Last news in Fakti

20 Ноември, 2022 15:15 2 242 60

Десислава Атанасова: Ще оттеглим няколко от предложенията в Изборния кодекс, които направихме

  • десислава атанасова-
  • оттегляне-
  • предложения-
  • изборен кодекс

"Всички възможности за съставяне на правителство стоят", коментира председателят на ПГ на ГЕРБ

Десислава Атанасова: Ще оттеглим няколко от предложенията в Изборния кодекс, които направихме  - 1
Снимка: БГНЕС

"Ще оттеглим няколко от предложенията в Изборния кодекс, които направихме, а именно - обмисляме дори Общественият съвет към ЦИК да бъде в по-разширен състав, район "Чужбина" и заявленията за разкриване на секции в други държави, които предложихме да са 100, а не 40".

Това заяви пред БНР Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ-СДС.

По думите ѝ да се протестира срещу "даването на още права на избирателите" е недопустимо:

"Възможността гражданите да избират как да гласуват е залегнала в Конституцията и е свещена".
Според Атанасова опасенията, че вотът може да се контролира "ще отпаднат" с въвеждане на видеонаблюдение при броенето на бюлетините и с премахването на тъмната стаичка, която ще бъде заменена с параван, наподобяващ начина, по който се извършва машинното гласуване.
"Парламентът работи нормално, следва законодателната си дейност и това, че един от законопроектите, внесен от БСП (за промени в Изборния кодекс - б.р.), е разглеждан в правната комисия, в никакъв случай не можем да кажем, че е разглеждан приоритетно", заяви председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС и подчерта, че "вероятно единствената грешка е, че заседанието на правната комисия в НС е продължило изключително много".

Атанасова подчерта, че всички възможности за съставяне на правителство стоят и добави:

"Надявам се, че дебатът по Изборния кодекс няма да измести основната функция на Народното събрание - да излъчи правителство".

В предаването "Неделя 150" Десислава Атанасова коментира социалната политика, която трябва да бъде проведена, в контекста на дилемата дали бюджетът за 2022 г. трябва да бъде удължен, или да има изцяло нов:

"Трябва да има Закон за държавен бюджет, когато има правителство, което може да носи отговорност за него и чрез него ще реализира своите политики. ... Убедени сме, че гражданите с ниски доходи трябва да бъдат подкрепяни, но това трябва да става разумно, защото ще влезем в дългова спирала, което не може да изпълни основанията за влизане в еврозоната".


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 47 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Омръзнахте на всички бе, некадърници!

    54 4 Отговор
    Иди ми, дойди ми...
  • 2 Гост

    45 6 Отговор
    Каза Деси Св......ата,така известна сред служителите на НСО...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Българка

    42 12 Отговор
    Изобщо да не се пипа Изборния кодекс !!! Статуквото определено иска да го превърне в Изроден кодекс и да официализира мафията във властта

    Коментиран от #45

  • 5 Гербер

    22 18 Отговор
    Какъв е този панически страх, че може да им се вземе флашката?

    Коментиран от #13

  • 6 партия на бандита

    30 7 Отговор
    оттеглете се и харчете откраднатото
  • 7 Много

    27 5 Отговор
    Ама много ми паднахте всички в очите. И вие и ония другите.... Тва ли е елита на държавата ни?
  • 8 Оттеглете

    30 4 Отговор
    се всичките , един читав няма , само безродници от мошеник нагоре !
  • 9 8976597598

    27 5 Отговор
    Тея герберасти са много редки......
  • 10 Българка

    38 6 Отговор
    Миризливката защо не казва, че видеонаблюдение без видеозаснемане на начина на преброяване на вота е всъщност липса на видеонаблюдение и невъзможност нередностите, които се установят да са документиране за пред съд. Защо не казва, че реално отменят машинния вот и го приравняват за удобен за подмяна хартиен вот?
  • 11 Последния Софиянец

    19 13 Отговор
    Така ли заповядаха от Козяк?
  • 12 Въпрос

    38 6 Отговор
    Гробарите знаят ли изобщо какво правят, или знаят само това, на което ги е научил вожда им, а то е кражби, грабежи, лъжи, манипулации, мошенгии...
  • 13 Българка

    26 7 Отговор

    До коментар #5 от "Гербер":

    Явно от ГЕРБ казват, че чрез "вълшебните флашки" са откраднали първото място в изборите
  • 14 Фактъ

    34 5 Отговор
    Токсични сте . Власт повече няма да видите .
  • 15 Ненаситни гербави калинки

    31 6 Отговор
    Отвратителна е. И тя и хартиената й бюлетина.
  • 16 Голем смех

    29 6 Отговор
    А колко жалби имаше на последните избори, че машините не смятат вярно? Нито една! Другаде, другаде го стиска чепика, Бочко. Неграмотните гербаджии могат да пипат бюлетините. А да човъркат машините нямат толкова акъл. А и явно не е възможно...
  • 17 УРА,, УРА

    31 5 Отговор
    Какво ще оттегляте, бе? Вземете се оттеглете вие барабар с вашите подлоги, че не можем да ви дишаме вече. Навсякъде сме последни заради вас и управлението ви. Как вашия шеф за 12 години не научи и две думи на английски? От цяла Европа само той беше с преводач. Голям резил!!
  • 18 !!!!

    6 13 Отговор
    Колко си красива Деси!!!!
  • 19 Какви

    21 5 Отговор
    избори , ма ? Какви условия ? Лой е луд да избира коварни лъжци и крадци ?! Всеки час във властта е много !
  • 20 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    24 5 Отговор
    Оттеглете се нацяло и идете всички от ГЕРБ в зайчарника на началника ви, да ядете фуража му!
  • 21 Обяви

    10 4 Отговор
    О дааааа! Арома,арома,шанел,каро
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 И вонята да оттеглиш

    24 6 Отговор
    Че не се диша. А и душевно нечистоплътна.
  • 24 ЕДГАР КЕЙСИ

    7 6 Отговор
    ЦЕЛТА НА ........ ПРЕЗИДЕНТСКАТА МАФИЯ Е .......... ДА БАВИ ИЗБОРНИЯ ЗАКОН С ПРОЦЕДУРИ........ ЗА ДА СИ ОСТАНАТ , САМО МАШИНИТЕ "МАДУРОВКИ" ....... И ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП ДА ОБЯВИ И ИЗБОРИТЕ ..... ПРЕЗ МАРТ С "МАДУРОВСКИТЕ" МАШИНИ ....... ФАКТ ! НО КОРНИ Е СТАРА "СТРЕЛЯНА" ЛИСИЦА ....... ЩОМ СЕ ЗАХВАНАЛА С ..... ТАКАВА "ХИЕНА" , КАТО ........ ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП ....... ПОБЕДАТА КЛОНИ , КЪМ ...... КОРНЕЛИЯ ...... ФАКТ !
  • 25 име

    18 6 Отговор
    Хич не съм фен на ПроститеПарчета, ама и на тиквата глупостите са ми писнали. Не може да е имало измами с мапините, а ГРОБ да спечелят и ПроститеПарчета да са втори. Опорката, че от срам се били уредили на второ място не важи, аз политик не съм видял срам да има в лъжите и измамите си. Ако бараха машините, щяха да се уредят на първо място. А тиквоча както винаги някой му е виновен за нещо, той не бил загубил изборите миналата година, ами го били измамили с машините. Кой купи тези машини, бе тикво проста? михаил константинов, който през 2014г. заяви, че докато е шеф на информационно обслужване БСП няма да спечелят никога, кой го назначи?
  • 26 цв.цв.

    8 6 Отговор
    Това е ПДП приятелката на гербераса нунчо-агента Щит
  • 27 Румен

    7 6 Отговор
    Най добре да се отеглите всичките до паметниците в Бакърена фабрика. Тихо и спокойно място, а понякога идват хора с цветя, храна и алкохол.
  • 28 БЪЛГАРИН

    14 2 Отговор
    Според Конституцията,избирателя има право да избира!Аз избирам Автомат и ще избера сам 240 депутати,Десо там ли искаш да си
  • 29 Лили

    15 5 Отговор
    Преди избори Изборният кодекс не трябва да се пипа.На какво прилича това посред нощите да се събирате без медии и граждански организации и да си взимате решения както на Герб,ДПС и БСП ви е угодно.!! Нямате мярка на мошеничествата.!!!Отврат от вашите лобистки интереси!!Веднъж гласувахте за машинно гласуване, сега се отмятате.Стига вече с тези корупционни схеми.!!!12 години кражби не Ви ли стигнаха ???Видяхме Ви колко сте загрижени за хората,след като по време на Вашето Управление станахме най- бедните, най- болните, най-умиращите,най-необразованите,най-икономически изостанали, с най-мръсния въздух и природа.С най-застроена София,Пловдив,Варна,Русе,Бургас,Плевен,Ст.Загора и т.н.с общ.поръчки на свои могъщи стр.фирми.Пътища и магистрали се рушат след всеки дъжд и порой.Вие сте СРАМ за бълг.общество.И продължавате да тласкате народът си в калта.!!!
  • 30 Коко

    14 2 Отговор
    Цялата сбирщина на Тиквата-бащината дружина, отново с кражби и лъжи се е наточила да върти ДАЛАВЕРИ, да си строи хотели и да превръща Изборният кодекс в "бащино евангелие".След като софтуерът на машините не е в ред, защо си получавате заплатите с машини?Пълно противоречие на думи и дела.След като машините дават дефекти и са Мадуровки,защо спечелихте сега изборите?????Уникална степен на цинизъм.!!!
  • 31 Бамбука

    12 3 Отговор
    Безценна за партията, така както беше и Цецка и ТКП. Това са елита на българските жени - надъхани, нахъсани, биткаджийки, послушни и разбира се "високо" образовани.
  • 32 Красимир Петров

    16 1 Отговор
    Най-противният индивид в ГРОБ
  • 33 Някой

    14 2 Отговор
    Много бързо дадохте заден ход.И за какво обикаля два дена студията да лаеш като .......срещу месечина,щом не се държите на думата. ГЕРБ....знаем ви вас и номерата ви. 11 години ги гледахме.Кой ли ви вярва вече.? ЛОШОТО е че и останалите са същите ,от едно тесто сте замесени.Калпаво и клисаво.
  • 34 СЕРИОЗНО

    5 4 Отговор
    Отрязъкът от машината показва всеки за кого гласува. Час, минути и секунди, и за кого е гласувано, от коя машина. НЯМА ТАЙНА НА ВОТА, КОНТРОЛИРАН ВОТ, КУПЕН ВОТ! Разрухата стартира на 11.11.1989 но след 8 години ще имаме добра икономика. Детето е българският народ. Намират го при най-мощният соц. завод - който трябвае да прошзвежда промишлено оборудване - машини за заводи и материали за заводите. Написалият ВРЕМЕ РАЗДИЛНО почина, внучката на режисьорът на филмът уби баба си. още знаци от вселенският разум?
    Правителство 100 на България, или 20 то след НРБ, новата конституция. Това, което Севрюкова казва, е дословно: „Два пъти по толкова правителства /и сочи пръстите на двете си ръце/ ще се сменят, преди да дойде доброто за българския народ”.
  • 35 Бургас

    12 2 Отговор
    Най-противната жена на Света!

    Коментиран от #43

  • 36 Атанасова, Хартиената Бюлетина и

    14 2 Отговор
    Фалшификатора М Костантинов и Р Желязков ви докараха на власт и стояхте толкова, години да Управлявате!! Докато не се махне тази Далавера, Правителство няма да, има!! Долу Мафията, ГЕРБ!!
  • 37 СЕРИОЗНО

    6 0 Отговор
    Правителство 100 на България, или 20 то след НРБ, новата конституция. Това, което Севрюкова казва, е дословно: „Два пъти по толкова правителства /и сочи пръстите на двете си ръце/ ще се сменят, преди да дойде доброто за българския народ”. .................................................... ....... Трябва един свестен българин който да намери 5 свестни българи в България и 5 свестни българи в чужбина, мислещи, честни, оратори, с големи познания - енциклопедисти. Да инициират 5-пет промени ПЕТ ЗАКОНА. ЕДНО: Само гласуване с бюлетина за всяка партия отделна, броене пред публика, и с видео - което се изпраща с подписите на всички от публиката в протоколът, Няма чували и разнасяне. ДВЕ: Данъците и заплатите се вдигат според спестяванията и печалбите на бизнесът, всички заплати се изваждат от консумацията, и колко от спестяванията са на бизнесът и колко на работниците. Така данъците се вдигат - ако бизнесът спестява повече и повече печалби има, данъци за бизнесът от 10% до 25%, а минималните заплатите от 25% от БВП на зает до 40% от БВП на зает. ТРИ: 20 болници на средно ниво, 5 супер болници, и 100 спешни болници и 1000 клиники за диагностика, безплатни, извън здравни каси, обслужващи и чужденците безплатно. На база 7% от БВП. Здравните каси под управление на синдикатите да обслужват частните болници и работните места - чрез такси и застраховки от работодателите. ЧЕТИРИ: Държавните пенсии извън НОИ, да са социални, и да са на база 15% от БВП. Средствата в НОИ
  • 38 СЕРИОЗНО

    5 1 Отговор
    Средствата в НОИ да се инвестират в лични сметки в акции - към хранителната промишленост, водоснабдяване и водни ресурси, агро фирми, енергетиката, строителството, електрониката, магазини, облекло и обувки, под управлението на синдикати - профсъюзите. ПЕТ: 100 милиона или 0,1% от БВП да се дава за кино, толкова за изобретатели, толкова и за серияли, толкова и за спорт, толкова и за музикални проекти, толкова и за сценични изкуства - цирк и театър, опера... 10% за пропаганда и управление, 30% за 100 филма по 300 000 всеки, 30% за 20 филма по 1,5 милиона всеки, 30% за 4 филма по 7,5 милиона всеки. Така с всички проекти, и изобретения, разпределени. За да има визионери и не връзкари от статуквото, трябва всички да имат шансове да се покажат и докажат, само така връзкарството ще разбере къде му е мястото - на сметището на историята. Колективизмът е семейството на Блудният син, отишъл в индивидуализмът, но се връща в колективизмът. Индивидуализмът е отдалечаване от себе си, път към злото и тъмнината. Колективизмът е екологичен. Индивидуализмът-капитализмът-егото ЕГО-ЛОГИЧЕН - казва ммайната им на другите. Колективизмът казва - това което е добре за другите е добре за мене, свободата на другите е моя свобода. (тази година 3,6 милиарда лева отиват за субсидии в селското стопанство, а бвп от него е 3 милиарда дол., но няма старт от 100 милиона за дребни ферми - 1000 ферми годишно по 100 000, няма яйца по селата, нито мляко от ккрава, оовца, ккоза)
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Малка глава но със много мозък

    11 1 Отговор
    Дуловската пеперуда не разбра че коалиция със тях няма да има..айде поемете отговорност и си направете едно милиционерско правителство както си му е реда..
  • 41 Зевзек

    10 2 Отговор
    "Десислава Атанасова: Ще оттеглим няколко от предложенията в Изборния кодекс, които направихме"

    Разбирайте:

    Десислава Атанасова: Бойко Борисов е сгрешил/"размислил"- макар, че той не мисли, защото тиквата .../. И ни е разпоредли, да изтеглим някои от предоженията, които преди това ни нареди да внесем. Аз поемам цялата вина, аз съм виновна, но оставка не искам да подавам, докато Тиквата не ми я поиска. И депутатите на ГЕРБ, членове на законодателната комисия са виновни, че не са разбрали какво им е разпоредел Тиквеника. Нищо, че Тиквеника не помни какво е разпоредил вчера. Депутатите на ГЕРБ са длъжни да знаят, какво ще му хрумне и ще разпореди утре Тиквеника.
  • 42 анонимен

    6 2 Отговор
    ГЕРБ ПРИБРА ОТ БЪЛГАРИЯ ИЛИ УКРИ 100 хил. БИТКОЙНА КОЛКОТО ДНЕС ПРИТЕЖАВА САЩ /не е за вярване/ ! КОЙ ГИ ТЪРСИ ТЕЗИ ПАРИ, ЗАЩО НИКОЙ НЕ ПОВДИГА ТОЗИ ВЪПРОС,КЪДЕ СПЯТ ПРОКУРАТУРА И ДАНС ! БИТКОЙНА ЗАПОЧВА СВОЯТА ЕРА ПРЕЗ 2009 г., СНОЩИ НИВОТО МУ БЕШЕ 16 084 ЕВРО ЗА 1 БИТКОЙН ? МИЛИАРДЕРИ СА ГЕРБАДЖИИТЕ, ЧЕКМЕДЖЕТАТА СА ОТ БИТКОЙНИ ! ХАРТИИТЕ СА ЗА ТОВА ДА ЗАПАЗЯТ В ТАЙНА ТАЗИ ОГРОМНА КРАЖБА ! НАРОДЪТ Е ПРОСТО СЛЯП И МЪЛЧАЛИВ !
  • 43 Зевзек

    11 1 Отговор

    До коментар #35 от "Бургас":

    "Най-противната жена на Света!"

    Всеки има право на лично мнение, по мое мнение трите първи места са за Мая Манолова, Татяна Дончева, Курнелия Нинова.

    Но Десислава Атанасова е достойна конкуренция в тази класация. А да, да не забравя да кажа и за мъжките "миризливи сливи" Томислав Дончев, Тома Биков и Данчо Ментата.
  • 44 Да има избор

    3 7 Отговор
    Трябва да има право на избор - хартия или машина. Пенсионерите получават пенсиите си в пощата. Те не искат карти и банкомат.
  • 45 Защо

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Защо си против пенсионерите да гласуват

    Коментиран от #53

  • 46 Гост

    6 1 Отговор
    Да те оттеглят в сливенския тебе
  • 47 Природен феномен

    4 2 Отговор
    В държава в която Борисов и бандитите му са най-умните нещо много се е объркало
  • 48 Стига вече

    6 1 Отговор
    Старите номера - АКО МИНЕ НОМЕРА.
  • 49 Вълшебната флейта

    5 2 Отговор
    забрави да споменеш вълшебната флашка!
  • 50 Чекмеджан ефенди

    10 1 Отговор
    ГЕРБ са отвратително нагли. Не мога да ги понасям. Отврат.
  • 51 Атанасова, и тази Овца почна да ни

    10 1 Отговор
    Ръкомаха с ръце и да, ни прави заучени жестове с ръце!! Овцата сие Овца макар и Дуловска!!
  • 52 БорисоФФ

    8 2 Отговор
    Крадец
  • 53 пенсионер

    7 2 Отговор

    До коментар #45 от "Защо":

    Ти пенсионер ли си, че им адвокатстваш ? Аз съм пенсионер и въпреки това искам да съм в крак с прогреса и гарантирам, че няма пенсионер в България които има средно образование да не искам да гласува с машина, това е като да печаташ на машина !
  • 54 Страх и памперс

    7 2 Отговор
    Бойко откажи се бе б.о.к.л. к, не ти минават номерата, всички те мразят никой вече не ти вярва. Ти самия виждаш че не може да излезеш по улиците на големите градове, до парламента абсурд щото не мож излезеш после.
  • 55 реалист

    9 1 Отговор
    Десислава Атанасова: Ще оттеглим няколко от предложенията в Изборния кодекс, които направихме

    Най-добре е да се оттеглите и да изчезнете завинаги ! Специално ти Атанасова си не по-малка лъжкиня от гуруто си !Като ви видя по ТВ с ония мазни и противни джендъри Биков и Митов и ми иде да счупя ТВ......
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 мани мани

    3 1 Отговор
    тая прилича на мик-мик :D уйли койота хахаххахаха прилича на пиле тая пa4a :)
    толкоз е противнa! викайте й вече койтката уйли мик-мик хахаххахаххахаха бaxти противното гoвнo е тая смрaд! мършa долна гeрбeсткa!
  • 58 Мнение

    2 2 Отговор
    Ние нали сме в ЕС?От какъв зор ще гласуваме с машинки като там са забранени и е доказано,че могат да се манипулират?!Стига с тези пропаганди където ни ги правите с платени коментатори!С тези машинки много повече може да се подправя вота отколкото с бюлетините.Защо държавата няма достъп до кода?!Има си гнило и това е!
  • 59 Любопитния

    0 1 Отговор
    Како ма, къде Ви е кабинета?
  • 60 Дуловска овца Деса! За какво си държи

    1 0 Отговор
    Предното дясно копито така!!!?? Подражава на Бойко, имитира Ораторски похвати!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол