Last news in Fakti

14 Ноември, 2022 18:28 843 17

Петър Витанов: БСП се превърна в петоразрядна сила. Необходима е промяна на лицата, политиките, организацията

  • петър витанов-
  • бсп-
  • петоразрядна сила-
  • промяна

Позицията на левицата за връщането на хартиената бюлетина е изключително омерзителна, коментира евродепутатът 

Петър Витанов: БСП се превърна в петоразрядна сила. Необходима е промяна на лицата, политиките, организацията - 1
Снимка: NovaNews

Не сме имали време да обсъждаме в групата решението за помощ от 18 млрд. евро за Украйна. Ще има разнопосочни виждания. Предполагам ще стане дебат по темата. Това заяви евродепутатът от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Петър Витанов в предаването „Денят на живо“ по Nova News.

Смятам, че на Украйна трябва да се помогне. Да се мисли за възстановяването и след войната. Подпомагането с въоръжение не помага на изхода от конфликта. Продължавам да твърдя, че няма военно решение, трябва да има повече мирни преговори. Нека да има помощ, ясно е кой е агресора и кой е жертвата, ще ми се да полагаме толкова усилия и за мира, добави евродепутатът.

Относно приемането на България към Шенген, Витанов отбеляза, че е очаквал подобна реакция от Швеция, съобщават от novini.bg.
Нидерландия търси съюзници, защото попадна в изолация. Германският канцлер публично заяви, че България и Румъния трябва да станат част от Шенген. Всички партии гласуваха за приемането ни в Шенген. И Нидерландия търсеше подкрепа в едно от най-десните правителства, а именно Швеция. Аз смятам, че има надежда. Каквото можем правим, правителството също работи. Тази възможност не трябва да се пропилява, каза още той.

По думите му има два нови момента.

Първият е войната в Украйна и имаме нужда от интеграция. До края на година се очаква Хърватия да получи покана за присъединяване. Не би било редно други две държави, които са готови да не бъдат допуснати. Освен това и материалните разходи са много. Има и нематериални щети, които също са големи, посочи още евродепутатът.

Той коментира и вероятността третият мандат за съставяне на правителство да отиде в БСП.

Винаги е добре да има премиер от БСП. Това е нещо, което сме жадували повече от 10 години. Този мандат би могъл да се реализира с подкрепа от партии, които считаме за неприемливи. Ако имаме премиер от БСП подкрепен от ГЕРБ, социалистите няма да са много щастливи от това. БСП се превърна в петоразрядна сила. Необходима е промяна на лицата, политиките, организацията. Един или два месеца и БСП би могла да изглежда по съвсем друг начин, отбеляза Витанов.

Мисията на БСП е да помага на хората, но не и по начинът, по който изглежда сега. По наша инициатива успяхме да повишим пенсиите на хората. Помогна ли това на БСП? Получихме ли по-висок резултат? Не, не получихме. „Продължаваме промяната“ и да искат няма как да бъдат лява партия. Те се опитват да крадат от опразващата от БСП ниша, посочи още евродепутатът.

Според Витанов позицията на БСП за връщането на хартиената бюлетина е изключително омерзителна.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИЖДА СЕ

    8 3 Отговор
    БСП отдавна е в умрЕла кома. Молете се да стигнете субсидиите другият път. А ако си мислите, че с хартиените бюлетини ще скочи те до тавана - гръмнете се.
  • 2 Майна

    5 2 Отговор
    Този ,,прогресивен,, социалист смята, че трябва да се подпомогне Окраина?!
    Той българин ли e?
    Или на днешно време кариеристите са ,,прогресивни,, ми то винаги май в тази сбъркана система прогресират тези, които следват посоката,, на вятъра..
    Боже, докъде са атрофирали хората..
  • 3 Не, бе, батка, не можете да

    6 3 Отговор
    Я реанимирате вечно тая остаряла партия! Просто това е краят й!
  • 4 Да, бе

    5 2 Отговор
    Бсп е мъртва, и слава Богу! Когато умрат всички бсп-та парламент ще се обезлюди.
  • 5 Патето Яки

    2 2 Отговор
    Храни куче да те лае.
  • 6 Опа

    4 3 Отговор
    Всъщност. отдавна трябва да е забранена със закон.

    Коментиран от #11

  • 7 АнтиБолшевик

    3 2 Отговор
    Модерната Лява се оказа Старата Закостеняла БКП !!!
  • 8 Красимир Петров

    2 2 Отговор
    Закривай!!
  • 9 12340

    2 1 Отговор
    "..БСП се превърна в петоразрядна сила..."
    И 50то разрядна щестан!
    Между изборитене спирате грозно да храчите ръководсвото,
    след изборите грухтите" Виждате ли кво стана!"...
    ...с нищичко не помогахте,виЪ ,в Брюксел--станишчо,ти,йончевица....
    ...миков поне си хвърли кижката!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 БСП на Бунището

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "Опа":

    И без Лустрация :БСП и престъпниците в нея отиват на Бунището на Историята,където смърди на вмирисани Идеологически огризки,Популистки остатъци и непотребни Комунистически лозунги....Остават Феодалните комунистически
    Олигарси ограбили Българския Народ,агентите на Руския Окупатор от КГБ и ДС на БКП и платените Независими журналисти ,които от глад и мизерия ще напишат всичко,което им се поръча....За останалите в България 5 милиона нещастници и тези усилия са им много,ама за пред чужденците поне да са с Новите дрехи...Нъл тъй????
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Реалиста

    2 3 Отговор
    Позор, и втория ми коментар не пуснахте.Явно на вас се харесват само коментарите срещу БСП! Грзно тенденциозно!
  • 14 нено

    4 1 Отговор
    Това момче излезе поредният изменик на социалистите! Всички вкупом да се махат от тази партия, те са новата буржоазия!
  • 15 Играта свърши

    1 1 Отговор
    БСП изигра своята историческа роля в прехода.Тя не е партия създадена от пролетариата, в която да тупти пулса на обикновените хора.
  • 16 Шиене

    1 2 Отговор
    Ей такива като това лекенце и станишковци ликвидираха доверието в БСП. БСП или ще бъде ликвидирана като порок на прехода, или ще бъде приватизирана и превърната в бутикова партия, обслужваща семейни интереси във властта на заслужилите грабители, пръкнали се от БКП...Нинова се бори, но партията й е лишена от най-важното - от идеята и идеологията в защита на трудовите хора...И изглежда лицемерно: едно голо говорене, едни гласувания, които нищо не решават, нищо гибелно за българите и държавата не възпират. Никакви действия - никаква партийна просвета, нищо против въвличането във войната. Нищо срещу еврото. Нищо, никакво действие - едни голи приказки и безплодни гласувания! Мястото на предателите е на бунището! Лошото е, че голяма част от интересите на народа са без защита в парламента, заради предателската роля на слугите на капитала!
  • 17 Катърлиев

    0 0 Отговор
    Пребоядисват се и тумора се разпростира. Това Червената Буржоазия си го играе вече над 30 години.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол