
  • 23 Срам!!!

    8 3 Отговор
    Срам ме е от този съд и тази прокуратура!
  • 24 Киро

    2 4 Отговор
    Какви по големи мотиви от 70 хиляди подкуп.
  • 25 А бе мамул

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "Мамул":

    По същата логика, кой си държи кюлчета злато и пачки Евро в чекмеджета.

    Коментиран от #26

  • 26 Абе мамулчиното

    5 2 Отговор

    До коментар #25 от "А бе мамул":

    Къде ги държи мутромилиционера Джипко Тулуп Бибитков? В супер охранявана резиденция, където не може да влезе никой без разрешение. В тулупската стаичка е като Fort Knox, няма по-сигурно място!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ОХ КОТЬООО

    2 5 Отговор

    До коментар #15 от "Мамул":

    И АЗ ИСКАМ НЯКОЙ ЕЙ ТАКА ДА МИ ДАДЕ 75 000 ЕВРА.
  • 32 ДОВОЛЕН СЪМ

    2 6 Отговор
    Един път да има ефективна присъда, много реване падна.
  • 33 Тя е всхемите на ПП и ДБ с Прокопиев

    1 1 Отговор
    Червеата мафия в действие.
  • 34 75 000 евро сега

    1 2 Отговор
    другите 75 000 евро като свършиш работата.
  • 35 И ПАК ПОЛОВИН ПРИСЪДА ПОЛУЧИХА

    1 1 Отговор
    Иванчева получи 6-годишна присъда и бе осъдена да плати 12 000 лв. глоба. Петрова е осъдена на 5 години затвор и 10 000 лв. глоба. Присъдата на Дюлгеров е 4 години лишаване от свобода и 8000 лв. глоба.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове