Last news in Fakti

14 Ноември, 2022 11:03 814 24

Ивайло Мирчев: Ще искаме обща кандидатура с ПП за местните избори в София

  • демократична българи-
  • правителство-
  • бсп

Подкрепа от ГЕРБ за правителство е възможна, без това да е коалиция с тази партия, а по общи приоритети, казва депутатът от ДБ

"ГЕРБ трудно могат да съставят кабинет с първия мандат, защото нямат партньор. Ние няма да ги подкрепим, защото за тези 12 години те станаха символ на корупцията и трябва да бъдат държани извън властта", каза Ивайло Мирчев пред bTV.

Според него, с втория мандат на "Продължаваме промяната" може да се стигне по-скоро до кабинет на малцинството, защото гласовете на ПП и ДБ са недостатъчни. А разграничителните линии и на ПП, и на ДБ с БСП вече са твърде много - войната в Украйна, изтребителите, еврото, хартиената бюлетини.

"Винаги сме били в един лагер - патриотично дясно", каза Мирчев и добави, че право на ПП е да излъчи премиер. Той изключи възстановяване на познатата коалиция от предходния парламент с участието на БСП.

"Млякото вече е 5 лв., ако чакаме да стане 10 лв. и за 2 години направим пети поред избори, не мисля, че хората очакват това от нас. Може Румен Гечев да е бил в правителство, в което млякото си е удвоило цената за нула време, но ние не искаме такова", каза Мирчев.

Той смята, че евентуална подкрепа от ГЕРБ е възможна, без това да е коалиция с тази партия, а по общи приоритети. И напомни, че ГЕРБ е гласувала заедно с партиите на промяната за Северна Македония, за еврото и за втората партида Ф-16. Колкото до съдебната реформа - по нея още се очаква еволюция.

Запитан дали ДБ ще подкрепи Борис Бонев от “Спаси София” за столичен кмет, Мирчев отговори, че не е сигурен в това, въпреки че са единомишленици. Позицията на ДБ е да издигне обща кандидатура с ПП както в София, така и в големите градове, “защото вижте в какво се превърна в София”.

"Разликата между нас и ПП е, че те са център-ляво, ние сме център-дясно", каза Ивайло Мирчев. "Ние не сме войнолюбци, както някои ни обвиняват, а български патриоти, защото искаме да осигурим модерно въоръжение на армията ни. Онези, които искат остарялата съветска техника да остане на въоръжение, са руски патриоти", каза Ивайло Мирчев.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    1 7 Отговор
    Който и кмет да дойде след Данчето, ще се намери в европейска столица от типа на западнал риски едномилионник от сорта на Самара и Саратов, с тая разлика, че е и фалирала. Още няколко кмета и ще им се наложи да закрият тая дупка.
  • 2 От Парчевич 12

    7 0 Отговор
    Вижда се какво прекрасно бъдеще очаква моя град!
    След 15 години герб и сега и тия обединени сeляци.......продавам всичко и на дърти години ставам селянин!
    Няма да има повече живот в тоя "град"!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ....

    8 1 Отговор
    С 6-7% гол еми пре тен ции!
  • 6 Сарказъм

    6 0 Отговор
    Щом Мирчев казва, ще е истина!
  • 7 Ха ха

    8 0 Отговор
    ТРУДНО ЩЕ ВИ СЕ ПОЛУЧИ ЗАЩОТО ЩЕ СЕ ИЗБИЕТЕ ЗА МЕСТАТА НА ОБЩИНСКИ С ВЕТНИЦИ.Всеки ви знае как ползвате преференции за свои нужди.Бонев и той ги знае тези неща.Та на парламентарните избори Гнома няма нито един депутат от София точно заради преференции.Вие вътре в паричната си коалиция ще се избере за места,а какво остава другите да ви се вържат.Просто сте един бацил
  • 8 Заслабващa свиня.

    10 0 Отговор
    Вие сте пътници! Пътувате по пътя на ИТН!
  • 9 Я па тоА

    12 0 Отговор
    ДБ са най големите сбърканяци.Правят се на важни, но от тях нищо не зависи затова се залепва ту за една , ту за друга партия.
  • 10 Хасковски каунь

    6 0 Отговор
    Я кажи нещо за Ф16, китайската кухня , психо евроатлантиците...
  • 11 Нещо май

    7 0 Отговор
    позаслабнал ми се вижда тоз на снимката, ха ха - голям глад го гони, чак сънува!

    Коментиран от #16

  • 12 ГЕРБ

    6 0 Отговор
    И пак ГЕРБ ще бие
  • 13 ИСКАЙТЕ СИ КАКВОТО ИСКАТЕ

    6 0 Отговор
    И ВЪРВЕТЕ НА СИБИРСКА КАТОРГА МОШЕНИЦИ !
  • 14 Ели

    4 0 Отговор
    СЛЕД ПОМИЛВАНЕТО НА ИВАНЧЕВА ТРЯБВА ДА Я СЛОЖИТЕ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ! САМО ЗА НЕЯ ИЗЛЯЗОХА НА ПРОТЕСТИ! ТАКА ЩЕ СПЕЧЕЛИТЕ!БОЖЕЕЕ!НЕКАДЪРНИЦИ! ЗЛОБНИ И НАХАЛНИ!
  • 15 Бай ГЕРБ

    1 2 Отговор
    По добре поискайте обща кандитатура с БСП за да пооправите София а после и цялата държава
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Мери

    0 0 Отговор
    Стига сте се напъвали, не разбрахте ли, че не ставате?
  • 18 Петър

    1 0 Отговор
    На ДБ им дай власт и облаги, друго не ги вълнува!
  • 19 Киро

    0 0 Отговор
    ДБ се усетиха че сами нямат никакви шансове
  • 20 Миро

    0 0 Отговор
    Мирчев говори като душевно болен вече
  • 21 Калина

    0 0 Отговор
    Мирчев пие от същи отровен извор като Иванов
  • 22 Милен

    0 0 Отговор
    Мераците на БД не секват хахахаха
  • 23 Павел

    0 0 Отговор
    ДБ разчитат на ПП и Борис Бонев да ги носят на гръб, иначе им е спукана работата.
  • 24 Живка

    0 0 Отговор
    Хайде стига сте плашили народа. Хората на Христо Иванов страшно ги е яд, че няма повече да бъдат във властта, че и дори депутати няма да бъдат. За това само плашат всички ако могат с последни сили да съберат някой друг глас повече. Вкопчили са се в тази власт не я пускат.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове