Last news in Fakti

17 Ноември, 2022 10:44 1 941 111

Атанас Атанасов за "хартиената коалиция": Миналите избори ги купиха, тези искат да ги откраднат

  • хартиена коалиция-
  • избори-
  • демократична българия

"Продължаваме промяната" и "Демократична България" няма да участват в пленарни заседания до внасяне на Избирателния Кодекс

"Продължаваме промяната" и "Демократична България" ясно заявиха своята позиция срещу връщането на хартиените бюлетини като част от изборния процес, паралелно с машинния вот. В знак на протест те няма да бъдат в пленарната зала докато не бъдат внесени предложенията за промени в Изборния кодекс, съобщи Нова телевизия.

"Няма да влизаме в коалиционни преговори с ГЕРБ, независимо с кой мандат. Те имат избор и ако решат да подкрепят промените в Изборния кодекс, значи казват на своите избиратели "ние се връщаме трайно и обратно в статуквото, там където цари задкулисието". Демократичната общност няма да разреши задкулисно вотът да бъде подменен", заяви Кирил Петков.

Андрей Гюров коментира, че заявките за връщането на парламентаризма са били задраскани като бюлетина снощи. "Защо е това бързане, кой иска да подмени вота и да запуши устата на българите в чужбина?", попита той.

От своя страна Христо Иванов бе категоричен, че връщането на хартиената бюлетина е демонстрация на сила на мнозинство на реванша. "То е готово или да управлява или да спечели нови избори. БСП не само върна възможността да се гласува с хартия, видяхме сериозна ревизия на изборния процес без никакво обсъждане и със сериозни нарушения на процедурата. Цялото заседание на Правната комисия е в нарушение на процедурата", обяви той. И допълни, че цялата заявка за диалогичност е хвърлена "под влака".

"Всички приказки за това как трябва да се обмислят предложенията в Изборния кодекс на ГЕРБ, не се случиха. Няма да позволим предложенията да се внесат тихо", каза Иванов.

От своя страна Атанас Атанасов подчерта: "Миналите избори ги купиха, тези искат да ги откраднат. Няма да го позволим!"


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 58 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    24 40 Отговор
    Чувалите с бюлетини ги хвърляха в едно мазе а протоколите ги преправяха уж са сгрешени.Така се правеха едно време изборите.Искат пак да се върне.

    Коментиран от #32, #48

  • 2 Рев на машинните партии!

    43 23 Отговор
    Кой е по-по-най-подлога на херо Мусака?

    ДБ е първа! И най-се облажи от машинните фалшификации!

    Финито!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Никакви

    34 29 Отговор
    хартии ! Гнусна борба за власт и пари със зъби и нокти от съсипниците на България и на българския народ !

    Коментиран от #45

  • 5 Наногенерал

    30 12 Отговор
    На ген Наско са му откраднали закуската! След като Софкин си отиде, ни остана само той!
  • 6 8976597598

    17 29 Отговор
    Браво българи , дпс , герберастчетата дето НЕ КРАДЪТ и бсп на власт и ще си правят избори както си знаят.
  • 7 ДС активист

    22 20 Отговор
    Махнете ДПС-ДС за да тръгне ДЪРЖАВАТА !
  • 8 Чупката бе!!!

    29 5 Отговор
    Нали знаете,последните с най много претенции!
  • 9 Колаиция Слънце-Газпром-Магнитски

    14 16 Отговор
    Който иска да чете и да размишлява какво се случва в момента в държавата. Как октоподът отново пуска пипалата си навсякъде.

    И интереното е, че район чужбина за Възраждане би бил от значимост за тях. Но кажи после че Костадинов не е златен пръст.
  • 10 Бай Х.....

    36 10 Отговор
    Този гн ом, ако не говори срещу Борисов и ГЕРБ, няма какво друго да каже! От нивото на неговите 7% си позволява да поставя условия на партии с 4 пъти по голяма подкрепа! Че и да си махат лидерите!!! Ако ДСБ не се освободят от тази отврат, ще затъват все повече!
  • 11 Иван Тушев

    17 18 Отговор
    Защо все по силно започна да ми се струва, че БСП си сложиха въжето на врата. Това с хартиената бюлетина при тях ще е с обратен ефект на изборите. А непрекъснато говореха, че са против ГЕРБ и ДПС. Да му мислят техните избиратели.
  • 12 Театър "Съза и смях"

    28 6 Отговор
    Хем реват, хем са смешни тези жалки креатури на машинните фалшификации!

    Защо не дадат на машинните разписки статут на попълнена и подадена бюлетина, а машинният протокол да бъде само за справка!? -

    Защото сегашният Изборен кодекс незачита машинните разписки за документ и е валиден само фалшифицираният или не машинен протокол.

    Защото при разлика между фалшифицирания машинен протокол и машинните разписки, няма никакви последствия!

    И какви последствия да има, след като разписките нямат доказателствената стойност на попълнена и подадена бюлетина, а са предвидени само за успокоение на гласуващите овци!?

    Въз основа на разлика между машинния протокол и разписките, сегашният Изборен кодекс не дава възможност машинния вот да бъде оспорван пред съд!

    Излъганите - излъгани; измамените овци - измамени; фалшифицираните машинни избори - валидни; измамниците - доволни!

    Свършва се, господа и дами измамници!

    Свършва се царството на измамниците, толерирани от американското посолство в София!

    Даже и Румен Мусака вече не може да ви помогне!

    Коментиран от #19

  • 13 Якоруда

    10 19 Отговор
    Ако продължават да настояват за местни избори с хартиени бюлетини, ще има масови самоубийства на селски кметове. В знак на протест.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Да, лошо Седларов, лошо!

    26 6 Отговор
    Джуджето Дженерали е наясно, че няма ли 100 процента мадуровки-няма депутатстване😂😂😂 А той друго не е работил, а не може да живее на нищожна пенция като раята! 😂😂😂😂
  • 17 Благой от СОФстрой

    14 3 Отговор
    Докато мильовци като тоа от село Батин българите им гласуваме доверие, така ще го караме до безкрай като лузари!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Ти си лъжец

    11 25 Отговор

    До коментар #12 от "Театър "Съза и смях"":

    Машините са идобно и модерно средство за гласуване. При това сигурно средство за гласуване. Да, при него също може да се купуват гласове и да се извършва контролирано гласоподаване от местните бизнес-феодали. Но на хартия тези неща са още по-огромни. Не на хартиената бюлетина. Не на хартиената коалиция.

    Коментиран от #24

  • 20 Вие

    21 7 Отговор
    ДБ и ПП, мафиотски проекти, лъжци, подлеци и продажници, не сте по малко вредни от ГЕРБ! Освен в името, разлика нямате! Остава и блеещият глупав народ, който лъжете с медии и пропаганда да го осъзнае! За съжаление, това е мисия невъзможна! Овтсата си е овтса и не се интересува накъде я води овчаря!

    Коментиран от #22

  • 21 защо така

    23 3 Отговор
    Защо изкривявате
    действителността? В цял свят се гласува с хартиена бюлетина, някъде и по пощата, електронно и как ли не. Целта е на всеки да му е удобно, целта е да няма лишени от правото на избор.
    Тук целта е на ЦИК да е удобно.
    Тук страхът е от манипулации. Ами нали имаме контролиращи органи. Защо ги унижаваме.
    Тук някои членовете на комисии са толкова неадекватни, че "не могат на две магарета, торба сено да разделят". Обучавайте тези хора, подменете ги с млади, образовани, неутрални хора. Въведете повече наблюдатели.
    Стига врява.Трябва да има алтернатива. Демократично е.
  • 22 Хартийка

    8 23 Отговор

    До коментар #20 от "Вие":

    ГЕРБ, БСП, ДПС са мафиотските проекти на задкулисието от прехода, които се изгавриха с нашите родители и деца. Тези партии на статуквото са бича на нашия живот, на нашата държава. Тези партии и техните по-малки сателитни партии в парламента и извън него са проектите на мафията. Бич, Бич, Бич на нашето време.

    Коментиран от #27

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Вие

    18 3 Отговор

    До коментар #22 от "Хартийка":

    явно не схванахте ком. 20! ПП и ДБ са също проекти на задкулисието на прехода! Дали ще слугуваш на доган или на прокопиев, разлика няма! Все ще си обран, окраден и излъган!

    Коментиран от #35

  • 28 На прокопа мафията

    18 5 Отговор
    Иска да превземе софтуерно през мадуровките и местната власт.
  • 29 .лудия

    16 4 Отговор
    Малък вреден боклук
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Мнение

    8 7 Отговор
    Народът спинка сладко, сладко и хич не му дреме, че опасните крадци, които ни съсипаха през последните 15 години, са готови отново да лъжат, крадат, манипулират, да въртят далаверите си за милиарди. Какво още трябва да се случи, за да се събуди тоя заспал народ от 33 годишния сън?
  • 32 007 /агент/

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Направи си промивка на стомаха. Натро.вил си се с шкембето, дето забъркваш за сиганите на централна. Ударило те е и в това над раменете, дето е гладко като стъкло и гънчица няма !
  • 33 12340

    5 6 Отговор
    "военната коалиция"/ герп,дпс,пп,дб,бв/--
    да напусне и парламента
    и да върви на фронта!
    Със строева крачка!
  • 34 666

    11 7 Отговор
    Цирковите трупи на Радев ПП и ДБ днес изиграха най доброто си представление. Вероятно това е последния им сезон в парламента. Драмата която разиграха направо разплака зрителите на шоуто. Време е да бъдат изритани с мощни шутове от парламента.

    Коментиран от #53

  • 35 Анонимен

    2 4 Отговор

    До коментар #27 от "Вие":

    Аман вече

    Коментиран от #43

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Вие

    3 1 Отговор

    До коментар #35 от "Анонимен":

    Аман от кое? Аман от истината, не е в твоя полза! В ком. 20 е описано какво прави овтсата!

    Коментиран от #47, #49

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 по добре

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Никакви":

    защото до сега имахме дигитално и аналогово
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Анонимен

    5 1 Отговор

    До коментар #43 от "Вие":

    Аман от депутатите
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Анонимен

    3 2 Отговор

    До коментар #43 от "Вие":

    Аман от техните льжи

    Коментиран от #76

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Абе

    5 2 Отговор

    До коментар #34 от "666":

    Радев е от кръжока Слънчице в токи, познай защо притихна толкова. Парите не вонят никак.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 сирене

    5 1 Отговор
    Мрънка те за някакви бюлетини, но образователната и съдебна реформа няма. Колко удобно.. Вън гниди мръсни!

    Коментиран от #60

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Анонимен

    2 0 Отговор

    До коментар #57 от "сирене":

    Много сте прави
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Ха ха ха

    4 3 Отговор
    Това милиционерче става все по жалко . Винаги преди избори започва да бръщолеви за някакви подслушвания , но тъй като тая балалайка се изтърка , сега е започнал да словоблудства за някакви хартиени коалиции и кражба на избори , и всичко това като се има в предвид , че именно те посегнаха на изборите с компрометираните мадуровки . Просто много го е страх ,че със сигурност на следващите избори парламент няма и да помирише ......

    Коментиран от #73

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Ха ха

    5 3 Отговор
    По болката ще ги познаете фалшификаторите и умиращите да се гласува само с машини.Защо е тази истерия на ПП и ДБ.Боли ги найвече,че вече флаш ките няма да се вземат като документ за резултата от .вота Ще се броят разписките от машините и ще попълват протокола.Целият смисъл на машините ще бъде да регистрират вот и да няма невалидни бюлетини.Всичко е точно и така трябва да бъде.Не може кодовете на машините да се държат от частна фирма,а не от държавата и с тях да работят само привържениците на ПП и ДБ.Затова са бесни защото вече няма да им минават номерата

    Коментиран от #95

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Анонимен

    2 1 Отговор

    До коментар #69 от "Ха ха ха":

    Да така е
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Ами

    2 4 Отговор

    До коментар #49 от "Анонимен":

    що ги избирате? Що им се продавате?
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Въпросченце

    3 3 Отговор
    Не знам защо , но тази таканареченапартийка , винаги преди избори викат дръжте крадеца , като в оная поговорка,дето най големия крадец вика против крадците .
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Така си е

    4 1 Отговор

    До коментар #71 от "Ха ха":

    Абсолютно прав си друже , нопростолюдието винаги е лесно мониполируемо и на това разчитат .
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 тъй ли

    2 3 Отговор

    До коментар #93 от "УМНИКО,":

    Личи си , че менталното ти равнище е под изискуемия минимум ........
  • 100 Чичо Наско теб Украйнците ли ще те

    7 4 Отговор
    избират или направо краварите ще те назначат, че то Българин за вас трудно би гласувал, предатели пропаднали! Чичко Наско и Пинокио какво сториха в полза на България?
  • 101 нннн

    8 1 Отговор
    Едните искат да фалшифицират машинния, другите - хартиения вот. И никой не иска да приказва за контрол. Не щат, бе! Не щат! А без железен контрол, както и да гласуваме, ще има манипулации.
  • 102 коли го слуша

    5 3 Отговор
    Не му обръщайте внимание на милициомена , той винаги преди избори вие едни и същи небивалици и белетристики съшити с бели конци .
  • 103 Цуца

    2 2 Отговор
    Еееех какъв ”живот” ни очква!!!! Комунизмът не си е отишъл: безин по лев/литър, пенсиите ще минат евопейските, хляб 50 ст. Парно и ток: ще ни е тполо и светло, ще пълним по две, три колички в хипермаркетите, от колите няма да слизаме.....ВЕРВАЙТЕ им! Народееее!!!!
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Джудже

    2 2 Отговор
    На Генералчето пак някой му е виновен
  • 106 Марио

    2 1 Отговор
    Като гледам говорителите на ДБ и само едно си мисля: за смяна са всичките, до един
  • 107 Ние гражданите от БГ

    2 2 Отговор
    Тия от ДБ ги пращаме долу при ИТН!
  • 108 Петър

    3 1 Отговор
    Този безполезен човек докога ще се прехранва на гърба на народа без да е свършил едно полезно нещо в живота си.
  • 109 Таня

    0 0 Отговор
    Да вземе да си пие лекарствата тоя
  • 110 Маринов

    0 0 Отговор
    Господине,

    А ПОНЕ това ПРОУМЕЙТЕ,
    Че
    МАНИПУЛАЦИИТЕ на Изборите
    НЕ Стават от тове че Избирателите са Гласували с ХАРТИЕНА Бюлетина или АПАРАТНО/МАШИННО
    а от ТОВА
    че ВЛАСТИМАЩИТЕ
    които са Зависими от ПАРТИЙНИТЕ ОЛИГАРХИИ
    НЕ ОСИГОРЯВАТ Сигурност,
    ТОЧНОТО БРОЕНЕ и ОТЧИТАНЕТО на ФАКТИЧЕСКИТЕ Резолтати!!!

    МАНИПУЛИРАНЕТО на Изборите
    се ИЗВЪРШВА от Властимащите
    ЧРЕЗ Закони и Разпоредби ОГРАНИЧАВАЩИ Свободния Избор на Избирателите
    и чрез ТЕХНИЧЕСКИ МАНИПУЛАЦИИ от ПАРТИЙНИТЕ им ОЛИГАРХИИ !!!
  • 111 Борил

    1 0 Отговор
    ДБ нямат угодия. На тях все някой друг им е виновен.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове