Last news in Fakti

20 Ноември, 2022 14:20 879 27

Антон Кутев: Сагата с хартиената бюлетина е ненужна, проблемите на хората са съвсем различни

  • антон кутев-
  • сага-
  • хартиена бюлетина-
  • проблеми-
  • хората

Не е на дневен ред разговор за президентска република и промени в Конституцията, коментира говорителят на служебния кабинет 

Антон Кутев: Сагата с хартиената бюлетина е ненужна, проблемите на хората са съвсем различни - 1
Снимка: БГНЕС

"Сагата с хартиената бюлетина е ненужна, но щом са решили депутатите, нека да си я развиват. Проблемите на хората са съвсем различни. ... Никоя от партиите няма да си качи резултата и да събере повече доверие от това, че бюлетината няма да е едната, а ще е другата. В политиката едно от базовите неща е доверието, а изборите са инструментариум. Когато за теб стане важен инструментариумът, това означава, че си загубил всякаква политическа ориентация, означава, че виртуалният свят на твоите интереси е станал по-важен от реалния свят на хората".

Това заяви пред БНР говорителят на служебното правителство Антон Кутев.

Той подчерта, че служебното правителство ще гарантира честността на изборите, ако се наложи дори и с пръстов отпечатък и лицево разпознаване.
"Нещата се променят бавно и трудно, с работа във вярната посока, но Изборният кодекс не е тази посока", подчерта още Кутев и коментира, че партиите вероятно се готвят за нови избори и затова така подреждат приоритетите си.
В предаването "Неделя 150" Антон Кутев коментира т.нар. закриване на въглищните централи:

"Това не е сблъсък само между България и Европейската комисия, този сблъсък върви и вътре в Европа. Едните хора, които ще останат без работа, са прави. Другите, които казват, че искат да дишат чист въздух и децата им да са здрави, също са прави. Това са две силни мотивации и правилното, което трябва да направи държавата, е да защити и двата възможни варианта. Този разговор касае и Плана за възстановяване".
Според Кутев служебното правителство е успяло за три месеца "да подпомогне излизането на страната от поне три кризи" и посочи проблемите в енергетиката, инфлацията и обедняването на хората заради високите цени.
По думите на говорителя на служебното правителство в момента не е на дневен ред разговор за промяна на конституционния модел на управление на страната към президентска република:

"Това е и опасно, защото, ако в тази раздробена ситуация в парламента, вземе, че се събере някакво конституционно мнозинство, то това ще е толкова популистко, че ще доведе до сериозни проблеми изобщо в развитието на страната. В този момент не само не може, а и не трябва да се говори за промени в Конституцията".

Президентът може да бъде гарант за изход от кризата и за това не му трябва промяна в Конституцията, за да изпълнява тази си функция, изтъкна още Антон Кутев и добави, че високият рейтинг на служебното правителство е заради това, че излъчва стабилност.
"Бюджетът е въпрос на редовно правителство, защото в него има политика, има идеология - ляво и дясно. Бюджетната процедура изисква работещо редовно правителство и парламент с мнозинство, за да решат кои от всички недостигащи пера ще развием. ... Ако вдигането на пенсиите сега доведе до силна инфлация след три месеца, от която пенсионерите ще излязат по-бедни, има ли смисъл да ги вдигаме?", каза Кутев.
Служебното правителство ще изпълни сроковете, дадени от Народното събрание, и ще бъде предоставена на Украйна техниката, която е възможно да се даде, заяви говорителят на служебния кабинет.

По думите му страната трябва да даде пари за изтребители, а не за социални помощи, защото има война:

"Когато си преди война, на теб ти трябва оръжие. Със социални помощи война не се печели, ако ти се наложи да участваш".

От разследванията по АМ "Хемус" нищо не се случи, след като попаднаха в прокуратурата, коментира още Антон Кутев и "засега има вдигнат шум", но трябва да сработи механизмът между правителство, МВР, следствие и прокуратура.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    12 11 Отговор
    За хората хартиена бюлетина не е важна ,но за БСП е въпрос на живот и смърт.Без измамите с хартиени бюлетини БСП изпада от Парламента.

    Коментиран от #9

  • 2 Голем смех

    12 9 Отговор
    Кметът на Пловдив Тотев. Цитат: ,Давам за пример байИван от ... секция. Само с едно химикалче е направил недействителни над 50 бюлетини на врага. Браво на него,,! Има го на запис и всеки може да го чуе. Иначе, всички приказки за разни флашки са ала-бала. За заблуда на противника.
  • 3 комодор унуфри

    14 6 Отговор
    ТОГАВА ЗАЩО НЕ СЕ ЗАНИМАВАТЕ С ПРОБЛЕМИТЕ НА ХОРАТА,А НИ ЗАНИМАВАТЕ С ТОВА КАК ДА ПРАВИТЕ ДАЛАВЕРИ НА ИЗБОРИТЕ С ХАРТИЙКИ БЕ? КОМУНДЕЛ ПРОПАДНАЛ. ДОЛЕН ОЯЛ СЕ ЧЕРВЕЙ.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Българка

    9 7 Отговор
    Служебното правителство на Радев единствено гарантира безнаказаността ма мутрите, ограбили и попиляли България. И не само че вече Радев не е за "Мутри вън!", но и възстановява мутри във властта, прокарва прокремълска пропаганда, опъва чадър над корупцията. Нещо за кадруването на Копринков и участието му в назначаване за зам.министър в МРРБ на човек, поискал 100 000 лв. подкуп от строителна фирма и за което е уведомен Радев лично от строителната фирма, но оглушително мълчи. Защо се мълчи за продажбата от служебния му кабинет на имот с пазарна стойност почти 3 000 000 за едва 300 000 лв на приближени до Копринков? Изобщо защо президетството открито подкрепя мафията и участва в корупционни сделки безнаказано?

    Коментиран от #14, #15

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Минева

    7 4 Отговор
    Хартиените бюлетини бетонират властта на ГЕРБ, ДПС, БСП особено на ниво кметства. Това не решава никакви проблеми на хората. Кутев, кого заблуждаваш?!!!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ГЕРБ=ДПС=БСП

    4 4 Отговор
    Този БСП активист и злодей Антон Кутев, партията му БСП и московските им господари. Са основните виновнивници България да е в това състояние на тастрафирана кочина.

    Вашингтон, Лондон, Париж, Виена и Брюксел също не са невинни. Единствено Виена обаче си е получила заслъженото през 1917 г., когато е престанала да съществува Австро-Унгарската империя. Сега са на ред другите империи: московската, нюйоркската, лондонската, брюкселската.

    Ще се родят нови империи, една от тях ще е китайската.
  • 11 Този

    3 2 Отговор
    е придворен на машинния ни президент, станал такъв за втори мандат пак с помощта на машинките за фалшификации.
  • 12 Зевзек

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "Агата Кристи":

    "По-добре повдигнете темата за ЛУСТРАЦИЯТА !"

    Лустрация трябва за всички, които до 2020 г. са били депутати, министри, кметове, общинскин съветници, прокурори, полицейски началници, висши чиновници, конституционен съд, висш съдебен съвет, главен прокурор, шефове на БНБ ..., а не на бивши ДС ченгета, защото е безсмисено вече са или мъртви или пенсионери. На пенсионираните комунисти, не трябва лустрация, а трябва да им се направи пенсията от максимална на минимална. И да се изхвърлят от държавните фирмени бордове. Пример, Румен Овчаров да се изхвърли от борда на Лукоил като държавен представител.

    Коментиран от #25

  • 13 Джамбaза

    3 3 Отговор
    Защо БСП си мислят, че ГЕРБ ще ги включат в уйдурмата с хартията?
    Бойко е безкомпромисен!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ТРЕНД

    3 1 Отговор
    Разрухата стартира на 11.11.1989 но след 8 години ще имаме добра икономика. Детето е българският народ. Намират го при най-мощният соц. завод - който трябвае да прошзвежда промишлено оборудване - машини за заводи и материали за заводите. Написалият ВРЕМЕ РАЗДИЛНО почина, внучката на режисьорът на филмът уби баба си. още знаци от вселенският разум?
  • 18 СЕРИОЗНО

    3 1 Отговор
    Отрязъкът от машината показва всеки за кого гласува. Час, минути и секунди, и за кого е гласувано, от коя машина. НЯМА ТАЙНА НА ВОТА, КОНТРОЛИРАН ВОТ, КУПЕН ВОТ! ГАРАНТИРАН-ЧЕСТЕН ИЗБОР: В средата на изборният пункт има кръг който се върти, плосък кръг, от две прозрачни стъкла и между тях се пуска метален жетон-монета с печат надпис и число за партия. От двете страни на кръгът ще има матово фолио. Избираш жетонът в кабинка, и го слагаш в пластмасова кутийка дадена от изборната комисия. Отиваш до колелото състоящо се от две стъкла с разстояние между тях колкото е тънка монетата, слагаш кутийката в специален отвор и я натискаш и тя отпуска монетата-жетон-бюлетина. Колелото се върти за да разбърква пуснатите жетони, така няма да може да се види поредността на вотът и да е контролиран - купен - кога е пуснат. На краят на изборният ден се отлепя фолиото което е матово, и може да се види вотът при заключено колело, дори с излято прозрачно бързосъхнещо лепило, завинаги застопорени жетони. И всеки да снима изборът -КОЛЕЛОТО С ЖЕТОНИТЕ-БЮЛЕТИНИ. Всичко това пред публика, с подписи, че това е изборът и се праща снимка на колелото, и то се заключва със синджир и в центърът на населеното място се закача на високо и недостъпно пред погледът на всички. ..... (ЕЛЕКТРОННОТО БАНКИРАНЕ?? - За кого е безопасно? за банката която може да смениш, ако те излъже. КАК ЩЕ СМЕНИШ ДЪРЖАВАТА? Може да си преброиш и запомниш парите, но я си провери гласът??? да на картинка ще ти покажат
  • 19 СЕРИОЗНО

    3 1 Отговор
    Отрязъкът от машината показва всеки за кого гласува. Час, минути и секунди, и за кого е гласувано, от коя машина. НЯМА ТАЙНА НА ВОТА, КОНТРОЛИРАН ВОТ, КУПЕН ВОТ! ГАРАНТИРАН-ЧЕСТЕН ИЗБОР: (ЕЛЕКТРОННОТО БАНКИРАНЕ?? - За кого е безопасно? за банката която може да смениш, ако те излъже. КАК ЩЕ СМЕНИШ ДЪРЖАВАТА? Може да си преброиш и запомниш парите, но я си провери гласът??? да на картинка ще ти покажат нещо, но за да си сигурен трябва да питаш всички 5 милиона гласували дали са гласували така както си мислят и тогава ще остане твоят глас видим.)
  • 20 СЕРИОЗНО

    2 2 Отговор
    Правителство 100 на България, или 20 то след НРБ, новата конституция. Това, което Севрюкова казва, е дословно: „Два пъти по толкова правителства /и сочи пръстите на двете си ръце/ ще се сменят, преди да дойде доброто за българския народ”. .................................................... ....... Трябва един свестен българин който да намери 5 свестни българи в България и 5 свестни българи в чужбина, мислещи, честни, оратори, с големи познания - енциклопедисти. Да инициират 5-пет промени ПЕТ ЗАКОНА. ЕДНО: Само гласуване с бюлетина за всяка партия отделна, броене пред публика, и с видео - което се изпраща с подписите на всички от публиката в протоколът, Няма чували и разнасяне. ДВЕ: Данъците и заплатите се вдигат според спестяванията и печалбите на бизнесът, всички заплати се изваждат от консумацията, и колко от спестяванията са на бизнесът и колко на работниците. Така данъците се вдигат - ако бизнесът спестява повече и повече печалби има, данъци за бизнесът от 10% до 25%, а минималните заплатите от 25% от БВП на зает до 40% от БВП на зает. ТРИ: 20 болници на средно ниво, 5 супер болници, и 100 спешни болници и 1000 клиники за диагностика, безплатни, извън здравни каси, обслужващи и чужденците безплатно. На база 7% от БВП. Здравните каси под управление на синдикатите да обслужват частните болници и работните места - чрез такси и застраховки от работодателите. ЧЕТИРИ: Държавните пенсии извън НОИ, да са социални, и да са на база 15% от БВП. Средствата в НОИ
  • 21 СЕРИОЗНО

    2 1 Отговор
    Средствата в НОИ да се инвестират в лични сметки в акции - към хранителната промишленост, водоснабдяване и водни ресурси, агро фирми, енергетиката, строителството, електрониката, магазини, облекло и обувки, под управлението на синдикати - профсъюзите. ПЕТ: 100 милиона или 0,1% от БВП да се дава за кино, толкова за изобретатели, толкова и за серияли, толкова и за спорт, толкова и за музикални проекти, толкова и за сценични изкуства - цирк и театър, опера... 10% за пропаганда и управление, 30% за 100 филма по 300 000 всеки, 30% за 20 филма по 1,5 милиона всеки, 30% за 4 филма по 7,5 милиона всеки. Така с всички проекти, и изобретения, разпределени. За да има визионери и не връзкари от статуквото, трябва всички да имат шансове да се покажат и докажат, само така връзкарството ще разбере къде му е мястото - на сметището на историята. Колективизмът е семейството на Блудният син, отишъл в индивидуализмът, но се връща в колективизмът. Индивидуализмът е отдалечаване от себе си, път към злото и тъмнината. Колективизмът е екологичен. Индивидуализмът-капитализмът-егото ЕГО-ЛОГИЧЕН - казва ммайната им на другите. Колективизмът казва - това което е добре за другите е добре за мене, свободата на другите е моя свобода. (тази година 3,6 милиарда лева отиват за субсидии в селското стопанство, а бвп от него е 3 милиарда дол., но няма старт от 100 милиона за дребни ферми - 1000 ферми годишно по 100 000, няма яйца по селата, нито мляко от ккрава, оовца, ккоза)
  • 22 Мдааа

    2 1 Отговор
    Лъжите на ГЕРБ са ненужни

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Цуца

    2 1 Отговор
    И тоя взе думата, жалко БСП отроче! Защо резилят възрастните БСП избиратели? Уж се страхували от машинното гласуване! Това НЕ е вярно! Доживелите пенсионна възраст българи знаят и могат да гласуват с машини! Долни и гадни подлоги, желаещи да отнемат глътката въздух, която им остава
  • 25 Агата Кристи

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Зевзек":

    На р.оф щерка му ще те командва...
  • 26 броя на разписките решаващ

    1 0 Отговор
    Гласуването с машини трябва да бъде за предварителни резултати, а после разписките трябва да са за контрол на машините. Аз държа броя на разписките да бъде окончателния резултат.
    Така се пести хартия, но броя от разписките трябва да бъде валидния резултат.
  • 27 ммм

    0 0 Отговор
    ГОЛЯМА ИЗЛАГАЦИЯ ГОЛЯМ СМЯХ И КУТКАТА СЕ ЗАГРИЖИЛ НО ТИ СИ ПОДЛОГА НА РЕЗИДЕНТА ПРОДАЖНИК НА БКП И НЕ ТЕ ЕНЯ ЗА ХОВАТА А ЗА ТОВА КАВО И КОЛКО ЩЕ СИ РАЗПРЕДЕЛИТЕ С ЪС СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО Т,Т,КАКВОТО ВИ ОТПУСНЕ МАФИЯТА И ФАТМАКА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол