Last news in Fakti

17 Ноември, 2022 18:15 4 389 26

Ген. Васил Василев: Защо бащата на Сашко беше допуснат до издирвателната работа? За мен това е грешка

  • ген. васил василев-
  • баща-
  • сашко-
  • издирвателна дейност-
  • грешка

Много важно е да има човек, който да планира, да ръководи. Трябваше да се направи един оперативен щаб – да се разделят регионите на квадрати, да се види групите с какъв състав да бъде, да се водят доклади, коментира бившият шеф на полицията

Ген. Васил Василев: Защо бащата на Сашко беше допуснат до издирвателната работа? За мен това е грешка - 1
Снимка: NovaNews

Случаят е тежък, защото се касае за малко дете. Странно е, че в хода на издирването не са намерени никакви улики. В такъв момент излизат стотици версии, които объркват издирването. Много важно е да има човек, който да планира, да ръководи. Трябваше да се направи един оперативен щаб – да се разделят регионите на квадрати, да се види групите с какъв състав да бъде, да се водят доклади. Това заяви бившият директор на Националната полиция ген. Васил Василев в предаването „Денят на живо“ по Nova News.
„Аз се чудя едно - защо бащата беше допускан до издирвателната работа. Ако той е евентуален извършител, ще бъде наясно с разследването. Трябваше да го изолират. Това, че бе допуснат, за мен е грешка. Той е потърпевшо лице. С него трябва да работят психолози, следователи и полицаи, за да извлекат всичко, което той знае“, обясни той, цитиран от novini.bg.

„Вчера излезе една информация за майката, която правила опит да изведе детето с фалшив паспорт. Това са данни, които могат да поведат разследването в друга посока. Тя го е изоставила заради здравословното му състояние. След години, може майчинското чувство у нея да се е пробудило и тя да е искала да си го върне чрез други хора“, допуска ген. Василев.
„За мен не трябва да се прекратява търсенето на детето. Трябва да се създадат оперативни групи, които да продължат издирването в цялата страна“, призова той.

„Натрупалите се престъпления от последните дни показват, че липсва държавата. Това демотивира състава, не се работи, претупват се някои неща – това създава впечатление, че има бум на престъпността. Когато едно престъпление не се разкрие, обществото недоволства. Обирът, който стана вчера е изключително показателен. Тези хора са рядко дръзки. Те са използвали слабостите на охраната“, изтъкна бившият директор на Националната полиция.

„Всеки полицай, когато идва на работа, той трябва да минава през дрегер. Първо е съзнанието на полицая, че той е на работа и не може да употребява алкохол, наркотици и т.н.“, каза още ген. Васил Василев


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Феликс Дж

    12 1 Отговор
    00 това е Факти.
  • 3 сила

    27 3 Отговор
    КРАДЛИВО КОРУМПИРАНО ДЖУДЖЕ.............имаш късмет , че живееме в корумпирана кочина и те забравиха

    Коментиран от #7

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Щото е баща му бе

    25 7 Отговор
    Малоумник. Човека търси синът си
  • 6 Защото

    16 13 Отговор
    живеем в друго хилядолетие , другарьо , живеем в демокрация и не желаем никога повече българските граждани да ви бъдат жертви ! Труден път , но водещ към неминуем успех за поколенията !
  • 7 Феликс Дж

    20 2 Отговор

    До коментар #3 от "сила":

    не сме го забравили - колата на покойния Доктор е била в него преди да гръмне бомбата в същата кола, този не търсеше изчезналото момченце Съвестин и не го намери, после се подиграваше на баща му. Тогавашен директор на ПОЛИЦИЯТА - "елит" та дрънка. Само съветска власт го оправя този елит и това е неизбежно. Ама трябва да е много ценен, защото все ме трият. Прав е Слави НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА, НЕМА. И БОТЕВ е бил прав - "......... с вестникарин заедно мъдруват ................".
  • 8 Боруна Лом

    14 3 Отговор
    АЙДЕЕЕ ПОРЕДНИЯТ УПИНЯК
  • 9 Имаш

    15 4 Отговор
    място в котела и не споменавай с тази уста името на детенцето и всеотдайно му татко (нотариус) , отглеждащи го сам с много любов !
  • 10 гражданин

    22 3 Отговор
    Къв е тоя тъпунгер бе?!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Румен

    5 11 Отговор
    Детето е убито благодарение на бащата
  • 13 А ти като беше

    11 3 Отговор
    И като ръководеше дрегери имаше ли всяка сутрин или вероятно толкова пихте всеки ден, че накрая е възможно да сте уредили ведомствен апартамент на готвачката, защото по цели нощи е стояла да ви обслужва пиенето и мезето в дирекцията на полицията а? Иначе за някой неща си прав ама откъде знаеш дали са направени или не или само плюеш, защото примерно вече не си в полицията и не ти звънят хора като Жоро Илиев или Ганеца, за да тичаш да се караш на полицайте защо са ги извикали или подгонили без да ти кажат?
  • 14 МИНА

    9 2 Отговор
    ТАЗИ МИШКА ОТ КЪДЕ СЕ ПОЯВИ ?
  • 15 дерегистриран

    8 3 Отговор
    Тип който не различава тестер от тостер, се изказва за правилността на разследването... що пък не, то и Тома Биков се дава оценки по някои въпроси.
  • 16 аз мисля ,че

    11 4 Отговор
    майката е смахната и бащата изглежда такъв ,как може майка да си изостави болното дете ,ами то затова се е разболяло детето психически ,веднага да искат завръщане на майката и да арестуват и двамата родители ,единия ,че си е изоставил детето ,другия ,че е зяпал в интернета си и е оставил болно дете в риск без надзор !!!!!!!

    Коментиран от #22

  • 17 безпартиен

    13 1 Отговор
    По брой на генерали и професори на 100 хил.жители, сигурно сме на първо място в света!Важното е,че пенсията му е на макс и това го интересува този "генерал"!
  • 18 Ицо

    5 0 Отговор
    Ха Васко пеперудката
  • 19 23787

    3 6 Отговор
    ".....последните дни показват, че липсва държавата......"
    Не е от последните дни...... хи хи хи
    Зачатъци на държава имаше при Иван Костов и при Цар Симеон II(може би по инерция, но той поне на пречеше да има държава)
    Тройната Коалиция и ГЕРБ съсипаха всичко...
    За България няма вече надежда...
  • 20 МВР вижте се

    3 1 Отговор
    Муцко я кажи за унищожението на хора с честоти, я кажи кой ще пишеме "Пътен инцидент" в моргата!?
  • 21 Да видим ...

    3 1 Отговор
    Сигурно защото времето е ценно, а капацитетът ви малък.
  • 22 Ела

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "аз мисля ,че":

    Спри да мислиш, че не ти се удава. С аутизъм човек се ражда. Няма нищо общо с това ьали майка му го е изоставила.
  • 23 уaйтнoйз

    2 1 Отговор
    ако ми изчезнало детето и попиташ госин генерал защо го търся.. те уземлявам с 2 квадрата у родното село и те излежавам с чиста съвест.
  • 24 1234567

    1 1 Отговор
    Подкрепям ви Генерале. Преди години, по живково де, едно девойче сервитьорка в сладкарница бамбука бе бременна и не е споделяла бременността си в първите месеци с никога, на по късен етап.., но при раждане, убива го, заравя го и тогава споделя за случаят на приятелката си и не след дълго, а през това време никой не е знаел, че девойчето е бременна, отива след 3 месеца в полицията приятелката й и разказва за случая. И така я задържат и тя си казва всичко подробно, как го е родила, къде го е погребала, заровила показно и през цялото време плачеше подсъдимата за случая, и ако не бе споделила и никой нямаше да знае за случая. Същото е и с горният случай. И не трябва да се обиждат младите криминалисти, не е като да ги вкарвате в леглото най различни мацки. Отвътре не ти ли идва, по добре не ставайте с пари полицаи. Гражданска позиция. Много нагли и прости има. И защо мисля, ако са умни, никога не биха казвали пред непознати хора, вуйчо ми е генерал в мвр, а леля ми е в общината. Или ти знаеш кой съм аз. Полицай. Зет от славяно5во, полицай в Пловдив.
  • 25 Гражданин

    1 1 Отговор
    Старите криминалисти имат предположение, но не казват, така е. Ти хващаш крадеца за дребни неща и в очите ви казват, не съм аз, ние. А кой луд да си каже, че х е убил майка си. А Динко Христов бе прокурор в окръжен съд и сестра му бе убита от племенника с нож, който е бил закупен от майката на сина убиец. И приятелката го каза след смъртта. Били са двете, когато е купувала ножа, дали няма сина ми да ме убие с тоя нож и познала, правейки леглото на сина си отзад в гърба я намушкал на 8 места и на място умира, скрива ножа при баба си, в същата къща, излиза навън и започва да вика, убиха майка ми.. От много години къщата никой не иска да я купи. Истински случаи, а не измислици.
  • 26 ген Василев?? Трябва да, се направи

    1 1 Отговор
    Парламентарна Комисия задължително!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол