20 Ноември, 2022 16:47 1 134 33

Борисов: Ще подкрепим създаване на временна комисия в НС, която да разгледа изборното законодателство,

  • бойко борисов-
  • временна комисия-
  • нс-
  • изборно законодателство

Единственото настояване е дейността на тази временна комисия да е една седмица, а не един месец. Настояването за месец е протакане, знак, че ПП искат не правителство, а бързи нови избори, за да прикрият далаверите си, добави лидерът на ГЕРБ

Борисов: Ще подкрепим създаване на временна комисия в НС, която да разгледа изборното законодателство, - 1
Снимка: БГНЕС

Готови сме да сме съвносители с "Демократична България" на решение за временна комисия, която да разгледа промените в Изборния кодекс. Нямаме никакво желание да се бърза с изборния закон. Единственото, което може да направим с всеобща мъдрост – ние, БСП, ДПС, ДБ и "Възход"-а в сряда да направим такава комисия - това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция, на която от партията, победител на изборите, заявиха, че във връзка с казуса за меморандума с фирмата "Джемкорп", ще подадат сигнал до ДАНС, МВР и Европейската комисия.

Борисов, който се присъедини към пресконференцията, коментира въпроса за Изборния кодекс и предстоящото връчване на проучвателен мандат за сформиране на кабинет, като заяви, че не се ли състави правителство, нито едно решение няма да бъде взето с оглед наближаващата тежка зима. Площадната демокрация стана модерна, каза още Борисов и посочи, че по техните (на опонентите на ГЕРБ - бел. ред.) правила и с техните машини ГЕРБ са победили с 5% на изборите пред ПП и са първа политическа сила, информират от БНР.

ГЕРБ ще подкрепи създаване на временна комисия в парламента, която да разгледа изборното законодателство, подчерта Бойко Борисов. Единственото настояване е дейността на тази временна комисия да е една седмица, а не един месец. Настояването за месец е протакане, знак, че ПП искат не правителство, а бързи нови избори, за да прикрият далаверите си, добави Борисов.

"Цяла седмица - пред вас, пред камерите - сядат парламентарните групи с IT специалисти, които да могат да изчистят всички съмнения във флашката, в кода. Решаваме и действаме. Те имат своите подозрения към хартията, ние – към кода. Има 4 години да управляваме, така че абсолютно съм "за" една седмица пред камерите", заяви Борисов своите условия за постигане на компромис.

По отношение на връщането на хартиената бюлетина Борисов уточни, че от ГЕРБ не го правят заради ДПС и БСП, а заради хората. "По вашите правила народът ни постави на първо място", каза още той.
Хората, по думите му, искат работещо Народно събрание, което да им реши проблемите.

"Не искам да изглежда, че отстъпваме пред уличен натиск", добави Борисов по повод протеста от петък вечер и отношението спрямо Йордан Цонев от ДПС. Според лидера на ГЕРБ накрая ще се стигне до гражданска война. Според него това не е демокрация и припомни, че той също е бил обект на подобно отношение. Той е категоричен, че не може една група малцинство да казва какво да се случва в страната, налагайки своето мнение.

"Ние трябва да се смиряваме и да направим правителство", смята Борисов.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 55 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путлер паркинсона

    33 28 Отговор
    този е по изтрещял и от мен
  • 2 Цацаровко

    45 27 Отговор
    Тоя не мога да го гледам. Защо го давате. Отвратен съм.
  • 3 Последния Софиянец

    44 17 Отговор
    Докато ни баламосват колони бронирана техника пътуват към летището по околовръстното.

    Коментиран от #8

  • 4 Тим

    37 24 Отговор
    СиКаджия
  • 5 Каратистмен

    33 26 Отговор
    Тоз завалията е толкоз страхлив..аре ве по смело на килимчето само хубави работи предстоят
  • 6 Тоя

    43 25 Отговор
    ще се удави в собствените си храчки ! Лъжи и отровна коварност .
  • 7 Вълк единак

    41 27 Отговор
    Българи стига спахте, на следващите избори да отидем всички да гласуваме за да неутрализираме купения ХАРТИЕН вот от Герб-ДПС-БСП. Не заради нас самите а заради децата и внуците ни.
  • 8 Херсон не е руски

    15 31 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    И какво от това ?
  • 9 Страх и памперс

    37 28 Отговор
    Бойко откажи се бе б.о.к.л. к, не ти минават номерата, всички те мразят никой вече не ти вярва. Ти самия виждаш че не може да излезеш по улиците на големите градове, до парламента абсурд щото не мож излезеш после.
  • 10 Атанасова, се вживя, копира маниерите,

    23 27 Отговор
    На Борисов с пръстите на дясната ръка, а Борисов си каза, ЧЕЕ Прост, но Деса копира!!
  • 11 квя

    29 23 Отговор
    Цялата работа е заради местните избори догодина. Без хартиената бюлетина, няма как да се контролират гетата.
  • 12 Няма да има Избори с Хартиена Бюлетина!!

    29 27 Отговор
    Мошенгийте на ГЕРБ и ДПС Продължи ха много години!! Стига Фалшификации и купен Вот!!
  • 13 Кресливия

    36 5 Отговор
    Една група малцинство да казва какво да се случва да да 3000000.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Градът е основан

    23 19 Отговор
    Това нещо що не е в затвора ?
  • 17 Ялчин

    19 20 Отговор
    Изобщо да не се пипа Изборния кодекс !!!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Да бе да

    20 8 Отговор
    Този осъден лъжец , твърди че " флашките" били проблема😁, но нали "той " спечели изборите!!
    Тоест , ПП явно са фалшифицирали изборите в негова полза 😂😂

    Този май не е за затвора , той си е за лудницата!
  • 20 Васил

    14 5 Отговор
    Изборна комисия и Герб не думай това ще завърши както строежите на калпавите пътища извършени от тях строителният надзор беше от техните мафиотски орди.
  • 21 Затвор за тоя

    16 4 Отговор
    Тул”п
  • 22 Минева

    15 5 Отговор
    Тоя не разбира в кой свят живее.
  • 23 Лост

    9 1 Отговор
    Ами да беше станал депутат и там да се изказваш. Щеше да е много весело. И дежурен доктор трябваше да има.
  • 24 И ази да попитам?

    13 1 Отговор
    Лидерът на ГЕРБ, Борисов собственик ли е на тази партия създадена от ФРГ? Депутатите от тази партия мислят и говорят в парламента и телевизиите, но променят всичко след среща със собственика. Въпросът е мисълта на този човек сама ли протича или под въздействие на съюзните посолства?
  • 25 Бай Ставри

    10 0 Отговор
    И аз ще те подкрепя отзад баце

    Коментиран от #26

  • 26 симитлийския

    6 0 Отговор

    До коментар #25 от "Бай Ставри":

    ааааа не това са мои територии
  • 27 Юмручето иска пак машини

    5 4 Отговор
    Трябва да има право на избор - хартия и машина. Пенсионерите получават пенсии по пощата. Президента щял да срожи вето за хартията и ще трае 1 месец, за да се разтури Народното събрание. Ами той с машините си взе втори мандат и докара кики и кокорчо
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Въпрос

    2 4 Отговор
    Искам да питам нещо.Как ПП победи на предните избори като даже нямаше такава партия и чак тази година я регистрираха?Как се гласува за нещо,което го няма?Най-малкото е против закона да участва партия,която не е регистрирана в срок преди старта.После ме убедете,че машинките не са бъгнати.
  • 30 Боко по-добре се пенсионирай

    7 0 Отговор
    Борисов, много грешна стъпка!Ще загубиш дори и най-твърдите си почитатели, ако продължаваш с танца "една напред, две назад"! И не излизай с номера, че било заради България! Точно заради нея трябва тия гламавци дето ни натресоха, знаем откъде, да бъдат прогонени веднъж завинаги от политиката! Всички тези 30 години, в които се мъчехме да станем демокрация и нормална европейска страна, заминаха в небитието и остана разрухата, бедността от 6 месечното управление на"харвардците". Ще плащат децата ни, внуците, че и правнуците! Никакви отстъпки повече!🤮
  • 31 Любопитния

    7 1 Отговор
    Абе бате, къде ти е кабинета? Нали си "умен" и "велик", езици поназнайваш, от тръби разбираш, с асфалт ни храниш........Та къде е кабинета питам?
  • 32 МАНАФСКИ

    4 1 Отговор
    КОМУНИСТА ПОЖАРНИКАРа агент "БУДА"-ла☭ ИЗТЕЧЕЧЕ В КАНАЛА ЗАЕДНО С ФЕНОВЕТЕ СИ.. ИДВА РЕДА НА КАСКЕТА ГЕШЕВ........ ОТ ТУК НАТАТЪК ТИКВАТА ШЕ ГЛЕДА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТКЪДЕ ОПАШКАТА НА КОНЯ НА ПАМЕТНИКА, НА ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ.... ИЛИ ОТ ОФИСА НА БАЙ СТАВРИ....МУ-ХА-ХА 🎵🎶
  • 33 ГЛАВАНАК БАНКЯНСКИ

    5 0 Отговор
    Разкарай се вече, бе! То бива наглец, бива, но това, което правят герберастите е отвратително. Искат да си осигурят местните избори с тоя вой за бюлетините, за да продължат кражбите и грабежите в огромни размери. Не че са се загрижили за народа. Вече са толкова прозрачни с техните машинации... Пълен дебилизъм. Те друго не знаят освен да крадат.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол