Last news in Fakti

23 Ноември, 2022 15:05 1 005 19

Временна комисия в НС ще установява дали още е в сила или не е меморандумът с "Джемкорп"

  • временна комисия-
  • нс-
  • меморандум-
  • джемкорп

"Два подписа, не е един, два ни трябват. Нямаме го, разберете ни! И на нас ни се иска да е прекратен този меморандум много отдавна, но не е за съжаление", заяви Десислава Трифонова от ГЕРБ

Временна комисия в НС ще установява дали още е в сила или не е меморандумът с "Джемкорп" - 1
Снимка: БГНЕС

Депутатите гласуваха с пълно единодушие от 197 гласа създаването на временна комисия, която да установи фактите и обстоятелствата около подписването и прекратяването на меморандума с "Джемкорп" по време на кабинета "Петков".

Депутатите близо 3 часа спориха дали е в сила или не меморандумът с корпорацията за инвестиции от 1 млрд. долара съобщават от БНР.

От ГЕРБ се позоваха на твърденията на служебния министър на енергетиката Росен Христов, който твърди, че меморандумът не е прекратен.

"Два подписа, не е един, два ни трябват. Нямаме го, разберете ни! И на нас ни се иска да е прекратен този меморандум много отдавна, но не е за съжаление", заяви Десислава Трифонова от ГЕРБ.

От ПП заявиха, че ще подкрепят комисията, но създаването ѝ е напълно излишно.

"Очевидно е, че темата е затворена, искате да я претопляте", коментира Настимир Ананиев.

От ГЕРБ откриха връзка между меморандума и Плана за възстановяване и устойчивост и предвидената инвестиция за термална енергия като видяха скрита приватизация на енергетиката.

Тезата на ГЕРБ подкрепи "Възраждане". Депутатът Цончо Ганев заяви:

"Асене и Киро, кажете си за всичко това, което направихте. С този меморандум към "Джемкорп" са заложени неща, които, ако се бяха реализирали, щяхте набързо да приватизирате голяма част от енергетиката".

От ПП напълно отхвърлиха тези твърдения.

"Ами аз, ако бях на Ваше място, щях да си скъсам юридическата диплома", коментира Искрен Арабаджиев.

Временната комисия ще работи в продължение на един месец. В състава ѝ има 14 депутати на паритетен принцип – по двама от парламентарна група. Председател ще бъде Десислава Трифонова.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 влък

    14 3 Отговор
    КОЛКО ВРЕМЕ ТАЗИ Временна комисия в НС ще установява дали още е в сила или не е меморандумът с "Джемкорп"?????
  • 2 Кокорчо

    4 7 Отговор
    Не Джемкорп а Джемини.Печатна грешка.
  • 3 SDEЧЕВ

    9 11 Отговор
    РАЗМИНА СЕ ПРИВАТИЗАЦИЯТА НА КОСЪМ,АКО НЕ БЕШЕ СЛАВИ ДОСЕГА ВЪЛКЪТ ДА Е ИЗЯЛ АГНЕТО. ВЪЛКЪТ ОЩЕ ДИША ДАНО НАРОСЪТ ГО НАРИТА НА ИЗБОРИТЕ
  • 4 волан

    8 18 Отговор
    Десислава Трифонова е много красива жена! Муууууууццццццццццццццц!
  • 5 Това

    22 6 Отговор
    злобното , освен да съска и размахва хартии - нищо друго ! Уволниха го за некадърност , герб го приюти в сбирщината си , и то сега ще отмъщава , но с пушилки и нищо достоверно няма шанс !
  • 6 Опонент

    6 16 Отговор
    $"Асене и Киро, кажете си за всичко това, което направихте.$
    Прекратен договор без яснота дали е по взаимно съгласие (необходими са поне два подписа - по един за всяка от двете страни) не става с изявление и декларация пред журналисти. Едностранно прекратен договор справедливо поражда иск за обещетение за изправната страна. Представители на ПП досега само устно са декларирали пред медиите (защо ли - за заблуда пред електората при миналите избори)
  • 7 ГЛАВАНАК БАНКЯНСКИ

    20 7 Отговор
    Поредната калинка на Буци. Ще мине и тя през нощното шкафче на падишаха. Няма начин. Щом иска да е на първа линия ще се жертва. При толупа няма не искам.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Неутрален

    4 4 Отговор
    и кво кат е в сила, важно е да инвестират, нови работни места, приходи в хазната !!!
  • 10 Тома

    8 1 Отговор
    Тиквата искаше оставката на катамарана а сега му вярва.Да се смееш ли или да плачеш.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Мими

    3 2 Отговор
    Хахаха и аз съм жена ама като го видя и чуя това и се чудя какво търси в нашия пол????
  • 13 Е щом

    3 1 Отговор
    Е Десислава , пак деса де гербаджийска
  • 14 Минева

    3 2 Отговор
    Тая ли решава кога колко подписа. Много мургава женица!
  • 15 Казуар

    0 1 Отговор
    Много активна герберска комсомолка.
  • 16 Стари номера

    2 1 Отговор
    Тъпите Десислава от Герб изпълняват задачите Парламента да не работи,но да се създават безсмислени комисии от които да взимат пари за нищо правене.Всичк,които са участвали в подписването на този меморандум казват,че той вече не съществува,но Десислава тъпото казва да го проверим.Всички тези безумия в Парламента костват излишни пари,които всички ние плащаме.Плащаме за да не работи Парламента,уж спешни закони трябвало да се приемат.По цял ден изпитват министри,които не са подчинени на Парламента,а на президента.Изобщо антиконституционната какафония в управлението е пълна.
  • 17 Гнусни

    2 1 Отговор
    твърдения , лъжи и манипулации без стойност , както и безгранична злоба и змийска отрова , защото я изхвърлиха с право за некадърност и гербавите я озтъпаниха в шайката граблива за депутат !
  • 18 Това

    1 1 Отговор
    същество , без възпитание и компетентност , вчера загуби с върховна наглост 3 часа парламентарно време , за да се опита с лъжи да манипулира , да вее някакви си листи , да обижда по най - долен пезпричинно и хапе скорпионски !
  • 19 Гост

    1 1 Отговор
    За участие във временни парламентарни комисии се получава възнаграждение. Съответно едни хора ще вземат едни пари за да установят, това което заявиха публично и двете страни по споразумението. Да са ни честити депутати от герб.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол