Last news in Fakti

14 Ноември, 2022 14:07 2 856 27

От ГЕРБ искат смяна на методиката, с която се обявяват хартиените бюлетини за недействителни

  • герб-
  • смяна-
  • хартиена бюлетина-
  • недействителна

В момента всяко леко излизане от квадратчето на бюлетината или зацапване я прави недействителна, посочи Бранимир Балачев

От ГЕРБ искат смяна на методиката, с която се обявяват хартиените бюлетини за недействителни - 1
Снимка: БГНЕС

Трябва да се смени методиката за обявяване на хартиените бюлетини за недействителни, което ще намали значително техният брой, каза във Варна депутатът от ГЕРБ-СДС и юрист Бранимир Балачев. Той и колегите му Павел Христов, Славена Точева и Красен Кралев коментираха пред журналисти ситуацията в страната и работата на Народното събрание, съобщават от БТА.

В момента всяко леко излизане от квадратчето на бюлетината или зацапване я прави недействителна, посочи Балачев. По думите му толкова стриктни изисквания не са нужни, а Кралев допълни, че такива строги правила няма и в другите европейски държави. Двамата депутати уточниха, че промените в методиката могат да бъдат направени от ЦИК, а биха могли да залегнат и в Избирателния кодекс.
Народните представители от ГЕРБ-СДС информираха още, че са внесли няколко въпроса да министерства, които касаят Варна и региона. По думите на Славена Точева вече е ясно, че идеята за обходен път на Провадия няма да се реализира бързо. Според отговора на Министерството на регионалното развитие и благоустройството нещата са много забавени и сега е нужно пътят наново да се проектира, обясни народният представител.

Сега варненските депутати чакат отговори от министрите за бъдещето на магистрала „Черно море“, както и на проекта за изграждане на Съдебна палата в крайморския град на площадката, известна като Цирковата.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    28 8 Отговор
    Гврбаджиите преди чакаха да свърши изборния ден после подписват който не е гласувал и си пускат фалшивите бюлетини, сега пак искат така.
  • 2 Нови

    22 4 Отговор
    шашми !
  • 3 По-добре

    34 6 Отговор
    на всички бюлетини да напишете само ГЕРБ и така да се гласува. На всички ни е ясно, че работата е нагласена.
  • 4 И аз искам да няма партии

    19 3 Отговор
    ама ще е трудно
  • 5 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    23 2 Отговор
    🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬
    А защо никой не предлага в НС да влизат депутати само с РЕАЛНО спечелени гласове ‼️
    При
    50% НЕгласували -
    50% НЕзаети места
    в НС
    🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    Коментиран от #25

  • 6 Гост

    20 6 Отговор
    Герп искат да лъжат и крадат
  • 7 Да се пише в квадратчето казаха

    10 3 Отговор
    И кво сега на всяка бюлетина ще правим разследване..онез рептили от бсп да му мислят че всичките им вотъри са с функционални проблеми
  • 8 Тоя

    18 3 Отговор
    мазник и търчи - лъжи да спре да ръси мозък , а и отдавна трябваше да бъде без имунитет ! Безсрамие !
  • 9 Гост

    6 9 Отговор
    Елементарно е и не зная,как чак сега са се сетили?
  • 10 пешо

    18 4 Отговор
    мутрата може да иска 200 депутата , герб са минало
  • 11 Вуте

    15 4 Отговор
    "От ГЕРБ искат смяна на методиката, с която се обявяват хартиените бюлетини за недействителни"
    Значи,че имат нова схема за измама.
  • 12 УРА,,УРА

    11 4 Отговор
    Бая кебапченца ще похапнат нашите интегрирани мургави събратя на следващите избори. За новия купен вот имаме нов сериозен конкурент в лицето на хората на Нинова.Добре ги спазваме законите на конкуренцията,няма що.
  • 13 Бай Иван

    4 2 Отговор
    А за удари в багажинка какво ще кажат?
  • 14 Ъхъъъ

    18 1 Отговор
    Лъсна им дупето на ГЕРБ-ДПС и сега хайде да променим методиката. Ами махнете ги тези хартиени бюлетини де ?
    Смешници !
  • 15 Реалист

    17 0 Отговор
    Много са ми смешни гражданите за европейско развитие като се аргументират с това как било в европейските държави. За 12 години управление на ГЕРБ България много повече се русифицира, отколкото да се европеизира, а изкривяването на изборните резултати чрез недействителен и купен вот отдавна е любим спорт на Герб и ДПС.
  • 16 Мдаа

    10 3 Отговор
    Всички гласуващи за опоненти на ГЕРБ-ДПС-БСП да гласуват с МАШИНА само !
  • 17 Феърплей

    12 0 Отговор
    Разбойковата мафия продължава да работи с протекцията на каскетурарата.
  • 18 Страх и памперс

    10 1 Отговор
    Те герб искат щото ще са аут на следв. избори, при честни избори.
  • 19 Тома

    11 0 Отговор
    Методиката на герб е умрелите да пускат бюлетина за тях
  • 20 Али Баба

    7 0 Отговор
    Тиквата от Банкя ще ги нагласи.
  • 21 Тхб

    9 0 Отговор
    В държавата има едни служби с хубави заплати на тях не им ли прави впечатление че се купуват гласове на килограм и още много неща.Те защо не говорят ?
  • 22 Реалист

    6 1 Отговор
    На ГЕРБ трябва да им е ясно че народа ще изле9 на улицата и ще ги изгони с камъни ако пак фалшифицира изборите с ДПС.
  • 23 Кочо

    7 0 Отговор
    Бюлетината сама по себе си не е виновна! Виновни са тези, които получават възможност да броят и пишат протокол!
  • 24 Смях

    5 0 Отговор
    Абсолютно прави са за изискванията, но не ги ли въведоха те самите ?

    Отделно знаем номерата с хартиите. Чувалите с фалшиви бюлетини из разни микробуси (факт документиран с разследване на телевизия), подписване на негласували хора и пускане на бюлетина и т.н.
  • 25 Смях

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Защото ще иска промяна в Конституцията, а тия маскари не трябва да я пипат точно те.
  • 26 СЕРИОЗНО

    1 0 Отговор
    Трябва един свестен българин който да намери 5 свестни българи в България и 5 свестни българи в чужбина, мислещи, честни, оратори, с големи познания - енциклопедисти. Да инициират 5-пет промени ПЕТ ЗАКОНА. ЕДНО: Само гласуване с бюлетина за всяка партия отделна, броене пред публика, и с видео - което се изпраща с подписите на всички от публиката в протоколът, Няма чували и разнасяне. ДВЕ: Данъците и заплатите се вдигат според спестяванията и печалбите на бизнесът, всички заплати се изваждат от консумацията, и колко от спестяванията са на бизнесът и колко на работниците. Така данъците се вдигат от 10% до 25%, а заплатите от 25% от БВП на зает до 40% от БВП на зает. ТРИ: 20 болници на средно ниво, 5 супер болници, и 100 спешни болници и 1000 клиники за диагностика, безплатни, извън здравни каси, обслужващи и чужденците безплатно. На база 7% от БВП. Здравните каси да обслужват частните болници и работните места - чрез такси и застраховки от работодателите. ЧЕТИРИ: Държавните пенсии извън НОИ, да са социални, и да са на база 15% от БВП. Средствата в НОИ да се инвестират в лични сметки в акции - към хранителната промишленост, водоснабдяване и водни ресурси, агро фирми, енергетиката, строителството, електрониката, магазини, облекло и обувки. ПЕТ: 100 милиона или 0,1% от БВП да се дава за кино, толкова за изобретатели, толкова и за сериали, толкова и за спорт, толкова и за музикални проекти, толкова и за сценични изкуства - цирк и театър, опера... 10% за пропаган
  • 27 СЕРИОЗНО

    1 0 Отговор
    Трябва един свестен българин който да намери 5 свестни българи в България и 5 свестни българи в чужбина, мислещи, честни, оратори, с големи познания - енциклопедисти. Да инициират 5-пет промени ПЕТ ЗАКОНА. ЕДНО: Само гласуване с бюлетина за всяка партия отделна, броене пред публика, и с видео - което се изпраща с подписите на всички от публиката в протоколът, Няма чували и разнасяне. ДВЕ: Данъците и заплатите се вдигат според спестяванията и печалбите на бизнесът, всички заплати се изваждат от консумацията, и колко от спестяванията са на бизнесът и колко на работниците. Така данъците се вдигат - ако бизнесът спестява повече и повече печалби има, данъци за бизнесът от 10% до 25%, а минималните заплатите от 25% от БВП на зает до 40% от БВП на зает. ТРИ: 20 болници на средно ниво, 5 супер болници, и 100 спешни болници и 1000 клиники за диагностика, безплатни, извън здравни каси, обслужващи и чужденците безплатно. На база 7% от БВП. Здравните каси да обслужват частните болници и работните места - чрез такси и застраховки от работодателите. ЧЕТИРИ: Държавните пенсии извън НОИ, да са социални, и да са на база 15% от БВП. Средствата в НОИ да се инвестират в лични сметки в акции - към хранителната промишленост, водоснабдяване и водни ресурси, агро фирми, енергетиката, строителството, електрониката, магазини, облекло и обувки. ПЕТ: 100 милиона или 0,1% от БВП да се дава за кино, толкова за изобретатели, толкова и за серияли, толкова и за спорт, толкова и за музикал
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове