Last news in Fakti

15 Ноември, 2022 11:51 1 077 14

Емил Соколов: Ако третият мандат бъде даден на БСП, ГЕРБ ще се изплаши от коалиция с тях

  • емил соколов-
  • правителство-
  • мандат-
  • герб-
  • бсп

Ако искаме да имаме правителство с хоризонт до местните избори, топката е в полето на ГЕРБ

Емил Соколов: Ако третият мандат бъде даден на БСП, ГЕРБ ще се изплаши от коалиция с тях - 1

Парламентът работи без да е връчен първия мандат с надежда, че ще успее да се сформира по- стабилно мнозинство, което да преведе страната през кризите. Това обясни пред БНР политическият анализатор Емил Соколов.

„Тази задача не е лека, защото политическите сили са разнородни и несъвместими – като идеология и по важни за обществото теми. Аз по-скоро клоня към възможността да се отиде на избори. Важно е кабинетът да не се случи с цената на много сериозен компромис. Ако ГЕРБ и „Продължаваме промяната“ успеят да се договорят, това би означавало пълно делигитимиране на вторите и връщане на бял кон на първите“.

Съставянето на правителство с кратък срок на действие е възможно, ако партиите успеят да се договорят по някаква програма, смята анализаторът.

„За да се случи това, те трябва да имат консенсус по въпроси като правосъдната реформа и тази в КПКОНПИ, приемането на бюджет и инфлационните мерки. Евроатлантизмът не може да бъде панацея. Едно правителство не може да управлява само с фокус върху външната политика, неглижирайки вътрешните проблеми“.

ГЕРБ може да получи подкрепа от ДПС и от „Български възход“, но това ще им нанесе сериозна репутационна щета, отчете Емил Соколов.

„ГЕРБ може да спечели и ако предложи, и ако не го направи. Ако предложи, ще се покаже като отговорна партия. Ако ДБ и „Продължаваме промяната“ директно откажат подкрепа, може да се отиде на втори мандат, защото господин Борисов е обидчив“.

Съставянето на правителство на малцинството с втория мандат звучи нелогично от политологична гледна точка, обясни той.

„През последните дни „Продължаваме промяната“ дава индикации, че това не е работещ вариант.

Ако искаме да имаме правителство с хоризонт до местните избори, топката е в полето на ГЕРБ, смята Соколов.

„Не мога да си обясня опитите им да избягат от тази отговорност“.

Ако третият мандат бъде даден на БСП, което е доста възможен вариант, ГЕРБ ще се изплашат от влизане в коалиция с тях, прогнозира анализаторът.

„Дълги години основна опорка им беше, че ни пазят от комунистите. Но при тях всичко е преходно. Те затоплиха отношенията си с президента“.

ГЕРБ спечелиха изборите с една кошница, пълна с популистки обещания, тяхна отговорност е да ги реализират, заяви още Соколов.

Разломът между БСП и „Продължаваме промяната“ е сериозен, отчете още той.

„Съвсем скоро няма да е възможно да говорим за съюз между тях. Различията по ключови въпроси, като хартиената бюлетина, са големи“.

Гласуването с хартиената бюлетина е проблем, защото изборните машинации не са малко в България, убеден е Емил Соколов.

„Тя засилва тези процеси. Не съм видял хора, които да не се оправят с машината“.

Той коментира и проблемите, за които се говори в БСП, ДБ и ПП.

„Партиите, за които се говори, че са пред разпад, са част от предишната управляваща коалиция. Не смятам, че тези теории се тиражират случайно по адрес на опоненти на ГЕРБ и ДПС, колкото и конспиративно да звучи“.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 поредна подлога

    2 0 Отговор
    Този от къде изкочи че и акъл ръси!
  • 2 Маскари крадливи са ГЕРБ

    5 2 Отговор
    А такова правителство не му трябва на народа.
  • 3 Герб

    4 2 Отговор
    Са крадливи разбойни и тарикати.
  • 4 Шопо

    2 1 Отговор
    На следващите избори народа ще накаже партиите на войната.

    Коментиран от #6

  • 5 007 /агент/

    2 0 Отговор
    Ей па акълен беее....
    Толкова акълен, че акъла му се е стекъл в бузите ...
  • 6 един

    0 3 Отговор

    До коментар #4 от "Шопо":

    Партията на войната е тази която построи на Путин Турски Поток и му даде зелена светлина да нападне Украйна!Така, че ГЕРБ е партията която избирателя трябва да накаже на следващите избори!
  • 7 Българин

    0 0 Отговор
    Герб и БСП- много интересно ще се получи.
  • 8 Ха,ха

    1 0 Отговор
    Не бил видял хора ,които не се оправят с машините.Аз пък не съм видял някъде в Европа и света да се гласува само с машини.
  • 9 цумбрум

    0 0 Отговор
    ГЕРБ ще се ИЗСМЕши от коалиция с тях. Викнете си ТКП-ка от Кръджали! Яжте асфалт и ходете пеш,боси!
  • 10 СЕРИОЗНО

    0 0 Отговор
    Трябва един свестен българин който да намери 5 свестни българи в България и 5 свестни българи в чужбина, мислещи, честни, оратори, с големи познания - енциклопедисти. Да инициират 5-пет промени ПЕТ ЗАКОНА. ЕДНО: Само гласуване с бюлетина за всяка партия отделна, броене пред публика, и с видео - което се изпраща с подписите на всички от публиката в протоколът, Няма чували и разнасяне. ДВЕ: Данъците и заплатите се вдигат според спестяванията и печалбите на бизнесът, всички заплати се изваждат от консумацията, и колко от спестяванията са на бизнесът и колко на работниците. Така данъците се вдигат - ако бизнесът спестява повече и повече печалби има, данъци за бизнесът от 10% до 25%, а минималните заплатите от 25% от БВП на зает до 40% от БВП на зает. ТРИ: 20 болници на средно ниво, 5 супер болници, и 100 спешни болници и 1000 клиники за диагностика, безплатни, извън здравни каси, обслужващи и чужденците безплатно. На база 7% от БВП. Здравните каси под управление на синдикатите да обслужват частните болници и работните места - чрез такси и застраховки от работодателите. ЧЕТИРИ: Държавните пенсии извън НОИ, да са социални, и да са на база 15% от БВП. Средствата в НОИ да се инвестират в лични сметки в акции - към хранителната промишленост, водоснабдяване и водни ресурси, агро фирми, енергетиката, строителството, електрониката, магазини, облекло и обувки, под управлението на синдикати - профсъюзите. ПЕТ: 100 милиона или 0,1% от БВП да се дава за кино, толкова за и
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 СЕРИОЗНО

    1 0 Отговор
    Държавните пенсии извън НОИ, да са социални, и да са на база 15% от БВП. Средствата в НОИ да се инвестират в лични сметки в акции - към хранителната промишленост, водоснабдяване и водни ресурси, агро фирми, енергетиката, строителството, електрониката, магазини, облекло и обувки, под управлението на синдикати - профсъюзите. ПЕТ: 100 милиона или 0,1% от БВП да се дава за кино, толкова за изобретатели, толкова и за серияли, толкова и за спорт, толкова и за музикални проекти, толкова и за сценични изкуства - цирк и театър, опера... 10% за пропаганда и управление, 30% за 100 филма по 300 000 всеки, 30% за 20 филма по 1,5 милиона всеки, 30% за 4 филма по 7,5 милиона всеки. Така с всички проекти, и изобретения, разпределени. За да има визионери и не връзкари от статуквото, трябва всички да имат шансове да се покажат и докажат, само така връзкарството ще разбере къде му е мястото - на сметището на историята. Колективизмът е семейството на Блудният син, отишъл в индивидуализмът, но се връща в колективизмът. Индивидуализмът е отдалечаване от себе си, път към злото и тъмнината. Колективизмът е екологичен. Индивидуализмът-капитализмът-егото ЕГО-ЛОГИЧЕН - казва майна..та им на другите. Колективизмът казва - това което е добре за другите е добре за мене, свободата на другите е моя свобода. (тази година 3,6 милиарда лева отиват за субсидии в селското стопанство, а бвп от него е 3 милиарда дол., но няма старт от 100 милиона за дребни ферми - 1000 ферми годишно по 100 00
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 БКП ПОБЕДИ

    1 0 Отговор
    100 милиона или 0,1% от БВП да се дава за кино, толкова за изобретатели, толкова и за серияли, толкова и за спорт, толкова и за музикални проекти, толкова и за сценични изкуства - цирк и театър, опера... 10% за пропаганда и управление, 30% за 100 филма по 300 000 всеки, 30% за 20 филма по 1,5 милиона всеки, 30% за 4 филма по 7,5 милиона всеки. Така с всички проекти, и изобретения, разпределени. За да има визионери и не връзкари от статуквото, трябва всички да имат шансове да се покажат и докажат, само така връзкарството ще разбере къде му е мястото - на сметището на историята. Колективизмът е семейството на Блудният син, отишъл в индивидуализмът, но се връща в колективизмът. Индивидуализмът е отдалечаване от себе си, път към злото и тъмнината. Колективизмът е екологичен. Индивидуализмът-капитализмът-егото ЕГО-ЛОГИЧЕН - казва ммайната им на другите. Колективизмът казва - това което е добре за другите е добре за мене, свободата на другите е моя свобода. (тази година 3,6 милиарда лева отиват за субсидии в селското стопанство, а бвп от него е 3 милиарда дол., но няма старт от 100 милиона за дребни ферми - 1000 ферми годишно по 100 000, няма яйца по селата, нито мляко от ккрава, оовца, ккоза)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове