Last news in Fakti

21 Ноември, 2022 19:45 1 178 25

Ген. Атанасов: Не знам дали мисълта на ГЕРБ е за избори до дупка, но е ясно, че първият мандат няма да се състои

  • атанас атанасов-
  • герб-
  • избори до дупка-
  • първи мандат

Този опит да се променят правилата преди избори с цел да са изгодни на някого е контрапродуктивен и ще ни върне във времената, когато имаше стотици хиляди невалидни бюлетини, коментира съпредседателят на "Демократична България"

Ген. Атанасов: Не знам дали мисълта на ГЕРБ е за избори до дупка, но е ясно, че първият мандат няма да се състои - 1
Снимка: БНТ

Прави впечатление, че носителят на първия мандат ГЕРБ не предприема никакви действия да си осигури мнозинство. Това е доста симптоматично, каза в предаването "Още от деня" по БНТ съпредседателят на "Демократична България" ген. Атанас Атанасов.

Не знам дали мисълта им е за избори до дупка, но е очевидно, че първият мандат няма да се състои, добави той.

Ген. Атанасов коментира и размяната на остри реплики по време на днешните консултации на президента Радев с ДБ.

Ние отидохме на тези разговор с цел да се обсъди съставянето на правителство, но проведохме съвсем друг разговор – по темата за оръжието за Украйна. Ние сме готови да получим третия мандат и сме готови с план той да бъде реализиран, но първо би трябвало да се положат усилия при първия и втория мандат. Не виждам никакви усилия от страна на ГЕРБ с първия мандат. Има вариант предложено от ГЕРБ правителство да бъде избрано, но не от тези от които му се иска – ДБ и ПП, а от ДПС и БСП, с които вече са т.нар. хартиена коалиция, заяви съпредседателят на ДБ.
Той коментира и предложението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за седмица публичен дебат за изборните промени.

Ние първи предложихме да бъде създадена комисия, която да седне и да се обсъди спокойно темата в рамките на един месец. Този опит да се променят правилата преди избори с цел да са изгодни на някого е контрапродуктивен и ще ни върне във времената, когато имаше стотици хиляди невалидни бюлетини. Това се прави не толкова за евентуални предсрочни парламентарни избори, колкото за местните избори. Те ще направят опит да укрепят позициите си в местната власт, защото тя е своеобразен резервоар за централната власт, посочи ген. Атанас Атанасов, цитиран от novini.bg.

По думите му, ако първият мандат не бъде реализиран, може да бъде съставен кабинет с втория мандат на ПП, тъй като има опасност с третия мандат да бъде съставено правителство тип "Беров", при което няма да е ясно кой ще носи отговорността.

Правителство ни е необходимо заради толкова многото кризи, които трябва да бъдат решавани, подчерта съпредседателят на ДБ.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Долно

    46 1 Отговор
    Влечуго. Къв генерал е тая игуана. Божееее

    Коментиран от #22

  • 2 НИКО

    54 2 Отговор
    БЪЛГАРИТЕ ТРЯБВА ДА РАБОТИМ ЗА ЗАКРИВАНЕТО НА ТАЗИ ПАРТИЯ ДБ
  • 3 ЛИЛИ

    43 3 Отговор
    БЕЗ ТЕЗИ ФАШИСТИ БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ РАИ
  • 4 Глупаци

    34 1 Отговор
    На китарата, наско жабата, песни свири само за вас !
  • 5 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    19 0 Отговор
    Скрий се бе гаден комунист!
  • 6 ГЕРБ тролят коментарите

    2 15 Отговор
    По сайтовете
  • 7 Благой от СОФстрой

    10 2 Отговор
    В БеГето само селендури и комунодури и затова сме на това дереже от подобни на ТОА!
  • 8 Чикак

    17 1 Отговор
    Избори до дупка до заличаването на партии като ДБ и ПП
  • 9 50-60 лв от бюджета на всеки гласувал

    10 1 Отговор
    ....има един единствен начин да се "надградят гаранциите за качеството на изборния процес и това е да се плати по 50-60 лв от бюджета на всеки гласувал на територията на страната ! Така ще има масовост на изборите, представителност на бъдещият парламент и демокрация на практика. Ще бъде решен въпроса с ниската избирателна активност и дори може да мине за социална мярка във време на криза......Ще бъдат редуцирани партийните ядра !!!! Масовост ще има и представителност. Броя на безсмислените партии ще бъде намален, особенно ако се увеличи прага за влизане в парламента.
  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 3 Отговор
    НА ВЛАСТ 32 ГОДИНИ са задкулисието мутрите мафията

    Коментиран от #19

  • 11 Генчо Атанасов от Карлуково

    8 1 Отговор
    Атанасов: Не знам дали мисълта на ГЕРБ е за избори до дупка, но аз съм изключително неадекватно същество, и крадливо впрочем според бившата ми жена.....ям черен хайвер много и дрънкам глупости де ми падне
  • 12 ФЕОДАЛ

    14 1 Отговор
    Ужас, кошмара на България! И това всеки божи ден го слушаме по радиата и телевизиите.
  • 13 Танас Чо

    19 1 Отговор
    Само луди гласуват за ДБ, преобладаващо лежали в някакъв момент от живота си в психиатрия
  • 14 дребен и лъжлив

    11 1 Отговор
    Атанасов, и как точно ще съставите правителство с втория мандат, като общо с Киро сте една шепа? Ще ни бъде много интересно да ви наблюдаваме гърчовете и лупингите.
  • 15 Баце

    10 1 Отговор
    Жалка отреп ка. Нищо.
  • 16 Коментар

    2 1 Отговор
    И сега специален поздрав за Наско с вариант на песента "I Feel Like Im Fixing To Die":
    "Хайде всички вие, големи силни мъже Чичо Сам отново се нуждае от вашата помощ, той се е забъркал в ужасно задръстване там в Укроленд, оставете книгите си и вземете пистолет, ще се забавляваме много. И това е едно, две, три, за какво се борим , не ме питай, не ми пука, следващата спирка е Укроленд.
    Хайде, генерали, нека се движим бързо, вашият голям шанс най-после дойде, сега можете да излезете и да вземете тези червени, защото единственият добър комуникатор е този, който е мъртъв и знаете, че мир може да бъде спечелен само когато ги разбием всички да дойде царството. Хайде, майки от цялата страна , опаковайте момчетата си за Укроленд. Хайде, бащи, не се колебайте, изпращайте синовете си, преди да е станало твърде късно и можете да бъдете първите във вашия блок , чието момче ще се върне вкъщи в кутия."

    Тоя не знам кой ще подкрепя обаче да гледа да не ни вкара в чужда война !!!
  • 17 Генчо Дебейчо от Кукувейз

    9 1 Отговор
    Вижте от редакцията, сламени авторитети принципно дразнят хората ген. Атанасов, ама Генчо от село Педирасово по реално ще звучи..........че обяснявам: В МВР не важат званията след пенсионирането за разлика от военните. Атанасов не е генерал !!! Костов му го лепна за "авторитет" когато го наплющя на времето в НСС..... Депутатът Атанас Атанасов, който по едно време също беше някакъв генерал, се изцепи по телевизията и заяви, че от 18-годишен генерал Радев е в армията, вече 35 години не е могъл да се развива като личност и има тесен мироглед. Побърза обаче да уточни, че това не важи за него, защото генералското звание му било дадено като признание за пътя му в политиката........забележете цитирам го точно:генералското му звание му било дадено като признание за пътя му в политиката........ Само завършен идиот може да го признае публично и да се кичи с генералско звание
  • 18 Смърди на сяра!Отврат!

    10 1 Отговор
    Марш на фронта мръсна гадино!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 БАЙ КУРТИ

    7 1 Отговор
    До автора . Ку...та лейка беше генерал преди 10/15 години. Сега е от запаса. И е гражданин като всички други. Престанете да му сваляте звезди . Неговите пагони отдавна са в гардероба .
  • 22 Тц тц

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Долно":

    Не обиждай игуаната с този бял червей! Баща костов и майка зелена муха! Обитава кофите за смет на Козяк! Гнус !
  • 23 Гнома побърканяк

    6 1 Отговор
    Аре бегай нищожество гнусно
  • 24 Генчо Атанасов от Карлуково

    3 1 Отговор
    Вижте от редакцията !!!! , сламени авторитети принципно дразнят хората и Атанасов не е генерал!!!!! Направете си справка, но и друго ще допълня относно списващите. Когато пишете за някой олигофрен, и му слагате звание доктор, доцент и т.н......това важи само докато е на щат в учебното заведение което му го е издало.....противното е не само неправилно но и незаконно !!!!
  • 25 Чичо Наско или марионетката на краварите

    1 0 Отговор
    Разкарай се
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол