Last news in Fakti

22 Ноември, 2022 07:48 2 370 41

Делян Добрев: В меморандума в услуга на "Джемкорп" се предоставя цялата българска енергетика

  • джемкорп-
  • делян добрев-
  • енергетика-
  • корупция

Нашите управляващи неистово са искали тия батерии

Делян Добрев: В меморандума в услуга на "Джемкорп" се предоставя цялата българска енергетика - 1
Снимка: БГНЕС

В меморандума в услуга на "Джемкорп“ се предоставя цялата българска енергетика. Това каза в предаването "Това е България“ на Радио "Фокус“ Делян Добрев, председател на парламентарната комисия по енергетика.

"Няма документи, че меморандумът с "Джемкорп“ е прекратен. Служебният министър на енергетиката казва, че меморандумът не е бил в официалната документация на министерството, а се е намирал в едно чекмедже. За съществуването на този меморандум и за неговото подписване няма следи", обърна внимание той.

"Според мен целта е била след като се подпише това споразумени е на базата на него да се набира капитал от тези фондове, защото със споразумението се показва, че държавната енергетика на България е дадена в услуга на тези две фирми. В този меморандум е изброено абсолютно всичко - от въглищните централи, през батериите, през Плана за възстановяване и устойчивост и ядрената енергетика", подчерта Добрев.

По думите му няма да има завод за батерии, защото в самия план се казва, че ще се купят батерии за 1 млрд. евро., ние няма къде да ги сложим в страната. Той добави, че българската енергетика няма нужда от батерии, защото има 3 хил. мегавата ВЕЦ и хиляда мегавата ПАВЕЦ.

"В края на мандата на ГЕРБ ние оставяме План за възстановяване и устойчивост, който е готов на 99%. В продължение на малко повече от година този план се променя, но ние като сравнихме, има само две разлики - едната е, че се поема ангажимент да се затворят въглищните централи и са се намърдали въпросните батерии. За това смятаме, че това е бил пазарлъкът. Нашите управляващи неистово са искали тия батерии, според нас заради корупционни интереси, няма друго логично обяснение за този проект. Европа е видяла възможност да си постави своите искания - основното искане на Европа е свързано с декарбонизация", смята председателят на парламентарната комисия по енергетика.

Според него ако се свие производството на електроенергия от въглища няма да бъдем износител на електроенергия, а ще бъдем нетен вносител. Той изтъкна, че не става дума за меморандум, а за договор.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лъжи и манипулации!

    44 16 Отговор
    Продължава с лъжите хасковския каун.

    Коментиран от #18

  • 2 Мвро-то

    16 42 Отговор
    Честен и откровен политик, който разбира от всичко нужно за да бъде новият лидер и водач на българските интереси!

    Коментиран от #7

  • 3 Кирчо

    44 14 Отговор
    Тоя гербаджия се оказа невероятен негодник и лъжец.
  • 4 свидетел

    38 7 Отговор
    ама ПАВЕЦ-а ВИЕ го потрошихте !!!
  • 5 Слушаме за пореден ден

    38 11 Отговор
    абсурдите и лъжите на този чепик от свинска кожа
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ко речи, ко?

    33 7 Отговор

    До коментар #2 от "Мвро-то":

    Този ли е "честният и откровен" политик? Шефът на хасковския "дрийм тийм"? Е те тука сбъркА? Но ако беше казал "дясната топ...ръка" на Буци, щеше да си прав!
  • 8 Сух

    18 1 Отговор
    Народен съд за предателите!
  • 9 Неистово

    28 5 Отговор
    се мъчи да внушаваш и манипулираш , неистово се бориш за власт и още милиони - но шанс нямаш ! Отдавна трябваше да си зад решетките !
  • 10 Този Лекеев

    23 6 Отговор
    не чу ли представителя на фирмата. Искали са да инвестират в Топлофикация София. Върви и сее лъжи из студията.
  • 11 Кирчовците

    13 10 Отговор
    Прости и продажни , но вижте какви ги смениха ! Служебните идиоти , които искат да докарат германските вятърни мелници , с които да окупират плодородните български земи !!! Познайте , кои ще плаща скъпият ток на германците ?! Ние !!! А печалбите на АЕЦ Козлодуй , ще отиват за компенсиране на скъпите цени , и пак ще облагодетелстват германците !!! И няколкото наши продажници , които ще напълнят офшорките !!! Тия ли са идиоти , или ние , които ги търпим.....???!!!
  • 12 Кумгейт

    27 4 Отговор
    Това нещо трябваше вече да е в затвора. А то скриха го за 2 години и пак се перчи.
  • 13 Макс

    27 6 Отговор
    Добрев не успя с лъжите за газа, не успя с лъжите за петрола , сега пак няма да успее с лъжите за меморандума с Джемкорп. Чакаме енергийната пътна карта , има ли я и къде ?
  • 14 Аз и той

    21 6 Отговор
    Най лъжливото НЕЩО!
  • 15 васил славев

    19 4 Отговор
    Свръхспециалистите на Радев няма ли да се позаинтересуват от договора южен поток и енергийната карта на България ? Навярно не му е изгодно на президента ?!
  • 16 НИК

    17 5 Отговор
    АБЕ ДОБРЕЕЕЕВ те от Джемкорп хората казват, че меморандума е прекратен и нямат никакви претенции към България вие още с тези опорки продължавате. По добре каже кво стана с обещанието на БАЦЕ, както и твоето твърдение, че цените на горивата ще падната ама още на следващия ден, след като спечелите изборите. Нещо не се случват нещата, и както винаги това ще ви е поредната димка за заблуда на материала, както му викаше Бо чко. ВИЕ сте едни про клети лъжци и мошенници драпащи отново да захапят кокала под всякаков предлог и на всяка цена.
  • 17 Представям си....

    10 1 Отговор
    Как цъка сутрин телеграма на цялата банда дилъри на ушанки, наритвани от Баци, Каскета и ред други, да словоблудстват от рано
  • 18 SDEЧЕВ

    2 11 Отговор

    До коментар #1 от "Лъжи и манипулации!":

    ЕДНО ПОЯСНЕНИЕ Джемкорп Е НОВОСЪЗДАДЕНО ИМЕ ОТ Г-Н НАСКО,КОЙТО Е САМОТО ПРАВИТЕЛСТВО В СЯНКА,КИРО ШМЕКЕРА И ДРУГИЯ ЗАБРАВИХ ,КАК СЕ КАЗВАШЕ,АСАН МАЙЧЕ СА ФИГУРАНТИ ,НО МОЗЪКА И ПАРАТА Е НАСО . МНОГО Е ЧИТАВ ,НО ТАКА НЕ СТАВА ПРЕЗ ГЛАВАТА ЗА КРАКАТА ,ПЪРВО ДА ХОДИ ДА ЦЕЛУВА ПРЪСТЕНА НА ВЕБЕР И ПОСЛЕ ,КЕ ВИДИМ. ДАВАЙ НАСО СМЕЛО
  • 19 един

    16 4 Отговор
    И тоя е същият нагъл простак като Борисов!Бившият енергиен министър Александър Николов,вчера във видео показва,че най-отгоре на меморандума пише на английски "необвързващ",тоз тъпанар едно и също си повтаря!Допускам,че както и Борисов ги е страх много от затвор,и затова плямпат простотии и лъжи!
  • 20 НИК

    12 3 Отговор
    АБЕ ДОБРЕЕЕЕВ те от Джемкорп хората казват, че меморандума е прекратен и нямат никакви претенции към България вие още с тези опорки продължавате. По добре каже кво стана с обещанието на БАЦЕ, както и твоето твърдение, че цените на горивата ще падната ама още на следващия ден 1 ЛЕВ, след като спечелите изборите. Нещо не се случват нещата, и както винаги това ще ви е поредната димка за заблуда на материала, както му викаше Бо чко. ВИЕ сте едни про клети лъжци и мошенници драпащи отново да захапят кокала под всякаков предлог и на всяка цена.

    Коментиран от #23

  • 21 Дачо

    13 4 Отговор
    Едно си Делянчо Треперещата Джучка знае, едно си бае ... Измислен ГЕРБ експерт и известен крадльо ...
  • 22 да попитам

    13 6 Отговор
    Меморандумът е прекратен. ГЕРБ вече са нетърпими с постоянното натякване на едно и също. Гинка що не я повтарят всеки ден?
    Как можахте да върнете ГЕРБ в НС?
    Малко ли ни бяха 12 год., та сега всеки ден гледаме ББ по медиите и соц. мрежи? Докога?

    Коментиран от #27

  • 23 SDEЧЕВ

    4 6 Отговор

    До коментар #20 от "НИК":

    ПОЯСНЕНИЕ ЗА НЕГРАМОТНИЯ- ЗА ДА СЕ КАЖЕ,ЧЕ ДАДЕНА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ Е СПЕЧЕЛИЛА ИЗБОРИТЕ Е НЕОБХОДИМО РЕЗУЛТАТЪТИ ДА Е БЛИЗО ДО 50 % ,В СЛУЧАЯ СДС-ГЕРБ НЕ СА СПЕЧЕЛИЛИ ИЗБОРИТЕ ЗАШОТО ДРУГИТЕ ИМ ПАРНЬОРИ ОТ ЕНП ДБ ПРЕДПОЧИТАТ БСП. ДЖЕМКОРП ДА СЕ ЧЕТЕ НАСОЛ КОЙ Е НАСО -- ДА СВЕТНАТ ПРОЖЕКТОРИТЕ МОЛЯ. ДЖЕМКОРП,ТА ДЖЕМКОРП А ИСТИНАТА Е НАСО-НАСО И НЕГОВИТЕ НЕСКОПОСАНИ МАРИОНЕТКИ -КИРО ШМЕКЕРА И АСАН .
  • 24 Ддд

    8 5 Отговор
    Бърнестия знаменосец пак ръси лъжи лъжи и пак лъжи докога бе
  • 25 Тома

    10 5 Отговор
    Представителят на фирмата вчера каза че всичко е преключило ама това недоносче продължава да лъже.Заради него сега Петков съди бате бойко за 500 хил лв
  • 26 Хасковски кашон

    6 2 Отговор
    Какъв вец и павец имаш бе..а дъжд вали ли? Тез гербаджиите са много глупаво племе начи..6 месеца от годината не пада капка дъжд тоя имал ВЕЦ
  • 27 Пенев

    4 7 Отговор

    До коментар #22 от "да попитам":

    Прекратен на думи. А подпис? Докато няма черно на бяло, пиши го бегало.

    Коментиран от #28, #32

  • 28 да попитам

    5 4 Отговор

    До коментар #27 от "Пенев":

    Кое е на думи, другарю от ГЕРБ?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Майк Алън Патън

    6 2 Отговор
    Поредното куче-слуга на Бойко , което след джафкането си , чака ББ да го погали по главата и да му подхвърли захарче или нещо в паничката ! БОЙКОВЩИНАТА няма граници ....................
  • 31 Гост

    6 1 Отговор
    Не се обяснявай бе, тарикат, а започвай да управляваш. Имаш дъпъсъ, бъсъпъ, янко и президента. Какво повече искаш, палячо!!!
  • 32 един

    5 3 Отговор

    До коментар #27 от "Пенев":

    Не искам да те обиждам,ама да знаеш че го заслужаваш!Александър Николов във видеото изрично каза,че документа по прекратяването на меморандума е изпратен на имейл адреса на Министерството на Енергетиката,и министъра/Катамаран Христов/ да си отвори пощата и да го прочете,а не да бълва лъжи една след друга,че щели да ни съдят за милиарди!Между другото министъра млъкна,ама такива като теб,не спират,явно много трябва да ви се обяснява!
  • 33 Хахаха

    6 2 Отговор
    Тапир
  • 34 ммм

    7 3 Отговор
    АБЕ МАМИН ДИЛЯНЧО ЗАЩО ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА ВСЯВАТЕ СМУТ И ХАОС КАТО СИ ИЗМИСЛЯТЕ КАКВО ЛИ НЕ НО ВИЕ КРАДЦИ ЛИЦЕМЕРИ И МАФИОТИ ТАКА СТЕ СИ ЗАКЪРМЕНИ ДА ЛЪЖЕТЕ И СЪЗДАВАТЕ ХАОС НЕ РАЗБРА ЛИ дилянчо ЧЕ ГРОБАРИТЕ И С И БЕЗ МАШИНИ СТЕ АУТ ЗА 12 ГОДИШНОТО ВИ КРАДЕНЕ СТИГНАХМЕ ДО ТУК ЗАТОВА ВЪН И В ЗАНДАНА КЪДЕТО ВИ Е МЯСТОТО ПРОДАЖНИЦИ
  • 35 УРА,, УРА

    4 2 Отговор
    Абе, ти няма ли да си починеш най после? Искаме и ние да си починем от тебе. Заядлица и драка. Само се чудиш с какво да се заядеш с ПП. Четири месеца лъжеше за цената на бензина, сега пък за меморандума. Защо не се заяждаш с ДПС? Страх те е!! Веднага ще ти свият сърмите.
  • 36 123

    4 2 Отговор
    ЛЕЛЕ КАКВИ ДЖУКИ КАКВА ФИЗИОМУТРА ЛЕЛЕ И ТОЗИ ИСКА ДА УПРАВЛЯВА А КАКВО ЩЕ КАЖЕШ ЗА КУМГЕЙТ И ЗА ДВЕ ГОДИШНАТА ТИ ЛИПСА А КЪДЕ ИЗПАДНА В НЕЛЕГАЛНОСТ И ЗАЩО СЕГА СЕ ПОЯВАВАШ НО ТИ НЯМАШ НИ СРАМ НИ ОЧИ НАГЪЛ ГЕРБЕРИСТ-ПОДЛОГА НА ББ
  • 37 1122

    3 2 Отговор
    Слушайте бе ГЕРБЧЕТА,ако пак ни лъжете ,ще има да чакате някой да гласува за вас,ще станете толкова голяма партия колкото са сега НФСБ,ВЕК 21,АТАКА,ИМА ТАКЪВ НАРОД,и още знайни и незнайни като СДС. Помислете и тогава говорете,защото вече ни писна от ЛЪЖИ !
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Минева

    1 0 Отговор
    ???!!!
  • 40 Гост

    3 0 Отговор
    Почти всички коментари тук са на некомпетентни /да не кажа малоумни /хора.Това е така защото на някои им се иска това да не е вярно. Ако се окаже ,че е истина какво правим.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове