Last news in Fakti

22 Ноември, 2022 19:31 1 354 28

Валентин Попов: Инцидентите с полицаи са белег за разпад на държавността

  • държавност-
  • полицаи-
  • реформа в мвр

Оставка на висш полицай означава бягство от отговорност със 140 000 лева в джоба, казва синдикалистът

"Оставките в МВР не решават проблеми. След оставките проблемите си остават. ... При нас вече почти всички граници са преминати". Това каза пред БНР Валентин Попов, председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР.

По думите му оставката на един висш ръководен кадър в МВР, какъвто е главният секретар, "означава оттегляне, да не кажа избягване от отговорност, с едни около 140 хиляди лева":

"Това са пари, за които един колега, като пострадалия в инцидента днес, работи около 6 години и поема рисковете, които той пое".

Трябва да се вземат спешни мерки, за да бъдат защитени служителите на МВР, заяви синдикалистът и добави, че инцидентите са симптом за разпад на държавността:

"Политиците продължават да не вземат необходимите решения. Ние повтаряме някои неща повече от 10 години, не сме спрели да говорим за проблемите на турската граница. Все още обаче няма решения и вече се чудим дали ще ги дочакаме. ... Ние в МВР не вярваме на политиците. Очакваме някой да се сети, че това министерство е част от държавата".

Валентин Попов подчерта, че МВР се нуждае от коренна реформа, която да стартира веднага:

"Това, което се правеше досега, не е реформа, а подигравка".


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Крум

    23 8 Отговор
    Бате те толкова си могат! Не стига че са повече от войската, ами корените на повечето от тях висят над коланите! Ама само плямпат за заплати! И стига с това ,жертва здравето и живота си,нали това им е работата,като не искат хамали на гарата!

    Коментиран от #10, #19

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 е егати

    10 0 Отговор
    как да кментирам като демократично ме трият

    Коментиран от #5, #6, #7, #11

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 така

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "е егати":

    е и с 1, и 3, и 6
  • 8 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    8 1 Отговор
    Не е ли това крайната цел на Планът ран?????След като препълни гробищата ,малкото да отиде при голямото????

    Коментиран от #27

  • 9 Пловдив

    9 0 Отговор
    Един застрелян наглец на границата ще спести един милион лева. Двама - два милиона. И така - всеки може да направи сметката. Ами - хайде!
  • 10 Шериф

    15 3 Отговор

    До коментар #2 от "Крум":

    По цял ден седят в тези бусове и щракат с камери на места с безумни ограничения от 40 км/ч
  • 11 Преминаващ оттук

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "е егати":

    Съветът ми е да не се занимаваш с този ударил дъното сайт.
  • 12 Колев–Босия

    10 6 Отговор
    Драги ме Смехурко,
    България е загубила дъжавността си още преди 78 години.
    Трябва да се промени тотално и принципално моделът на даржавно управление и строителство, а не да си работи на парче.
    На глава от населението по брой полицаи сме на първо място в ЕС, но по защитеност-на последно.
    Задай си въпроса защо КПЛ Пуйко Борисов обжалва двудневния си арест тази година, но не и осеммесечния през 1988-9 година в Чехия и ще ти стане ясно!
  • 13 Махмуд

    6 2 Отговор
    Попов !!Не те знаем откъде изплува ама си поредния плужек.
    Нищо не разбираш. МВР пази държавността винаги когато не им пречат властващите.
  • 14 Русороб

    15 2 Отговор
    Разпад на кое?
    Как може да се разпадне нещо, което го няма ?!!!
  • 15 0101

    10 3 Отговор
    50 километра са гонили рейс полицаите ,тотално безхаберие,поне да минават някакви курсове ,вземат сульо и пульо в полицията без никаква подготовка
  • 16 Шкнхгнвн

    9 3 Отговор
    В цял свят да си полицай означава да поемаш рискове,а понягода да си раняван дори убиван.В БГ понеже престъпността е напълно сраснала с полицията,тук униформените тумбаци не става за нищо.Сега реално жертвите са след сблъсък с араби,турци и други чужденци и не знаят какво да направят,мислят че и теза са като нашите на каишка .
  • 17 Професионалист

    14 4 Отговор
    Не е разпад на държавността,а липса на професионализъм на кадрите в МВР.Не е приятно,но е истина.Назначават се от кол и въже тюфлеци,които не знаят какво да правят като видят жив престъпник.
  • 18 Просто питам

    11 1 Отговор
    По време на така нанечения комунизъм имаше ли пенсиониран полицай и военни на служба във МВР И МО. А сега е фрашкано със миризливи пенсиониран м...... Ши, интриганти а не служители това е най малкото по страшно ни чака
  • 19 няма

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Крум":

    Вече товари по гарите.
  • 20 Аритметика

    12 0 Отговор
    Тоя вместо да брои парите на Главния секретар да си каже ТОЙ самият колко взема: Заплата +стаж+длъжност=поне 3 500 лева + пенсия-около 2 000 лева-ето му ги 5 000 лева. На месец. И с какво допринася този аз нашето спокойствие и сигурност? С НИЩО!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 гост 23 mj

    0 1 Отговор
    най накрая тея селяндури да се махнат
  • 23 0000

    3 0 Отговор
    Сега в момента в Бургас полицаи гонят друг рейс с емигранти,барикади или шипове няма
  • 24 Сандо

    2 1 Отговор
    Това са рисковете на професията. Но и явно не са подготвени за нея. Щом знаеш че идва бус с мигранти срещу теб, какво правиш в микробуса? Случка като в Бургас. Колите се слагат напреко на шосето и ако искат бягащите да се блъскат в тях.
  • 25 Сандо

    2 0 Отговор
    Пропуснах. На границата се поставят картечници и войска. Стреля се с хаосни патрони. Няма да мине никой.
  • 26 Истината

    2 1 Отговор
    Имитация на американски полицай не те прави истински БГ полицай.Там не застават срещу автомобила при гонка ,а го избутват отзад и в страни на МПС–то.После да ги изкараме герои , не се получава!
  • 27 не ни е виновен плана Ран!

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    виновни са нашите отговорни другари, от службите за сигурност през 90-те, че допуснаха да изпаднем на дъното, да не споменаваме конкретни знакови издънки, тогава още не осъзнаваха, че националната сигурност започва от основни житейски неща, а не шесташките структури за девалвирали доноси със селяндурски привкус и мераци! - обезлюдаването на селата, и малките населени места, демографската криза, управляваха ни жалки деградирали алчни доносници! - плана Ран минава за пред балъци, каквито са от Държавна сигурност! - на тях трябва да благодарим за всичко! - в чуждестранните университети, в Германия, Щатите, Франция, правят анализи, които тук се отричат, и омаловажават за този период, но драги ми смехурковци от ДС, това ще остане в историята............. че и имат наглостта да излизат по ТВ, и да се правят на многознайковци....
  • 28 На тяхно място

    2 0 Отговор
    От 4000 досъдебни производства само 158 присъди . И аз на тяхно място бих теглил . айната на либерастната държава.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове