Last news in Fakti

19 Ноември, 2022 05:32 4 826 46

Кристиян Шкварек: Русия губи тази война, а това не се харесва в българското общество

  • кристиян шкварек-
  • елит-
  • власт-
  • утравляващи-
  • протести

В България има изключително страхлив елит, който се огъва на всякакъв натиск, смята международният анализатор

Кристиян Шкварек: Русия губи тази война, а това не се харесва в българското общество - 1
СНИМКА: bgonair.bg

"Протестите са нещо, което се повтаря като филм, като песен, години наред. От 2013 година насам има една общност в София, която изживява своята младост. Всеки път трябва да се намери начин да се изживее 2013 година - Орешарски, #ДАНСwithme. Една общност, която е убедена, че е гражданското общество на България и че тя е плът на тази нация. Това е демократичната общност, която когато даде гласност - се пълнят жълтите павета".

Това каза международният анализатор Кристиян Шкварек в студиото на "Денят ON AIR."

По думите му това започва да писва на някои хора.

"Нещата не трябва да се правят по този нелегитимен начин по нощите. Но не съм съгласен и с друго нещо - винаги, когато се вземе решение в тази държава, което не се харесва на демократичната общност, то се променя, като се напълни площада с 500 до 2000 човека. Не изборите решават как ще се управлява тази държава. При правителството на ГЕРБ редовно се даваше назад за определени закони и решения, защото са се напълнили жълтите павета или са блокирали Орлов мост", допълни Шкварек в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Другите хора са из страната, това е проблем на либералната демокрация. Това е навсякъде из света. В Унгария, Франция, Полша - хора, които живеят в столицата, са привилегировани. Тяхната възможност да излязат на протест с биричка е една привилегия, която нямат възможност останалите в тази страна. Има правителства в останалите страни, които не се съобразяват по този начин. На Орбан му излизат 500 000 човека в Будапеща. В Берлин преди няколко години имаше такъв огромен протест - не се съобразяваш", припомни международният анализатор.

Според него в България има изключително страхлив елит, който се огъва на всякакъв натиск - отвън и протестиращите хора.

"Това нещо трябва да приключи, това е бъг в системата, който трябва да преодолян. В даден момент определени партии ще трябва да изпият горчивата чаша и да направят нелегитимно правителство, което да изтрае определено време, поне до края на войната. Но със сигурност няма да бъде добре прието от по-голямата част от хората", подчерта Кристиян Шкварек.

Попитан дали се вижда край на войната, той отговори: "Русия губи тази война, това не се харесва в българското общество, което е предимно по-прорурско настроено. Опасението ми е, че край може да се вижда след много голяма ескалация и жесток напън от страна на Русия, в който да умрат страшно много хора. Надявам се това да не се случи."

"Ракетата в Полша нищо няма да промени, много бързо беше заметено под килима, щом се разбра, че най-вероятно е от украинско ПВО. Няма причини да смятаме, че тя ще промени обстановката. САЩ са основният спонсор на Украйна с финанси и оръжия във война. САЩ нямат интерес това нещо да приключи, докато украинците печелят и изтласкват руските части", добави Шкварек.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 51 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Къде ги

    125 12 Отговор
    Намират тея надорастли шматароци. .
  • 2 Т живков

    6 46 Отговор
    Напротив харесвани! 👍
  • 3 Този Шварек не знае

    96 6 Отговор
    че българския народ е за 500 години робство в което е живял, душманите са изклали всички които са се съпротивлявали и не са се огъвали! Е елита и тогава и сега е оцелял, защото е служил на душманите! Оттам е излязла и българската поговорка "Преклонена тиква сабя не я сече"!

    Коментиран от #5

  • 4 Последния Софиянец

    109 31 Отговор
    Ако Русия загуби войната България е обречена.Още 20 години демокрация и българите ще изчезнат напълно.

    Коментиран от #8, #19

  • 5 жжжжжж

    20 46 Отговор

    До коментар #3 от "Този Шварек не знае":

    и също така комунистите избиха останалите опозиционери. та затова са само комунисти на площада.
  • 6 Неразбрал

    86 5 Отговор
    Кой е тоя шматарок ?
  • 7 а ха хааа

    18 63 Отговор
    Коеее общество???!!! Не се харесва само на 4хилядниците петоколонници! На мен ми харесва това унижене на безаналоговото джудже.

    Коментиран от #32

  • 8 слънчоглед

    35 18 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    С такива Джудже наклонени като теб наистина ще изчезне.

    Коментиран от #9

  • 9 Последния Софиянец

    65 14 Отговор

    До коментар #8 от "слънчоглед":

    Планът на Хитлер беше приложен в България.Половината население под земята,а другата половина начело с теб роби на Запада.
  • 10 Другар

    82 4 Отговор
    Кристианчо,стига с тези полскоимпотентни напъни бе.Ти си най-младия,но неуспял да влезне в политиката хамелеон,къде ли не опита,ВМРО,при Томислав Дончев и още кой знае къде,но като си не ставаш,не ставаш.
  • 11 Още един умник

    80 10 Отговор
    Какъв е този продажен тип шкварек?! Онемях,като прочетох какви ги говори! За каква демокрация говори този тип,като внушава политиците да не зачитат волята на хората! Чува ли се какво казва? Та това е фашизъм отвсякъде! И още, Русия губела войната! Русия е "губила" много войни! И тази с Наполеон е "губила",с Хитлер "също" ,та сега този тип пророкува,че Русия губи прокси войната в Украйна с янките! Е,не е познал! Толкова е и пророк значи! 😁

    Коментиран от #29

  • 12 Този не е със всичкия си

    66 7 Отговор
    Излязал, казал 50% истини за жълтопваветниците и 50% лъжи, и между другото вмъква че "Русия губела войната" докато Зелю отчаяно квичи на видеофона в САЩ и Европа да пускат повече гювеч.
  • 13 5577

    58 11 Отговор
    Който е чел книги знае че Русия никога в историята не е била поробена. Никога БВП не е бил в чужди ръце. Това в тая статия е дело на безкнижни умове. Простотията от ден на ден ни завладява. Явно някой има интерес от всичко това. Рано или късно ще стане ясно.

    Коментиран от #22, #38

  • 14 Това не е опасение, а самата истина!

    36 6 Отговор
    " Опасението ми е, че край може да се вижда след много голяма ескалация и жесток напън от страна на Русия, в който да умрат страшно много хора. Надявам се това да не се случи." Точно това ще се случи, ако краварите не се приберат в обора си!? Или трябва да стане по исканията на Русия, или краварите трябва да жертват Украйна, иначе се отива към ТСВ и тотално избиване на човечеството. САЩ нямат куража да се изправи като миротворец, само подклажда огъня, който запали в Украйна.
  • 15 Не е вярно

    14 49 Отговор
    Всеки истински български националист се радва на поражението на азиатската сатрапия - фашистка русия. Наш враг и съюзник на сърбите срещу нас. Долу русия да живее майка българия
  • 16 оня с коня

    14 43 Отговор
    Русия действително ГУБИ ВОЙНАТА,но безкрайно по-драматично ще е когато Загуби и настоящото си ПРАВИТЕЛСТВО и се наложи да избере Демокрацията пред сегашното Путиново РОБСТВО.А нещата са исторически Предопределени!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Шварек?? Как разбра, кой губи войната!!!

    47 5 Отговор
    Поредния Идиот с не доказан произход!!

    Коментиран от #23

  • 19 Преминаващ оттук

    36 6 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Не Русия ако изгуби войната, което няма да се случи никога, ами ако въведат еврото в България. Те тогава чак и тези които са останали в страната ще се изнесат по чужбина. Никой няма да работи за 500-700 евро на месец.
  • 20 ПУТИН В ШОК

    2 28 Отговор
    Шварек казва истината...Украйна ми утеснява...
  • 21 Няма такава държава

    21 3 Отговор
    Кристиян Шкварек тоя да не е поредния с калпаче и ще ми говори за анализиране... Ходи си при твойте в пустинята където ви изгониха преди хиляди години
  • 22 Лустрация

    10 2 Отговор

    До коментар #13 от "5577":

    Явно и ти не си от много четящите.
  • 23 Шкварек

    10 3 Отговор

    До коментар #18 от "Шварек?? Как разбра, кой губи войната!!!":

    Ами просто е-Като не си ползвам главата за поставка на шапка.

    Коментиран от #33

  • 24 Шкварек!!!?

    28 3 Отговор
    Хазарин, политическианал/лизатор от чешки или полски произход. И какъв вятър го цопна в БГто, да ръси агитациите и пропагандата на ционистките си началници!!!? Не вървят нещата според плановете им. Искат да ни напъхат в месомелачката им и пращат наглия субект да критикува, обвинява и поучава. Не ме интересува дали другите ще си извадят око в тяхна угода или някоя друга щуротия от този род. Натресъл се в чужда къща и поучава домакина какво и как да прави.
  • 25 И тоя какво иска да каже?

    23 2 Отговор
    Поредния путъо на ББ
  • 26 Па съм я бе

    25 1 Отговор
    "Международен анализатор"😁.Малкият п.и.к.л.ь.о кога стана калайджия,кога му почерня з.а.д.н.и.к.а.
  • 27 Бай той Толстой

    21 3 Отговор
    Това хлапе знае ли,че ако Русия изгуби войната,ще пламне света и след 10 години ще честваме раждането на милионният гражданин на планетата
  • 28 кирил

    6 2 Отговор
    В Европа винаги е имало две държави лузъри, България и Унгария. Вечно избират губещата страна.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Читател

    15 0 Отговор
    Млад човек.Не му стига житейски опит.Неверен анализ,но като е поканен нещо трябва да каже.
  • 31 Гост

    19 1 Отговор
    От статията разбрах, че българските политици управляват България противно на народната воля. Това не се ли наричаше диктатура?
  • 32 Гост

    12 1 Отговор

    До коментар #7 от "а ха хааа":

    Къде видя унижение във фактът, да превземеш 20% чужда територия с 5 пъти по-малко войници?
  • 33 Гост

    7 0 Отговор

    До коментар #23 от "Шкварек":

    Не, тя само ти крепи ушите.
  • 34 България

    10 2 Отговор
    Кристиян гандонов- Лизач на американски задни и предни части 💏
  • 35 Джордже Балашевич

    13 1 Отговор
    Какъв анализатор си ти, та дори и международен. Платен клакьор. Такова долно и лъжливо племе сте, привържениците на англосаксонците, че за шепа зелени хартийки, продавате род и родина. За осем месеца, руснаците се настаниха трайно в Украйна, увеличиха територията си с 20%, подсигуриха на Украйна и Европа ледена епоха, подсигуриха невиждана инфлация в Европа, Великобритания и любимата ви Украйна, разширяват икономическото си и военно сътрудничество с държави от Африка, Азия, Южна Америка и Персийският залив, а вие, алчни и глупави лаладжии обяснявате как Русия губела войната. Жалки подръжници на колониалният западен свят, който векове наред избива хора и ограбва цели континенти!
  • 36 Механик

    8 2 Отговор
    Някои хора много ги е яд, че въпреки хвърлените пари и то не малко в последните 33 години, някак си българите си остават ЗА Русия и никак не искат приемат евро-атлантическите ценности.
    Нищо. Трябва да свикват вече.
  • 37 Сашо

    7 0 Отговор
    Тоя анал лизатор откъде се пръкна! Като той не е българин даже!
  • 38 Анонимен

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "5577":

    Момче,много избирателно четеш.Напротив и войни е губила и е била поробена.
  • 39 Хмм

    5 0 Отговор
    Навит е на орбан тоя шкварек. Не му трябват демокрация и свобода, дай му да е с богатите и с мутрите.
  • 40 Панцер

    3 0 Отговор
    Пумияр безспорен си!
  • 41 Гадно

    0 3 Отговор
    Гадно е да имаме комунистическа смрад.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 гост

    4 0 Отговор
    Поредния случайник. Давайте му надника и да бега.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 пенко

    3 0 Отговор
    ТАЗИ ПОЛИТИЧЕСКА ПУ... - УДИВИТЕЛНО ПРИЛИЧА НА ЗЕЛЬОНСКИЯ ЦИО НИСТ / С ПРЕМИЕР ЦИО НИСТ ШВЬО НТЕК / !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 46 нормален

    0 0 Отговор
    Не казвай хоп преди да си скочил и пилците се броят на есен
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове