Last news in Fakti

17 Ноември, 2022 14:52 1 324 28

Нинова: ПП и ДБ да си решават ще разговарят ли с нас

  • корнелия нинова-
  • гласуване-
  • хартиени бюлетини

Партиите, които днес си лепнаха етикетите европейски проевропейски, погазват европейската и демократичната изборна практика, защото никъде в Европа не се гласува само с машини

Нинова: ПП и ДБ да си решават ще разговарят ли с нас - 1

Днес разговорът за промени в Изборния кодекс минава на много висок и с лепене на етикети, плашане с протести и контрапротести. Ние призоваваме всички да се успокоят. Хубаво щеше да е така да спорим за социалните и детските помощи, но уви, това не става.

Това каза на брифинг в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод решението на "Продължаваме промяната" (ПП) и "Демократична България" (ДБ) да напуснат пленарна зала и да откажат разговори с БСП за евентуален бъдещ кабинет заради връщането на хартиената бюлетина.

"Партиите, които днес си лепнаха етикетите европейски проевропейски, погазват европейската и демократичната изборна практика, защото никъде в Европа не се гласува само с машини. За нас днешната новина е декларацията за приемането на България в Шенген. Тази декларация беше приета без гласовете на така нареклите се европейски проевропейски партии ПП и ДБ. Заради тях в социална комисия отпадна гледането на помощите за семейства с деца", добави тя.

"Днес те отново лепиха етикети за статукво и казаха, че се гнусят от гласуването на промените в Изборния кодекс, но не се гнусят да гласуват с ГЕРБ и ДПС за оръжие за Украйна и нови самолети. Значи не е статукво, когато ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС гласуват да се праща оръжие на Украйна, но е статукво за Изборния кодекс. ПП не искат разговори за правителство с нас за втория и третия мандат, ако дойде при нас. Няма проблем. Ние не насилваме никого, но трябва да е ясно кой ще провали възможността за редовно правителство, продължаване на реформите и гарантиране на спокойни зимни месеци на българските граждани. Това ще са ПП и ДБ. Червената линия е смесеното гласуване, което е най-демократично. Тази истерия за машините говори, че явно машинното гласуване е било манипулирано. Нямам друго обяснение. Ще ме питате за реакцията на Бойко Борисов, който критикува решението за район "Чужбина" и премахването на Обществения съвет към ЦИК. Това са предложения на ГЕРБ и те ако искат, да си ги изтеглят", каза още Нинова.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    35 7 Отговор
    С лицемери като вас никой не ще да разговаря.

    Коментиран от #27

  • 2 честен ционист

    21 6 Отговор
    Това малко на търг за елитни жрици на любовта заприлича.
  • 3 нинова е проклятието

    33 6 Отговор
    не само за бсп - а и на шанса за спиране на мафията
  • 4 чичо

    30 9 Отговор
    Нинова, Нинова! С тая хартиена бюлетина ме изгуби завинаги като глас за БСП!
  • 5 Агата Кристи

    9 2 Отговор
    Ние им даваме да ни ... ат,...
    Ама те не го .... игат...
  • 6 Бамбука

    32 4 Отговор
    Мястото на БСП - Нинова е до Борисов и Доган. Само така тя самата ще се задържи още някой и друг месец преди да я изметат от борда собствените и хора.
  • 7 перничанин

    6 9 Отговор
    Ако събирахте кворума за правителство само трите най-измислени партии (ком.нета винаги след тях е потоп, подмяната за 7 месеца разказаха играта на държавата и третите сбирка на всякакви доказани измамници и подлоги) щяхте веднага да се гушнете и да приемете всичко само за КОКАЛА
  • 8 НЯКОЙ

    24 4 Отговор
    Потъвате ! Идва времето на младите ! Столетницата трябва да приключи, стига толкова !
  • 9 Пипи

    22 4 Отговор
    Червен боклук!
  • 10 Тази пача няма ли кой да я махне?

    22 4 Отговор
    Толкова години съсипва всичко.Тя и ББ са като близнаци
  • 11 И сега кво?

    19 4 Отговор
    Никъде в Европа няма и етнически партии, ама Нинова се гушна с противозаконна етническа партия. Няма да и мине номера този път. ПП и ДБ не трябва да общуват с Нинова повече, защото не се знае утре на кой ще се надупят

    Коментиран от #19

  • 12 Трябва да

    17 4 Отговор
    са луди да разговарят с лъжци , ма !
  • 13 007 /агент/

    11 4 Отговор
    Ама ИМПЕКСОВА, къде си тръгнала на ИМ .ПУ .ТЕН .ТЕН да се ПРЕДЛАГАШ ?
  • 14 Гостс

    19 4 Отговор
    Никой няма да разговаря с комунистически плъхове,които на следващите избори са при Славуца,ПОД ЧЕРТАТА!
  • 15 В името на БГ

    16 7 Отговор
    Българи стига спахте, на следващите избори да отидем всички да гласуваме за да неутрализираме купения ХАРТИЕН вот от Герб-ДПС-БСП. Не заради нас самите а заради децата и внуците ни.

    Коментиран от #26

  • 16 Иван Грозни

    8 6 Отговор
    Ако ги няма БСП и Възраждане България ще изчезне.
  • 17 Перо

    14 4 Отговор
    Червената буржоазия е готова на всичко за вице-премиерски пост и уреждане на близките!
  • 18 Минева

    12 4 Отговор
    Край с вас. Приключихте.
  • 19 Такова

    7 11 Отговор

    До коментар #11 от "И сега кво?":

    ПП и ДБ в дупката при ИТН!

    Коментиран от #21

  • 20 Гост

    6 3 Отговор
    Корни, кажи им на всички, ако не сте от едната коалиция, ще сте от другата!!! Кажи им, че вие сте си най-добриееееее........
  • 21 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "Такова":

    Ешшш, па тоа....
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Смях

    6 7 Отговор
    Комунистката си показа истинското лице най-накрая. Толкова месеци се правеше на добра и разбрана, а от километри се виждаше какво цели - руските агенти отново да завземат властта до края на годината и ей го на, ще успеят заради глупавия народ, който не гласува. БКП, Възхода, ГЕРБ и Вграждане - всички играят за една страна - руската. Ако си мислите, че е друго се лъжете. Единствените партии, искащи да се откъснем от тая тиня са ПП и ДБ - ДА, американски/ЕУ протежета, но като бяхме руски протежета да не бяхме по-добре ? да не сме по-добре ?
  • 25 Ужас

    4 4 Отговор
    Сган комунистическа! Ясни бяхте на всички. Руски пионки. Ще прокарате бюлетините, та да може другия път Борисов да има повече проценти, вие с тях и айде коалициика с ДПС, Възхода и Възраждане. Все едно не ви знаем номерата.
  • 26 А бе лонгур

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "В името на БГ":

    Кажи поне една страна в Европа, където се гласува само с машини?Ние ли сме най умните?
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Димитров

    1 2 Отговор
    Ако сте партия с достойнство вие ще декларирате отказ от коалиция с партиите,взели решение за изпращане оръжие на Украйна!Така няма само да сте протоколно против,нали!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове